Kívül tágasabb

Így buliztak Hollywood legnagyobb sztárjai

2013.01.17. 06:54, Kívül tágasabb , 1 komment

Marilyn Monroe, Frank Sinatra, Ginger Rogers, Dean Martin, Cary Grant – az amerikai szórakoztatóipar történetének legnagyobb sztárjai mind rendszeres vendégek voltak Hollywood legendás klubjában, a Ciro's-ban.

cím_58.jpg

8433 Sunset Boulevard. A Sunset Stripen található címen a város egyik legendás mulatóhelye, a Ciro's volt megtalálható. Az 1940 januárjában megnyitott klub szinte mágnesként vonzotta Hollywood legnagyobb sztárjait csakúgy, mint a maffia embereit.

Előbbiek közül rendszeres vendég volt a következő évtizedekben Marilyn Monroe, Humphrey Bogart, Lauren Bacall, Frank Sinatra, Lucille Ball, Joan Crawford, Ginger Rogers, Ronald Reagan, Dean Martin, Mickey Rooney és Cary Grant is.

Mi több, a 40-es évek vége felé az akkor még csak politikai pályára készülő John F. Kennedy is meglátogatta a Ciro's-t egy kis kikapcsolódás céljából. Ekkortájt készült a következő kép is, melyen Desi Arnazt és zenekarát reklámozza.

klub.jpg

Persze nem mindig volt csupa móka és kacagás az élet a klubban, amely 1957-ben bezárta kapuit, a tulajdonos 1959-ben csődöt jelentett, a helyet pedig 350 ezer dollárért elárverezték.

A hatvanas években a Ciro's rock and roll klubbá alakult, és még így is be tudott kerülni a zenetörténetbe, hiszen itt indult a Byrds karrierje 1964-ben.

De mi menjünk vissza a klasszikus időkbe és nézzünk pár képet igazi legendákkal!

Rögtön a fenti nyitóképen Marilyn Monroe látható az újságíró Walter Winchell és a 20th Century Fox alapítója, később elnöke, Hollywood egyik legbefolyásosabb stúdiófőnöke, Joseph Schneck (háttal) társaságában. Utóbbinak egyébként kulcsszerepe volt Marilyn Monroe karrierjének elindításában.

A következő fotón minden idők egyik legnagyobb hatású férfi énekese, Frank Sinatra látható. Még alig múlt 30 éves, amikor ezen az 1946 októberi partin lekapták, amint éppen a hollywoodi bulvárújságírás egyik sztárjával, Hedda Hopperrel beszélget.

Frank Sinatra.jpg

Ha már Frank Sinatra szóba került, ne feledkezzünk el a Rat Pack másik legendás tagjáról, Sammy Davis Jr.-ról, aki a következő, 1955 novemberében készült fotón nem sokkal színpadra lépés előtt beszélget.

A Rat Pack eredetileg Humphrey Bogart körül alakult csoportosulás volt és olyan sztárok voltak a tagjai, mint Frank Sinatra, Judy Garland, Lauren Bacall, David Niven, Katharine Hepburn, Spencer Tracy, George Cukor, Cary Grant, és még jó páran.

A hatvanas években, Bogart halála után a Rat Pack egy szűkebb társaság lett, állandó tagjai Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr., Peter Lawford és Joey Bishop voltak, akik több filmben is szerepeltek együtt, például az Ocean's Eleven eredeti változatában.

Sammy Davis.jpg

A következő képen jobbra Mickey Rooney látható első felesége, Martha Vickers társaságában 1951 októberében. A házaspár útjai akkortájt váltak szét, ám (miként az a képből is jól érzékelhető) annyira bensőségesen beszélgettek, hogy rögtön felreppentek a pletykák a közös folytatásról. Az asszony azonban gyorsan lehűtötte a kedélyeket, amikor közölte, szó sem lehet arról, hogy ismét együtt éljenek.

Mickey Rooney.jpg

Utolsó képünkön egy Magyarországon talán kevéssé ismert sztár látható, aki azonban a maga műfajában egyike volt a legnagyobbaknak. Lili St. Cyr a kép 1951-es készültekor 33 évesen karrierje csúcsán volt. A burlesque az angolszász kultúrában messze több mint egyszerű vetkőzőműsor (mai legnagyobbja talán Ditta Von Teese). Míg Lili St. Cyr a Ciro's-ban lépett fel, sokszor nevezték az „Anatómiai Bombának", amit őszintén szólva meg tudunk érteni.

Lili St. Cyr.jpg

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása