Kívül tágasabb

Világsztárok, ahogyan nem ismerte őket

2015.01.22. 06:45, Kívül tágasabb , 4 komment

Van az úgy (nem is olyan ritkán), hogy a sikeresebb karrier reményében a színészek, zenészek megváltoztatják anyakönyvezett nevüket. Az alábbi kis válogatás természetesen messze nem széleskörű, viszont érdekes és olykor vicces.

natalie_portman.jpg

Michael Keaton – Michael Douglas

A 63 éves, a napokban a Birdman című filmben nyújtott alakításáért Golden Globe-díjjal kitüntetett színészt Michael Douglasként anyakönyvezték, ám már karrierje elején változtatott, hogy ne keverjék össze egy Mike Douglas nevű televíziós műsorvezetővel és persze Michael Douglas színésszel. Keaton pedig a legendás komikus, Buster Keaton előtt tisztelegve lett.

Katy Perry - Kathryn (Katy) Hudson

Mielőtt a slágerlisták élvonalába került volna, Katy Perry keresztény szellemiségű dalokat adott el eredeti nevén, azaz Kathryn Hudsonként. Mi több, lemeze is megjelent Katy Hudson néven, ám mivel attól tartott, hogy összekeverik a színésznő Kate Hudsonnal, felvette édesanyja leánykori nevét.

Natalie Portman - Natalie Herschlag

A Jeruzsálemben született (és a nyitóképen látható) színésznő édesapja Avner Hershlag nőgyógyász, édesanyja pedig az amerikai Shelley Stevens (a Stevens család akkor váltott Edelsteinről, amikor Oroszországból az Egyesült Államokba érkeztek). Natalien Portman a mai napig amerikai-izraeli kettős állampolgár.

Whoopi Goldberg - Caryn Elaine Johnson

A színésznő egy San Diego-i színházban dolgozott, amikor a barátaitól / kollégáitól megkapta a Whoopi becenevet, méghozzá meglehetősen vicces okokból, amit az érintett így mesélt: „Ha beszorulnak a szelek, akkor muszáj vagy kiengedni...”.

Julianne Moore - Julie Smith

 

julianne_moore.jpg

Ebben az esetben elég egyszerű a névváltoztatás oka: a Smith túl gyakori és átlagos név, így (bár Julie Smith szíve szerint nem változtatott volna) született meg az elegánsabb Julianne Moore, méghozzá szülei után. Édesapja középső neve volt Moore, édesanyja keresztneve pedig Anne, amit hozzáragasztott a Julie végéhez.

Jamie Foxx - Eric Marlon Bishop

A pletykák szerint Jamie Foxx azért született meg, mert Eric Marlon Bishop úgy gondolta, egy androgün névvel nagyobb esélye van, miután a klubok előszeretettel választottak inkább nőket fellépni, mint férfiakat.

Nicki Minaj - Onika Tanya Maraj

A vicc az, hogy a rapper még csak nem is szereti a művésznevét. Egy, a The Guardian brit lapnak adott interjúban azt mondta, neve onnan jött, hogy gyerekkorában Nickinek becézték, majd az első szerződése aláírásakor egyszerűen megváltoztatták. „Egy pasi kitalálta, hogy legyek Minaj és hiába harcoltam ellen foggal-körömmel, meggyőzött. Mindig is utáltam ezt a nevet” - nyilatkozta.

Meg Ryan - Margaret Mary Emily Anne Hyra

A római katolikus családba született, romantikus nevű Margaret Mary Emily Anne Hyra akkor változtatta meg a nevét a kétségkívül könnyebben megjegyezhető Meg Ryanre, amikor idő előtt otthagyta a New York Egyetemet, hogy színésznek álljon. Pedig a Meg Hyra nekünk tetszett volna...

Vin Diesel - Mark Sinclair Vincent

vin_diesel.jpg

A Halálos iram sztárja azt mesélte, hogy nevét akkor változtatta meg, amikor kidobóként dolgozott különböző New York-i nightclubbokban. A Vin természetesen a vezetékneve rövidített változata, míg a Dieselt a barátai adták neki, mert állandóan pörgött.

Bruno Mars - Peter Gene Hernandez

A Puerto Rico-i zenész azért változtatta meg latin nevét, hogy elkerülje a beskatulyázást a latin zenébe. A Brunót még kétévesen az édesapjától kapta annak kedvenc sportolója, Bruno Sammartino után. A keresztnevét már ő választotta, azért esett a Marsra a választása, mert (mint mondta) „a csajok szerint nem evilági vagyok”.

(via)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása