Kívül tágasabb

A sztárok luxusa

2011.03.11. 22:54, Kívül tágasabb , komment

Földi halandók számára felfoghatatlan luxuslakokat mutogatunk be mai posztunkban. Lesz köztük 123 szobás palota, magánsziget (Johnny Depp és Mel Gibson is ilyenen piheni ki a fáradalmakat), sziklára épült vár és egyéb nyalánkságok. Öveket becsatolni, nyugtatót bekészíteni – indulunk!

Mielőtt azonban nekifutnánk, hadd emlékeztessünk tegnapi posztunkra, melyben az Egyesült Államok legdrágább irányítószámait (azaz településrészeit) mutattuk be a Forbes listája alapján. Talán nem is meglepő, hogy a legdrágábbak közül 4 Los Angeles, 4 New York City, 2 pedig San Francisco közelében található. (Minden egyebet ide kattintva olvashatnak el.)

Más kérdés persze, hogy ezek a 4 millió dollár körüli ingatlanárak átlagot jelentenek, így aztán ha egyesével szemügyre veszünk bizonyos ingatlanokat (na jó, jellemzően palotákat), akkor még elképesztőbb látvány tárul a szemünk elé.

Kezdjük rögtön a csúcson: a jelenleg talán legdrágább, piacon lévő ingatlan a néhai Aaron Spelling TV-producer (Starsky és Hutch, Dinasztia, T.J. Hooker, Beverly Hills 90210, Melrose Place – soroljuk még?) 1988-ban felhúzott szerény otthona. Az 5300 négyzetméteres palotában csekély 123 szoba áll a szűk család és a vendégek rendelkezésére.

A producer halálát követően a felesége úgy döntött, megszabadul az ingatlantól, csekély 150 millió dolláros árcédulát kitéve rá. Talán nem meglepő, hogy olyan nagyon nem kapkodnak a természetesen Los Angeles környékén található házért.

Csupán a nagyságrendek érzékeltetése végett, a Spelling-kastély annyiba kerül, mint 888 átlagos amerikai otthon, magyarán egy nagyobb falu áráért már be is költözhet a szerencsés (és dúsgazdag) vevő. Más kérdés, hogy a 150 millió dollár (ha lesz, aki megadja) több mint 3000 amerikai család átlagos éves jövedelme.

A lassan negyedszázada épített Spelling-házért nem kapkodnak a vevők, aminek egyik oka lehet az is, hogy ebben a kategóriában azért az újonnan épített ingatlanok előnnyel indulnak. Ezek között található például a Siegel-kúria, amely a maga 8300 négyzetméterével nem nevezhető éppen szűkösnek. (További képeket ide kattintva láthat.)

Ehhez képest a floridai Windmere-ben található ház 100 millió dollárért (kulcsrakészen) vagy 75 millióért (jelenlegi, befejezetlen állapotában) jóformán ingyen van. David Siegel producer (Godzilla, Esküdt ellenségek, Madman) meglehetősen grandiózus palotát álmodott magának – nagy kérdés, hogy ki az, aki hasonlót képzel el magának…

Mindez persze szép és jó, de ha valaki igazi nyugalomra vágyik, akkor a legbiztosabb, ha vesz magának egy saját szigetet, lehetőleg a Bahamákon. Így tett mások mellett David Copperfield is, akinek 50 millió dollárt is megért a Musha Cay nevű 150 hektáros sziget (fenti kép). A mágus egyébként ügyel a bevételi oldalra is, hiszen bérbe is adja a szigetet és a rajta lévő ingatlant – csekély 300 ezer dollárért – hetente.

Más sztárok is úgy vélik, hogy igazán nyugodtan kikapcsolódni csak egy saját szigeten lehet, bár 50 millió dollárt egyikük sem fizetett a maga kis privát menedékéért. Mel Gibson például alig 15 milliót fizetett a Mago-szigetért (fenti kép). Johnny Depp még nála is visszafogottabb volt, 3,5 milliót érő saját territóriuma (itt látható lent) úgyszólván ingyen volt.

Mindenesetre a Kívül tágasabb azon a véleményen van, hogy nem irigykedik azokra, akik ilyen ingatlanokban élnek, mert biztosan nekik is van, ami nagyon rossz. Biztosan.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása