Kényszerhelyzetben egyre-másra születnek a megoldások arra, az éttermek miként fogadhatnak vendégeket. Az amerikai Colorado egyik síparadicsomában egészen érdekes ötlettel álltak elő.
Ha már a síszezonnak lassan vége (már amennyiben volt egyáltalán…), akkor a sífelvonók kabinjait egészen eredeti módon lehet felhasználni. Például privát tereket lehet teremteni, ahol a vendégek biztonságosan étkezhetnek.
„Lassan, de biztosan haladtam a csőd felé, viccen kívül” – mesélte a Food and Wine-nak Dominique Bastien. A síkabinok beszerzésére és felújítására szakosodott The Gondola Shop tulajdonosa nem véletlenül volt pesszimista a tél kezdetén.
Az üzlet egészen a Covid-járvány megjelenéséig nagyszerűen ment, aztán a lezárások mindent megváltoztattak, a nő szerződései hirtelen semmit sem értek, ő pedig ott maradt bevétel nélkül.
A reménytelenség mélyén érkezett egy telefonhívás a Town of Mountain Village nevű síparadicsomból (nem messze Telluride-től, amihez viszont Tom Cruise éppen eladó farmja található – csak úgy mondjuk).
A meglepő rendelés 25 síkabinra szólt, amit étkezőhelyekké kellett átalakítani fűtéssel, világítással, Bluetooth-szal a hely vendégei számára.
Dominique Bastien kapott már pár meglepő rendelést (csinált már szaunát és kutyaházat is síkabinból), de aligha túlzunk, ha úgy gondoljuk, kevés hívásnak örült ennél jobban.
A megrendelés nem csak kihúzta a csávából, de egész szép összeget hozott neki a konyhára. Az 5000 dollárért megvett kabinokat felújítva három-négyszeres áron adta el, vagy havi 500 dollárért adta bérbe.
„Teljes őrület. A dolgok igazán különös, de nagyszerű fordulatot vettek” – mesélte az érthető módon boldog vállalkozó.
A posztot a blog Facebook-oldalán kommentelhetitek.