Kívül tágasabb

Tíz morbid alkoholos ital

2012.12.31. 06:54, Kívül tágasabb , 11 komment

Szilveszterkor talán még az is koccint egy pohárkával, aki egyébként soha nem iszik alkoholos italt. Az alábbi itókák a megszokott pezsgőnél jóval durvábbak, különlegesebbek, rémisztőbbek, és még sorolhatnánk a jelzőket. Lesz olyan, amitől csak simán rosszul vagyunk (már a gondolatától is), és olyan is, ami kiveri az állatvédőknél a biztosítékot. Mi szóltunk!

kígyóbor.jpg

1. Kígyóbor

A kígyóbor egy ázsiai találmány, melynek lényege, hogy rizsborral teli üvegbe tesznek egész, teljes kígyókat. Gusztus dolga, mindenesetre a magyarázat a szokásos: a közhiedelem szerint az így készült alkoholos ital mindent gyógyít, a hajhullástól a potenciazavarig. Lelkük rajta...

2. Csokoládés fánksör

csokoládés fánksör.jpg

Őszintén szólva belegondolni is rémes, milyen lehet az íze, ettől függetlenül még főzik, méghozzá a virginiai Alexandriában a Shenandoah Brewing Company. A sörben valódi csokoládé és (reméljük nem valódi) fánk íze keveredik, nyilván a szándék valami különlegesen finom, édes íz lehet. Kételyünk szinte leírhatatlan.

3. Három gyík likőr

három gyík likőr.jpg

A csokoládé után ismét durvulunk, ezúttal azonban nem kígyók, hanem gyíkok az áldozatok, egészen pontosan három – ennyit kell ugyanis ebbe a likőrbe üvegenként elhelyezni. Előtte a (jellemzően) gekkók rizslikőrben áznak. Ismét a kígyóboros magyarázat kerül elő: a hagyományos keleti gyógyászat elmélete szerint ily módon az állatok energiáját az alkohol magába szívja, majd az azt elfogyasztó delikvensnek adja át.

4. Pulque

pulque.jpg

Ez a kissé tejes állagú ital az agávé növény erjesztett nedvéből készül. Már az aztékok is fogyasztották (el is tűntek a történelemből, persze nem ezért), aztán később a sör megjelenésével gyorsan veszített népszerűségéből. Íze akár még jó is lehet, de a kinézete inkább használt szappanos vízre hasonlít.

5. Pizzasör

pizzasör.jpg

Tom és Athena Seefurth nevét kell megjegyeznünk ezzel a gasztronómiai rémülettel kapcsolatban. Állítólag akkor jött az ötlet, amikor a megmaradt paradicsomot és fokhagymát nézegették és próbáltak valamit kezdeni belőlük. Ez sikerült...

6. Skorpióvodka

skorpióvodka.jpg

Ezt az egyfajta gabonából (single grain) készült vodkát kis skorpióval bolondították meg a játékos kedvű texasi gyártó (egyébként a cég honlapja szerint Magyarországon is kapható). A halálos méreganyag miatt nem kell aggódni, azt egy különleges eljárással semlegesítik, mielőtt az állatot a vodkába helyeznék. Így aztán aki akarja, akár meg is eheti a skorpiót.

7. Mókussör

mókussör.jpg

Ettől előre és hangsúlyosan kénytelenek vagyunk elhatárolódni, mert ez az egyik leginkább morbid, leggusztustalanabb dolog, amit valaha is láttunk. Őszintén szólva még azt is nehéz elhinni, hogy ilyen tényleg van, de hát egy BrewDog nevű skót cég gyártotta.

Saját megfogalmazásuk szerint ez „a legerősebb, legdrágább és legsokkolóbb sör a világon", amiből mindhárom igaz lehet, hiszen az 55 százalékos alkoholtartalmú sör üvegje 765 dollárba kerül.

Illetve került, hiszen összesen 12 üveggel gyártottak belőle még 2010-ben. A szerencsétlen mókusokat némi túlzással az út széléről szedték össze, hiszen mindegyiket autó ütötte el.

8. Chilis sör

chilisör.jpg

A fentiekhez képest a chilis sör tulajdonképpen egy végtelenül egyszerű, konzervatív és visszafogott találmány. Az, aminek mondja magát: sör és egy kis Serrano Chili.

9. Bacon Vodka

bacon vodka.jpg

Elég rusnya látvány ez így, és nehéz elképzelni, milyen lehet az íze (vagy éppen túl könnyű), de itt is érvényes az, ami a chilisör esetében: megedződtünk a skorpiókon, gyíkokon és csokis fánkokon.

10. Holdfény

holdfény.jpg

Fehér villámként, Tennessee fehér whiskey-ként vagy egyszerűen holdfényként ismert ez az ital, mely arról kapta (legutolsóként említett) nevét, hogy az illegális párlatot a Hold fényénél készítették, nehogy lebukjanak. Bizalomgerjesztőnek a legkevésbé sem mernénk nevezni.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása