Kívül tágasabb

Hét nem szokványos nyaralási úticél

2019.07.07. 06:30, Kívül tágasabb , 13 komment

Nem csak a horvát, az olasz, a spanyol tengerpart létezik, ha nyaralni vágyunk, mehetünk kevésbé népszerű (= kevésbé zsúfolt és drága) helyekre is. De hova? Ebben próbálunk meg segítséget nyújtani pár ezzel foglalkozó blogger segítségével.

bulgaria_tengerpart.jpgBulgáriai tengerpart

Bulgária 

„Az ország tengerpartja egy jó ideje már kifejezetten népszerű az európai turisták körében. A Burgasztól délre fekvő Sozopol a Fekete-tenger egyik legfestőibb nyaralóhelye. 

Ott van még az UNESCO Világörökségeként nyilvántartott Nessebar városa, Gradina és Smokinya homokos partjai – mindez nagyszerű nyaralóhellyé teszi az országot akár gyerekekkel is. Ehhez megfizethető árak, nagyszerű gasztronómia, minőségi ételek társulnak.” (Maria Stoyanova, Travelling Buzz) 

Svédország 

„Ami engem illet, én júliusban szívesebben maradok itthon, Svédországban. Kevés dolog van, ami képes felülmúlni a svéd nyarat. A legjobb választás Gotland szigete. 

Ha az egész évet nézem, akkor Olaszország a kedvencem – a nagyszerű ételek, a napsütés, a kultúra, a csodálatos nyelv és a minden sarkon kapható tökéletes cappuccino felmülmúlhatatlan keveréke.” (Sofia Zetterqvist, Fantasiresor) 

Izland 

izland.jpg

„A legnagyobb kedvencünk egy európai nyaralásra Izland. Nyaranta gyönyörű, tiszta kék ég, teljes pompájukban megcsodálható virágok jellemzik. Időjárás szempontjából is ilyenkor a legcélszerűbb odalátogatni.” (Nick & Hannah, Salt in Our Hair) 

Portugália 

„Az én kedvencem nyáron Portugália. Adott minden: vízpart, nagyszerű ételek, kultúra, műemlékek és nagyszerű éjszakai élet. Még mindig az egyik legolcsóbb nyugat-európai ország (lehet, hogy már nem sokáig). Könnyű odajutni, elég sok az olcsó fapados járat.” (Alex Vizeo, blogger) 

Balkáni országok 

„Az elmúlt években úgy vettem észre, egyre több ember érdeklődik az olyan, a megszokott célpontokon talán kissé kívül eső országok iránt, mint Montenegró, Albánia, Bulgária. Szerintem ez valahol természetes fejlemény, Spanyolország és Olaszország nyáron már nagyon túlzsúfolt, ennek következményeként a tengerpart sincs mindenhol olyan állapotban már, mint régebben.” (Veronika Primm, Travel Geekery)

albania_ksamil.jpgAz albániai Ksamil 

„Az elmúlt három nyáron találtam pár új kedvenc helyet – például Albániát, ami kicsit hasonlít Görögországhoz, de érintetlenebb és olcsóbb is. Nagyon szeretem az ország déli részén fekvő Ksamilt. Ha valaki fehér homokot és kristálytiszta tengert szeretne látni (kicsit mint a karibi szigeteken), akkor Ksamil a legjobb hely erre Európában.” (Alex Waltner, Swedish Nomad) 

Az európai vidék 

„Rengeteget utazom egész évben, de nyaranta a vidéket szeretem: Andorra, Svájc, Olaszország, Franciaország eldugottabb részei (Avignon, például) vagy más csendes helyek szép környezettel.” (Thibault Touzeau, Travel Me Happy) 

Kempingezés 

„Akik inkább vonzódnak a természethez, szeretnek túrázni és kempingezni, azoknak Izlandot, Norvégiát vagy Ausztria, Svájc, Olaszország vagy Franciaország hegyeit ajánlom. Mindegyik gyönyörű, csodálatos túraútvonalakkal, lélegzetelállító látvánnyal és jó kempingezési lehetőségekel.” (Christine Wedberg, Christine Abroad) 

„Hollandként Németországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban nőttem fel, de éltünk egy ideig Skandináviában is. Sok osztálytársam nyaralt Spanyolországban és Olaszországban. Sok holland inkább olyan helyet választ, ahová el tud jutni autóval (és sátorral vagy lakókocsival), ezért aztán ezeknél a helyeknél nem nagyon jutnak messzebb a 2-3 hetes vakáció alatt. 

Ezek az országok még ma is rendkívül népszerűek, különösen a gyermekes családok körében, bár úgy hallom, egyre többen fedezik fel maguknak Kelet-Európát, ahol hihetetlen a természet és a legtöbb helyen kifejezetten baráti az ár.” (Nienke Krook, The Travel Tester)

(Fotók: pixabay.com; Szövegek innen)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!
Címkék: utazás nyaralás

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása