Kívül tágasabb

„Egy nőt 30 fölött nem lehet megerőszakolni”

2019.06.12. 06:30, Kívül tágasabb , 28 komment

Indiában régóta probléma a nőket érő erőszak, rengeteg borzalmas hírt lehet olvasni a témában. A helyzetet a politikusok sem javítják, sőt, a napokban például a legnépesebb állam minisztere mondott egy-két cifrát.

upendra_tiwari_foto_twitter_ani.jpg

Upendra Tiwari Uttar Pradesh állam minisztere. Ez Indiának azon állama, ahonnan az elmúlt időszakban meglehetősen aggasztó hírek érkeztek a nők és gyermekek ellen elkövetett erőszakról. 

Legutóbb egy kétéves kislányt öltek meg Aligarh városában, amikor állítólag két család összeveszett valamin. A helyi rendőrség cáfolta, hogy a kisgyereket megerőszakolták volna. 

Mindenesetre ezen ügy kapcsán is megkérdezték az erdő- és vízgazdálkodási miniszteri posztot betöltő politikust, mit gondol az államban előforduló esetekről, mire Upendra Tiwari sajátos választ adott. 

„Ha kislányt erőszakoltak meg, akkor azt nemi erőszakként kezeljük. De vannak ügyek, mondjuk 30-35 éves férjezett nők esetében, amelyek más természetűek” – felelte a miniszter az ANI hírügynökség szerint. 

Upendra Tiwari szerint „nagyon gyakran előfordult, hogy 30-35 éves férjezett nők, amikor probléma adódik a párkapcsolatukban, az erőszak vádjával élnek. Ezeket a vádakat nem szabad azonnal elhinni”. 

A miniszter szerint ha egy nőt erőszak ér, akkor azt azonnal jelentenie kell a hatóságoknak, „nem évekkel később” előállni a történettel. 

Upendra Tiwari véleménye a jellemzően konzervatív kampányt folytatók vonalát erősíti, akik úgymond a férfiak jogai mellett kiállva támadják a megerőszakolt (vagy önmaguk kapcsán azt állító) nőket. 

Az Uttar Pradesh-i ellenzék szerint a nők ellen az utóbbi időben megszaporodó támadások azt bizonyítják, hogy az államban nem működik a jogrend és a közbiztonság, míg a helyi kormány szerint megfelelően szigorú lépéseket hoztak a nemi erőszakkal kapcsolatos ügyekben.

(Fotó: Twitter/ANI)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

A bejegyzés trackback címe:

https://kivultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr814889028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

acycloren 2019.06.13. 10:42:10

Kár a szájhabzást eljezdeni, mert igaza van a faszinak. A nemi erőszak vádja ma már olyan adu, amit bármelyik nő előhúzhat, bármikor. Évekkel később is. Bizonyítani se kell, kötelező neki hinni.

Minden ballib bérretteg 2019.06.13. 11:54:19

Azért kifejthetné a posztíró, hogy ha egy feleség 3 év után tesz feljelentést a férje ellen, mert az megerőszakolta, akkor hogyan lehet azt bizonyítani ?

Vagy netán a poszt szerzője azt sugallja, hogy a nő mindenképp igazat mond, és a férje tutira hazudik minden esetben ?

acycloren 2019.06.13. 12:07:13

@Minden ballib bérretteg: Igen, aki nem hisz el BÁRMIT, amit egy nő állít, netán bizonyítékot vár, az nőgyűlölő, áldozathibáztató, elnyomó, szó szerint maga Hitler.
Minden férfi erőszakoló. Ez a feminizmus legfőbb állítása. Hisz a férfi mindig fölényben van, a privilegizált társadalmi helyzete miatt.
Nincs olyan szex, ami nem nemi erőszak, hisz a férfiak MINDIG fölényben vannak a patriarchátus révén.
A nők elnyomottak és gyengék. Ezért kell nekik a feminizmus. Hogy a gyűlölt férfiakat legyőzzék.
Világos ez.

Én tudok olyan nőről, akit a nőgyógyásza molesztált. Nem lett belőle semmi baja a nőgyógyásznak, pedig sok panasz volt már ellene.
De tudok olyan nőről is, aki félrelépése és annak kiderülése után azt állította, hogy a másik pasas őt megerőszakolta. 3 hónapon keresztül, hetente többször és persze elektronikus üzenetváltások mellett, amikben a következő randit beszélték meg... Simán megvádolta az őt kúrogató lovagot nemi erőszakkal, mert pillanatnyilag, lányos zavarában ez jobb ötletnek tűnt, mint az, hogy bevallja, hogy félrekúrt.

Brix 2019.06.13. 12:15:04

Mentálisan retardált társadalom az indiai, ráadásul óriási a nemi egyensúlytalanság , a fèrfitöbblet, ami megalapozza ezeket az erőszakos cselekmèmyeket. Soha nem fogják elèrni a nemek közötti társadalmi egyenlősèget, sőt , inkább egyfajta konzervatív- nacionalista előretörès van, a szabad társadalom kièpítèse felè mozdulás helyett..

Brix 2019.06.13. 12:25:16

@acycloren: Te a nyugati társadalomról beszèlsz, ahol törvèny előtti egyenlősèg van a nemek között. Ez pedig India, ahol 12 èves lányokat eladnak , akaratuk ellenère ( arranged marrige), alsóbb kasztbeli nőket simán megerőszakolnak csoportosan , majd elègetik, meggyilkolják őket, a falutanács jóváhagyásával....

acycloren 2019.06.13. 12:45:06

@Brix: Az indiai, jemeni, nigériai stb. társadalmakban valóban ez megy. De a nyugati feministáknak eszük ágában sincs ilyen sötétebb bőrű emberekből álló társadalmakat kritizálni. Mert az ugye rasszizmus lenne. Meg minden kultúra egyenlő és azonos mértékben értékes stb.
Valamint egy gyereklányt feleségül vevő jemeni, indiai, csádi férfitől nem lehet semmit elperelni. Ellenben egy nyugati menedzserről vagy az őt alkalmazó cégről le lehet gombolni dollármilliókat, ha megvádolják, hogy előreengedte a női alkalmazottat az ajtóban vagy közbevágott egy női alkalmazott mondandójába (mansplaining). És ilyenkor jönnek a civilek, akik felajánlják a cégnek, hogy egy nagyobb adományért cserébe tartanak a cégnél érzékenyítő oktatást, hogy a jövőben ne legyen ilyen probléma. Ha ezt a cég elutasítja, akkor hamarosan lesz ilyen probléma.
India a másik véglet. Ott ha nem jó kasztba születsz, akkor nehézfémtartalmú iszapban dagonyázva töltheted az életedet.

acycloren 2019.06.13. 12:52:02

@Brix: "Ez pedig India, ahol 12 èves lányokat eladnak , akaratuk ellenère ( arranged marrige), alsóbb kasztbeli nőket simán megerőszakolnak csoportosan , majd elègetik, meggyilkolják őket, a falutanács jóváhagyásával...."

Hey, man, just try to keep an open mind!

Minden civilizáció egyenrangú és egyformán értékes. Az indiaiak ilyenek, ezzel nincs semmi baj, így kerek a világ. Celebrate diversity!
Viccet félretéve, az indiaiak is sokfélék. A gazdagok sokkal gazdagabbak, mint holmi magyar oligarchák, luxusban élnek, amint még egy saját lábon álló magyar miniszterelnöki csemete se tud megengedni magának.
A szegények meg szegényebbek, egy borsodi kis falu vályogházában élő roma család.

masada 2019.06.13. 12:59:08

Egy cigány néptől mit várunk?!

acycloren 2019.06.13. 13:20:21

@Brix: Indiában új kasztrendszer alakul ki. A mérnökök, a multiknak dolgozó pénzügyesek, IT-szakemberek, az öbölmenti országokban kulimunkát végzők (a fizetésük indiai mércével elképesztően magas, azt hazaküldve a család jólétben élhet) felemelkednek, a falusiak, képzetlenek meg lesüllyednek.
A nőket mindig is úgy adták férjhez, hogy a vőlegény családjával megegyeztek. Suba a subához, guba a gubához. Régen így volt a magyar vidéken is, esetleg felfelé házasodtak a nők, lefelé a legritkább esetben és az a kitagadást is maga után vonta. Tehát a nő rá se néz alacsonyabb származású, szegényebb férfira. És ez akkor is így marad, ha az emancipáció célt ér. Mert a nők hipergámok. Vagy a családjuk tesz egy árcédulát rájuk (hagyományos társadalmakban) vagy saját magukra raknak árcédulát (nyugati társadalmak). Ott, ahol a nők kevesebben vannak, mert a lánygyerek nem kívánatos, a férfiak még frusztraltabbak, még kétségbeesettebben próbálkoznak nőt szerezni (Kína, India).

Eugene Horse 2019.06.13. 13:32:50

@acycloren: azt azért tudod ugye, hogy amiről te beszélsz, az a túlhajtott nyugati pc kultúra a metoo kampánnyal súlyosbítva, amiről a posztban szó van, az meg India, ahol a nőknek alapvetően kuss van, és a hagyományok valamint a kasztrendszer eléggé szemet huny a mindennapos gyakoriságú nőket érő erőszak felett? Csak kérdem.

Sir Galahad 2019.06.13. 13:33:21

Mi a probléma azzal, amit az ürge nyilatkozott?

dedoca eder 2019.06.13. 13:48:30

szép is egy ilyen mondás olyan országban ahol csoportosan erőszakolnak meg lányokat és égetnek el, ahol a gyereklányokat eladják a férjüknek, és ahol megölik azokat a lányokat akik szeretnek valakit.

_B_ 2019.06.13. 14:22:32

A cikkírónál, és néhányaknál is súlyos szövegértési problémák vannak.
Az idézett mondatokba igazából nem lehet belekötni, hát kössünk bele abba, amit önként hozzáköltöttünk.

erkölcsi hulla 2019.06.13. 14:30:34

„Ha kislányt erőszakoltak meg, akkor azt nemi erőszakként kezeljük. De vannak ügyek, mondjuk 30-35 éves férjezett nők esetében, amelyek más természetűek”
"A miniszter szerint ha egy nőt erőszak ér, akkor azt azonnal jelentenie kell a hatóságoknak, „nem évekkel később” előállni a történettel."

Ezekbe a kijelentésekbe nem lehet belekötni.
És még azt is ki merte jelenteni, hogy lehetnek esetek ahol egy nő hamisan vádol, mert nyereséget lát benne.

Ki hitte volna.

acycloren 2019.06.13. 14:43:47

@Eugene Horse: Indiában annak a nőnek van kuss, aki alacsony származású. De az alacsony származású fiúknak is kuss van. Őket is adják-veszik, erőszakolják. Nem csak Indiában, de Afganisztánban (bacha bazi, tancosfiúk), Pakisztánban is. Meg Afrikában, Szenegálban most volt botrány, hogy a szegény gyerekeket a Korán-iskolákban megerőszakolják, koldulásra kényszerítik. Nemtől függetlenül.

Indiában egy előkelő családba született lány úgy bánhat az alacsony származású szolgáikkal, ahogy akar. Ez nem nemfüggő, hanem társadalmi állástól függő dolog.
Alapvetően annak van kuss, akinek nincs hatalma. Egy gazdag indiai család lányának sokkal több jogosultsága van, mint egy alacsony származású férfinak.

acycloren 2019.06.13. 14:46:16

@Eugene Horse: A kasztrendszer szemet húny a bárkit érő erőszak felett, ha az illető alacsony kasztba született. Férfiakat is rabszolgaként tartanak, embertelen körülemények közt dolgoztatják őket, kisfiúkat prostitúcióra kényszerítenek, szerveiket adják-veszik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.06.13. 15:08:22

Jogállamban alapvető az ártatlanság vélelme. Kivéve, ha egy férfit nemi erőszakkal vagy zaklatással vádolnak meg, mert az ilyen vádakat bizonyíték nélkül is kötelező elfogadni, a megvádolt férfit meg már jóelőre erkölcsileg és anyagilag tönkre kell tenni. Bírósági ítélet nélkül.

@acycloren:

+1

Kamuflázs Dzsúlija 2019.06.13. 16:00:57

"Ezeket a vádakat nem szabad azonnal elhinni" Ez mintha az ártatlanság vélelmének köznyelvi megfogalmazása lenne. Felháborító!

futo001 2019.06.13. 16:38:14

Idézőjelbe tetted az „Egy nőt 30 fölött nem lehet megerőszakolni”, majd az írásodból kiderül, hogy valójában nem ezt mondta a miniszter, sőt még csak hasonlót sem.

Ez a felvételi cikked valamelyik párt-lapba?

Bkkzol 2019.06.13. 18:25:02

Az is túlzás amikor azt állítják, hogy 30 èv fölött nem lehet erőszakról beszèlni. Viszont az is elmebaj amikor 10-20 èv után "jut eszèbe" , hogy az igen tehetős főnöke heti kètszer megerőszakolta abba a hotelben amit ő foglalt le renszeresen.

Bkkzol 2019.06.13. 18:27:39

@acycloren: minen fèle kèppen èrdemes Európába is nyitni pár ilyen koran iskolát!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.06.13. 18:28:55

@Bkkzol:

"Az is túlzás amikor azt állítják, hogy 30 èv fölött nem lehet erőszakról beszèlni."

Ilyet a megvádolt indiai miniszter nem is mondott. Ezt a posztoló adta a szájába, hiszen ez adta a poszt címének, az idézőjellel pedig azt jelezte, hogy szó szerint idézi a minisztert.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.06.13. 18:31:11

@Bkkzol:

A prosti bemegy a bankba és forintra akar váltani egy 100 eurós bankjegyet. A pénztáros megvizsgálja a bankót és így szól:

- Sajnálom, asszonyom, de ez a bankjegy hamis.

Mire a prosti:

- Ajjaj, akkor engem megerőszakoltak!

erkölcsi hulla 2019.06.13. 18:33:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Lehet ezt a blogot is fizeti már valaki. Azért elég nagy csúsztatás a cím.

Venesz 2019.06.13. 18:44:04

Amit a miniszter mondott, az teljesen korrekt.
Ahogy a címben idézték, az meg nem korrekt. Ennyi.

Alick 2019.06.13. 19:33:35

@masada: Khm, nyugatabbról nézve minket is annak tartanak...

Gleccsertetű 2019.06.13. 19:43:49

@Eugene Horse: érdekes, h ennek ellenére mégsem azokon a vidékeken tünciznek a feministák hanem Európában meg Amerikában

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

 • BBC News
 • Telegraph.co.uk
 • the Guardian
 • The Independent
 • MailOnline
 • CNN
 • The New York Times
 • POLITICO
 • The Huffington Post
 • Gawker
 • Vanity Fair
 • New York Post
 • Drudge Report
 • EL PAÍS
 • Chinadaily US Edition
 • elmundo.es