Kívül tágasabb

Ausztráliai katasztrófa: a legtöbbet adakozó sztárok

2020.01.22. 06:30, Kívül tágasabb ,

Ausztráliában a bozóttüzek után már az árvizek és a porviharok is nagyon súlyos problémákat okoznak. A rémisztő képeket látva sokakban felmerül a segítségnyújtás vágya. Sok híresség szervezett adakozást, legtöbbjük természetesen önzetlenül és segítő szándékkal, de olyan is akadt, aki némi nyomásra. Következzenek azok, akik a legtöbbet adták Leonardo DiCapriótól Elton Johnig.

ausztralia_tuz_2_foto_instagram_com_nswrfs.jpg

A hírességek közül akadtak, akik 50 ezer és 100 ezer (amerikai – minden összeget ebben adunk meg) dollár között adakoztak (közéjük tartozik például Gordon Ramsay vagy Russell Crowe) és vannak, akik nem álltak meg félmillió dollár alatt (Kylie és Dannii Minogue, Pink, Nicole Kidman, Keith Urban, Lewis Hamilton, Nick Cave Bette Midler) vagy a Metallica.

Következzenek most azok, akik elérték vagy meghaladták az egymillió dolláros határt.

1. Celeste Barber

Az ausztrál komikus hatalmas dolgot vitt véghez, amikor a Facebookon rendezett adománygyűjtést az új-dél-walesi tűzoltók számára. Január közepéig 75 országból 1,3 millió követője összesen 35 millió dollárt gyűjtött, ami 5 millióval több, mint eredetileg remélte.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Thank you firies. Thank you so much. @australia @nswrfs

Celeste Barber (@celestebarber) által megosztott bejegyzés,

2. Ellen DeGeneres

Az amerikai televíziósnak is van ausztrál kapcsolata, hiszen felesége, Portia de Rossi ott született. Ők egy GoFundMe oldalt indítva akarnak 5 millió dollárt összegyűjteni (január 15-én 1,6 milliónál tartottak) a „tűzoltók, az emberek és az állatok megsegítésére”.

3. Leonardo DiCaprio

Az egyik legnagyobb hollywoodi sztár környezettudatosságáról is híres. Az általa alapított Earth Alliance 3 millió dollárral segíti Ausztráliát. Az adományok minden egyes centje a helyi tűzoltóknak, az érintett közösségeknek és az állatokat mentő szervezeteknek megy.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#Regram #RG @earthalliance: Earth Alliance, created in 2019 by @LeonardoDiCaprio, Laurene Powell Jobs, and Brian Sheth, has launched the #AustraliaWildfireFund, a $3 million commitment to assist critical firefighting efforts, aid local communities most affected by the wildfires, enable wildlife rescue and recovery, and support the long term restoration of unique ecosystems, with partners @aussieark @bushheritageaus @wireswildliferescue @emersoncollective @global_wildlife_conservation @oxygenseven. Join Earth Alliance in supporting these critical efforts - please see the link in my bio to donate. #AustraliaFires Photos by Brad Fleet, Wolter Peeters/The Sydney Morning Herald

Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) által megosztott bejegyzés,

4. Chris Hemsworth

Az ausztrál színész saját és családja nevében adományozott egymillió dollárt, de Instagram-oldalán rajongóit is adakozásra szólította fel.

5. Elton John

Az énekes búcsúturnéja ausztráliai állomásán ajánlott fel szintén 1 millió dollárt az Australian Bush Fundsnak. „Az Ausztrálián átsöprő tűz látványa nagy szívfájdalmat okozott. A tragédia életeket, otthonokat követelt és elpusztította a vadvilág egy jelentős részét” - írta a Twitteren.

6. Jeff Bezos

Az Amazon-tulajdonos január közepén jelentette be az Instagramon, hogy vállalata egymillió ausztrál (azaz 69 ezer amerikai) dollárt adományoz. Akadtak olyanok, akik szerint egy 100 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező ember azért ennél adhatott volna többet.

7. Kylie Jenner

Ha Jeff Bezost érte némi kritika, akkor mit mondjon Kylie Jenner, aki komoly botrányt kavart, amikor büszkén mutogatta nercszőr cipőjét, ami kissé érzéketlennek tűnt sokak szemében, pláne, hogy nem sokkal korábban még arról értekezett, mennyire elkeseríti mindaz, ami az ausztrál élővilággal történik. A botrány után nem sokkal gyorsan adományozott is 1 millió dollárt, de az őt kritizálók szerint ez nem volt más, mint kármentés.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

tangled ☁️

Kylie ✨ (@kyliejenner) által megosztott bejegyzés,

(Fotó: instagram.com/nswrfs)

A posztot a blog Facebook-oldalán kommentelhetitek.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!
Címkék: Ausztrália

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

 • BBC News
 • Telegraph.co.uk
 • the Guardian
 • The Independent
 • MailOnline
 • CNN
 • The New York Times
 • POLITICO
 • The Huffington Post
 • Gawker
 • Vanity Fair
 • New York Post
 • Drudge Report
 • EL PAÍS
 • Chinadaily US Edition
 • elmundo.es
süti beállítások módosítása