Kívül tágasabb

Így ment tönkre lottónyertesek élete

2016.01.09. 06:47, Kívül tágasabb , 39 komment

Ki ne álmodozna arról, hogy megnyeri a lottóötöst és utána boldogan él, amíg meg nem hal? Szinte mindenki költött már el (legalábbis gondolatban) sok száz millió forintot, és valószínűleg nagyon kicsi azoknak a száma, akiknek az is az eszébe jutott, hogy egy ilyen nyeremény átok is lehet. Most olyan történetek következnek, melyek főszereplői megütötték a főnyereményt – de bár ne tették volna!

lottonyertes_foto_flickr_com_matthew_anderson.jpgA kép illusztráció

Aki egy év alatt elvert mindent

Bud Post 1988-ban nyerte meg a pennsylvaniai lottó főnyereményét, 16,2 millió dollárt. 1989-ben már egymillió dolláros adóssággal kellett szembenéznie, miközben saját testvére bérelt fel ellene bérgyilkost.

Ha ez nem lenne elég, egy volt barátnője sikerrel perelte be a nyeremény megosztását követelve. Ha még ez sem lenne elég, a férfi több családi üzletbe is befektetett, teljes sikertelenséggel. A végén még börtönbe is került, mert rálőtt egy pénzbehajtóra.

Bud Post ma havi 450 dollárból tengődik.

A szerencsejáték (és saját maga) áldozata

Evelyn Adams az 1980-as évek közepén hihetetlen módon két egymást követő évben is megütötte a főnyereményt (1985-ben és 1986-ban). Összesen 5,4 millió dollár ütötte a markát és mihez kezdett vele? Elment Atlantic City-be és elverte az egészet. Ma egy lakókocsi-parkban él.

Álomház után széteső élet

Lara és Roger Griffiths még 2005-ben nyertek 2 millió 760 ezer dollárt az amerikai lottón, gyorsan vettek is egy egymillió dolláros házat és egy Porschét belőle. A házaspár saját bevallása szerint a nyereményt megelőzően sosem vitatkozott, ám hat évvel később a férfi elhajtott az autóval, miközben a felesége azzal vádolta meg, hogy szeretője van. Tizennégy éves házasságuk itt omlott össze, a válóperben ráadásul minden centjük is elszállt.

Aki sehova nem jutott

Sharon Tirabassi 2004-ben nyerte meg a kanadai lottó 10,6 millió (kanadai) dolláros főnyereményét. A gyermekeit egyedül nevelő, segélyen élő nő minden olyan hibát elkövetett, amit nem szabad: házakat, menő autókat, drága ruhákat vett, partikra, egzotikus utazásokra szórta a pénzt, amiből a családtagoknak is bőven jutott.

Ma ugyanott tart, mint a nyeremény előtt, lakását béreli, részmunkaidőben dolgozik, és busszal jár. Legalább annyi esze azért volt, hogy a gyermekeinek félretett valamennyi pénzt, amihez 26 éves korukban férhetnek hozzá.

Remélhetőleg okosabban gazdálkodnak majd vele, mint az anyjuk...

Kokain, partik és autók

Nem volt több esze a brit Michael Carroll-nak sem, aki 2002-ben nyert meg a 9,7 millió fontos főnyereményt, majd azzal a lendülettel 5 év alatt el is verte: kokainra, partikra, örömlányokra és autókra. Ma ismét régi munkahelyén dolgozik: kukásként.

A gyilkos férj

A kanadai Ibi Roncaioli 1991-ben nyert 5 millió dollárt a lottón, ám nem kívánta a férje orrára kötni, mit akar kezdeni a szép kerek nyereménnyel. Joseph Roncaioli rájött, hogy felesége nem kevesebb, mint 2 millió dollárt adott egy másik férfitől született gyerekének, akiről férje nem is tudott. A feldühödött férfi fájdalomcsillapítók túladagolásával gyilkolta meg feleségét, amiért el is ítélték.

Akik elveszítették a szelvényt

Végül jöjjön egy kivételes sztori, a rémálom a köbön: Martyn és Kay Tott ugyanis megnyerték az 3,5 millió font értékű főnyereményt – de nem tudták azt érvényesíteni, mert elveszítették a szelvényt.

Ugyan sikerrel győzték meg a hivatalos személyeket nyereményük jogosságáról, ám mivel az elvesztett szelvényeket 30 napon belül be kell jelenteni az Egyesült Királyságban, és ők kicsúsztak az időből, így egy pennyt sem láttak belőle.

„Amikor az ember arra gondol, mennyi pénzt nyert, az hihetetlenül felszabadító érzés. Amikor mindezt elveszíted, az éppen az ellenkezőjét okozza, elszáll belőled az életkedv, és hatalmas feszültséget okoz a házasságodban is. Az elképzelhető legkegyetlenebb tortúrát mentünk át” - mesélte a pár nőtagja a Daily Mailnek.

(Fotó: flickr.com/Matthew Anderson)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!
Címkék: lottó nyeremény

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása