Kívül tágasabb

A leghülyébb politikusi ötletek

2011.02.24. 23:29, Kívül tágasabb , komment

Hölgyeim és Uraim, mindannyian, akik úgy gondolják, hogy a magyar politikai élet minden képzeletet alulmúl és a magyar politikusnál lejjebb nincs is! Kérem, kötözzék be magukat székeikbe és kapaszkodjanak, mert elképesztő utazásra indulunk közösen! Túravezetőnk nem más, mint maga Bobby Franklin, alighanem az egyik legidiótább politikus a Föld kerekén.

Ha azt hiszik, túlzok, akkor hadd kezdjem a jó Bobby Franklin bemutatását legutóbbi elmeszüleményével! Az egyébként republikánus színekben versenyző, Georgia állam polgárait boldogító politikus azt találta ki (mi több, már be is nyújtotta a törvényjavaslatot…), hogy minden nőnek, aki elveszítette magzatát, bizonyítania kellene, hogy a vetélés természetes okokból történt. Ellenkező esetben akár bűncselekménnyel is megvádolhatnák.

Kemény? Az. De ez még mind semmi, mert a törvénytervezet értelmében a hatóság, az állam listát vezetne a magzatukat elveszített nőkről.

Nem is szívesen mennénk bele a további részletekbe, de egy gondolat erejéig mégis megállnánk itt: az Egyesült Államokban a várandós nők egyötöde elveszíti magzatát. A világhírű Mayo klinika szerint az arány alighanem még magasabb is lehet, hiszen a spontán vetélések a terhesség olyan korai szakaszában történnek, amikor a nő talán nincs is tudatában várandósságának. Magyarán: ha a törvényt valamilyen drámai fordulat nyomán elfogadnák, akkor a Georgia-i nők egyötödének egy kormányhivatal elé kellene járulnia, ahol eldöntenék, hogy spontán vetélés történt-e, netán abortusz. (Arra a kérdésre, hogy ezt milyen bizonyítékok alapján döntenék el, nem tudunk válaszolni.)

Feleség, három gyerek

Mielőtt tovább utaznánk Bobby Franklin koponyája körül, pihenjünk egyet, ezen rövid idő alatt gyorsan bemutatjuk a republikánus politikust! Az abortusz elszánt ellensége 1996 óta tagja Georgia törvényhozásának, ahol négy bizottságnak is lelkes tagja.

A jónevű (…) Covenant College-ban végzett Bobby Franklin Biblia-tanulmányokból és üzleti tudományokból szerezte meg felsőfokú végzettségét. (Hogy a kettő hogy jön össze, azt a szerény fantáziával rendelkező Kívül tágasabb elég nehezen tudja elképzelni, de mindent mi sem tudhatunk.) Feleségével 27 éve élnek együtt három gyerekük van és az egyik presbiteriánus közösség tagjai.

Ha kipihenték magukat, javaslom, folytassuk az utazást, amely nem kevésbé lesz hátborzongató (avagy röhejes, kinek-kinek ízlése szerint), mint az eddigiek!

Aranyos ötlet, eltörölt iskolák

Kezdjük talán a viccesebb javaslatokkal: Bobby Franklin két évvel ezelőtt azzal az elképzeléssel állt elő, hogy kötelezni kellene minden adófizetőt, hogy az adóját aranyban vagy ezüstben rója le, mi több, szerinte gyakorlatilag az összes állam alkotmányt sért, amikor ezt nem követeli meg.

Más kérdés, hogy vajon lenne-e mit befizetni, hiszen a jóképességű képviselő egy másik elképzelése szerint el kellene törölni a személyi jövedelemadót. Pont. Nem, nem helyettesítenék semmivel.

Mondjuk az államnak jelentősen csökkennének a kiadásai, amennyiben például Bobby Franklin át tudná vinni azt az elképzelését, amely megszüntetné az állami oktatást. A politikus szerint az állami iskolák amúgy is „süllyedő hajók” és a gyerekeknek sokkal jobb lenne, ha magániskolákba járnának (már aki meg tudná fizetni), esetleg otthon tanítanák őket.

„Pogány vallások isteneit imádja”

Ha már ilyen komoly témánál tartunk, akkor ne is térjünk le erről az ösvényről. Bobby Franklin ugyanis egyszer már beterjesztett egy törvényjavaslatot, melynek értelmében a „nemi erőszak áldozata” kitételt „nemi erőszakkal vádolóra” kellene cserélni az ilyen eljárások során, egészen addig, amíg be nem bizonyosodik a vádlott bűnössége. Az elképzelés hatalmas botrányt kavart az államban. (Azt talán már mondanunk sem kell, hogy a republikánus politikus természetesen eltörölné az abortusz lehetőségét.)

Bobby Franklin határozottan vallja, hogy az Egyesült Államok eltért keresztény múltjától, amihez vissza kell térnie és keresztény országgá válnia. Már csak azért is, mert szerinte az a törvénykezés, amely szembe megy Isten szavával, magára vonja az Úr haragját.

Éppen ezért „nem az iszlám terrorizmus jelenti a legnagyobb fenyegetést Amerikára. Hanem Isten.” - jelentette ki még tavaly. Csak hogy érzékeljük a helyzet súlyosságát, a republikánus politikus szerint a volt (mit ád Isten, szintén republikánus) amerikai elnök, George W. Bush „pogány vallások isteneit imádja”.

Minek jogosítvány?

Kanyarodjunk most egy kicsit könnyedebb terepre! És tegyük mindjárt autóval, mert természetesen a termékeny képviselő ezen a téren sem fogta vissza magát. Úgy vélte ugyanis (és véleményének egy benyújtott törvényjavaslat képében hangot is adott, még ha ez így képzavar is…), hogy az állam korlátozza a polgárok szabad mozgását, amikor megköveteli a jogosítványt, és ezt az intézményt éppen ezért meg kell szüntetni.

Na még egyszer! Bobby Franklin szerint minden amerikainak joga van autót vezetni, függetlenül az életkortól, vagy éppen a képességektől, egész egyszerűen azért, mert ez garantálja a mozgásszabadságot. Konkrét példát is hozva kijelentette: őt egyáltalán nem zavarná, ha mondjuk 12 éves gyerekek száguldoznának Georgia autópályáin.

Hát így valahogy. Terveink szerint a mostani egy sorozat első darabja, amelyben az átlagostól eltérő (ha így jobban tetszik: különc, idióta) politikusokat, közéleti szereplőket mutatnánk be. Szívesen fogadunk javaslatokat, de erősen kérünk mindenkit, a magyaroktól kíméljenek! Őket úgyis látjuk nap mint nap…

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása