Kívül tágasabb

Kire szavaztak a sztárok?

2020.11.17. 06:30, Kívül tágasabb , komment

Biden vs. Trump, Trump vs. Biden? Az amerikai sztárok általában nem csinálnak titkot abból, hogy kire szavaznak. Mondjuk nem is függ a szavazatuktól a megélhetésük… Sőt gyakran nyíltan kiállnak a jelölt mellett, ajánlják és követőiket is szavazásra bíztatják. Nézzük, az idei amerikai választáson ki szavazott az elnöki címet elnyerő Joe Bidenre és ki állt ki Donald Trump mellett a végsőkig?

john_legend_chrissy_teigen_foto_instagram_com_johnlegend.jpgChrissy Teigen és John Legend sem rejtették véka alá szimpátiájukat

John Legend és Chrissy Teigen

Joe Bident és alelnök-jelöltjét, Kamala Harrist támogatta John Legend és Chrissy Teigen, akik ennek a hangot is adtak közösségi oldalaikon. John Legend már akkor biztosította a párost támogatásáról Twitteren, amikor eldőlt az alelnök-jelölt személye.

Sőt a győzelem kihirdetése napján autójukkal is feltűntek az ünneplő tömegben, és osztoztak a hosszú várakozást követő örömittas hangulatban.

Billie Eilish

Billie Eilish is nagyon aktívan kampányolt fiatal követői körében, hogy legyenek proaktívak és menjenek el szavazni, hallassák a hangjukat. Ez nem kis befolyást jelent, amikor valakinek több mint 68 millió követője van Instagramon.

Az énekesnő szenvedélyes beszédet tartott a Demokrata Konvención, ahol azt mondta, hogy „életek múlnak a szavazáson” és „Trump tönkreteszi az országot”, az USA-nak pedig egy olyan elnökre van szüksége, aki nem tagadja, hanem megoldja a klímaválság és a koronavírus kérdését.

Ő is megosztott egy köszönő videót Biden győzelmének hírére, ahol megköszönte a megválasztott elnöknek, hogy törődik a klímaváltozással, a nők jogaival, a társadalmi igazságossággal és a túléléssel egyáltalán. 

Taylor Swift

Taylor Swift is nyíltan támogatta a demokrata elnökjelöltet a kampány idején. 2016-ban több kritika is érte az énekesnőt, hogy nem volt elég nyílt a politikai véleménynyilvánítás terén.

Így négy évvel később egyértelműen elmondta egy interjúban, hogy azért szavaz a demokrata párosra, mert az Egyesül Államoknak olyan elnökre van szüksége, aki felismeri, hogy mennyire fontos, hogy az etnikai kisebbségek is biztonságban és képviselve érezzék magukat az országban, a nőknek joga legyen eldönteni, hogy mi történik a testükkel, az LMBTQA közösségeknek pedig joguk van arra, hogy elismerjék és befogadják őket.

Szintén Joe Bident és Kamala Harrist támogatta Jennifer Lopez, Dwayne Johnson, Justin Timberlake és Jessica Biel, valamint Cardi B.

Természetesen a jelenlegi elnöknek, Donald Trumpnak is voltak sztártámogatói, akik nyíltan fel is vállalták véleményüket.

50 Cent

Például 50 Cent, aki meg is osztotta megnyilvánulásával követőit, hiszen mint mondta, annak ellenére támogatja Trumpot, hogy tudja, az elnök nem kedveli a feketéket. Neki Joe Biden adózást érintő tervei nem tetszettek, amely szerint nagyobb teher hárulna a jómódú adófizetőkre a jövőben.

Kid Rock

Kid Rock is nyíltan és büszkén vállalat, hogy elkötelezett Trump támogató. Az ifjabb Trumpot el is kísérte egy kampányeseményre a szülővárosában Michinganben, hogy kinyilvánítsa elkötelezettségét az elnök újraválasztása mellett. Személyes kapcsolata is volt az elnökkel, hiszen járt a Fehér Házban, sőt golfozott is Donald Trumppal.

Dennis Quaid is Donald Trump újraválasztását támogatta, mondván bárki bármit gondol is, az elnök jó munkát végez és igyekszik a vírus ellenére a gazdaságot is egyben tartani.

John Voight is arra biztatott egy nyári videóban, hogy a Fehér Házban kell tartani Donald Trump elnököt, hogy „vihesse tovább a fáklyát a szabadok országában”. És még sorolhatnánk tovább Kirstie Ally-t, James Woodst stb. 

(Fotó: instagram.com/johnlegend)

A posztot a blog Facebook-oldalán kommentelhetitek.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása