Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kívül tágasabb

A túlbecsült szex

2018.08.24. 06:30, Kívül tágasabb , 97 komment

Nem tudjuk, jó hír-e, de egy friss kutatás szerint a többi ember sem szexel olyan gyakran (és sokat), mint gondolnánk. Mást ne mondjunk, az emberek azt feltételezik, hogy a fiatalok sokkal többet szexelnek, mint amennyit valójában; a férfiak különösen vadnak képzelik el a fiatal nők szexuális életét.

szex_par_foto_pixabay_com_starflames.jpg

Az Ipsos hosszútávú, a téves elképzelésekkel foglalkozó kutatásáról könyv is született, The Perils of Perception címmel. Ehhez kapcsolódóan kérdeztek meg embereket az USA-ban és az Egyesült Királyságban, hogy mit gondolnak, az ország 18-29 évesei az elmúlt 4 hétben hányszor éltek nemi életet. 

Az átlag mindkét országban 14-re becsülte a megelőző hónap szexuális aktusait a fiatal férfiak körében, míg a valóság az Egyesült Királyságban 5, az USA-ban 4, egy szexuális viselkedéssel foglalkozó részletes kutatás adatai szerint. 

Nagyon leegyszerűsítve tehát az emberek többsége azt gondolja, hogy a fiatal férfiak minden második nap, évente tehát 180 alkalommal élnek szexuális életet, holott a valóság évi 50 alkalom. 

Még nagyobb a tévedés, mikor a férfiak azt becsülik meg, hogy a fiatal nők hány alkalommal élnek nemi életet. A britek szerint ez havonta 22 alkalom lenne, míg az amerikaiak szerint 23. 

Azaz a megkérdezettek szerint egy átlagos fiatal lány átlagosan minden hétköznap szexel, sőt egy-két különleges napon akár 2-3 alkalommal is. A valóság ehhez képest 5 alkalom havonta. 

Miért becsüljük ennyire félre? 

Mivel az emberiség fennmaradása a szexen áll vagy bukik, ez a téves elképzelések melegágya is. A többi társadalmi normáról pontosabb elképzeléseink vannak, mert azokat meg tudjuk figyelni, de a szex zárt ajtók mögött zajlik. (A látható szex viszont nem teljesen reprezentálja a normát, ugye.) 

Ezért az információkat tehát máshonnan kell beszereznünk, játszótéri vagy öltözői beszélgetésekből, kétes felmérésekből, a médiából, és a pornóból. Csakhogy ezek torzítanak, hiszen jobbára a szélsőségekről és a valóságot elferdítő anekdotákról hallunk ezeken a forrásokon keresztül – írta a The Conversation.

Azt is megkérdezték, mennyire becsülik 45-54 éves korra a szexuális partnerek számát. Ebben a kérdésben már pontosabb becsléseket kaptunk az egyik nemnél.  A valóság és a becslés is 17 körül mozog a férfiak esetében. A nők sokkal kevesebb szexpartnerrel büszkélkedhetnek, mindössze a felével. Legalábbis a válaszaik szerint. 

Csakhogy ez a szexuális viselkedés kutatásának egyik legnagyobb misztériuma. Újra és újra ilyen adatok jelennek meg a kutatásokban, a probléma az, hogy ez statisztikailag sehogyan sem áll össze. 

Mivel elmondásuk (és a józan ész) szerint mind a férfiak, mind a nők többnyire párban szexelnek, a partnerek számának a két nemnél durván meg kellene egyeznie. 

Az ilyen mértékű eltérésre az sem magyarázat, hogy a férfiak esetleg prostituáltakhoz járnak. Inkább az a helyzet, hogy a férfiak felfelé, a nők pedig lefelé módosítják a valódi számokat. 

Mi a valóság? 

Egy kutatásban a nőket három csoportba osztották. Egyik csapat egyedül töltötte ki a kérdőívet, a másiknak azt mondták, valaki ellenőrzi majd az adatokat, a harmadik tagjait pedig egy ál-hazugságvizsgálóra kötötték. 

A csoportok tagjai ebben a sorrendben átlag 2,6, 3,4 és 4,4 szexpartnert vallottak be, ami abban a kutatásban teljesen megfelelt a férfiak által elmondottaknak. 

Hagyjuk meg tehát a valóságot misztériumnak, vagy tisztázzuk végre a pontos számokat?

(Fotó: pixabay.com/StarFlames)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!
Címkék: szex párkapcsolat

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása