Kívül tágasabb

Csodakastélyok és a fej nélküli ló

2011.07.03. 20:17, Kívül tágasabb , komment

Ismét vasárnap, ismét heti összefoglaló, mert szavatartó emberek vagyunk mi itt, a Kívül tágasabb blognál.

Heti összefoglalónkat kezdjük egy különleges összeállítással, melyben Magyarországról is elérhető távolságban lévő, valamiért az átlagosnál is különlegesebb várakat és kastélyokat mutattunk be.

Személyes kedvencünk a fenti képen is látható skóciai Eilean Donan, amely a világ egyik legromantikusabb, legizgalmasabb, legszebb... leg...leg...leg... kastélya. A skót Felföldön fekvő vár ma már természetesen leginkább turistalátványosság, de a XIII. században, amikor megépítették még komoly védelmi feladatokat látott el, lévén fontos (vízi) kereskedelmi útvonalon feküdt. Évszázadokon át a MacRae klán birtoka volt – és ha már klánok: itt forgatták a Hegylakó egyes jeleneteit is.

Betiltott háziállatok?

Következő posztunkban azt az egyelőre nehezen elképzelhető forgatókönyvet vázoltuk, mely szerint nem lehetne többet kutyát, macskát, aranyhalat, papagájt, hörcsögöt, tengerimalacot és hasonló házi kedvenceket vásárolni, mert az önkormányzat betiltja. Kivéve, ha étkezési célra veszi a vásárló.

Az első (és második) pillantásra őrültnek tűnő ötlet San Francisco város tanácsa előtt fekszik, és ha elfogadják, érvényes lesz minden háziállatra, függetlenül attól, hogy tolla van, ugat, nyávog, úszik, és még sorolhatnánk.

Igen, az aranyhalakra (!!) is vonatkozna a tiltás az állatok védőszentjéről, Szent Ferencről elnevezett városban. Nem csoda, hogy az éves szinten 45-50 milliárd dollárosra becsült amerikai kisállatpiac szereplői röpke szívrohamot kaptak „minden idők legradikálisabb tiltásának” (az ő szavaik) tervezetét megismerve. További részletek itt.

A meglehetősen abszurdnak tűnő ötlet után lazítottunk kicsit és bemutattuk Andy Grayt. Hogy kicsoda Andy Gray? Van, aki nem ismeri? Nem, nem ül egy ágon és hintázik fel-le, fel-le, mint Pom Pom, viszont szabadidejében köveket pakol egymásra. Ha ez első olvasásra legalább akkora őrületnek tűnik, mint a kisállatok árusításának betiltása, akkor ajánlunk egy gyors kattintást ide, mert a képek alighanem mindenkit meggyőznek majd arról, hogy egészen fantasztikus dologról van itt szó.

Egy 9 milliárdos luxusingatlan 

Szerdán ismét egyik nagy szenvedélyünknek hódoltunk és bepillantást engedtünk New York egyik legelképesztőbb eladó ingatlanába, a 49 millió dollárba kerülő, 1500 négyzetméteres lakóterületű, olasz reneszánsz stílusú házába.

A Fifth Avenue-n található hétemeletes ingatlant Henry H. Cook vasútmágnás építtette még a XX. század fordulóján. Az 1907-ben elkészült épület átadását már nem érhette meg tervezője, Stanford White, akit egy sajnálatos féltékenységi drámában agyonlőtt egy volt szeretője féltékeny férje. Ha sikerült felkelteni az érdeklődését, nyugodtan kattintson és nézelődjön egy kicsit! Megéri!

Egy rémes baleset - vagy mégsem?

Másnap egy horrorisztikus balesetet mutattunk be az amerikai Houston városából. Nem akarjuk itt borzolni gyengébb idegzetű olvasóink idegeit, de azt eláruljuk, hogy kommentelőink szemünkre hányták, hogy szenzációhajhászok vagyunk. Szerintünk nem, de mindenki ítélje meg maga!

A jávorszarvas esete a mormotával

De mivel képesek vagyunk az önreflexióra (vagy mi...), így aztán még aznap próbáltunk jóvátenni a fentieket és kitettünk egy posztot egy szerintünk elképesztő mentőakcióról. Erről itt csak annyit, hogy a főszerelők: egy jávorszarvas és egy mormota. A helyszín: az idahói állatkert. Az akció: szegény mormota kimentése a jávorszarvas ivóvödréből. Az eredmény: egy kép, ami garantáltan jókedvre derít.

Nyaraljon igazán egzotikus helyeken!

Pénteken egy kínzó problémára próbáltunk megoldást kínálni. Jelesül: a tanév végeztével magyar családok százezrei indulnak nyaralni. Az úticél általában Horvátország, esetleg a görög, az olasz, vagy a spanyol tengerpart. (Vagy az itthon nyaralóknak a Balaton.) De mit tegyen az, aki igazán egzotikus helyre vágyik?

Megoldási javaslatunk: utazzon olyan országba, amit a turisták (bármilyen okból is) nem nagyon látogatnak! Segítségül megmutatjuk a tíz, turisták által legkevésbé frekventált helyet. A móka kedvéért tegyük fel, hogy pénz nem számít, álmodozás indul! Helyszínek szigorúan kattintás után!

Meglepő rendőrségi ötlet

Szombaton a Los Angeles-i rendőrség egy merőben szokatlan módszerét mutattuk be, amikor a hatóság sztárokat keresett meg, hogy a Twitteren keresztül segítsenek neki a forgalmi dugók közzétételében.

Káosz köszönthet ugyanis a városra, amikor lezárják az egyik legfontosabb autópálya-szakaszt, a 405-öst. A hatóságok minden elképzelhetőt megtesznek, hogy értesítsék az autósokat a várható megadugókról, tartanak sajtótájékoztatót, hirdetéseket tesznek közzé, e-maileket küldenek körbe és az autópályán magán is terjesztik a hírt.

Hogy kiket kerestek meg, és a sztárok miként reagáltak a kérésre, arról itt olvashat részletesebben. 

Manipulálatlan képek, de tényleg

Végezetül ezen a hideg, őszies vasárnap igazán különleges szórakoztatást eszeltünk ki (legalábbis nagyon reméljük): olyan képeket mutattunk be, melyekről ugyan nehéz elhinni, de nem nyúltak hozzájuk Photoshoppal.

Ha kattint, láthat ágy felett lebegő modellt, a levegőben lógó, működő csapot, emberi legyet repülőn és igazi legyet gördeszkán, valamint fej nélküli lovat. És mindegyik kép igazi, ezt garantáljuk!

Reméljük, ezen a héten is sikerült érdekes és tanulságos sztorikat szállítanunk, köszönjük a kommenteket, külön a segítő szándékúakat (ismét elő kell vennünk azt a fránya biológiakönyvet, hiába minden...) - és reméljük, jövő héten is velünk tartanak!

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása