Ha különleges, kicsit talán bizarr dolgot szeretne látni az ember, akkor a legbiztosabb tipp japán felé fordulni, legyen szó akár európai ésszel felfoghatatlan minilakásokról, vagy gasztronómiai különlegességekről.
Most utóbbiról lesz szó, annál inkább, mert ebben a hőségben alighanem jó lesz majd olvasni a japán nagyvárosokban, ezen belül is elsősorban Oszakában egyre népszerűbb fagyasztott popcornról.
A különlegesség lényege, hogy a Hokkaido prefektúra Tokachi régiójából származó kukoricaszemeket pépesítik, majd folyékony nitrogén segítségével -200 Celsius fokra hűtik.
A folyamat során a popcorn hideggé és ropogóssá válik, úgyhogy utána mehet a poharakba, onnan pedig a vevőkhöz.
Akik nagyon lelkesen vásárolják is az ötletgazdától, a japán nagyváros egyik kis üzletéből. Aminek tulajdonosa szerint a termék nagyot ment a közösségi oldalakon is, úgyhogy nincs gond a kereslettel.
A boltvezető szerint a különlegességből (amit mi a magunk részéről nagy lelkesedéssel kóstolnánk meg) naponta 400 adagot adnak el darabonként 600 jenért (kb. 1600 forintért).