Kívül tágasabb

Hollywood őrült elvárásai

2016.01.06. 06:48, Kívül tágasabb , 7 komment

Az amerikai filmipar lassan teljesíthetetlen elvárásokat állít a színésznők elé, már ami a külső megjelenést illeti. Most Ashley Benson, a Hazug csajok társasága sztárja mesélt arról, milyen nyomás alatt dolgoznak.

cim_foto_instagram_com_itsashbenzo.jpg

Teljesen irreális elvárásokat támaszt Hollywood a színésznőkkel szemben, elsősorban persze a megjelenésükkel kapcsolatban – panaszolta Ashley Benson, aki az Ocean Drive magazin cikkében tálalt ki.

A 26 éves színésznő mesélt például arról az esetről, amikor egy szerepet azért nem kapott meg, mert túl kövérnek találták rá – holott a méretei egyáltalán nem ezt mutatják…

„Egy fél óráig sírtam, de aztán egyszerűen muszáj összeszednie magát az embernek, különben komoly étkezési zavar is lehet a vége. Nagyon sokan vannak ebben az iparágban, akik a szükségesnél jóval gyakrabban hallják, hogy fogyniuk kellene” – nyilatkozta a sztár

„Ugyanakkor ez meg is erősít. Ha hagyod, hogy mindez hatással legyen az életedre, akkor képtelen leszel megmaradni a szakmában, mert teljesen megőrülsz” – tette hozzá Ashley Benson.

A színésznő beszélt a Photoshoppal manipulált képekről is, ami például az ő esetében egészen érdekes eredményre vezettek: „Láttam egy pár, rólam a forgatáson készült képet, és egyszerűen nem ismertem magamra. Nagyon kiábrándító volt. Utálom, ha a lányok úgy gondolnak rám, hogy milyen vékony vagyok és milyen tökéletes a bőröm, holott nekem is ugyanúgy vannak pattanásaim, mint nekik”.

1_335.jpg

A gyereksztárok nehézségei

Ashley Benson azzal is tisztában van, micsoda kihívást jelent gyerekként, vagy legalábbis nagyon fiatalon sikeressé válni. A botrányokat, majd az azokat szinte óhatatlanul követő lecsúszást ő azzal próbálja megakadályozni, hogy elsősorban a munkára koncentrál.

Ugyanakkor együttérez azokkal is, akik képtelenek voltak megbirkózni a siker jelentette nyomással. „Teljesen megértem azokat, akik kissé belebolondulnak a sikerbe. Fiatalon sikeressé válni (szerintem én nem jutottam el erre a szintre, de vannak barátaim, akik igen) nagyon nehéz, mert ezerszer gyakrabban érkezik igenlő, mint tagadó válasz, rengeteg pénzt keresel, nagyon sok a kísértés, és bármit teszel, semminek nincs igazán komoly következménye” – fogalmazott a Hazug csajok társasága sztárja.

Hollywood és az előítéletek

Korábban mi is írtunk arról, hogy az amerikai filmipar „kihívásokkal küzd”, amikor az egyenlőségről van szó a szerepek elosztásánál. A Hollywood Diversity Report egy korábbi felmérése szerint például az amerikai film- és sorozatgyártást még mindig a fehér férfiak uralják, társadalmi súlyuknál sokkal kevesebb lehetőséget hagyva a nőknek és a kisebbségeknek.

A rideg adatok azt mutatják, hogy bár a nők valamivel több, mint az amerikai népesség felét adják, a filmek főszereplői között 26 százalék a nő, miközben csak a filmek 4 százalékát (!!) rendezték nők.

A műsorok közel 70 százaléka esetében a nők aránya az írók esetében nem éri el a 40 százalékot – és akkor a különböző kisebbségekhez tartozókról még nem is beszéltünk, az ő esetükben még siralmasabb a helyzet.

2_311.jpg

Ami a színésznőket illeti, az sem mindegy, hogy egy adott szerep milyen üzenetet közvetít. Ebből a szempontból sem túl jó a nők helyzete, hiszen 27,9 százalékuk szexuálisan kihívó öltözékben jelent meg szerepe szerint (ez az arány a férfiaknál 8 százalék), esetleg meztelenül (26,4 százalék a nőknél, 9,1 százalék a férfiaknál).

(Fotó: instagram.com/itsashbenzo)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása