Jelentkezzen, akit meglepett, hogy a csapból is folyó celebszakácsok éttermei közül több is a leginkább túlárazott és legrosszabb minőségű ételt kínáló egységek között végzett! Na ugye.
A Harden londoni éttermeket minősítő 2015-ös listáján meglehetősen rosszul szerepelt néhány celebszakács egysége. Az alapprobléma a szakértők szerint az, hogy az éttermek a terjeszkedéssel párhuzamosan megnövő mennyiségi igényeket képtelenek magas színvonalon kiszolgálni.
Különösen Heston Blumental és Marcus Wareing szégyellheti magát, ők ugyanis egészen a lista vége felé végeztek. „Általában véve is szkeptikusak vagyunk azokkal a szakácshírességekkel kapcsolatban, akik fő célja, hogy készpénzre váltsák a hírnevüket, és legtöbbjüknek valóban nehézséget is okoz a kezdeti minőség szinten tartása” – fogalmazott meglehetősen keményen a Harden névadó alapítja, Peter Harden.
A „Legrosszabb konyha” listán olyan nevek szerepelnek, mint az Ollie Dabbous zászlóshajójának számító Dabbous (10. hely), Marcus Wareing étterme, a Marcus (8.) és Heston Blumenthal Mandarin Oriental Hotelben működő Dinnerje (2. hely).
Peter Harden szerint az elmúlt években ráadásul kevésbé szigorúak az értékeléssel, ennek ellenére megjegyzi, hogy például Ollie Dabbous és Marcus Wareing több, a közelmúltban nyitott étterme „sem hoz semmi különöset”.
A Harden egyébként 1991 óta értékeli a csúcskategóriás éttermeket, az idei listát 6000 megkérdezett és 65 ezer kóstolás kiértékelésével állították össze. A legrosszabb helyen az Oxo Tower végzett, azaz ide még csak véletlenül se menjünk a Harden szerint, míg a szégyenlista első helyezettje a hammersmith-i Temze parton található olasz The River Café lett.
A túlárazott éttermek listáján olyan hírességek egységei szerepelnek, mint Gordon Ramsay vagy Alain Ducasse, igaz, előbbinek legalább a zászlóshajónak számító Royal Hospital Road étterme visszakerült a TOP10-es listára is.
(via)