Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kívül tágasabb

Hogyan legyen kielégítőbb a szexuális életünk?

2019.02.05. 06:30, Kívül tágasabb , 54 komment

Nagy változások vannak az emberek szexuális életében. Két tanulmány szerint az Egyesült Államokban az emberek egyszerűen kevesebbet szeretkeznek, mint egy évtizeddel ezelőtt, és a heteroszexuális nők kevesebb orgazmust élnek át, mint mások. Szakértők mondják el, mi állhat az alacsony libidó hátterében és mit lehet tenni ellen.

no_agyban_3_foto_pixabay_com.jpeg

Szakértők szerint az egészséges szexuális élet fontos az általános jóllétünk szempontjából, és ha a szexuális vágyunk csökkenését tapasztaljuk, forduljunk orvoshoz. A bostoni egyetem szülész-nőgyógyász oktatója, Kelly Treder azt mondta: arra biztatja az embereket, hogy nyíltan beszéljenek a szexről és a problémákról. 

De nem csak a nők szexuális érdeklődése csökken. Egy másik szakértő, Alisa Vitti szerint már szexuális vészhelyzetről leget beszélni, és sokkal többen küzdenek a szexuális vágy csökkenésével, mint azt gondolnánk. 

Mivel a kielégítő szexuális élet sok előnnyel jár – javítja a kedélyállapotot, csökkenti a stresszt -, ezért fontos megvizsgálni, hogyan lehet javítani. Ehhez szakértők tanácsait foglaltuk össze. 

Határozzuk meg, ha valami zavarja a nemi vágyunkat 

Ha arra gyanakszunk, hogy a szexuális étvágyunk alacsony, vagy alacsonyabb a megszokottnál, fontos megtudni, hogy mi áll a háttérben, mielőtt lépünk. Alisa Vitti szerint egészségünkkel kapcsolatos okok is lehetnek a háttérben. 

Fogamzásgátlók 

Egy tanulmány megállapította, hogy a hormonális születésszabályozó eszközök, mint a tabletták, méhen belüli eszközök, implantátumok, csökkentik a libidót, és bizonyos esetekben megváltoztatják a tesztoszteron megfelelő feldolgozását, még azok után is, hogy felhagyott ezek használatával. 

Alacsony tesztoszteron 

Ez lehet az egyik fő oka, hogy egy férfi szexuális vágya alacsony. Az orvos ellenőrizheti a szintet és megoldási javaslatokkal szolgálhat. 

Bizonyos gyógyszerek 

Az antidepresszánsok, fájdalomcsillapítók, vérnyomásgyógyszerek és rákkezelésben alkalmazott szerek is befolyásolhatják a szexuális vágyat. 

Mentális állapot 

A depresszió és a szorongás is okozhat stresszt az ágyban vagy az érdeklődés hiányához is hozzájárulhat. Ha erre gyanakszunk, érdemes felkeresni egy terapeutát. 

Meglévő egészségi problémák 

A nőknél a policisztás ovárium szindróma, az endometriózis, a fibrómák és a szabálytalan menstruáció mind kihathatnak a szexuális életre. A krónikus betegségeknek is közül lehet a libidóhoz. 

Sportolás 

Nem maratonra kell készülni, de a rendszeres edzés segít az ágyban is. 

Vashiány 

Egy kutatás szerint az alacsony vasszint szorongást okozhat a nőknél, ami aztán gyengébb szexuális teljesítményhez vezethet. 

Kelly Treder azt mondta: a nőknél akár egyszerre több is jelen lehet ezen okok közül, de a többségük kezelhető, gyógyítható, így mindenképpen fontos orvoshoz fordulni. 

A szakértő emellett felhívta a figyelmet a védekezés fontosságára, hogy a szexuális úton terjedő betegségeket elkerüljük. A védekezés mellett a szűrővizsgálatok is fontosak. 

Nem mindenkinek ugyanazt jelenti a normális 

Nem lehet azt sem elégszer hangsúlyozni, hogy a normális szexuális élet mást jelent minden embernek. A szakértők szerint ne azzal foglalkozzunk, hogy mit kellene tennünk, hanem azzal, ami jó nekünk. 

Arra is emlékeztetnek, hogy figyeljünk oda a testünkre és a fejünkre. Nem ugyanaz, ha valaki nincs a megfelelő hangulatban és az, ha nem érez vágyat, ráadásul hosszú távon. 

Az alacsony szexuális vágyat főleg a nőkkel hozzák összefüggésbe, pedig ez nem igaz. Egy kutatás szerint a nők 43 százaléka tapasztal nem megfelelő szexuális működést, míg a férfiak esetében sem jobb sokkal a helyzet, 31 százalékuk panaszkodott hasonlóra. 

S hogy mit lehet tenni azon túl, hogy felkeressük az orvost? A szakértők szerint fontos, hogy a szexet prioritássá tegyük, és éljünk szexuális életet, amikor a leginkább élvezzük. Ez az egészségünk szempontjából is fontos.

(Fotó: pixabay.com)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása