Kívül tágasabb

Kilenc úticél, ahol kellemetlen meglepetés érhet

2019.06.30. 06:30, Kívül tágasabb , 54 komment

Rengeteg kedvelt turistalátványosság nem olyan a valóságban, mint amilyennek a képeslapokon vagy az Instagramra töltött fotókon tűnik. Túlzsúfoltak, drágák vagy egyszerűen nem autentikusak. Ezek közül válogattunk.

kinai_strand_foto_gettyimages.jpg

Champs Elysées 

A párizsi Champs Elysées az egyik leghíresebb és legikonikusabb utca a világon. Múzeumok, elegáns éttermek és ötcsillagos hotelek sorakoznak rajta, valamint a legfontosabb divatmárkák boltjai is. Az egyik legdrágább bevásárlóutca a világon. 

Azonban az idő nagy részében alig lehet megmozdulni a turisták áradatától. Az éttermek, kávézók teraszai is rendre zsúfoltak. A Travel + Leisure kiadvány beválasztotta 95 leginkább túlértékelt látványosság közé a világon, arra hivatkozva, hogy a Diadalívtől és az üzletektől eltekintve az utca kevés vonzerővel bír. 

Bahama-szigetek 

Azt lehet gondolni, hogy egy bahamai nyaralás abból áll, az ember pihen egy kék vízen ringó hajón, vagy a fehérhomokos parton sétálgat, távol minden zajtól.

Ezzel szemben sokan a Bahamákat egy nagyon drága Las Vegasnak tartják. Az italok 20 dollárnál kezdődnek, kultúra nem létezik, és tavaszi szünetekben a diákok hajnalig mulatoznak. 

Dubai 

Az arab világ egyik központja luxushoteleiről, hatalmas plázáiról, valamint felhőkarcolóiról ismert. Egy útikönyvben a világ legelbűvölőbb, leglátványosabb és legfuturisztikus úti céljának nevezték. Itt található a Burdzs al-Arab, a világ első hétcsillagos szállodája, ahol egy szoba ára legkevesebb 3500 dollár. 

Azonban sok látogat érdektelennek, mesterségesnek találja Dubait. Az ott élő külföldiek panaszkodnak az állandó építkezésekre. Több listán is szerepel, ahol a túlértékelt helyszínekről írnak. 

Talien (Dalian) 

A Lonely Planet a kikötővárost az egyik legnyugodtabb és élhetőbb kínai városnak tartja. Legszebb helye a tengerpartja, ami igazi paradicsom.

Ugyanakkor annyian akarnak strandolni ezen a parton, hogy alig lehet elférni, szinte egy törölközőt nem lehet letenni a homokba. 

Napa-völgy 

A kaliforniai borvidék sokak kedvence, ám pont ez a gond: évente több mint hárommillióan keresik fel, így pedig túlzsúfolttá és túlárazottá válik. A borkóstolók ára a régióban 5 és 50 dollár között mozog, de puccos helyeken 300-at is elkérnek. 

Las Vegas 

Az emberek azért mennek Vegasba, hogy szórakozzanak, szerencsejátékot űzzenek, legény- vagy leánybúcsút tartsanak. A pénzt könnyű elszórni a kaszinókban, hotelekben, showműsorokon. 

Ám a város nem mindig ilyen szórakoztató. Minden a turisták kedvéért lett teremtve, így pedig hiányzik a hitelesség és a kultúra. A Yahoo Travel 2015-ben a leginkább túlértékelt városnak választotta. 

Drágák az éttermek, ráadásul a sok vendég miatt folyton rohanni kell, és a bankautomatából való pénzfelvételért pedig 6 dollárt számolnak fel. 

Velence 

Sokan kihagyhatatlan élménynek tartják egyet gondolázni a velencei csatornákon. Ez azonban közel sem annyira vidám: 100 dollárt is elkérhetnek az útért, miközben más turistákkal összezsúfolva kell ülni 40 percet. Nyáron óriási a hőség és magas a páratartalom. Az utcák is tömöttek, nem csoda, hogy a városvezetés megelégelte ezt, és belépődíjat vezet be. 

Cancún 

A mexikói tengerparton idilli vakációt lehet eltölteni – gondolhatnánk. Azonban a tavaszi szünetben ellepik a várost a bulizó amerikai egyetemisták, így a pihenésnek lőttek. 

Míkonosz 

A görög sziget kedvelt kikapcsolódási helye a milliárdosoknak. A festői ékszerdoboz azonban már túl trendi és kihasznált lett. Az árak is egyre feljebb mennek. A legolcsóbb szállás is 130 dollárba kerül egy éjszakára. 

A sziget fő látványosságai a szélmalmok, ám naplementekor, amikor a nagy tengerjárók utasai megérkeznek, alig lehet látni őket az emberektől.

(Forrás, Fotó: GettyImages)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!
Címkék: turizmus utazás

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása