Diákok megalkották a tökéletes sült krumpli elkészítéséhez szükséges matematikai formulát. Az essexi egyetemen működő Edge Hotel School tanulói a bedfordshire-i Samuel Whitbread Schoollal közösen fejlesztették ki az általuk Edge Hotel School módszernek nevezett eljárást.
A számolás vélhetően időigényesebb volt, mint a krumplit egyszerűen csak berakni a sütőbe, de az eredmény miatt megérte.
A módszer kulcsa, hogy a burgonya felületét minél jobban meg kell növelni. Ezt úgy érték el, hogy a krumplikat nem negyedekbe vágták, ahogy sokan teszik, hanem 30 fokos szögben. Először hosszában vágták el a krumplit, aztán mindkét felet ebben a meghatározott szögben, vagyis nagyjából átlósan.
A módszernek köszönhetően 65 százalékkal nőtt meg sütési felület, így sokkal ropogósabb és finomabb lett a krumpli.
Profi séfek tetszését is elnyerte ez a recept, egyre többen próbálják ki az új módszert.
(Fotó: pixabay.com/aromavit)