Kívül tágasabb

Utolsó kommentek:

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.18. 01:07:31

@Magyarország Europa jövője.:

Ne csodálkozz. Az nem hír, ha egy fiú nadrágban megy iskolába. Az már igen, ha szoknyában. A genderőrült libbant sajtó meg hájpolja.

Már várom a híreket arról a házaspárról, ahol a férfi nővé operáltatta magát azért, hogy ezután leszbikusként éljen tovább együtt a feleségével. :DD

Bejegyzés: Betiltsák-e a szoknyaviselést az iskolák?

Magyarország Europa jövője. 2018.07.17. 22:14:17

@Ekrü: "Kétlem,hogy a fiúk úgy képzelnék el az egyenjogúságukat,hogy szoknyát akarnának hordani. :)) "

Pedig ez a cel. O most legnepszerubb kisfiu a neten: www.life.hu/intim/20180716-11-eves-kisfiu-drag-qeenkent-pozol-fotoin-smink.html

Itt a mindenhol reklamozott uj peldakepe a tizeneveseknek.

Bejegyzés: Betiltsák-e a szoknyaviselést az iskolák?

Ménár Atya 2018.07.17. 21:48:39

Korunk égető problémája, a szoknya fiúknak.
Holnap szoknyában megyek focizni, és amúgy szülni is akarok.
Mert mi ez a kirekesztés................
B+
Azt hiszem kezdünk jóléti társadalom lenni.
A fiammal minden este bírkóztam, lőni, nyilazni,dobni,horgászni tanítottam, nem azért mert annyira masculin nevelést akartam neki, de ez érdekelte.
Piros kabátot sem volt hajlandó felvenni az oviban,mert az lányos, nem tudtuk ráimádkozni.
Magától volt ilyen.
De B+, ezek után ha lesz majd unokám, szándékosan olyannak nevelem, mint ami a lába között fityeg, vagy nem fityeg.
A lányomat horgolni tanítottam, azt is tudok, tiszta gender pubi vagyok :D:D:D

Bejegyzés: Betiltsák-e a szoknyaviselést az iskolák?

Almandin 2018.07.17. 21:20:46

@bbrrr: A közterület privát célú bekamerázása valóban más. Ott biztonsági megfigyelés zajlik, egy privát fényképen meg látszanak az utcán levő emberek. Ez utóbbi természetes, ezen kiakadni túlzás. Egy turista se fotózhatna sehol ezen az elven.

Bejegyzés: Betiltsák-e a szoknyaviselést az iskolák?

Almandin 2018.07.17. 21:18:01

@bbrrr: Dress code a nőknél is van sok helyen. Eleve az egyenruhás munkák azok a nőknek is azok. Ott a hajviselet is szabályozott. De egy nő se viselhet egy bankban olyan szoknyát, amiből kilóg a feneke, nem mehet be strandpapucsban, nem lehet piercingje, tetkója látható helyen. Szerintem a nők is be vannak szabályozva ilyen helyeken.

Bejegyzés: Betiltsák-e a szoknyaviselést az iskolák?

Harvey Weinstein 2018.07.17. 18:50:23

"Betiltsák-e a szoknyaviselést az iskolák?"

Abszolut megtiltanam a szoknya viseleset. A lanyokkal az iskola kapujaban levetettnem a szoknyat. Kizarolag szoknya nelkul engednem be oket.

Bejegyzés: Betiltsák-e a szoknyaviselést az iskolák?

Ekrü 2018.07.17. 18:33:38

@bbrrr: "Nem dönthetsz úgy, hogy nem szolgálsz ki négert, meleget, zsidót, csak azért mert néger/meleg/zsidó."-Mi köze van ennek ahhoz,hogy egy magáncég megszabja,hogy az alkalmazottjai
milyen ruhában dolgozzanak?Ahhoz ugyanis senkinek semmi köze.Miért lenne az diszkriminatív,ha az OTP közli ,hogy a férfiaknak zöld nyakkendőt,a nőknek pedig zöld kendőt kell a nyakukba viselni.Aki ebbe diszkriminációt lát az nem normális,vagy így próbál magának politikai tőkét kovácsolni,esetleg mindkettő.
"De megnézném azt az iskolát, amelyik elébe megy egy ilyen pernek (ebben a jogi környezetben), és nem egyezik meg peren kívül..."-Én az iskolák helyében nem egyezkednék ,hanem ellen kampányt indítanák.Gyanítom nem azok vannak többségben akik a fiúk szoknyaviselését szorgalmazzák.Biztos,hogy megpróbálnám összefogni a szülőket.Amúgy meg az ilyen iskolákban alap,hogy beiratkozáskor a szülőnek alá kell írnia,hogy elolvasta,elfogadta és betartja az iskola szabályzatát,ellenkező esetben tudomásul veszi,hogy az iskola felléphet ellene.Innentől kezdve pedig mehet perre aki akar.
" Nem lehet diszkriminatív a belső szabályozásod, nincs olyan, hogy kinek mi köze hozzá, és akinek nem tetszik, az mehet máshova."-Dehogy nincs ilyen.Az ,hogy harcolok,vagy megalázkodok az én döntésem,lásd a szóban forgó cukrász esetét,aki még a pert is bevállalta a meggyőződéséért.És minél többen emelik fel a szavukat ez mellett annál kevésbé lehet az embereket megfélemlíteni.

Bejegyzés: Betiltsák-e a szoknyaviselést az iskolák?

laci_52 2018.07.17. 18:13:19

A szoknya alá fényképezésről volt szó. Ha ez a valódi ok, nem a szoknya viselése, hanem a hossza jelenti az igazi problémát.

Bejegyzés: Betiltsák-e a szoknyaviselést az iskolák?

bbrrr 2018.07.17. 16:24:39

@Ekrü: "Egy magáncég esetében pedig a tulajdonosnak kell dönteni."
Ez az, ami NINCS így. Nem mondhatja egy boltos, hogy XY-t nem szolgálja ki, mert nőket nem szolgál ki. Nem mondhatja, hogy a női vásárlókra más szabályok vonatkoznak, mint a férfiakra. Ezt hívják diszkriminációnak.
Pert nyertek Budapesten a szórakozóhely ellen, ami ingyen engedte be a nőket, mert ez a férfiakkal szemben diszkriminatív. Magáncég, nem állami! Nem dönthetsz úgy, hogy nem szolgálsz ki négert, meleget, zsidót, csak azért mert néger/meleg/zsidó.

Ez már így VAN. Ez nem a jövő, ez a jelen, sőt, részben a múlt. Nem lehet diszkriminatív a belső szabályozásod, nincs olyan, hogy kinek mi köze hozzá, és akinek nem tetszik, az mehet máshova. Aztán, hogy ki mivel bizonyítja, hogy diszkriminatív-e, vagy sem, és a bíróság mit ítél, azt meglátjuk. De megnézném azt az iskolát, amelyik elébe megy egy ilyen pernek (ebben a jogi környezetben), és nem egyezik meg peren kívül...

"Ha ez így lesz,akkor nagyon szomorú világnak nézünk elébe..." Egyetértek. :(

Bejegyzés: Betiltsák-e a szoknyaviselést az iskolák?

Ekrü 2018.07.17. 16:11:09

@bbrrr:
"Két társadalmi nyomás van: egyrészt, hogy a lányok azt vehessenek fel, amit akarnak, másrészt, hogy a fiúk egyenjogúságba vetett hite se csorbuljon."-Kétlem,hogy a fiúk úgy képzelnék el az egyenjogúságukat,hogy szoknyát akarnának hordani. :)) Ezt már megint pár liberális stb. megmondóember eldöntötte anélkül ,hogy őket megkérdezte volna.
"A nők már mehetnek szoknyában, nadrágban."-A bankok nevében nem tudok nyilatkozni,de ,hogy elitiskolában a lányoknak az ünnepségeken kötelező viselet a szoknya ,az biztos.
"Most ott van a diszkriminatív szabályrendszer, VAGY szigorítani kell, vagy lazítani, de így már nem maradhat."-Nincs diszkriminatív szabályrendszer,hisz a férfiak számára és a nők számára is létezik előírás a kötelező ruhatárra,max nem egyforma ruhadarabot kell felvenniük.A lányok sem vehetnek fel azt amit akarnak.
"És bármelyiket is választják, kapnak majd hideget meleget. "-Én úgy gondolom,hogy egy elitiskola esetében elsősorban a szülők akarata kell ,hogy döntő legyen.Végül is az iskola általuk tartja fenn magát.Akinek meg nem tetszik az max nem megy oda.Egy magáncég esetében pedig a tulajdonosnak kell dönteni.Az ,hogy nem ördögtől való ellenállni a lobbinak,láttuk a cukrász esetében ,aki végül megnyerte a perét.Én a helyébe ezzel az ítélettel a kezembe bizony perelnék egy jó vaskos kártérítésért.
"Akit megvádoltak (nem hivatalosan, csak informálisan), annak véget ért a karrierje. :( "-Ha ez így lesz,akkor nagyon szomorú világnak nézünk elébe...

Bejegyzés: Betiltsák-e a szoknyaviselést az iskolák?

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2018.07.17. 16:06:25

@bbrrr: Ez a szabályrendszer, ami a fiúknak előírja nadrágot, a lányoknak meg a szoknyát, vagy nadrágot, nem diszkriminatív. Semmilyen jogot nem vesz el a fiúktól, a lányoknak sem biztosít olyan többletjogot, amivel az iskola falain kívül nem rendelkeznek.

A fiúknak - egyedi eseteket kivéve - nincs igénye a szoknyaviselésre, a lányok meg 100 éve lejátszották ezt a meccset. Értelmetlen lenne iskolai szabályzókkal ebbe belenyúlni. Ennyi erővel a lányok iskolázását is lehetne pedzegetni, vagy épp a pórnép fiainak a taníttatását - de hát az általános tankötelezettség óta legkésőbb erről is kár szabályt hozni.

Viszont a rövidnadrágért tényleg indíthatnának egy népfelkelést, mert az vicc, hogy ezer fokban is hosszúnadrágozni kelljen, csak mert...

Bejegyzés: Betiltsák-e a szoknyaviselést az iskolák?

Gyúrótermi BUNKÓ 2018.07.17. 16:03:53

"De ez a jelenség nem azért terjed el, mert szoknyát viselnek a lányok, hanem azért, mert túl sok olyan fiú van, aki azt gondolja, joga van ilyen fényképeket készíteni a lányokról. "

Ennek nem az a megoldasa, hogy megtiltjuk a lanyok alulrol fenykepezeset, hanem az, hogy lanyok is nyugodtan fenykepezenek, ha a fiu szoknyaban van. Es akkor mindenki boldog.

Bejegyzés: Betiltsák-e a szoknyaviselést az iskolák?

bbrrr 2018.07.17. 15:42:59

@Ekrü: "Már bocs, de miért is kéne változtatni ezeken a szabályokon?Ezek mind magáncégek,joguk van meghozni a saját szabályaikat,Te meg eldöntheted,hogy oda mész vagy sem."

Ki mondta, hogy bele akarok szólni? Nekik, a belső szabályalkotó testületnek van egy lépéskényszere. Két társadalmi nyomás van: egyrészt, hogy a lányok azt vehessenek fel, amit akarnak, másrészt, hogy a fiúk egyenjogúságba vetett hite se csorbuljon. Valamint ott van a "hagyományokhoz" való ragaszkodás. A háromból az egyiket (de lehet, hogy kettőt is) fel kell áldozni.
Abban viszont biztosak lehetnek, hogy akárhogy döntenek, szét lesznek kapva. Vagy jogilag, vagy morálisan, vagy hagyománytiprás miatt, vagy diszkrimináció miatt, vagy a túlzott szigor miatt.

"A nőket pont úgy köti az etikett mint a férfiakat.Az ilyen helyeken (bank,elitiskola) a nőknek pld szoknyába kell járni,ha akarja ,ha nem ,és a legtöbb helyen azt is megszabják milyen hosszú legyen.Nem mehetnek egy elitiskolába az iskolai ünnepségre a lányok nadrágba."

Na, itt a lényeg. Hogy NEM így van. A nők már mehetnek szoknyában, nadrágban. Ez már ki van lobbizva. Ez nem volt elég erős hagyomány, hogy amiatt harcoljon az iskola. Most ott van a diszkriminatív szabályrendszer, VAGY szigorítani kell, vagy lazítani, de így már nem maradhat. És bármelyiket is választják, kapnak majd hideget meleget. Részben a diákoktól, részben a szüleiktől (eddig jogosan), részben a külsősöktől (minden alap nélkül). És senkit nem fog érdekelni, hogy semmi közük hozzá, a neten fröcsögésnek megvan a hatása, ahogy a meetoo kampánynak is megvolt. Akit megvádoltak (nem hivatalosan, csak informálisan), annak véget ért a karrierje. :(

Bejegyzés: Betiltsák-e a szoknyaviselést az iskolák?

Ekrü 2018.07.17. 15:17:55

@bbrrr: "És az a kérdés, hogy ezeket a szabályokat hogyan VÁLTOZTATJUK, változtatják az arra jogosultak, ilyen-olyan "lobbitevékenység" hatására."-Már bocs, de miért is kéne változtatni ezeken a szabályokon?Ezek mind magáncégek,joguk van meghozni a saját szabályaikat,Te meg eldöntheted,hogy oda mész vagy sem.De beleszólni a működésükbe gyakorlatilag a kommunista időket idézi.(Amúgy is ez az egész "pc" már kezd átmenni valami fura véleménydiktatúrába.)Mi lesz a következő?Majd megszabják ,hogy mit csinálhatunk otthon?Ráadásul nem is teljesen fedi a valóságot.A nőket pont úgy köti az etikett mint a férfiakat.Az ilyen helyeken (bank,elitiskola) a nőknek pld szoknyába kell járni,ha akarja ,ha nem ,és a legtöbb helyen azt is megszabják milyen hosszú legyen.Nem mehetnek egy elitiskolába az iskolai ünnepségre a lányok nadrágba.Az ,hogy egy rendőrnőnek az egyenruhájához van nadrág is,az nem diszkriminatív céllal lett létrehozva,hanem praktikusság miatt.Egy nadrágba könnyebb futni a tolvaj után mint egy szoknyába.
"A cikk szerintem arra mutat rá, hogy ez a fajta szabálymódosítás már nem tartható, lassan az alkotmányban foglalt férfi-női egyenjogúságnak mond ellent, csak éppen a nők javára billenve, mert a nőknek mindent szabad, amit a férfinak, de fordítva ez nem igaz."-Miért érzem mostanában nőként azt,hogy egyes feministák meg baloldali megmondóemberek előszeretettel vennének el jogokat az emberektől,tiltanának be dolgokat úgy,hogy közben arra hivatkoznak ,hogy ezzel az emberek érdekeit védik,anélkül ,hogy megkérdeznék a véleményüket.Azért mert 100 iskolában esetleg találsz egy gyereket aki fiúként sérelmezi,hogy nem járhat nadrágba ,miért kéne annak a 100 iskolának megváltozni?Ha neki nem tetszik keressen olyan iskolát ahol engedik.
"És amennyire egyébként az elit gimnáziumok egyes diákjai ki vannak akadva az egyenruhára, lennének fiúk akik brahiból szoknyában járnának."-Kétlem.De még ha így is lenne ez miért is jó?Az iskolába most tanulni vagy balhézni megy a gyerek?Mert ha az utóbbi ,akkor felesleges neki elitiskolába járni,balhézni jó az állami is.
"Csakhogy az iskolának nincs mása, mint a jó híre, ha apuci azt látja, hogy ez a suli már nem a régi, már viszi is a gyerekét máshova."-Én is vinném,ahogy szerintem az összes többi szülő is.És nem érdekel ,hogy emiatt most rasszista,kirekesztő vagy homofób vagy bármi más leszek.A gyermekem jövője nem játék.

Bejegyzés: Betiltsák-e a szoknyaviselést az iskolák?

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2018.07.17. 15:14:15

@bbrrr: Reagálva a kommentfolyam tetején tett megjegyzésedre, hogy eredetileg a nők hordhattak szoknyát, a férfiak meg nadrágot, aztán jött a feminizmus, és onnantól a nők is hordhattak nadrágot, de a fiúk nem hordhattak szoknyát. Ez pedig szerinted diszkriminatív.

Na, ennek viszont nem az a megoldása, hogy akkor a lányok se hordhassanak szoknyát, hanem az, hogy ha majd sok fiú akar szoknyát hordani, akkor majd kialakul a mozgalmuk maszkulanizmus néven, és kivívják a férfiak szoknyaviselési jogát.

És aki élni akar azzal a joggal, az majd hord férfiként szoknyát.

A nőknek nadrágra volt igényük, elérték. Éljen! Elérték, eközben a férfiaknak nem csorbult semmilyen meglévő joguk. Mi ebben a diszkriminatív?

Bejegyzés: Betiltsák-e a szoknyaviselést az iskolák?

Berelhetoreklamfelulet 2018.07.17. 14:49:56

@sakkosfx:
tangát*

Amúgy jól teszik, hogy hülyére veszik őket, én is azt tenném...

Bejegyzés: Betiltsák-e a szoknyaviselést az iskolák?

sakkosfx 2018.07.17. 14:47:20

A világhatalom teljesen hülyére veszi az angolokat és az amcsikat is! És velünk is próbálkoznak meg az egész EU-val!Mi lesz a legközelebbi hülyeségük, hogy a lányok is gatyát viseljenek, vagy a fiuk bugyit?

Bejegyzés: Betiltsák-e a szoknyaviselést az iskolák?

bbrrr 2018.07.17. 14:39:26

@Ekrü: Pont nem az utcára-menés a lényeg. Hanem azok a helyek, ahol vannak belső szabályok. És az a kérdés, hogy ezeket a szabályokat hogyan VÁLTOZTATJUK, változtatják az arra jogosultak, ilyen-olyan "lobbitevékenység" hatására. És amíg ezek a "belső" szabályok (tehát nem az állami törvényekről van szó) a nők számra sokat lazultak az elmúlt 100 évben, ráadásul részben a férfiak számára előírt szabályok felé (a cikknek ez a másik siráma, hogy látszólag a nő számára fejlődés, ha férfias lehet), addig a férfiak számára praktikusan semmit.

A cikk szerintem arra mutat rá, hogy ez a fajta szabálymódosítás már nem tartható, lassan az alkotmányban foglalt férfi-női egyenjogúságnak mond ellent, csak éppen a nők javára billenve, mert a nőknek mindent szabad, amit a férfinak, de fordítva ez nem igaz. És ez nyilván nem tartható, kapni fognak polgári pert és fizetniük kell kártérítést, mert diszkriminatív a belső szabályzat (ilyen nem lehet, nemre, bőrszínre, vallásra, stb nézve nem lehet megkülönböztetni senkit, belső szabályzatban sem!). Kérdés, hogy akkor hogyan szabályozzanak? Igen, az elit iskolák, meg a golfklubbok!
Mert visszagyömöszölni a palackba a szellemet nem lehet: vagy lazítanak az évszázados férfi öltözködési szabályokon, vagy mindenkinek tilos lesz a szoknya (leegyszerűsítve), az egyenjogúság nevében. És amennyire egyébként az elit gimnáziumok egyes diákjai ki vannak akadva az egyenruhára, lennének fiúk akik brahiból szoknyában járnának. Csakhogy az iskolának nincs mása, mint a jó híre, ha apuci azt látja, hogy ez a suli már nem a régi, már viszi is a gyerekét máshova.. Érted már a dilemmát? Vagy diszkriminációs per, vagy tönkremegy.

Bejegyzés: Betiltsák-e a szoknyaviselést az iskolák?

báró Csekonics 2018.07.17. 14:33:09

én az 1938-as Esti Kurír oldalait találtam meg ajtó- és ablakcsere alkalmával a régi ablak tokja és a fal közé beszórva (akkor még nem volt purhab szerencsére) - egész érdekes olvasmány

Bejegyzés: Rejtett üzenet a fürdőszobában

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Utolsó kommentek

 • Kovacs Nocraft Jozsefne: @Magyarország Europa jövője.: Ne csodálkozz. Az nem hír, ha egy fiú nadrágban megy iskolába. Az már igen, ha szoknyában. A genderőrült libbant sajtó meg hájpolja. Már várom a híreket arról a ház... (2018.07.18. 01:07) Betiltsák-e a szoknyaviselést az iskolák?
 • Magyarország Europa jövője.: @Ekrü: "Kétlem,hogy a fiúk úgy képzelnék el az egyenjogúságukat,hogy szoknyát akarnának hordani. :)) " Pedig ez a cel. O most legnepszerubb kisfiu a neten: www.life.hu/intim/20180716-11-eves-kisfiu... (2018.07.17. 22:14) Betiltsák-e a szoknyaviselést az iskolák?
 • Ménár Atya: Korunk égető problémája, a szoknya fiúknak. Holnap szoknyában megyek focizni, és amúgy szülni is akarok. Mert mi ez a kirekesztés................ B+ Azt hiszem kezdünk jóléti társadalom lenni. A fia... (2018.07.17. 21:48) Betiltsák-e a szoknyaviselést az iskolák?
 • Almandin: @bbrrr: A közterület privát célú bekamerázása valóban más. Ott biztonsági megfigyelés zajlik, egy privát fényképen meg látszanak az utcán levő emberek. Ez utóbbi természetes, ezen kiakadni túlzás. E... (2018.07.17. 21:20) Betiltsák-e a szoknyaviselést az iskolák?
 • Almandin: @bbrrr: Dress code a nőknél is van sok helyen. Eleve az egyenruhás munkák azok a nőknek is azok. Ott a hajviselet is szabályozott. De egy nő se viselhet egy bankban olyan szoknyát, amiből kilóg a fe... (2018.07.17. 21:18) Betiltsák-e a szoknyaviselést az iskolák?
 • Utolsó 20

Innen szemezgetünk

 • BBC News
 • Telegraph.co.uk
 • the Guardian
 • The Independent
 • MailOnline
 • CNN
 • The New York Times
 • POLITICO
 • The Huffington Post
 • Gawker
 • Vanity Fair
 • New York Post
 • Drudge Report
 • EL PAÍS
 • Chinadaily US Edition
 • elmundo.es