Kívül tágasabb

A tíz legtöbbet kereső amerikaifocista

2016.09.17. 06:46, Kívül tágasabb , komment

Megkezdődött a profi amerikaifutball-liga 2016-os szezonja, így aztán éppen itt az ideje, hogy megnézzük, ki a tíz legtöbbet kereső sztár az NFL-ben. Miközben sokszor sokan rémüldöznek az európai topfutballisták keresetein, nem árt tudni, hogy az amerikaifociban éves 22 millió dollár kereset alatt a legjobban kereső tízbe sem lehet bekerülni. A TOP10-be bekerült játékosok fele egyébként nem meglepő módon quaterback, azaz irányító.

tom_brady_foto_facebook_com_tombrady.jpgTom Brady a dobogóra sem fért fel (Fotó: facebook.com/TomBrady)

9.-10. Philip Rivers (22 millió dollár)

Klub: San Diego Chargers

Poszt: Quarterback

Kereset megoszlása: Philip Rivers 10,5 millió dollár fizetést kap, emellett 5,5 milliót kapott az aláírásáért, és jut még neki bőven az egyéb bónuszokból is. A Chargers irányítója egyébként eddig karrierje során csekély 173,9 millió dollárt keresett, és még 45 milliót fog a következő négy évben.

9.-10. Muhammad Wilkerson (22 millió)

Klub: New York Jets

Poszt: Defensive End

Kereset megoszlása: A szélső védekező pozícióban játszó Muhammad Wilkerson 7 milliót kap kézhez fizetésként, a maradék 15 milliót különböző bónuszok formájában vághatja zsebre. Szerény 86 millió dolláros szerződése az egész ligában a második legjobb a posztján.

8. Justin Houston (23,5 millió)

Klub: Kansas City Chiefs

Poszt: Outside Linebacker

Kereset megoszlása: A szélső fedezet 7,4 milliós fizetése mellé harcolt ki magának 8,5 millió dollár aláíráspénzt és 7,6 milliót egyéb pluszokban. Justin Houston egyébként a tavalyi szezon előtt írt alá egy hatéves, összesen 101 millió dolláros szerződést, ezt módosították most, alig egy évvel később.

7. Von Miller (25,1 millió)

Klub: Denver Broncos

Poszt: Outside Linebacker

Kereset megoszlása: A Broncos szélső fedezete tutira ment, hiszen szerénynek mondható 2 millió dolláros fizetését egy 17 milliós aláíráspénzzel tolta meg, erre jön még 6,1 millió bónuszokban. Von Miller nem sokkal azután írt alá egyébként egy hatéves, 114,5 millió dolláros szerződést, hogy a Super Bowl MVP-jének választották.

6. Fletcher Cox (27 millió 299 ezer dollár)

Klub: Philadelphia Eagles

Poszt: Defensive Tackle

Kereset megoszlása: Fletcher Cox is az „alacsony fizetés, baromi nagy aláírási pénz” híve, így aztán 1,3 millió dolláros fizu mellé 26 milliót kapott a szignójáért. A liga jellegzetessége, hogy jövőre alig 4,2 millió dollár bevétele lesz a klubtól, majd ez 2018-ban ismét visszaugrik 12,7 millióra.

5. Tom Brady (28 millió 764 ezer 705 dollár)

Klub: New England Patriots

Poszt: Quarterback

Kereseti megoszlás: Az NFL egyik legnagyobb sztárja 764 ezer 705 dollárt keres, ellenben kapott 28 millió dollárt az aláírásáért.

3.-4. Joe Flacco (29 millió)

Klub: Baltimore Ravens

Poszt: Quarterback

Kereseti megoszlás: Még egy irányító, még egy hatalmas bevétel, aminek a fizetés része „alig” 4 millió dollár, az aláírás ért megint sokat, 25 milliót. Joe Flacco most tárgyalta újra 2013-as szerződését, amiből így egy kilencéves, összesen 187 millió dollárt érő kontraktus lett.

3.-4. Olivier Vernon (29 millió)

Klub: New York Giants

Poszt: Defensive End

Kereseti megoszlás: Az NFL legjobban kereső védője 1,8 milliót kap fizetésként, 20 milliót kapott az aláírásáért, és kiharcolt még 7,3 milliót egyéb bónuszokban. A szélsővédő aláírása egyébként a második legtöbbet érő a poszton Fletcher Coxé mögött.

2. Andrew Luck (30 millió)

Klub: Indianapolis Colts

Poszt: Quarterback

Kereseti megoszlás: És innen már csak az irányítók jönnek, rögtön a Coltsé, aki a 18 milliós aláírási pénz mellé kapja 12 millió dolláros fizetését. Ötéves szerződése az NFL történetének legnagyobbja az összértéket (140 millió dollár) és a garantált értéket (89 millió) tekintve is.

1. Drew Brees (31 millió 250 ezer dollár)

Klub: New Orleans Saints

Poszt: Quarterback

Kereseti megoszlás: A Saints irányítója szerződése utolsó évében volt, így nem csoda, hogy nagyszerű volt a tárgyalási pozíciója, amit ki is használt, így kapott 30 milliós aláíráspénzt az egymilliós fizetés és 250 ezres bónusz mellé. És lett ezzel a legtöbbet kereső játékos az NFL idei szezonjában.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása