Kívül tágasabb

Utolsó kommentek:

plokmi 2019.01.19. 07:13:27

Hiába jósoltak komor jövőt az emberiségnek, már évtizedek óta mindenféle formában (tanulmányok, filmek stb.).
A különbség csak annyi lesz, hogy a folyamat nem diktatórikus, hanem teljen önkéntes alapon megy végbe.

Bejegyzés: Miért veszélyes a 10 éves kihívás?

kvadrillio 2019.01.19. 07:07:10

jAHHHH........EZ AZ ÓRIÁSI IN TERNETES KÉMHÁLÓZAT, EGYRE KITERJEDTERBBEN MŰKÖDIK ! ÉS A TULAJAINAK EGYRE TÖBB MILLIÁRDJA HALMOZÓDIK FEL EZÉRT.........KAPITALIZMUS EZ A JAVÁBÓL !

a cocilizmus ehhez képest lepkefing vóttttr.....:O)

Bejegyzés: Miért veszélyes a 10 éves kihívás?

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2019.01.19. 06:51:23

Aki regisztrált, lemondott a személyiségi jogairól.

Bejegyzés: Miért veszélyes a 10 éves kihívás?

Siphersh 2019.01.18. 21:23:56

Hát, ebből nem igazán derült ki, hogy mi lehetne ezzel a probléma. A legközelebb akkor jutott a cikk ahhoz, hogy megtudjak erről valamit, amikor azt írja, hogy "jogi aggályokat vetett fel", de ez nagyon homályos, fogalmam sincs, hogy miről van szó.

Bejegyzés: Miért veszélyes a 10 éves kihívás?

Szalay Miklós 2019.01.18. 19:33:28

Ami a kinézetünket illeti, érdekes lehet egy összfoglaló a testi szépségről, annak működéséről, szerepéről, hatalmáról, a külső és a belső kapcsolatáról:

egyvilag.hu/temakep/064.shtml

Bejegyzés: Miért veszélyes a 10 éves kihívás?

invalid user name 2019.01.18. 07:14:06

@Bobby Newmark:

óbazmeg, hát vicceltem, hát a srác birmingham-ben lakik vagyis brit, és amit kitalált az alapján (ha ki nem verik belőle a középiskolában) tényleg nagy koponya lesz, akár tudós, tehát brit tudós.

a többiben amit írtál alapvetően egyetértünk, de én azt hittem a tudósoknak van humorérzékük is.

Bejegyzés: Egyszerű módszer segíthet kevesebb cukrot enni

kiskutyauto 2019.01.17. 21:42:22

Azért elég érdekes hogy a világ leggazdagabb népéről beszélünk, ahol a családok 90% tudja úgy taníttatni a gyerekét felsőoktatásban, hogy ne kelljen eladósodnia közben... Ha mégis hiteleket vesznek fel jellemzően az csak arra utal, hogy telhetetlenek, azonnal akarnak mindent (amit persze végülis meg lehet érteni, mert az ember ilyen fiatalon, sőt sokan később is), de erre vannak a szülők, hogy ezt az ifjonti szertelenséget kordában tartsák...

Bejegyzés: Az egyetem sokak számára hamis ígéret

clave 2019.01.17. 14:46:06

@simpatico: Én is ezt látom. A szülő bizonyítani akar a külvilág felé. Angliában tanuli nagy divat,még ha beledöglik is a család. Pedig egy Anglia Ruskin University v Oxford Brooks és társai szakmai tudás nélkuül max. customer service munkára elég. Angliában ezek az önéletrajzok javarészt a kukában landolnak.És már itthon sem esnek hasra ezektől a no name diplomáktól. Piacképes angol tudást meg ennél olcsóbban is meg lehet szerezni.

Bejegyzés: Az egyetem sokak számára hamis ígéret

steery 2019.01.17. 13:46:43

A társadalmunk túlfogyasztást végez a holnap kárára. Már ma elköltjük azt, amit holnap kéne megtermelnünk. A mai felnőttek a fiatalokra terhelik a felnevelésükkel járó nagy adósságot, előre rabszolgásítva őket. Aztán mikor ezt túlzásba viszik, már ez sem hozza vissza az eltékozolt pénzeket.
Hamarosan el fogunk jutni oda, hogy egy ember felnevelése, oktatása több fog kerülni, mint amennyit aztán az egész élete során meg tud termelni, vissza tud fizetni, azaz teljesen veszteséges lesz a rendszer. Ahogy a túlfogyasztás napja is addig fog hátrálni a naptárban, míg át nem kerül az előző évre (január 1. elé). Ez általános tendencia és nyomát sem látni a fékeződésének vagy megfordulásának.

Bejegyzés: Az egyetem sokak számára hamis ígéret

Zirowe 2019.01.17. 13:46:09

"A testület sürgette a minisztereket, hogy csökkentsék az olyan kurzusok számát, amelyek elvégzése kevés pénzügyi haszonnal jár, és növeljék a gyakorlati műszaki oktatási helyek számát."

No, akkor ott se lesz genderszak?

Bejegyzés: Az egyetem sokak számára hamis ígéret

segar 2019.01.17. 12:53:42

@ljubityel: Oda van írva: "Már aki érti..."
___
...És nem azért, hogy jöjjön az első ostoba, és ideböffentse, hogy ő pont nem. De azért kösz, mulattunk. :P

Bejegyzés: Egyszerű módszer segíthet kevesebb cukrot enni

Bobby Newmark 2019.01.17. 12:13:18

@invalid user name: A brittudósozás egy dologra jó: bemutatod magadról, hogy mennyire hülye vagy.

A brit tudósok NEM hamis eredményeket produkálnak, csak olyan dolgokat vizsgálnak, ami magától értetődőnek és kézenfekvőnek tűnnek, és még soha senki nem vizsgálta tudományos alapossággal.
Aztán ha azt hozzák ki, hogy igen, stimmel, az az eredmény jött ki, amit elvártunk, akkor a hülyék azért hőbörögnek, hogy "na, hát ez kurvanagy eredmény volt, gratulálok".
Ha meg kiderül, hogy valójában MINDENKI faszságot gondolt, akkor meg a hülyék azért hőbörögnek, mert nem hiszik el.
Bármelyik is, nem a tudós a hülye.

Bejegyzés: Egyszerű módszer segíthet kevesebb cukrot enni

simpatico 2019.01.17. 11:50:21

Ijesztő látni, ami folyik ezügyben. Tényleg teljesen hülyének nézik az embereket, mert azok is. Rábeszélik őket az angol diplomára, hogy hú, azzal aztán mindent lehet. Elmennek az átlagos magyar családok gyerekei no name angol egyetemekre, röhejes szakokra (tudnék példákat mondani, sírnál) és fizetik az évi 9 ezer fontot, ami brexit után 14 ezer font lesz, plusz minimum 2000 havonta, ha legalább nyomor szinten élni akarsz. Mindez a végzésre 20 milliós adósságot jelent. Ki az, aki ezzel akarja a gyerekét az életbe elindítani? És akkor még lakásról szó sem esett. De ezerrel megy a hülyítés, hogy jaj, hát akkor majd nem fizeti vissza. Aha. A threshold, ami alatt nem kell visszafizetni, kb. utcaseprő és pizzafutár fizetés. Ezt a sorsot szánod a gyerekednek? Már az angolok is hollandiába menekülnek egyetemre, mert egyre súlyosabb a probléma. De eközben az összes budapesti ismerősöm angol egyetemre küldi a gyerekét. Mikor épp most kerültek ki a devizahiteles csapdából...

Bejegyzés: Az egyetem sokak számára hamis ígéret

balfaszokkal sáncoló 2019.01.17. 10:45:05

@Zalai Béla: Ezért a sajtó is felelős. A csapból is az folyik, hogy diplomával mennyire jól lehet keresni. igen , bizonyos diplomákkal, és a versenyszférában.
A sajtóban megjelenő statisztikákon jókat mosolyog a kormányhivatalban dolgozó jogász nagybátyám, vagy a kórházi szakgyógyszerész unokatesóm..

Bejegyzés: Az egyetem sokak számára hamis ígéret

segar 2019.01.17. 01:34:53

@midnightcoder2: És akkor most hova...? Nem az a kérdés, hogy ki emészt füvet, hanem az, hogy cukor nélkül van, vagy nincs élet.
___
És hát tényleg, csak meg kell nézni egy a teszkó szalagjára pakolgató zombit: tuti, hogy cukor nélkül meghalna...
___
Valójában az a helyzet, hogy pont fordítva! Inkluzíve "modern" kajaipar. És csak halkan fűzöm hozzá, hogy valahogyan esszenciális szénhidrát nincsen. Már aki érti... :P

Bejegyzés: Egyszerű módszer segíthet kevesebb cukrot enni

invalid user name 2019.01.17. 00:03:27

@Zabalint:

meg a szülők is.

a laktózt milyen szorzóval kell számolni?

Bejegyzés: Egyszerű módszer segíthet kevesebb cukrot enni

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Utolsó kommentek

 • nyikk: soros.... (2019.01.19. 08:03) Miért veszélyes a 10 éves kihívás?
 • plokmi: Hiába jósoltak komor jövőt az emberiségnek, már évtizedek óta mindenféle formában (tanulmányok, filmek stb.). A különbség csak annyi lesz, hogy a folyamat nem diktatórikus, hanem teljen önkéntes ala... (2019.01.19. 07:13) Miért veszélyes a 10 éves kihívás?
 • kvadrillio: jAHHHH........EZ AZ ÓRIÁSI IN TERNETES KÉMHÁLÓZAT, EGYRE KITERJEDTERBBEN MŰKÖDIK ! ÉS A TULAJAINAK EGYRE TÖBB MILLIÁRDJA HALMOZÓDIK FEL EZÉRT.........KAPITALIZMUS EZ A JAVÁBÓL ! a cocilizmus ehhe... (2019.01.19. 07:07) Miért veszélyes a 10 éves kihívás?
 • enpera: Aki regisztrált, lemondott a személyiségi jogairól. (2019.01.19. 06:51) Miért veszélyes a 10 éves kihívás?
 • Siphersh: Hát, ebből nem igazán derült ki, hogy mi lehetne ezzel a probléma. A legközelebb akkor jutott a cikk ahhoz, hogy megtudjak erről valamit, amikor azt írja, hogy "jogi aggályokat vetett fel", de ez na... (2019.01.18. 21:23) Miért veszélyes a 10 éves kihívás?
 • Utolsó 20

Innen szemezgetünk

 • BBC News
 • Telegraph.co.uk
 • the Guardian
 • The Independent
 • MailOnline
 • CNN
 • The New York Times
 • POLITICO
 • The Huffington Post
 • Gawker
 • Vanity Fair
 • New York Post
 • Drudge Report
 • EL PAÍS
 • Chinadaily US Edition
 • elmundo.es