Kívül tágasabb

Hírességek ikonikus fotói kalapács alatt – jótékony céllal

2020.05.24. 21:41, Kívül tágasabb , komment

Jennifer Aniston, Kurt Cobain, Leonardo DiCaprio és más világsztárok fényképeit árverezik el, a bevételből a Covid-19 járvány miatt rendkívül nehéz helyzetbe került embereket támogatnak.

mark_seliger_jennifer_lopez.jpg

Mark Seliger (aki éppen szombaton ünnepelte 61. születésnapját, ezúton is sok boldogságot) amerikai fotós elsősorban a portréiról híres. Még alig volt 28 éves, amikor a Rolling Stone-nál kezdett dolgozni, 1992 és 2002 között ő volt a legendás magazin vezető fotósa, összesen több mint 100 címlapfotót készített.

A New Yorkban élő fényképész a Conde Nast Kiadónál dolgozva a GQ és a Vanity Fair címlapjaiért is felelt, emellett CD-borítókat is készített például Burning Spear és Diana Krall számára.

Már csak a Rolling Stone, a GQ és a Vanity Fair miatt is rengeteg híresség megfordult a kamerája előtt. A teljesség igénye nélkül következzen néhány név: Susan Sarandon, David Byrne, Willie Nelson, Mick Jagger, Keith Richards, Kurt Cobain, Lenny Kravitz, Rob Thomas, Tony Bennett… és persze még sorolhatnánk.

Most 25 fotóját árverezi el a Christie’s, köztük olyanokét, mint Jennifer Aniston, Johnny Cash, Kurt Cobain, Laura Dern, Leonardo DiCaprio, Billie Eilish, Jennifer Lopez, Tom Hanks, Lenny Kravitz, Snoop Dogg, Oprah Winfrey vagy a korábbi amerikai elnök Barack Obama.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Today is a big day! I am thrilled to be partnering up with @radvocacy @christiesinc @vanityfair @beekmansocial @lundnyc to announce RADArt4Aid, a purposefully-curated fundraising and advocacy campaign to benefit COVID-19 relief charities. All 25 of the portraits in this collage will be auctioned by @Christiesinc with 100% of the proceeds of sale benefitting charities chosen by our featured subjects, which include @jenniferaniston, #mikhailbaryshnikov, #johnnycash, @kurtcobain, @lauradern, @leonardodicaprio, @drdre, @billieeilish, @tomhanks, #johnleehooker, @lennykravitz, @jlo, @officialjld, @jerrygarcia, @courtneylove, #Lin-ManuelMiranda, @willienelsonofficial, #BradPitt, @barackobama, @officialkeef, @nicolekidman, @jerryseinfeld, @snoopdogg, @springsteen, @amyschumer, @u2, @oprah, and @reesewitherspoon Our campaign’s benefitting charities include @americasfoodfund, @americanredcross, @bcefa, #CommunityFoodBankofNewJersey, @directrelief, #GetUsPPE, @goodplusfdn, #HiddenHeroes, #LetLoveRuleFoundation, @mealsonwheelsamerica, @middlewayhouse, @nafclinics, @newyorkcares, @princestrust, @supportandfeed, and @wckitchen #RADArt4Aid is live now on Christies.com and will be Open for Bidding from May 28 – June 12. Please join us in supporting COVID-19 Relief!

Mark Seliger (@markseliger) által megosztott bejegyzés,

„A pályafutásom arra épült, hogy kapcsolatot teremtsek és megértsek embereket és a történeteiket, hogy aztán hitelesen (és néhány esetben fantasztikusan) megmutassam őket” – nyilatkozta az árverés kapcsán Mark Seliger.

„A csapatommal különleges összeállítást válogattunk erre az árverésre, köztük néhány személyes kedvencemmel és pillanatommal az elmúlt 30 évből” – tette hozzá a fotográfus.

A május 28-tól június 12-ig tartó árverésből befolyó összeg amerikai segélyszervezeteknek megy, akik a Covid-19 járvány miatt a szokásosnál is komolyabb nehézségekkel küzdő embereket támogatnak – nem csak az Egyesült Államokban, hanem az egész világon.

(Fotó: instagram.com/markseliger)

A posztot a blog Facebook-oldalán kommentelhetitek.

 

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása