Kívül tágasabb

Tíz legendás sztárházasság (plusz egy)

2012.05.23. 11:46, Kívül tágasabb , komment

Ha Hollywood szóba kerül, aligha a hosszú évtizedeket együtt töltő párok jutnak az ember eszébe. Pedig a 4-5 házastársat elfogyasztó sztárok mellett vannak olyanok is, akik évtizedek óta kitartanak egymás mellett. Hosszú sztárházasságok közül válogattunk.

Tom Selleck és Jillie Mack (25 év)

Augusztusban lesz negyedszázada, hogy a Thomas Magnum magánnyomozó megszemélyesítőjeként Magyarországon is a hölgyek kedvencévé vált Tom Selleck összekötött az életét Jilli Mack-kel. „Remélhetőleg olyasvalakivel kötsz házasságot, akibe nem csak szerelmes vagy, de akit szeretsz is. Még mindig rendkívüli módon élvezem a feleségem társaságát. Hihetetlenül vicces, és mindig megtaláljuk a módját annak, hogy együtt töltsünk valamennyi időt. Például leülünk és közösen elköltünk egy hosszú vacsorát” - ismertette meg a hosszú házasság titkát Tom Selleck.

Steven és Maureen Van Zandt (28 év)

Steven Van Zandt igazán sokoldalú egyéniség, hiszen amellett, hogy Bruce Springsteen E Street Bandjében zenél, a Maffiózókban ő játszotta Silvio Dante szerepét is. 1983 szilveszterén vette feleségül Maureen Santorót, egy nem akármilyen esküvő keretében. Kezdjük ott, hogy Bruce Springsteen volt a tanúja, a szertartást pedig egy bizonyos Richard Penniman celebrálta – utóbbit talán Little Richardként többen ismerik... Ha mindez nem lenne elég, a lagzin a pletyka szerint Percy Sledge énekelte nekik legendás, "When a Man Loves a Woman" című dalát. Lehet-e rossz egy házasság ilyen kezdet után? (Mi az hogy, de nekik sikerült lassan három évtizedet együtt tölteni.)

Denzel és Pauletta Washington (29 év)

Ki gondolná, hogy az 1996-ban a People magazin által a világ legszexisebb férfijának választott Oscar-díjas színész már 1977-ben (a Wilma című tévéfilm forgatásán) összeismerkedett későbbi feleségével? 1983 június 25-én mondták ki a boldogító igent (amit 1995-ben Dél-Afrikában Desmond Tutu érsek előtt megerősítettek), született négy gyermekük. Megszívlelendő Denzel Washington filozófiája is: „A színészet csak pénzkereset, az igazi élet a család”.

Samuel L. Jackson és LaTanya Richardson (32 év)

Talán kevéssé köztudott, de ha csupán a filmjei által hozott bevételekből indulunk ki, Samuel L. Jackson Hollywood történetének legsikeresebb színésze, magyarán egyetlen színész sem hozott annyi pénzt a stúdióknak, mint ő. Ez akár elegendő indok is lehetne, hogy elszálljon magától, de a jelek szerint nem így történt. A színésznőként és egy sportcsatorna producereként is dolgozó LaTanya Richardsonnal 1980-ban házasodtak össze, 2009-ben pedig oktatást támogató alapítványt hoztak létre.

Ringo Starr és Barbara Bach (32 év)

A Beatles dobosa és a Bond-lány (A kém, aki szeretett engem, 1977, Roger Moore-ral a főszerepben) 1980-ban, a Barlangember forgatásán találkozott, ahol az egyik főszerepet a zenész játszotta. Amikor közösen szerencsésen megúsztak egy autóbalesetet, már tudták, hogy együtt akarják tölteni életük hátralévő részét. Azt, hogy ez nem csak valamiféle romantikus lózung, az azóta eltelt évek bizonyítják. „Úgy döntöttünk, többet nem akarunk egymástól elválasztva lenni. Mostanáig a leghosszabb idő, amit külön töltöttünk, 5 nap volt, és még ez is soknak tűnt. Minden percemet Barbarával szeretném leélni” - nyilatkozta Ringo Starr még 1981-ben, és hű is maradt a szavaihoz.

Meryl Streep és Don Gummer (33 év)

Kevés dologban értenek egyet a filmkritikusok, ám abban szinte teljes a konszenzus, hogy Meryl Streep korunk egyik legnagyobb színésznője (és az „egyik” szót alighanem el is hagyhatjuk). Abban a szerencsés (és nyilván jól megérdemelt) helyzetben van, hogy magánélete legalább olyan sikeres, mint a szakmai. Don Gummertől négy gyermeke született – és hogy mi a titok? „A jóakarat és az alkalmazkodóképesség – és az, hogy az ember alkalmanként képes legyen befogni a száját. Nincs recept a családhoz, mindig hatalmas egyezkedés kérdése a dolog. Mindent átfogó vágy él bennem a munkára és a szeretetre egyaránt. Nem tudom elképzelni, hogy feláldoznám egyiket a másikért” - mondta Meryl Streep.

Billy és Janice Crystal (42 év)

Egyik nagy személyes kedvencünk immár 42 éve nős, és a jelek szerint a filmvásznon átsugárzó charme a hétköznapokban is működik. Vagy éppen fordítva? Billy Crystal a következő magyarázatot adta az együtt töltött több mint négy évtizedre: „Azért vagyunk még mindig együtt, mert ólmot tesz a cipőmbe, és nem hagyja, hogy elszálljak magamtól. És ez mindig is így volt”.

Christopher és Georgianne Walken (43 év)

Érdekes, de az ember valahogy nem is gondolná Christopher Walkenről, hogy már 43 éves házas, pedig de. Felesége, Georgianne olyan tévéműsorok és sorozatok castingját vezényelte, mint a Maffiózók vagy az Entourage. Annyira megtartják maguknak a magánéletüket, hogy rendkívül keveset tudni róla – talán éppen ez a titkuk.

Ann-Margret és Roger Smith (45 év)

Korának szexszimbóluma volt Ann-Margret (akit a fiatalabbak talán leginkább az A szomszéd nője mindig zöldebb című filmből ismerhetnek), olyannyira, hogy 1964-ben még Elvis Presley-vel is volt némi románca a Viva Las Vegas forgatásán. Férjül mégis inkább a Magyarországon talán kevéssé ismert Roger Smith színészt választotta, akvel 1967. május 8-án esküdtek össze. Smith később Ann-Margret menedzsere és filmjeinek és színpadi fellépéseinek producere lett.

Bill és Camille Cosby (48 év)

Olykor egy vakrandi is káprázatosan sülhet el. Camille még egyetemista volt, amikor ily módon találkoztak. Az esküvőt 1964-ben tartották meg, öt gyermekük született. Mint minden házasságban, nekik is megvoltak a maguk válságaik, például egyik gyermekük, Ennis halála, akit 1997-ben lőttek le egy Los Angeles-i autópályán, miközben éppen kereket cserélt. Filozófiájuk sajátos: „Amelyik férj azt mondja, feleségemmel egyenlő partnerek vagyunk, vagy valami ügyvédi irodáról, vagy a bridzsről beszél”.

+1

Alan és Arlene Alda (55 év)

Listánk egyetlen olyan párosa, akik már túlléptek a fél évszázadon, ráadásul komolyabb botrányok nélkül. A M*A*S*H legendás színésze (1972-1983 között ment a sorozat) önéletrajzi könyvében sem szentel sok szót a házasságának. Mint az egyik kritikus írta: „A könyv 224 oldal, így aztán mindig várjuk, hogy történjen valami: szánalmas viták, ronda ügyek, válás... semmi”. Ötvenöt együtt töltött év után nyugodtan elhihetjük, hogy Alan Alda nem csak leplezni akarta a magánéleti botrányokat...

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!
Címkék: házasság hollywood

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása