Kívül tágasabb

Kiderültek a sztárok mocskos titkai

2014.06.26. 06:40, Kívül tágasabb , komment

Vajon tényleg Jude Law hagyta jóvá a felesége és Daniel Craig viszonyáról szóló botránycikket? És tényleg a királyi család egyik tagja szivárogtatja ki a botrányos sztorikat Vilmos hercegékről? Váratlan fordulatokat hozott a News of the World botránylap pere.

Csak nem akar vége szakadni a brit lehallgatási botránynak, kedden David Cameron brit kormányfő volt sajtófőnökét, Andy Coulsont mondták ki bűnösnek a sztárokat és a királyi család tagjait lehallgató, azóta megszüntetett News of the World brit bulvárlap ügyében.

A történet azonban tartogatott pár érdekes fordulatot ezen kívül is, ráadásul olyanokat, amiknek az érintett sztárok aligha örültek.

A Jude Law-ügy

Az egyik kárvallott Jude Law volt, akinek ügyében például a tárgyalás során derült ki, hogy az egyik közeli családtagja szolgáltatott ki róla bizalmas információkat a lapnak. A színészt szemmel láthatóan megrázta a dolog, különösen, amikor kiderült, hogy a férfirokon pénzt fogadott el azért az újságíróktól, hogy kiadja titkait.

Nem mintha Jude Law a megtestesült ártatlanság lenne, mint kiderült, ő maga hagyta jóvá az akkori felesége, Sienna Miller és a James Bond-sztár Daniel Craig románcáról szóló címlapsztorit.

Ugyan Jude Law tagadta, hogy ő bólintott volna rá a 2005-ös cikk megjelenésére, ugyanakkor a bíróság előtt kiderült, hogy a színész sajtósa megkérte a bulvárlapot, hogy „datálja vissza” a viszonyt, így keltve azt a látszatot, mintha Sienna Miller csalta volna meg előbb Jude Lawt. Ez azért nem volt mindegy, mert ez volt az az időszak, amikor mindenki arról cikkezett, hogy Jude Law miként lépett félre a gyermekeik nevelőnőjével.

Egy rögzített telefonbeszélgetésen a színész sajtósa azt mondja egy újságírónak, nyilvánvalóan Jude Lawra utalva: „Nagyon szeretné, ha vissza tudnátok dátumozni, így bizonyítva azt, hogy Sienna Miller hűtlenkedett először”.

Az akkoriban a News of the World főszerkesztőjeként dolgozó Andy Coulson olyannyira készpénznek vette Jude Law hozzájárulását, hogy közölte a szerkesztőkkel, finoman bánjanak a cikkben a színésszel, mi több, egy emailben közölte is egy kollégájával, hogy „a sztori gyakorlatilag Jude-tól jött”.

Noha a bírósági ügyben egyébként Sienna Miller és Daniel Craig viszonya játszotta az egyik kulcsszerepet, nem csak ők keveredtek bele elég csúnyán a dologba, hanem mások is.

Az ember, aki eladta a barátait…

Például a néhai futballista zseni, George Best fia, Calum is, aki a celebpartik egyik állandó résztvevője Nagy-Britanniában. Ő például elismerte, hogy „aktívan támogatta” a bulvármédia behatolását a magánéletébe.

A 33 éves híresség (szakmát nem nagyon tudunk a neve mellé írni…) elismerte, hogy 2000 fontot (760 ezer forintot) kapott a News of the Worldtől azért, hogy megszellőztette viszonyát Mick Jagger lányával, Elizabeth-szel.

Calum Best mindemellett volt olyan nagyvonalú és a saját barátjait is eladta. Mint Saunders bíró fogalmazott: „Calum Best teljes munkaidős celeb, akinek szüksége van a publicitásra, hogy megmaradhasson ebben a pozíciójában. Időről időre ő látta el információval a sajtót”.

… és a másik, aki a királyi családot

De van még ennél is keményebb, méghozzá Tara Palmer-Tomkinson esete. A hölgy nem más, mint Károly herceg keresztlánya, és mint ilyennek, természetesen központi alakja a brit királyi családnak.

Nagy kérdés, hogy az is marad-e, hiszen mint kiderült, rendszeresen adott ki információkat a News of the Worldnek a királyi család viselt dolgairól, akik ennek szerény feltételezésünk szerint aligha örültek.

A hölgyet a lap királyi családdal foglalkozó korábbi szerkesztője, Clive Goodman „adta ki”, mint kiderült egyebek mellett Vilmos herceg visszafogottnak nehezen nevezhető 21. születésnapjának kulisszatitkait is ő árulta el annak idején a News of the Worldnek.

(via)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása