Kívül tágasabb

Ryan Giggs és a világ legdrágább palotája

2011.06.12. 22:20, Kívül tágasabb , komment

Hirtelen ötlettől vezérelve valami újjal próbálkozunk itt, a Kívül tágasabbon. Azt ötlöttük ki, hogy így, a hét végén felidézzük a hét posztjait, linkekkel természetesen, így aki kimaradt volna valami jóból itt egyben megtalál mindent.

Természetesen várjuk a visszajelzéseket, akár itt, a kommentek között, akár egyre bővülő Facebook-oldalunkon. Ha sikert arat a kezdeményezés, akkor folytatjuk, ezt ígérhetjük.

Hétfőn Eleanor, a mókus került a címlapra, amint éppen két pofára tömi a kukoricát Kanadában. A fotós, Barbara Lynn a képet akkor készítette, amikor gyakorlatilag percekkel azt követően, hogy kiakasztotta a madáreleségnek szánt kukoricát, megjelent a falánk mókus.

Kedden már nem tudtunk nem foglalkozni a Manchester United kiválósága, Ryan Giggs (fenti képünkön) magánéleti botrányával foglalkozni, annál is inkább, mert érdekes hasonlóságokat véltünk felfedezni a walesi futballista és egy másik kiválóság, a golfozó Tiger Woods sorsa között. Mást ne mondjunk, mindkét sportoló szakmájának kiemelkedő zsenije és a szerető családapa szerepét játszva keresett súlyos milliókat az évek során. Mivel imidzsük is ezen a képen alapult, szexbotrányuk komoly veszélybe sodorta marketingértéküket.

Egy nappal később fordult a kocka és már azon filozofáltunk (a malajziai Engedelmes Feleségek Klubja kapcsán), hogy valóban az-e a sikeres házasság receptje, ha a feleség mindenben teljesíti férje akaratát és kielégíti annak minden szexuális vágyát. A lamentálásba kommentelőink is beszálltak, Voorhees például ezt írta: „Ebben azért van valami. Négy haverom van, akik Ázsiába mentek feleségért és azóta is nagyon jól megvannak. Van egy félig vietnámi csaj, akit gyakran látok a haverom miatt…. egy másiknak mongol barátnője van (és már vannak gyerekek is).... no szóval bárki mondhat bármit, én látom – elég gyakran – hogy a keleti hozzáállás sokkal élhetőbb, jobb a család számára. Nem a férfi, hanem a család számára. Az a megközelítés, hogy “mi a jó a nőnek” a szexben (is), kezd kicsit kínossá válni, lassan ezt be kell, hogy lássuk. Helyette annak kell fontossá válnia, hogy mi az, ami mindkét embernek jó”.

Selkt Sa (a maga lendületes modorában) ismét markáns véleményt fejtett ki: „Le lehet szállni a szexizmus magas lováról. A nők emberek, és ugyanolyan alapvető emberi jogaik vannak, mint a férfiaknak. És ebbe baszottul nincs belefoglalva, hogy mint alacsonyabb rendű állatfaj, engedelmességgel tartoznak a férfiaknak. Akinek ezzel problémája van, lehet fordulni az ENSZ-hez”.

Csütörtökön folytattuk egzotikus kalandozásunkat, Malajziából Venezuelába ruccantunk át, ahol bemutattunk egy egészen elképesztő luxusbörtönt, ahol a rabok szabadon partiznak, a kábítószer akadálytalanul áramlik és a családtagok együtt buliznak az elítéltekkel. A történet sokkal árnyékosabb oldalán viszont ott van a kegyetlen terror: a venezuelai hatóságok bevallása szerint a börtönökön belüli bandaháborúkban csak tavaly 476-an haltak meg, ami az elítéltek egy százaléka.

A hétvégét egy filmes listával vezettük fel, mégpedig annak kapcsán, hogy Nagy-Britanniában nem engedték forgalomba kerülni az Emberi százlábú II. című horrorfilmet 8amit speciel meg tudunk érteni...). Ennek kapcsán kicsit körbenéztünk, milyen filmeket tiltottak be a szigetországban az elmúlt közel 100 évben. Nem meglepő, hogy a horrorfilmeken kívül akadt olyan alkotás is (Szergej Eizenstein filmje, a Patyonkim-páncélos), melyet politikai okokból nem engedtek vetíteni több mint 30 évig. Kaptunk értékes hozzászólásokat itt is, ezek alapvetően a mi bakijainkat javították, amiért ezúton is hálásak vagyunk.

Szombaton megmutattuk a világ legdrágább ingatlanát, ami Londontól 25 km-re található, minden elképzelhető luxussal felszerelve. Az Updown Courtot már 123 millió dollárért viheti, aki akarja – az eladó apró problémája, hogy immáron hat éve senki sem akarja. Pedig az ingatlanban (és a hozzá tartozó birtokon) minden megtalálható, mi szem-szájnak ingere. Hogy pontosan mi, azt ide kattintva megtudhatják!

Végül de nem utolsósorban, a vasárnapot ismét a párkapcsolatnak szenteltük, némileg kapcsolódva a boldog házasság titka kérdésfeltevéshez, ezúttal hollywoodi párokat mutattunk be. Egy közös mindenképpen van bennük, nevezetesen hogy hosszú-hosszú évek (néha évtizedek) óta boldog házasságban élnek. Hogy kik is ők, az egy kattintás után kiderül.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!
Címkék: ez volt a hét

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása