Kívül tágasabb

Dúsgazdag hollywoodi sztárok, de nem úgy

2016.08.12. 06:42, Kívül tágasabb , 3 komment

Abban sok meglepő nincs, ha egy hollywoodi sztárnak van mit a tejbe aprítani, ma viszont olyanokat mutatunk be, akik bevételeik jelentős részét nem a filmiparnak köszönhetik. Következzenek tehát vállalkozó szellemű világsztárok!

gwyneth_paltrow_foto_instagram_com_gwynethpaltrow.jpg

Gwyneth Paltrow

A nyitóképen látható Gwyneth Paltrow még 2008-ban alapította meg életviteli tanácsadással foglalkozó cégét. A Goop annak ellenére (vagy éppen azért, ki tudja) nagyon jól megy, hogy elképesztően drágán kínálja szolgáltatásait, egészségügyi és szépségápolási termékeit, melyek értelemszerűen mind természetesek és bioalapanyagúak.

Noha akadtak nehéz pillanatok, a jelek szerint a Goop szépen nő, oldalát (ami részben blog, részben webshop) havonta négymillió ember látogatja és egymillió előfizetője van.

Jared Leto

Ha jobban belegondolunk, Jared Leto simán lehetne példakép, hiszen amellett, hogy sikeres zenész (a 30 Seconds to Mars énekes-gitáros), legalább annyira menő színész is (Oscar- és Golden Globe-díj, ugye…), és ha ez nem lenne elég, üzletembernek sem utolsó.

Lassan tíz éve ugyanis annak, hogy megakadt a szeme pár ígéretes start-up cégen, és bele is tolt nem kevés pénzt a szektorba. Hogy milyen cégeket támogatott? Talán az Uber, a Reddit és az AirBnB neve ismerősen cseng…

Ezzel együtt sem halmozott fel őrületes vagyont (noha 40 millió dollár sem olyan rossz pénz), viszont saját digitális marketinggel és közösségi médiával foglalkozó céget is gründolt.

A Hive 2012-ben indult, majd gyorsan csinált egy másik céget is, a The One and Only Golden Tickets VIP-jegyek és élmények értékesítésével foglalkozik, a Vyrt pedig exkluzív streaming „jegyeket” árul azoknak, akik nem tudnak elmenni egy-egy koncertre.

Jessica Alba

Jessica Alba számtalan filmben és sorozatban is bódította már a (férfi) nézőket, ám azt talán kevesen tudják, hogy legalább annyira sikeres vállalkozóként, mint színészként.

Az elmúlt években ugyanis ideje egy jelentős részét saját cége, a The Honest Company kötötte le, mely főleg babáknak szóló biokészítmények gyártásával és forgalmazásával foglalkozik.

Nem éppen kisipari méretekben, hiszen mára milliárdos üzletté nőtte ki magát (dollárban, természetesen), ami ahhoz képest, hogy csak 2012-ben indult, nem kis teljesítmény.

A vállalat értéke ma eléri az 1,7 milliárd dollárt (!!), és bár ennek egy jelentős része a befektetőké, Jessica Albát sem kell nagyon sajnálni a 200 milliós vagyona miatt.

Ashton Kutcher

Ashton Kutcher egyike Hollywood legendás befektetőinek, a színésznek igen jó szeme van az induló tech cégek felfedezéséhez. Saját vállalata, az A-Grade Investments olyan start-upok indulásánál volt jelen, mint a Spotify, a Flipboard, az Airbnb vagy éppen az Uber.

Arról már nem is beszélve, hogy még 2009-ben részesedést vett a Skype-ban, ami azt jelentette, hogy amikor a Microsoft 2011-ben megvette a céget, Ashton Kutcher a befektetése háromszorosát aratta le. Nem csoda, hogy vagyonát 160 millió dollárra becsülik.

Drew Barrymore

A 125 millió dolláros vagyonnal büszkélkedő Drew Barrymore bevételei nagy részét színész-producerként jegyzi, de nem kell szégyenkeznie saját vállalkozása miatt sem.

A 2013-ban indított Flower Beauty kozmetikumokat, és a Flower Eyewear szemüveget gyártó cég termékeit egyebek mellett a legnagyobb amerikai kiskereskedelmi lánc, a Walmart is forgalmazza, ami tulajdonképpen majdnem garancia is a sikerre.

Ráadásul a reklámra is a megszokottnál kevesebbet kell költeni, hiszen Drew Barrymore jelenti a fő vonzerőt, így viszont több pénz marad a termékfejlesztésre.

Ha minden a tervei szerint halad, akkor a Flower-csoport hamarosan megjelenik az európai, az ausztrál és a kínai piacon is. Dicséretes, hogy Drew Barrymore is a lassú, de biztos növekedésben hisz inkább, szóval könnyen lehet, hogy a következő években sokat hallunk még a cégéről.

(Fotó: instagram.com/gwynethpaltrow)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása