Kívül tágasabb

Öt különleges úticél, amit nem szabad kihagyni

2018.09.30. 06:30, Kívül tágasabb , 11 komment

Ania Boniecka and Tyler Stalman abból élnek, hogy bejárják a világot. Az év kétharmadában úton vannak, hogy megkapó fotókat készítsenek az ügyfeleiknek, de azt is tudják, hogyan érezzék jól magukat ez idő alatt.

cim_249.jpgTyler Stalman

Ania Boniecka, aki tizennégy éven át volt profi modell, megunta, hogy nincs ráhatása arra, ami a díszletek között történik. Aztán találkozott a fotós Tyler Stalmannal, és együtt kezdték építeni utazási blogjukat. 

Sok hasonló bloggerrel ellentétben ők főleg olyan helyekre látogatnak el, ahonnan nem özönlenek a képek a közösségi médiába. A páros azt is elárulta, Kanadától Horvátországig melyek voltak a legkedvesebb úti céljaik. 

#5 Malmö, Svédország

malmo.jpg

Azok, akiknek sosem jutott eszükbe, hogy Malmöbe látogassanak, gondolják csak át újra. „Nem kapja meg a neki járó elismerést ez a szép kis ipari város, ahol a modern épületek és a régi idők látnivaló egymás mellett állnak, kontrasztot képezve” – mondta Ania Boniecka. Májustól júliusig érdemes utazni, akkor frissítő, 20 fok körüli a hőmérséklet. 

Ne hagyjuk ki: mártózzunk meg a Balti-tengerben a retró strandokon. A helyiek is kedvelik, hiszen lehet napozni, szaunázni, vagy masszázst kérni az úszások között. Figyelem, a szaunába csak meztelenül lehet bemenni! 

#4 Palm Springs, Kalifornia

palm_springs_ania_boniecka.jpgAnia Boniecka

Akár terepjáróval, akár gyalog indulunk útnak, több mint száz útvonal közül választhatunk, hogy felfedezzük a sivatag szépségeit. A Joshua Tree Nemzeti Parkot az egyik legszebb látnivaló. „Olyan nagy, hogy nehéz megunni” – mondja Tyler Stalman. A közelben remek éttermek találhatóak. Januártól áprilisig érdemes nekiindulni, hogy még elviselhető legyen a hőség. 

Ne hagyjuk ki: Pioneertownban westernfilmek díszletei között lehet bóklászni A Cisco Kölyöktől egészen a népszerű sorozatig, a Westworldig. „Mindig üres és bejárható. Vagány dolog beállni a díszletek közzé, és úgy tenni, mint az élmény részesei lennénk” – javasolja Ania Boniecka. 

#3 Yoho Nemzeti Park, Brit Columbia

british_columbia.jpg

A kanadai Sziklás-hegységben található, és a rejtett pontján lévő csendes kis házikót, az Emerald Lake Lodge-ot érdemes felkeresni. 

„Nincs mobiltelefonos lefedettség. (Csak wifi.) Ki lehet kapcsolni a közösségi médiát, és azt, hogy folyton elérhetőek vagyunk” – mondta Boniecka, aki szeret pihenni a százéves kandallók előtt. 

A házikó egy olyan bárral is büszkélkedhet, amelyet az 1890-es Yukon szalonból mentettek meg. 

Ne hagyjuk ki: kirándulás hótalpon, síelés, forró fürdő 

#2 Banff Nemzeti Park, Alberta

banff.jpg

A festménybe illő hegyi falu tökéletes nyári kirándulásokhoz. Kanada legrégebbi nemzeti parkjában egy-két napot el lehet tölteni. Itt forgatta Marylin Monroe A folyó, ahonnan nincs visszatérés című klasszikust 1953-ban. 

Ne hagyjuk ki: figyeljük az élővilágot kirándulás, piknikezés vagy evezés közben. Mindig látni egy medvét vagy jávorszarvast az út mellett. Júniustól augusztusig érdemes érkezni, akkor kellemes az idő. 

#1 Hvar, Korcula és a Hvar-sziget, Horvátország

horvatorszag.jpg

„Tudtuk, hogy Horvátország szép. De az érkezés után rádöbbentünk, hogy ez kivételesen gyönyörű” – mondta Stalman. Nem kell választani a városnézés és a természet között. 

Korculán és Hvar szigetén alig vannak turisták, miközben Dubrovnik egyre felkapottabb. Május-júniusban vagy szeptember-októberben érdemes felkeresni. 

Ne hagyjuk ki: együnk tengeri halakat és hajókázzunk. Horvátországban nem kell jogosítvány a hajókra, így egy vitorlást kibérelve már szelhetjük is a habokat. A pár szerint sok rejtett partszakasz és gyöngyszem vár felfedezésre.

(Fotó: Tyler Stalman)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása