Kívül tágasabb

Harry herceg, az érinthetetlen?

2012.08.23. 06:51, Kívül tágasabb , 2 komment

Botrányt botrányra halmoz, legutóbb meztelen képei kerültek nyilvánosságra egy Las Vegas-i dorbázolásról – a brit közönség mégis imádja és mindent megbocsát neki. Vajon mi lehet Harry herceg titka?

Harry herceg örül.jpg

Nehéz lenne azt állítani Károly walesi herceg, brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő kisebbik fiáról, hogy visszafogott, csendes életet él. Ha azt mondjuk, a 27 éves Harry herceg annyi botrányt kavart már, mint a trónöröklési rendben előtte álló bátyja, Vilmos egész életében fog, aligha tévedünk nagyot.

Előfordult már, hogy az akkor 20 éves herceg náci uniformist viselt egy jelmezbálon (Rommel Afrika hadteste egyik katonájának öltözött be, ráadásul a horogkeresztes karszalag sem hiányozhatott róla), a királyi család pedig hosszan magyarázhatta a bizonyítványt.

Négy évvel később, 2009-ben az okozott botrányt, amikor nyilvánosságra került egy 2006-os videó, melyen az Afganisztánban is szolgált Harry egyik pakisztáni katonatársát a Nagy-Britanniában erős negatív felhanggal bíró és nyilvánosan nem használható „paki" szóval illette.

A brit lapok sokat cikkeztek nőügyeiről is, és az sem újdonság, hogy a fiatal herceg nem veti meg sem a partikat, sem az alkoholt. Így a legújabb botrány tulajdonképpen nem is akkora meglepetés, bár a meztelen képekkel ismét sikerült egy lépcsőfokot feljebb lépnie.

Szeretik, mert normális

Mindezek ellenére a britek (és a világ többi része) továbbra is rajonganak érte; a különböző közösségi oldalak kommentáradata alapján még azt is ki mernénk jelenteni, hogy egyelőre nemigen tud olyat tenni, amiből komolyan romlana a megítélése.

„Az emberek azt szeretik benne, hogy normális, a királyi család egy megközelíthető tagja. Sokan sok mindent elnéznek neki" - vélekedett a sztárvilágban korábbi ügyfelei (Led Zeppelin, Spandau Ballet és Jon Bon Jovi) révén meglehetős jártassággal bíró Chris Goodman, az Outside Organization zenei igazgatója.

„Van némi elfogultság a dologban, talán mert férfi. Ha a királyi család egy nőtagja viselkedne így, aligha fogadnák ilyen kedvezően. Ami a történelmet illeti, ez a viselkedés nem újdonság, az elmúlt évszázadok során rendszeresen megtörtént, csak éppen akkor még senkinek sem volt fényképezőgépes mobilja" - tette hozzá.

„Nem hiszem, hogy a brit közvélemény sajnálna tőle egy hét kikapcsolódást. Rendes munkája van és keményen dolgozik. Tisztelik azért, hogy a hadseregben szolgál és jótékonykodik is" - mondta Chris Goodman.

A körülmények áldozata?

Harry herceg a Walking With The Wounded (a sebesült katonákat támogató) jótékonysági szervezet védnöke, emellett támogatja több más hasonló társaságot is. Munkájáért humanitárius kitüntetést is kapott – egy szó mint száz, figyel arra, hogy segítse a rászorulókat.

Egy PR-szakember egyenesen úgy vélte, a herceg a körülmények áldozata. „Nyilván egy fiatal srác, aki jól érzi magát, akit egy haverja kiszolgáltatott. Benyomott és olyanokkal lógott együtt, akik pénzért elárulták" - mondta Mark Borkowski.

A királyi család megerősítette, hogy a képeken Harry látható, de hivatalosan semmilyen kommentárt nem fűzött az ügyhöz.

Elkönyvelték bohémnek?

Visszatérve a herceg nem éppen makulátlan múltjára, az most alighanem a segítségére van, hiszen (mint azt Chris Goodman vélte) „semmi sem lehet olyan rossz, mint náci uniformist viselni", azaz a közvélemény tulajdonképpen elkönyvelte Harry-t egy kicsit bohém, de szeretni való figurának.

Más kérdés, hogy akadnak olyanok (például a News of the World korábbi szerkesztője, jelenleg PR-tanácsadó Jules Stenson), akik szerint nem szerencsés, hogy a herceget az adófizetők által fenntartott testőrség tagjai is elkísérték, azaz eleve nem kellett volna Las Vegasba mennie.

Jules Stenson úgy véli, ideje lenne, hogy a trónutódlási sorban harmadik hercegnek benőjön a feje lágya és rádöbbenjen, hogy nem egy playboy.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása