Kívül tágasabb

A legbrutálisabb sorozatgyilkosok

2014.12.15. 06:51, Kívül tágasabb , 25 komment

A napokban Brazíliában egy 26 éves férfi beismerte, hogy az elmúlt tíz évben összesen 42 embert gyilkolt meg, szinte mindegyik nő volt. Ennek kapcsán mutatunk be egy összeállítást az elmúlt évtizedek legbrutálisabb sorozatgyilkosairól.

sailson_jose_das_gracas.jpg

Sailson Jose das Gracas

A nyitóképen látható, 26 éves Sailson Jose das Gracas alighanem Brazília történetének egyik legkegyetlenebb sorozatgyilkosa. A december 10-én letartóztatott férfi az elmúlt tíz évben 42 embert ölt meg, mint vallomásában elmondta, magáért a gyilkolás öröméért és az azt kísérő adrenalin löketért, de bérgyilkosként is dolgozott. Áldozatai 3 kivételével fehér nők voltak, akiket megfojtott.

Pedro Rodrigues Filho

pedro_rodrigues_filho.jpg

Egy másik brazil, Pedro Rodrigues Filho, állítólag több mint száz embert gyilkolt meg, ebből 71-et sikerült rábizonyítani. Összesen 128 év börtönre ítélték, ám a brazil törvények szerint 30 évnél többet senki sem tölthet börtönben. Először 14 évesen gyilkolt, áldozatai között szerepel a saját apja is, akinek a szívéből is megevett egy darabot.

Alekszandr Picsuskin

alexander_pichushkin.jpg

Az orosz férfit a sakkos gyilkosként is ismerik, mert azt tervezte, hogy 64 emberrel végez – ahány kocka van egy sakktáblán. Végül 48, 1992 és 2006 között elkövetett gyilkosságot sikerült rábizonyítani, de a szám akár 60 is lehet. Áldozatai elsősorban hajléktalan férfiak voltak, akiket vodkával itatott, majd egy kalapáccsal szétverte a fejüket. Rémtetteit a Moszkvában található bitcai parkerdőben követte el. Jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését tölti.

Andrej Csikatyilo

andrei_chikatilo.jpg

A Rosztovi Mészárosként, Vörös Hasfelmetszőként és Rosztovi Hasfelmetszőként is ismert férfi 1978 és 1990 között követte el tetteit a Szovjetunióban, azon belül is elsősorban értelemszerűen Rosztovban és környékén, de állítólag Ukrajnában és Üzbegisztánban is gyilkolt. Legkevesebb 52 nőt és gyermeket bántalmazott szexuálisan, majd ölt meg. 1992-ben halálta ítélték, 1994-ben végezték ki.

Anatolij Onoprienko

anatoly_onoprienko.jpg

Az Ukrán Szörnyeteget 1996-ban sikerült elfogni, ám addigra már 52 ember halála száradt a lelkén (már ha volt neki). A gyilkosságokat 1989 és 1996 között követte el. A Terminátorként is rettegett férfit életfogytiglani börtönre ítélték, szívelégtelenségben halt meg 2013-ban.

Gary Leon Ridgway

gary_leon_ridgway.jpg

Az Egyesült Államok történetének egyik legnagyobb sorozatgyilkosát 48 ember haláláért ítélték el 2003-ban Seattle-ben, de állítólag (főként prostituált) áldozatainak száma elérhette a 71-et. Jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését tölti, amiből feltételesen sem helyezhető szabadlábra.

John Wayne Gacy

john_wayne_gacy.jpg

Aki olvasta Stephen King Az című regényét, vagy látta a belőle készült filmet, az alighanem némi borzongással olvassa majd, hogy John Wayne Gacy előszeretettel öltözött bohócnak különböző chicagói gyerekzsúrokon és jótékonysági eseményeken. A férfi 1972 és 1978 között legkevesebb 33 fiatal férfit zaklatott szexuálisan és ölt meg. A rendőröknek egyszer azt mondta: „Tudják… a bohócok képesek megúszni a gyilkosságokat”. Hát ő nem úszta meg, 1980-ban halálra ítélték, 1994-ben végezték ki.

Ted Bundy

ted_bundy.jpg

Szintén a hetvenes évek sorozatgyilkosa volt Ted Bundy, aki 1974 és 1978 között bizonyíthatóan több mint 30 embert ölt meg (áldozatai száma meghaladhatta a százat is, de a többi gyilkosságot nem tudták rábizonyítani). Áldozatait általában agyonverte, és szexuálisan is bántalmazta. Elektromos székben végezték ki 1989-ben.

Luis Garavito

luis_garavito.jpg

A kolumbiai férfit gyerekkorában sokat bántalmazták, ám még ez sem lehet magyarázat arra, hogy több mint 400 (!!) embert, jórészt utcagyerekeket ölt meg. Amikor 1999-ben elfogták, több mint 140 gyermek megölését ismerte be, egy mindössze 5 éves periódusban. A módszere az volt, hogy a gyerekek bizalmába férkőzött, majd megerőszakolta és megölte őket. Jelenleg 60 éves börtönbüntetését tölti.

Tiago Gomes da Rocha

tiago_gomes_da_rocha.jpg

A biztonsági őrként dolgozó brazil férfi 39 ember megölését ismert be, áldozatai jórészt hajléktalanok, nők, transzvesztiták és homoszexuálisok voltak. Motoron közelítette meg áldozatait „rablás” felkiáltással, majd egyszerűen lelőtte őket. Úgy kapták el, hogy egyszer a rendőrség megállította, mert hamis volt a rendszámtábla a motorján. Házkutatást tartottak nála, ahol megtalálták azt a pisztolyt, amellyel a gyilkosságokat elkövette.

Ahmad Szuradzsi

ahmad_suradji.jpg

Az indonéz Ahmad Szuradzsi azért gyilkolt, mert úgy hitte, áldozatai számával együtt varázsereje is megnő majd. A férfi 42 nő és lány megölését ismerte be, de a valós szám akár a 80-at is elérheti. 1998-ban ítélték halálra, végül tíz évvel később, 2008-ban végezték ki.

Yang Xinhai

yang_xinhai.jpg

A Kínában Szörny Gyilkosként ismert férfi 67 embert ölt meg, 24 nőt pedig megerőszakolt négy évig tartó ámokfutása alatt az évezred első éveiben. Teljes családokat irtott ki, előszeretettel használt kalapácsot és húsbárdot. 2004-ben végezték ki.

Moses Sithole

 

moses_sithole.jpg

A dél –afrikai Moses Sithole szűk két év alatt, 1994-95-ben ölt meg összesen 38 embert. Minden egyes gyilkosságért 50 év börtönt kapott. Módszere az volt, hogy munkanélküli nőket környékezett meg munkát ígérve nekik, majd megerőszakolta, megkínozta és megölte őket.

(via)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása