Kívül tágasabb

A legszexisebb cégvezérek

2014.09.27. 06:46, Kívül tágasabb , 4 komment

Annak ellenére, hogy egy vezérigazgató esetében nem a külső az elsődleges szempont, azért nem árt (az üzletnek sem), ha jól néz ki. Különösen, hogy mégis csak ő a vállalat, a brand arca, képviseli különböző rendezvényeken. Megmutatjuk a legmenőbbeket.

Marissa Mayer, Yahoo.jpg

Az, hogy valaki vonzó, szexi-e természetesen egyéni ízlés kérdése, és nem feltétlenül csak a külső megjelenést jelenti, sokat számít a kisugárzás, a sikeresség, a hatalom, az ambíció, a karizma, a stílus és még hosszan sorolhatnánk, és akkor még nem is beszéltünk arról, mennyire menő az adott vállalat.

Alábbiakban a Business Insider TOP5 választottját mutatjuk be, majd a lista végén még kettőt, akik nekünk bejönnek (a listára csak a legkevesebb 100 alkalmazottat foglalkoztató vállalatok vezetői kerültek fel). Aztán pedig lehet vitatkozni.

5. Ralph Gilles, SRT, SRT Motorsport

Ralph Gilles, SRT.jpg

A 44 éves Ralph Gilles munkája sok férfi álma lehet, hiszen a Chrysler sportautó részlegét vezeti. Ideje nagy részét nem csak autók, hanem (Twittere tanulsága szerint) olyan hírességek társaságában is tölti, mint Vin Diesel és Dwayne Johnson. Nemrégiben pedig Donald Trumppal rúgta össze a patkót, amikor a milliárdos kifejtette, hogy gyűlöli a Chryslereket. Szóval még lojális is.

4. Alexa Von Tobel, LearnVest

Alexa von Tobel, Learnvest.jpg

A hölgy korábban a Morgan Stanley-nél dolgozott kereskedőnél, előtte a Harvardon tanult, így nem csoda, hogy a LearnVest is pénzügyi területen mozog, magánembereknek kínál könnyű megoldást pénzügyeik kezelésére. Mindenesetre a vállalatmenedzselés egész jól megy neki, hiszen a cég értékét negyedmilliárd dollárra becsülik.

A 29 éves Alexa Von Tobel már könyvet is írt (Financially Fearless) tavaly év végén, nemrégiben szerepelt a Forbes címlapján, és felszólal az idei, 30 év alatti nagymenőket bemutató konferencián.

3. Jack Dorsey, Square

Jack Dorsey, Square.jpg

A Square vezérigazgatója múlt év végén lett a Disney igazgatótanácsának tagja, ami ennél fontosabb, folyamatosan próbál terjeszkedni, így indult el nemrég a Feedback is, ami a vásárlói visszajelzések begyűjtését könnyíti meg cégek számára.

A 37 éves üzletember emellett elég laza fazon is, van egy több mint 20 centis tetoválása, amivel a matek, az anatómia és a zene iránti rajongását próbálta meg kifejezni.

2. Tory Burch, Tory Burch

Tory Burch, Tory Burch.jpg

A már bőven milliárdos Tory Burch februárban ünnepelte cége megalakulásának tizedik évfordulóját. A cipőket, táskákat, ruhát és mindenféle kiegészítőket forgalmazó, a vezér saját nevét viselő vállalat igazi sikertörténet, olyannyira, hogy a 48 éves névadó tovább terjeszkedik.

A romantikus nevű Lululemonnal társulva jövő tavasszal indítja el a jógához, futáshoz, teniszhez és golfhoz hordható ruhák forgalmazását, és hamarosan jön a férfiaknak szánt vonal is.

1. Elon Musk, Tesla Motors, SpaceX

Elon Musk, Tesla Motors.jpg

Elon Musknak igazán jó éve van, hiszen a Tesla Motors részvényeinek értéke 90 százalékot emelkedett 2014-ben, miközben a magánűrutazásra létrehozott SpaceX-et 10 milliárd dollárra értékelik (legalábbis piaci pletykák szerint, amiket a cég cáfolt).

Ami a személyes vonatkozásokat illeti, a 42 éves, ötgyermekes családapát maga Bill Gates hívta ki a jegesvödör-őrületre, amire Elon Musk rá jellemző módon, épített egy vicces szerkezetet, amit az egyik fia hozott működésbe.

Nem mellesleg jótékonykodott is, természetesen. Mindenesetre ő áll a lista élén.

Akiket mi választottunk

Marissa Mayer, Yahoo

A nyitóképen látható Marissa Meyer a Google-nél kezdte karrierjét és megmászva a ranglétrát lett a vállalat első női alelnöke. A Yahoo vezérigazgatójaként alaposan átvizsgáltatta a Flickr működését, újraterveztette a honlapot, és több mint egymilliárd dollárt költött a Tumblr akvizíciójára.

A 39 éves üzletasszony jövőjével kapcsolatban elég nagy kérdőjelek merültek fel, amikor nemrégiben az AOL vezérigazgatójával látták együtt Idahóban. Ebből még akár valami nagy dolog is kisülhet.

Evan Spiegel, Snapchat

Evan Spiegel, Snapchat.jpg

A poétikusan ifjú (alig 24 éves) Evan Spiegel viharos gyorsasággal épített ki egy kétmilliárd dolláros birodalmat, ami még ebben az iparágban sem akármilyen teljesítmény.

Mostanában a Snapchat (az egyik) sztár, mindenki szeretne belőle egy (lehetőleg minél nagyobb) darabot, például Mark Zuckerberg is, aki tavaly ősszel 3 milliárd dollárt kínált a Stanfordot be nem fejező Spiegelnek a cégért. Ő köszönte és nem kérte. Menő.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása