Kívül tágasabb

Lakjon együtt a legnagyobb sztárokkal!

2011.07.16. 23:20, Kívül tágasabb , komment

Itt van háza Kate Mossnak, Elizabeth Hurleynek, Kate Winsletnek és még sok sztárnak. Nem, nem valamelyik luxusszigetről beszélünk, ez a hely Londontól másfél órányi autóútra található. Lessünk be együtt!

 

Van egy csendes tó Anglia Cotswolds nevű vidékén, fákkal, valamint fantasztikus (és futurisztikus) üvegházakkal körbevéve. Alighanem London közelsége (90 perc az M4-es autópályán és az ember a világ egyik legfontosabb városában találja magát) az egyik oka annak, hogy hemzsegnek erre a sztárok.

Pontosan ez volt Jade Jagger (fenti képünkön a tó partján) és Philippe Starck célja, amikor ingatlanfejlesztő cégük, a Yoo pénzéből elkezdték újra kitalálni a környéket. Szemük előtt a New York melletti Long Island Hamptons nevű része lebegett, a cél az volt, hogy a jómódúak és híresek megfelelő nyaralóra találjanak itt.

Sztárszomszédság negyedmilliárdért

Amikor az első (csupa üveg) házak megépültek, már mindenki arról beszélt, hogy ez lesz Nagy-Britannia Beverly Hills-e és nem is tévedtek nagyot, hiszen korán megjelentek az olyan sztárok, mint Elizabeth Hurley és Kate Winslet. A lendület azóta sem csökkent, így aztán ma olyan hírességeknek van itt háza, mint Alex James, Lily Allen és Kate Moss. (Legutóbb az ingatlanos cég szerint Kevin Spacey tárgyalt velük egy esetleges vásárlásról.)

Mindennek persze ára van, nem is alacsony. Az indulóár egy négy hálószobás háznál 810 ezer font (durván 250 millió forint), ami azért még az egyébként is elegáns környéknek számító Cotswolds mércéjével mérve is húzós picit. A Yoo fejlesztési igazgatója, Giles Baker ugyanakkor azt állítja, a kereslet minden korábbi várakozásukat felülmúlja.

Mondjuk érthető, hiszen a leendő tulajdonos (miután a négy tó partjainak egyikén kinézte magának a neki tetsző helyszínt) aktívan részt vehet háza tervezésében és építésében. Magyarul végigtárgyalja az építésszel, az építési vállalkozóval és a belsőépítésszel, mit is szeretne. Persze bizonyos korlátok között, hiszen arra azért ügyel az ingatlanfejlesztő cég, hogy kiáltó különbségek ne legyenek.

Eddig egyébként 38 házat építettek fel, de ha valaki úgy érzi, mindenképpen szeretne ott egy nyaralót, ráér, nem kell rohanni, hiszen a végső tervekben 240 ingatlan megépítése szerepel.

Gyorsan épülnek

A nagy kérdés persze megint csak a miért?... Pontosabban: miért akar valaki egy ilyen üvegházat magának, amikor a környék tele van szebbnél szebb régi kőházakkal, amelyek sok szempontból praktikusabbak. Például mert a jelenlegi szabályozás szerint a Yoo által árult házakban évi maximum 11 hónapot lehet lakni, és egy négyhálós ház szervízdíja évi 3400 font (egymillió forint), ami persze eltörpül az ára mellett, de mégis egy viszonylag húzós összeg.

A fejlesztési igazgató szerint ügyfeleiket elsősorban a gyors megvalósulás kápráztatja el. „A hagyományos cotswoldsi nyaralóval sokat kell törődni és még sok pénzbe is kerül a fenntartása. A Tavak környékén épülő házak állagmegőrzésével nem kell sokat foglalkozni. A faanyag orosz vörösfenyő, amin kevésbé fognak az évek. Az éves szervízdíj megfizetése után pedig a tulajdonosoknak már nem marad sok dolguk” - érvelt Giles Baker.

Kérdés persze, hogy ha mind a 160 ház felépül, nem lesz-e kissé zsúfolt a környék? A fejlesztési igazgató szerint nem, mert a tervek kifejezetten úgy készültek, hogy különböző megoldásokkal (például fatelepítéssel) őrizzék minden tulajdonos magánszféráját.

Kiadható

Visszatérve a szolgáltatásokhoz, a háztulajdonosoknak rendelkezésre áll éjjel-nappali concierge, teniszpályák, és egy „becsületbár”, ahol a támogatók annyi pénzt fizetnek, amennyit gondolnak a fogyasztásért.

A másik nagy kérdés, mint ilyenkor mindig, hogy mennyire jó befektetés a vásárlás. Eddig 4 ház került második tulajdonos kezébe, a fejlesztési igazgató szerint mindegyik „egészséges haszonnal”. Aki pedig el- nem, csak kiadni szeretné a házát, heti 3500 fontért (ugye ez több, mint egymillió forint, vagy mint az éves szervízdíj) megteheti.

És persze sztárokkal is találkozhat, ha éppen ez a szíve vágya.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása