Kívül tágasabb

A legjobban kereső szupermodellek

2015.09.23. 06:50, Kívül tágasabb , komment

Van az a legendás mondás (anno Linda Evangelista eresztette el), hogy „10 ezer dollárnál kevesebbért fel sem kelek”. Ami akkor meglehetősen nagy felzúdulást keltett, már hétköznapivá vált, hiszen a világ legjobban kereső modelljei éves szinten sok millió dollárt keresnek. A Forbes összesítése alapján megmutatjuk, kik tartoznak ide és miből van a bevételük.

candice_swanepoel_foto_instagram_com_angelcandices.jpgCandice Swanepoel (fotó: instagram.com / angelcandices) 

10. Candice Swanepoel (5 millió dollár)

Neki a Max Factor hozta meg az áttörést, hiszen ennek a szerződésnek köszönhetően duplázta meg a bevételét a 2014-2015 június közötti időszakban. Emellett olyan világmárkával is szerződése van, mint a Versace.

9. Alessandra Ambrosio (5 millió)

Miközben bevételei nagy része még mindig a Victoria's Secrettől érkezik, ugyanakkor Alessandra Ambrosio nem bíz mindent a véletlenre és rajta kívül álló erőkre, így van már neki saját márkás fürdőruha-kollekciója és ruhája is (no és persze egyéb modellmunkáiról se feledkezzünk meg ).

8. Lara Stone (5 millió)

A Párizsban 12 évesen felfedezett Lara Stone is az ötmilliósok táborába tartozik, neki a L'Oréal és a Calvin Klein szerződések hoznak ilyen szépen a konyhára.

7. Joan Smalls (5,5 millió)

joan_smalls_foto_instagram_com_joansmalls.jpg(fotó: instagram.com / joansmalls) 

A Joe Fresh-, Calvin Klein- és Marc Jacobs-reklámokkal berobbant Joan Smalls egy év alatt kétmillió dollárral növelte meg a bevételeit. A modell egyébként a kifutókon is jól érzi magát, legalábbis a tízes lista többi szereplőinél gyakrabban szerepel bemutatókon.

6. Miranda Kerr (5,5 millió)

Noha már 2013-ban otthagyta a Victoria's Secretet, más fehérneműcégekkel kötött, meglehetősen gyümölcsöző szerződéseinek köszönhetően továbbra sem kell nélkülöznie. Orlando Bloom volt felesége olyan termékek arca, mint az Escada Joyful Fragrance, a Swarovski és a Clear Hair.

5. Natalia Vodianova (7 millió)

Natalia Vodianova a Stella McCartney és a Theory arca, de ezt a nagyon kellemes összeget nem csak ezekből a szerződésekből, hanem a Guerlain kozmetikumok és a Calvin Klein Euphoria reklámozásából hozta össze.

4. Doutzen Kroes (7,5 millió)

Ismét egy világsztár, aki rengeteget köszönhet a Victoria's Secretnek, ám ma már inkább a Tiffany & Co., a Samsung és a Calvin Kleintől jönnek neki a nagy pénzek.

3. Adriana Lima (9 millió)

adriana_lima_foto_instagram_com_adrianalima.jpg(fotó: instagram.com / adrianalima) 

Az már eddig is nyilvánvaló lehetett, hogy a Victoria's Secret a divatvilág megkerülhetetlen szereplője, ha pedig VS, akkor Adriana Lima, lévén ő a márka leghosszabb ideje aktív modellje. Emellett dolgozik a Marc Jacobsnak, a Maybelline-nek, és a Vogue Eyewearnek is.

2. Cara Delevingne (9 millió)

cara_delevingne_foto_instagram_com_caradelevingne.jpg(fotó: instagram.com / caradelevingne)

Meg kell adni, Cara Delevingne zseniálisan építette fel magát és a saját brandjét, hiszen a modellkedés mellett elképesztően sikeres a közösségi médiában is, 19 millió Instagram-, 3,7 millió Twitter- és 240 ezer Facebook-követője nagyon komoly üzleti lehetőségeket rejt, amit ő maradéktalanul ki is használ. Ráadásul lassan, de biztosan elindult a színészi pálya felé, ami ha bejön neki, egészen új lehetőségeket nyithat meg a számára.

1. Gisele Bündchen (44 millió dollár)

Vannak a szupermodellek és van Gisele Bündchen. A brazil modell olyannyira kiemelkedik a mezőnyből, hogy nem is nagyon érdemes egy lapon említeni őket. Talán elég annyi, hogy ötször annyi volt a bevétele, mint a második helyezett Cara Delevingne-nek, és többet keres, mint amerikaifocista férje, Tom Brady.

gisele_bundchen_foto_instagram_com_gisele.jpg(fotó: instagram.com / gisele) 

Ráadásul idén visszavonult a kifutótól, de még ez sem rendíti meg anyagi helyzetét, hiszen bevételei nagy része már a Chanellel és a Carolina Herrerával kötött szerződésből származik, nem is beszélve a saját tervezésű cipőkről. Változatlanul ő a királynő.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása