Kívül tágasabb

Hat szerelem története képekkel

2012.10.02. 06:55, Kívül tágasabb , komment

A valóban megindító szerelmes történetekhez nem kell sem bestselleríró, sem egy komplett filmes stáb. Világhírű színészektől a brit uralkodón át egészen a sérült fiatal nőig - íme hat pár és a róluk készült fotók!

Laurent Bacall és Humphrey Bogart.jpg

Lauren Bacall és Humphrey Bogart (a fenti képen) a Szegények és gazdagok forgatásán találkoztak 1945-ben, ami Bacall első filmje volt. Egy évvel később össze is házasodtak. Boldogságuknak Bogart 1957-es halála vetett véget. A legendás színészt egy kis aranysíppal temették el, amit még ő ajándékozott feleségének, akit ő egyszerűen csak Babynek hívott. A sípba egy idézetet gravíroztatott a Szegények és gazdagokból: „Ha bármire szükséged van, csak füttyents egyet."

II. Erzsébet és Fülöp herceg.jpg

II. Erzsébet és Fülöp herceg akkor találkoztak először, amikor a leendő királynő még csak 13 éves volt. A fiatal hercegnőt 1946-ban titokban eljegyezték, de a családja ragaszkodott hozzá, hogy a hivatalos bejelentést a huszonegyedik születésnapjáig tartsák vissza. A királynő szerint párja „nem fogadja könnyen a bókokat. A családjaink és sok más ország tartozik neki akkora mértékű hálával, amit ő soha nem ismerne el."

Richard Burton és Elizabeth Taylor.jpg

Richard Burton és Elizabeth Taylor halálukig szerették egymást, de a házasságuk egyszerűen nem működött. Kapcsolatuk alatt kétszer házasodtak össze és kétszer váltak el. 1968 novemberében a színész így nyilatkozott kettejükről: „Egész életemben túlságosan is szerencsés voltam, de a legnagyobb szerencse, ami ért engem, az maga Elizabeth. Nagyon izgalmas szerető és briliáns színésznő. Szégyellős és szellemes, néha arrogáns és önfejű, de elnéző és gondoskodó. Elviseli a lehetetlen dolgaimat és a részegességemet. Soha nem lehetne besorolni semmilyen típusba. Pont olyan, hogy örökké szeretni fogom".

Paul Newman.jpg

Paul Newman és Joanne Woodward ötven évig voltak házasok, amiből 48 évet ugyanabban a connecticuti házban töltöttek együtt. „A szexiség és a szépség idővel elhalványul, az igazán nagy dolog, ha olyan emberrel házasodsz össze, aki mindennap megnevettet" – mondta egyszer kapcsolatukról Woodward, Newmann pedig úgy nyilatkozott arról, hogy találkozik-e más nőkkel: „van otthon egy steakem, minek mennék hamburgerezni?"

Emilie Gossiaux.jpg

Emilie Gossiaux-ról már lemondtak az orvosok, miután huszonegy éves korában biciklizés közben elütötte őt egy kamion. Csontja törött, összezúzódott az arca és megsérült a látóidege az amúgy is hallássérült lánynak. Orvosai attól tartottak, soha nem fog fölébredni, de ha magához is tér, sosem tud majd újra kommunikálni. A barátja Alan Lundgard azonban nem volt hajlandó ezt elfogadni és végig a lány mellett maradt.

Az orvosok aggodalma sajnos igaznak bizonyult, Emilie valóban nem tudott kapcsolatba lépni a környezetével. Egyik éjjel Alan megragadta a lány kezét és beleírta: „Szeretlek". Emilie rögtön válaszolt is: „Nahát, szeretsz? Köszönöm". Elsőre nem is tudta, hogy ki akar vele kapcsolatba lépni. Alan azóta sem tágított mellőle, Emiliet pedig elszállították New York vezető rehabilitációs központjába. Bár a látását elveszítette, még mindig önmaga.

Edith Windsor.jpg

Edith Windsor és Thea Spyer 1965-ben találkoztak először és két évre rá jegyezték el egymást. 1975-ben Theánál sclerosis multiplexet diagnosztizáltak és tolószékbe kényszerült. 2007-ben házasodtak össze, negyven évvel az eljegyzésük után, mikor már mindketten hetvenévesek is elmúltak. Thea 2009-ben halt meg. Edith egyszer így nyilatkozott kapcsolatukról: „Amikor először táncoltunk a kerekesszékkel, az ölében ültem. A számot, ami akkor ment a rádióban, nem tudnám elénekelni, mert elsírnám magam."

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása