Kívül tágasabb

Kipakoltak Trump volt alkalmazottai

2021.02.20. 22:04, Kívül tágasabb , komment

A washingtoni Trump International Hotel személyzete négy éven keresztül állt folyamatos készenlétben, hiszen a névadó és tulajdonos elnök gyakran étkezett a szálloda éttermében, nem ritkán szövetségesei és munkatársai (Rudy Giulianitól Michael Cohenig) kíséretében. A személyzet egészen pontos utasításlistát kapott, ebből most hetet osztunk meg.

trump_international_hotel_washington_dc.jpg

1. A Diet Coke-szabály

Donald Trump legendásan imádja a Diet Coke-ot, ám azt nem lehet ám akárhogy kitölteni neki. A személyzet hétpontos utasítást kapott négy kis képpel megtűzdelve.

Ebből kiderült, hogy a kólát az üveg alsó harmadát fogva kell sörnyitóval kinyitni (a nyitónak az utolsó harmadát kell megfogni), majd az adag kiöntése után a kólásüveget a volt elnök jobb kezéhez kell helyezni.

A folyamatot a távozásáig igény szerinti alkalommal kell megismételni.

2. Étel felszolgálása

Trump szinte mindig ugyanazt rendelte. Érkezését követően két percen belül meg kellett kapnia a popovert (ez egy fánkszerű amerikai sütemény), amit azonnal követnie kellett egy rákkoktélnak.

Főételnek jól átsütött steaket evett hasábburgonyával Heinz ketchuppel. Utóbbit miniüvegben kellett az asztalnál a szeme előtt felnyitni, különösen ügyelve arra, hogy a volt elnök „hallja az üveget lezáró lap eltávolításakor a jellegzetes pukkanó hangot”.

Mindemellett mindig készenlétben kellett állnia egy adagnyi junk foodnak, ezek között kötelező helye volt a Lay’s tejfölös-hagymás chipsének és egy csokoládéválogatásnak, benn Snickers, Oreos és Tootsie Rolls darabokkal.

3. Az elnök vendégei

A hotel éttermében gyakran megfordultak republikánus szenátorok és kormánytagok (valamint azok munkatársai) csakúgy, mint Trump olyan kulcsemberei, mint a MyPillow elnök-vezérigazgatója, Mike Lindell, vagy ügyvédjei, Michael Cohen és Rudy Giuliani.

A séf szerint utóbbi volt a „legnotóriusabb VIP-vendég”, aki gyakran egész nap ott maradt az intézendő ügyeivel. Az étterem korábbi menedzsere azt mondta, Rudy Giuliani okozta neki a legnagyobb fejfájást.

Donald Trump gyerekei viszonylag kevés gondot jelentettek, bár Tiffany gyakran foglalt magának helyet, hogy aztán ne jelenjen meg.

4. Kínos helyzetek

Az étterem volt alkalmazottjai sok kínos, az elnök fontos vendégeivel kapcsolatos esetről meséltek.

A 2017-es beiktatási őrületben például elveszítették Steve Mnuchin pénzügyminiszter kabátját. Egy másik alkalommal Hope Hicks, a Fehér Ház kommunikációs igazgatója kényszerült „soha véget nem érő” várakozásra, mielőtt a menedzsernek leesett volna, kiről is van szó.

Donald Trump Jr. egyik közeli politikai szövetségese, Arthur Schwartz még rosszabbul járt, őt az egyik pincér öntötte le steakszósszal.

Apropó steak: olyan is előfordult, hogy Donald Trump boldogtalanul távozott, mert úgy vette észre, étkezőtársa nagyobb darab steaket kapott, mint ő.

5. Jegyzetek minden mennyiségben

A személyzet szerint a fontos vendégek sora egyben azt is jelentette, hogy egészen kimerítő részletekig tudniuk kellett, ki mit szeret és hogyan, hogy képesek legyenek „megfelelni a vendégek egójának”.

Ennek érdekében „mindenkiről, aki valaki” egészen részletes feljegyzéseik voltak. Ebben szerepelt, ki mit szeret rendelni egészen olyan részletekig, hogy hány olívabogyót kell tenni a martinijába.

Ha egy VIP-vendég szobát foglalt a szállodában, az információt bevitték egy úgynevezett napi könyvbe minden fontos tudnivalóval, ennek részeként még egy fotót is mellékeltek a vendégről, nehogy tévedés legyen.

6. Öltözködési előírások

A luxushotelekben természetesen bevett szokás, hogy előírják a személyzetnek, hogyan kell öltözködni, ám a Trump Hotel nem elégedett meg ennyivel. Azt is előírták például, hogy az alkalmazottaknak milyen hosszú lehet az arcszőrzetük és a körmük.

A női személyzet ugyan hordhatott nadrágot, de kimondatlanul előnyben részesítették esetükben a szoknyát és a ruhát. Egy korábbi mendzser azt mondta, a maga részéről azt lőtte be, hogy úgy nézzen ki, mint az elnök (volt?) kedvenc tévécsatornáján, a Fox Newson a bemondónők.

7. Úgy kellett tenniük, mintha Trump-szavazók lennének

A hotel vezető alkalmazottai hivatalosan Trump-támogatóknak állították be magukat, ez azért nem teljesen volt így, a sztorit közlő Washingtonian szerint a többség „a legjobb esetben is ambivalensen” viszonyult a kérdéshez.

Egy volt menedzser arról mesélt, hogyan helyeselt annak az alkalmazottnak, aki Trump dicséretét zengte, miközben „belül egy kicsit belehalt”.

Persze a Trump International Hotelben dolgozni komoly előnyökkel járt. Egyáltalán nem elhanyagolható módon például nagyon jól lehetett keresni.

Egy pultos például arról beszélt, hogy miközben ő egyáltalán nem bírta az elnököt (noha ha megkérdezték, akkor kijelentette, hogy ő Trump-szavazó), 25 éves karrierje során soha nem keresett olyan jól, mint ott. Éves szinten akár 100 ezer dollárt is össze tudott hozni köszönhetően a magas fizetésnek és a nagyvonalú borravalóknak.

A posztot a blog Facebook-oldalán kommentelhetitek.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása