Kívül tágasabb

Hat évtized legszebb női

2014.11.30. 06:45, Kívül tágasabb , 1 komment

A jövő hónapban visszatér londoni gyökereihez a Miss World szépségverseny, amit december közepén ismét a brit fővárosban rendeznek meg, ott ahol az első alkalommal is összegyűltek a világ legszebb hölgyei.

cím 1973 The women line up to be judged on their appearance in swimwear during one of the elimination rounds.jpg1973 - ez még az egyik elődöntő fürdőruhás megmérettetése

1951-ben (azaz 63 évvel ezelőtt) a londoni Tottenham Court Roadon található Empire Roomsban rendezték meg az első Miss World szépségversenyt, a rendezvény idén visszatér a brit fővárosba.

A Miss World egyébként eredetileg bikini-verseny volt, és mint ilyen, része a londoni Világkiállítás programsorozatának. Akkor siker lett, hogy a szervezők úgy döntöttek, az eredeti tervekkel ellentétben nem csak egyszer, hanem évenként megrendezik. A sikerhez nagyban hozzájárult, hogy 1959-től a BBC is közvetítette a vetélkedést (egészen 1979-ig).

1951 The finalists in the first ever Miss World contest pose in their bikinis in the Empire Rooms on Tottenham Court Road, London.jpg1951: az első Miss World döntősei

1952 May Louise Flodin, Sweden, won the silver punch bowl from runners-up Miss Switzerland Sylvia Muller (left) and Miss Germany Vera Marks.jpg1952: May Louise Flodin (Svédország, középen) a győztesnek járó díjjal, mellette balra a svájci Sylvia Muller, jobbra a német Vera Marks.

1953 Miss France, the 18-year-old Denise Perrier Lanfranchi, took the title.jpg1953: Az alig 18 éves Miss France, Denise Perrier Lanfranchi lett a legszebb.

1956 Miss Austria Margaret Scherza (left) poses with eventual winner Miss Germany Petre Schurmann.jpg1956: Az osztrák Margaret Scherza (balra) pózol a későbbi nyertessel, a német Petre Schurmann-nal.

1959 Long before Lycra was introduced to the fashion world, the contestants line up in their swimwear.jpg1959: És még mindig az ötvenes évek, fürdőruha-bemutatóval.

A versenyt nem kímélték a botrányok, az egyik legnagyobb 1980-ban történt, amikor a győztesnek kevesebb mint egy nap elteltével le kellett mondani címéről. Ezekre az évekre tehető a verseny kibővítés is, amiben nagy szerepe volt a vetélytárs Miss Universe sikerének. A szépség mellett immáron az intelligenciát is próbálták figyelembe venni a pontozáskor.

1962 Catharina Lodders representing the Netherlands was elected Miss World. The following morning, as was tradition at the time, Miss Lodders had to allow the world's press i.jpg1962: Szokás volt, hogy a friss győztes (itt a holland Catharina Lodders) a verseny másnapján beengedte a sajtót a hotelszobájába. Háttérben a korona sajátos helyen lóg.

1963 Miss World contestants visit a hairdresser before the big event.jpg1963: közös fodrászkodás

1965 left to right Miss Canada Carol Ann Tidey, Miss United Kingdom, Lesley Langley and Miss Greece, Maria Gueka all pose in their swimwear.jpg1965: szexi fürdőruhák szexi nőkön, (balról jobbra) a kanadai Carol Ann Tidey, a brit Lesley Langley és a görög Maria Gueka pózol

1970 Feminists protest outside the Royal Albert Hall as the first contest of the Seventies gets underway.jpgA hatvanas évekkel elterjedt a feminizmus is, itt 1970-ben tüntetnek a londoni Royal Albert Hall előtt.

Érdekesség, hogy közel 40 év eltelt, mire először rendezték meg a versenyt Londonon és Európán kívül. De nem csak a hongkongi helyszín volt az újdonság 1989-ben, hanem az is, hogy először nyert a szocialista blokkból induló versenyző (Lengyelország legszebbje), hanem az is, hogy ekkor indult először magyar szépségkirálynő.

A legtöbb győztest eddig Venezuela adta (6), utána India (5) és az Egyesült Királyság (4) következik, míg az Egyesült Államok, Svédország, Jamaica, Izland 3-3 elsőséget tudhat magáénak. 

1973 During the 60's and 70's Miss World regularly gained one of the highest viewing figures of the year, resulting in bumper betting at the bookmakers.jpgA 70-es években a bukik egyik nagy kedvence volt a Miss World

1979 The favourite contestants for the end of seventies title received their own photocall in personalised leotards.jpg1979: A favoritokat külön is fotózták

1986.jpg1986: Eltéveszthetetlenül 80-as évek a válltöméssel és a színekkel. Középen a győztes trinidadi Giselle Jeanne-Marie Laronde, balra a dán Pia Rosenberg Larsen, jobbra az osztrák Chantal Schrieber.

 

1994 Now-Bollywood megastar Aishwarya Rai winning in 1994.jpg1994: a győztes ma már Bollywood egyik legnagybb sztárja, Aishwarya Rai

2000 Miss United States Angelique Breaux, 22, poses in a plain sweatshirt and shorts at London's Millennium Dome.jpg2000: A 2000-es évek sportosan köszöntek be az amerikai Angelique Breaux személyében

 

2001 After fifty years of contests, Agbani Darego of Nigeria became the first ever black African winner of the comepetition.jpg2001: Pontosan 50 évvel az első verseny után a nigériai Agbani Darego lett az első fekete-afrikai győztes

2013 Megan Young of the Philippines.jpgA tavalyi győztes, a fülöp-szigeteki Megan Young a londoni Big Ben előtt.

(via)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása