Kívül tágasabb

Katalin még Diana hercegnőn is túltesz

2013.05.07. 06:56, Kívül tágasabb , 12 komment

Azzal, hogy Kate Middleton vagyis hivatalosan Katalin hercegnő betette a lábát a brit királyi családba, kétségtelen változásokat indított bizonyos szokásokban is. Bár már Diana hercegnő is annak idején egy sokkal „polgáribb" értékrendet és szokásjogot vitt be az uralkodói családba, ő azért mégis nemesi származású volt.

olimpián egymásra nézve.jpg

Katalinnal pedig betört a középosztály a Windsor-házba. A Middletonok összetartó család, akikre Vilmos herceg is építkezhet, és úgy tűnik, felesége hátterében megvan az a stabilitás, ami saját családjából – szülei válása és édesanyja halála miatt - hiányzott. Ennek egyik jele például, hogy az uralkodó családtól szokatlan módon Vilmos és Katalin sokkal nyíltabban kimutatják egymás iránti érzelmeiket, nem csak a királyi etikettnek megfelelően.

Vilmos herceget már Diana hercegnő is próbálta a mindennapi – a királyi házon kívüli élet – felé is terelgetni. Járt óvodába, sorban állt a Télapóhoz Karácsony előtt az egyik nagyáruházban, a szülők igyekeztek részt venni az iskolai koncerteken és sportnapokon, ami korábban nem volt divat az uralkodóházban.

Míg Károly herceg és Diana tündérmeséje tragikusan végződött, bár jósolni és a jövőbe látni persze nem lehet, addig Vilmos és Katalin házassága, úgy tűnik, sokkal modernebb és kézzel foghatóbb alapokon nyugszik. A királyi családhoz közel álló források szerint nem véletlen, hogy a családban a kapcsolatok némileg ingatag alapokon állnak, ez pedig visszavezethető II. Erzsébet és Fülöp herceg kapcsolatára.

Érzelmileg visszafogottabb

A királynő mindig is a legkomolyabban vette szerepét és felelősségét, mint Nagy-Britannia első embere, de mint hírlik, éppen ezért a családnak nem tudott ekkora figyelmet szentelni. A királyi pár mindkét tagja érzelmileg inkább tartózkodó, sőt időnként rideg benyomást kelt, ez pedig meghatározta a gyerekeikhez való viszonyukat is.

fiatalon.jpg

Hogy a kapcsolat mennyire közeli és bizalmas Vilmos herceg és a Middleton-család között az is mutatja, a lehetőségekhez képest sok időt igyekeznek egymás társaságában tölteni, például együtt nyaraltak a családdal a karibi Mustique-szigetén. A család a királyi házban is más elbírálás alá esik, mint az eddigi „szerzett" rokonság, mert állítólag Vilmos így akarja, annak ellenére, hogy szólnak arról is hírek, hogy ezt nem mindenki nézi jó szemmel.

Lazuló hagyományok

A jelek pedig a következők, hogy Vilmos bizonyos esetekben kilép a tradíciók szorításából: a Karácsonyt nem a királyi családdal Sandringhamben töltötte, hanem a Middletonokkal Berkshire-ben. A tervek szerint a szülés után Katalin hercegnő az első pár hetet az újszülöttel a családja körében fogja tölteni, amit egyértelműen csak Vilmos egyetértésével és támogatásával tehet meg.

hivatalos úton.jpg

Ugyanakkor alighanem egyre több kötelesség és reprezentációs szerep fog átszállni rájuk, ahogy a Királynő és Fülöp herceg idősödnek, így előbb vagy utóbb nem fognak tudni személyzet és például nannyk nélkül létezni, amit eddig igyekeztek elkerülni. Londonban a Kensington Palotában fognak élni, míg vidéki házuk a II. Erzsébettől ajándékba kapott Sandringhamben lesz.

Ha minden jól megy, Vilmos lehet az első trónörökös, aki pelenkát is cserél majd az utódján, ugyanakkor nem vitás, hogy a család születendő legifjabb tagját nem lesz könnyű megóvni a média érdeklődésétől és a kamerák kereszttüzétől, aminek már most is a középpontjában van.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása