Kívül tágasabb

A Kennedy-család és a sztárok

2012.08.26. 06:54, Kívül tágasabb , komment

„Amerika királyi családja" mindig is híres volt a körülöttük nyüzsgő – és néha be is házasodó - hírességekről. A legújabb érintett sztár Taylor Swift énekesnő, aki Robert F. Kennedy 18 éves unokájával jár. Mustrát tartunk.

Taylor Swift Conor Kennedy.jpg

Az utóbbi években a Kennedy-család kapcsán elsősorban a negatív hírek kerültek be a lapokba (gondoljunk csak Ted Kennedy halálára, vagy éppen Arnold Schwarzenegger és Maria Shriver, Eunice Kennedy lánya válására), úgyhogy éppen ideje volt, hogy a família ismét felmutasson egy hírességet.

Az igényt Taylor Swift és az 1968-ban meggyilkolt Robert F. Kennedy igazságügy-miniszter (egyben John F. öccse) unokájának románca elégíti ki. Az énekesnőt és a 18 éves Conor Kennedy-t egy massachusettsi strandon látták együtt.

A Kennedy-klán és a sztárok kapcsolata persze egyáltalán nem újdonság, úgyhogy a teljesség igénye nélkül összeszedtünk pár példát Gloria Swansontól Marilyn Monroe-n át Cindy Crawfordig.

Gloria Swanson.jpg

Kezdjük rögtön a némafilmek korának egyik legnagyobb csillagával, Gloria Swansonnal. Az 1920-as évek talán legnagyobb női sztárja volt, többszörös Oscar-jelölt, Golden Globe-díjas színésznő, akinek karrierjét kettétörte a némafilmek megjelenése. Minket viszont most nem ez érdekel, hanem az, hogy éveken keresztül viszonya volt a dinasztiaalapító Joseph P. Kennedy iparmágnással (JFK és Robert apjával).

Az ötvenes évek második felében a család politikai sikereinek első időszakában már olyan sztárok találhatók meg körülöttük, mint Frank Sinatra, aki több szálon is kapcsolódott hozzájuk. A belépőt a színész Peter Lawford (Patricia Kennedy férje, a képen jobbról a második), a Sinatra mellett mások mellett Dean Martin és Sammy Davis Jr. Nevével fémjelzett Rat Pack beltagja, az eredeti Ocean's 11 egyik szereplője barátsága jelentette.

Rat Pack.jpg

Frank Sinatra hamarosan már a későbbi elnök John F. Kennedy bizalmas barátja (a pletykák szerint az egyik kapcsolat Sam Giancana maffiavezér felé, de ebbe most ne menjünk bele), és Marilyn Monroe-n keresztül is... kapcsolódtak egymáshoz. És akkor finoman fogalmaztunk.

A JFK – Robert F. Kennedy – Marilyn Monroe háromszögről már rengeteg mindent leírtak (és mindennek az ellenkezőjét is), ezúttal csak annyit, hogy a modern filmtörténelem egyik legnagyobb szexikonjának a hírek szerint mindkét fivér megvolt (Frank Sinatra és Sam Giancana mellett). Mindenesetre ahogyan ő 1962-ben JFK-nek elénekelte a „Happy birthday, Mr. President" című dalt, úgy még senkinek sem énekelték el... és nem is fogják.

A „nem esett messze az alma a fájától" kitétel alighanem soha nem volt még igazabb, mint John F. Kennedy Jr. (a meggyilkolt elnök fia) esetében. A kvázi „trónörökös" hódításainak listája legalább olyan hosszú, mint amilyen impozáns.

A teljesség igénye nélkül, a listán szerepel Daryl Hannah (a következő képen), Sarah Jessica Parker, Cindy Crawford, Brooke Shields – azaz a 80-as, 90-es évek legnagyobb sztárjai.

JFK Jr és Daryl Hannah.jpg

De hogy ne csak a hölgyekről essen szó, ne feledkezzünk meg a volt kaliforniai kormányzóról, egyúttal temérdek akciófilm hőséről, a fent már említett Arnold Schwarzeneggerről sem, aki John F. Kennedy unokahúgát, Maria Shrivert vette feleségül.

A házaspár tavaly, 25 év házasság után ment szét, amikor kiderült, hogy a színész-politikusnak van egy akkor 14 éves szerelemgyereke az egyik volt háztartási alkalmazottól.

Arnold Schwarzenegger és Maria Shriver.jpg

Visszatérve még egy pillanatra a kiindulóponthoz, hiszen Conor Kennedy apja, Robert F. Jr. Cheryl Hines (Félig üres; A kondom el van vetve c. sorozatokban látható egyebek mellett) színésznővel jár.

Kíváncsian várjuk, vajon Conor mondjuk John F. Kennedy Jr. örökébe lép-e majd.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása