Kívül tágasabb

Meglepő tények szupersztárokról

2011.08.24. 02:00, Kívül tágasabb , komment

Ki ne ismerné George Clooney, Matt Damon vagy éppen Sylvester Stallone nevét. De azt vajon tudják-e, ki az, aki elhunytakat fodrászolt, porszívóügynök volt, vagy éppen oroszlánok ketrecét takarította? Na ugye... 

George Clooney és a baseball

George Clooney-ról sok minden az ember eszébe jut (egyebek mellett az, hogy egész jó színész és rendező, valamint a hölgyek egyik nagy kedvence), a baseball talán kevésbé – pláne itt, Európában.

Pedig Hollywood egyik meghatározó alakja egész jó kis játékos volt, mi több, színészi karrierje kezdete előtt a Cincinnati Redsnél is járt próbajátékon – más kérdés, hogy nem felelt meg, de a játék iránti rajongása megmaradt.

Olyannyira, hogy az egyik híres amerikai beszélgetős műsor házigazdája, Ellen DeGeneres csak azzal tudta rávenni, hogy menjen el hozzá, hogy beszervezte a Reds néhány hetvenes évekbeli legendáját is.

Matt Damon és a póker

Az amerikai színész a póker nagy barátja, ráadásul jó játékos is, 1998-ban például részt vett a Las Vegas-i World Series-versenyen is, ahol a legendának számító Doyle Brunson búcsúztatta.

Nemrégiben akkor került a póker kapcsán a lapokba, amikor kiderült, hogy több hollywoodi megasztár (így Tobey Maguire és Matt Damon országos nagy cimborája, Ben Affleck) mellett ő is tagja egy exkluzív társaságnak, amelynél a beugró 100 ezer dollár.

Danny DeVito, a furcsa fodrász

Danny DeVito és a haj – hát minimum érdekes párosítás, mivel a színésznek olyan nagyon sok már nem maradt belőle. Talán kevesen tudják, hogy érettségi utána egy ideig fodrászként dolgozott nővére üzletében. Ráadásul a szakma egy meglehetősen sajátos szegmensében is dolgozott híressé válása előtt, ugyanis elhunytak haját hozta rendbe a temetés előtt.

A futballista sajátos hirdetése

Aki szereti az angol focit, az bizonyára emlékszik a 90-es évek egyik kőkemény válogatott védőjére, Stuart Pearce-re. A labdarúgó a 80-as években a Nottingham Forestben kezdte profi karrierjét, ám egy ideig még nem adta fel villanyszerelői állását sem. (Nem tartozik szorosan a tárgyhoz, de azért nem álljuk meg, hogy ide ne vessük: a fizetések teljes elszabadulása előtt még elképzelhetetlen volt, hogy egy pályája elején álló fiatal sportoló olyan eszetlen összegeket keressen, mint manapság szokás.)

Szóval Stuart Pearce olyannyira nem keresett heti 100 ezer fontot, hogy egy ideig még folytatta civil szakmáját is, mi több, a meccsek programfüzetében hirdette szolgáltatásait. (Azért szívesen megnéznénk egy ilyen kiadványt...)

Futballisták mesekönyve

Következő sztárunk is futballista, igaz, ő még aktív, ám ennek ellenére is úgy érezte, a gyerekek nem lehetnek meg anélkül, hogy az ő meséit olvasnák nekik a lelkes szülők esténként. Így aztán tavaly ki is adta tervezett mesekönyv-sorozata első darabját, melynek főhőse egy futballista. (Na, vajon hogy hívhatják? Talált, süllyedt: Theo...) Az Arsenal sztárja nem az első labdarúgó, aki gyerekkönyvek írására adta a fejét, hiszen 2009-ben David Beckham is megjelentetett már egy háromrészes minisorozatot.

Thomas Brolin és a rap

És akkor következzen még egy (volt) focista, a svéd Thomas Brolin, aki meglehetősen érdekes pályát futott be visszavonulását követően. A volt válogatott játékos ugyanis Svédországban üzleti vállalkozásokba kezdett, egyebek mellett cipőt és porszívót is árult a neten, majd apjával közösen éttermet nyitott Stockholmban.

Mindez még nem lenne olyan őrületesen különleges dolog, ám Brolin sok egyéb mellett közös klipben szerepelt Dr. Albannal (megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk), és szerepelt egy jacuzzi-reklámban is. Legutóbb akkor került a lapokba, amikor autójával elütött egy jávorszarvast.

A mérnök gengszterraper

Ha már az előbb a zene környékén jártunk (nagyon érintőlegesen...), akkor maradjunk is ott. Ice Cube egyike a gengszter rap nagyjainak, az NWA tagjaként Dr Dre és Eazy-E társaságában alkotott maradandót, majd sikeres volt a szólókarrierje is. Miközben a zene a rendőrök és az establishment ellen szólt, kifejezve az utcán élő fiatal srácok dühét, közben Ice Cube (polgári nevén O'Shea Jackson) mérnöki diplomát szerzett a Phoenix Institute of Technology hallgatójaként.

Sylvester Stallone, a csődör

Természetesen Rocky és Rambo megformálója is végigjárta a pályakezdő színészek szokásos útját, jelesül volt minden, csak akasztott ember nem. Mást ne mondjunk, volt moziban jegyszedő és takarított oroszlánketrecet a New York-i Central Park állatkertjében.

Aztán a hírnév beköszönte előtt tett még egy érdekes kitérőt a filmezés (hogy is fogalmazzunk) nem mainstream világában is, az alkotás neve Party at Kitty and Stud's (azaz Parti Kittynél és Studnál), ami ne szépítsük, egy egyszerű és olcsó pornófilm. Amit persze később, Sylvester Stallone híressé válása után újra kiadtak, az Olasz csődör címmel (kihasználva Stallone neve és a csődör angol verziója – stallion – közötti hangzásbeli hasonlóságot).

Mike Tyson és a galambok

A legenda szerint a profi ökölvívás egyik legnagyobb legendája először akkor verekedett életében, amikor még gyerekként egy nagyobb srác megölte az egyik galambját. Az, hogy a sztori igaz-e vagy sem, jóformán mellékes, egy dolog biztos: a meglehetősen drámai életút (benne világbajnoki győzelmek sora, börtön, botrányos magánélet) során az egyetlen biztos pontot a galambok jelentették Mike Tyson életében.

„Ha elég szerencsés leszek ahhoz, hogy öregen haljak meg, akkor idős koromban madarakat tartok majd” - nyilatkozta egyszer, és bár még nem öreg, ez a vágya máris teljesült, hiszen nem kevesebb, mint 2500 madara van.

David Arquette különös hobbija

Készüljenek fel, mert ez most kemény lesz! Majdnem annyira kemény, mint David Arquette maga, aki horrorfilmek sztárja, járt már rehabon és gyönyörű, fiatal nők egész légiójával randizott...

… és istenien köt. Igen, Courtney Cox ex-férje (a fenti képen még együtt láthatók), a Sikoly sztárja alkalomadtán leül és köt valami szépet. Wow!

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása