Kívül tágasabb

Összeesküvés-elméletek az oltásoktól Obamáig

2013.04.03. 06:55, Kívül tágasabb , 96 komment

Minden harmadik amerikai szerint a klímaváltozás átverés, minden negyedik szerint egy titokzatos Világkormány összeesküdött a világ vezetésére, míg minden ötödik szerint összefüggés van a gyerekkori oltások és az autizmus között.

Obama cím.jpg1. A válaszadók 37 százaléka szerint a klímaváltozás átverés. A republikánusok 58 százaléka hisz benne, míg a demokratáknak csupán 11 százaléka.

2. A megkérdezettek 6 százaléka úgy véli, Oszama bin Laden még életben van.

3.A válaszadók 21 százaléka hisz abban, hogy 1947-ben egy UFO zuhant le Roswellnél (ez talán a földönkívüliek létezését bizonyító legelterjedtebb teória – Kívül tágasabb), de a balesetet az amerikai kormány eltitkolta.

4. 29 százalék hisz a földönkívüliek létezésében.

5. Ha már itt tartunk: a megkérdezettek 7 százaléka ma is úgy gondolja, hogy a Holdra szállás megrendezett átverés volt.

Hold.jpg

6. 28 százalék meggyőződéssel vallja, hogy létezik egy titokzatos világkormány, melynek célja egy Új Világrend létrehozása.

7. Ugyancsak 28 százalék hiszi a mai napig, hogy Szaddám Huszein volt iraki diktátornak köze volt a 2001. szeptember 11-i, Amerika elleni terrortámadáshoz. (Noha azóta kiderült, hogy erre semmilyen bizonyíték nincs.)

8. A megkérdezettek közel fele (44 százalék) gondolja úgy, hogy George Bush szándékosan hazudott az iraki tömegpusztító fegyverek létezéséről. Értelemszerűen a demokrata érzelműek között ez az arány jóval magasabb (72 százalék), míg a republikánusoknál csak 13.

9. Ugyanakkor 11 százalék biztos abban, hogy az amerikai kormány szánt szándékkal engedte megtörténni 2001. szeptember 11-ét. (78 százalék nem hisz benne.)

10. A válaszadók egyötöde gondolja úgy, hogy összefüggés van a gyerekkorban beadott oltások és az autizmus között.

11. A megkérdezettek 14 százaléka szerint a CIA kulcsszerepet játszott a crack robbanásszerű elterjedésében a 80-as évek Amerikájának nagyvárosi gettóiban.

12. 9 százalék biztos abban, hogy az amerikai kormány aljas célokból tesz fluoridot az ivóvízbe (és nem a fogak épségének megőrzése a cél).

13. Ha ez nem lenne elég, 15 százalék véli úgy, hogy az amerikai vezetés vagy a média az agyat kontrolláló technológiával bombáz a tévéadásokon keresztül.

14. Szintén 15 százalék gondolja azt, hogy a vegyipar és a gyógyszeripar haszonszerzési céllal „talál fel" új és új betegségeket.

15. Ehhez képest elenyészően kevesen, 5 százalék hisz abban, hogy a repülőgépek kondenzcsíkja valójában az aljas célokkal manipuláló kormány által kibocsátott kémiai anyagok.

16. Ehhez képest meglepően sokan, 4 százalék meggyőződéssel vallja, hogy idegen Gyíkemberek tartják befolyásuk alatt a társadalmat.

17. Ha így vesszük, egészen megnyugtató, hogy 14 százalék hisz a jeti létezésében.

18. A kutatásban résztvevők több mint fele (!), egészen pontosan 51 százaléka állítja, hogy John F. Kennedy meggyilkolásához egy szélesebb körű összeesküvés vezetett és csak minden negyedik amerikai véli úgy, hogy Lee Harvey Oswald egyedül cselekedett.

19. A megkérdezettek 13 százaléka szerint Barack Obama jelenlegi amerikai elnök maga az Antikrisztus. Nem meglepő módon a republikánusok között ez az arány jóval magasabb, 22 százalék.

20. A végére maradt egy örömhír: a válaszadóknak csupán 5 százaléka hisz abban, hogy Paul McCartney valóban meghalt 1966-ban.

Minden jó, ha jó a vége...

Ti melyik összeesküvés-elméletben hisztek, ha egyáltalán?

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása