Kívül tágasabb

Hét dolog, hogy elkerüld a kaotikus reggeleket

2019.05.20. 06:30, Kívül tágasabb , 4 komment

Többször lenyomott ébresztő, rohanás, kapkodás – sokaknak ismerős lehet ez a hétköznap reggelekről. Ha pedig így indul a nap, akkor nehéz azt várni, hogy a folytatás jó legyen. Éppen ezért érdemes hét dolgot előre megcsinálni, hogy a reggeli készülődés is nyugodtabb legyen.

reggel_felkeles_foto_pixabay_com_congerdesign.jpg

Ellenőrizzük a naptárunkat! 

Egy hatékonysági szakértő (most komolyan, már ilyen is van, az ész megáll…), Julie Morgenstern azt tanácsolja: ha előző este csak egy dolgot tudunk megtenni, akkor ez legyen az. 

Ezáltal felkészítjük magunkat arra, hogy jobban osszuk be az időnket másnap reggel, és felkészülünk arra, ami vár ránk. Ha pedig ezt tudjuk, akkor kevésbé fogunk kapkodni reggel, hiszen tisztában leszünk vele, hogy éppen edzés vagy egy nagy tárgyalás a program. 

Válasszuk ki a ruhákat! 

Ha átnézzük a szekrényt még előző este és kikészítjük a felveendő ruhát, azzal sok időt és stresszt meg tudunk spórolni. 

Laura Vanderkam, az időbeosztásról könyvet is író szakértő azt javasolja: vegyünk ki néhány ruhát a szekrényből, mintegy előválogatásként, és aztán reggelente azokból válasszunk. 

Készítsünk reggelit vagy ebédet! 

Szintén sok időt nyerhetünk azzal, ha előre elkészítjük az ebédet és azt kiporciózva, bedobozolva a hűtőben tároljuk, reggel pedig csak előkapjuk. Ugyanígy előkészíthetünk magunknak olyan reggelit, amit csak megmelegítünk. 

Zuhanyozzunk este! 

Időt lehet azzal is spórolni, ha még előző este, nem pedig reggel tusolunk vagy fürdünk. Ez főleg akkor tanácsos, ha munka után még sportolunk, edzünk egyet. 

Ha viszont reggel megyünk futni vagy edzeni, akkor érdemes az edzőteremben lezuhanyozni, hogy a munkát tisztán és frissen kezdhessük. Ez utóbbihoz viszont néhány tennivalót végezzünk el előre még este, hogy legyen idő rá. 

Készítsük el a kávénkat! 

A reggeli rutin része sokaknál az is, hogy beugranak egy kávézóba a munkába menet. Pénzt és időt tudunk nyerni azáltal, ha még otthon lefőzzük a kávét, és vagy meg is isszuk, vagy egy hordozható pohárban elvisszük. 

Készítsük be a táskánkat! 

Még időben nézzük meg, hogy a pénztárcánk és a belépőkártyánk nálunk van-e, ne reggel csodálkozzunk rá, ha esetleg otthon hagytuk. Főleg igaz ez akkor, ha cserélgetjük a táskákat. Ha ez az automatikus rutin részévé válik, azzal szintén sok kapkodástól és idegeskedéstől meg tudjuk kímélni magunkat. 

Feküdjünk le időben aludni! 

Kaotikus reggelt eredményez, ha nem aludtunk eleget, és ebből egy ördögi kör következik: fáradtnak és felkészületlennek érezzük magunkat, így pedig ahhoz, hogy utolérjük magunkat, mindig későn fogunk lefeküdni. Ha már átnéztük a másnapi teendőket és bekészítettük a táskánkat, nyugodtabban alhatunk el.

(Fotó: pixabay.com/congerdesign)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!
Címkék: reggel életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://kivultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr6614835624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

acycloren 2019.05.20. 15:16:04

Sose értettem azokat, akik reggel rohannak, emiatt gyorshajtanak, száguldoznak, késnek munkából. Én inkább korábban kelek (értsd: időben), minthogy rohanjak reggel.
Az esti tusolás nem helyettesíti a reggelit, mert ha az éjszaka folyamán beizzad az ember, szexel, bepállik a heréje melletti terület, reggel kábelt fektet, akkor pont ugyanúgy le kell tusolnia reggel is.
Ami itt segíthet, hogy nem 10-15 percig tusolunk, hanem szárítkozással együtt letudjuk 4-5 perc alatt. Plusz egy perc a fogmosásra. Én este és reggelnis tusolok, de egyik se hosszú, így összességében kevesebb vizet használok, mint azok, akik egyszer tusolnak naponta, de akkor 10-15 percig folyatják a vizet.
Ez akkor különösen fontos, ha nem egyedül él az ember, hanem lakótársakkal, kollégiumi szobatársakkal, családdal. Mert egyedül lehet 15 percig foglalni a fürdőszobát, de ha többen használnák, akkor esetleg jut mindenkire 5 perc. Szarás, tusolás, fogmosás.
A ruháim, táskám este már össze van készítve.

Ezeket gyerekkorban kellene megtanulni.

funfun 2019.05.21. 06:00:19

Mindez a kívül tágasabb blogon? Ráadásul közhelyes hülyeség.

Előre kikészíteni miért kell a ruhát? Reggel látja az ember, milyen idő van. Ráadásul elég benyúlni a szekrénybe, és hopp, már meg is van, amit ma felveszek. Még nőknek is, férfiaknak főleg.

Előre elkészített kaja: ha jól értem, több napra előre. Ami szépen bepunnyad, esetleg hasmenést okoz? Legfeljebb előző este elkészített szendvicseket tudok elképzelni. És akinek egyébként gyereke van? Az majd gondoskodik magáról, eszik, amit talál, vagy adnak neki?

Esti zuhanyzás: igaza van acyclorennek.

Kávé, tea: ha valaki tényleg annyira kicentizi reggel az időt, hogy nem marad nyugodt 5 perce, hogy megigya, és mint egy időmérő edzésen, ki kell számítania minden másodpercet, annak nem lesz nyugodt a napja. Viszont kaotikus a reggele. Amúgy ha tényleg ilyen, akkor ez a tanács működik.

Táska bekészítés: ki az, aki este mindent kipakol? Szerintem az emberek igen jelentős részének ott lapulnak igazolványai, bérlete, pénztárcája, belépő kártyája a táskájában. Utoljára diák koromban készítettem össze a táskát, mikor ma matek volt, holnap meg töri, és mást kellett magammal vinnem a suliba.

Időben lefeküdni talán az egyedül élők tudnak. Ha család van, ez nem megy. És ha le is fekszik időben, van, hogy nem tud az ember elaludni.

Szóval tényleg nem értem, az ilyen "tanácsok" segítenek-e egyáltalán valakinek.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.05.21. 06:00:20

Egyetlen tanács kell csak: kelj fel időben.

Ha megteszed, nem is kell másra figyelni.

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Utolsó kommentek

 • acycloren: @Jankove: Amerikát ne Magyarországhoz hasonlítsd, hanem mondjuk az Európai Unióhoz. Ahogy Amerikában is van New York meg San Francisco és a kontraszt velük szemben Nyugat-Virginia vagy Alabama, úgy ... (2019.06.23. 08:35) Egyre reményvesztettebb az Y generáció
 • Jankove: "Egyre kevesebben hiszik el az amerikai álmot, hogy tökmindegy honnan indulsz, Amerikában te is lehetsz milliomos." Mielőtt zokogni kezdünk szegény amcsikon, azért azt gyorsan tegyük hozzá, hogy mé... (2019.06.23. 01:53) Egyre reményvesztettebb az Y generáció
 • Jankove: @CleanYourRoom: "nem csoda, hogy a drogokhoz, opiátokhoz meg alkoholhoz menekülnek" Én csodálkozom, ugyanis a drog nemhogy nem oldja meg a problémát, hanem tovább súlyosbítja azt, ezt azért egy bi... (2019.06.23. 01:42) Egyre reményvesztettebb az Y generáció
 • acycloren: Jó kis lábszagú cipők, seggszagú harisnyák. Erről van szó. Megveszik a fetisiszták, beleverik. Loptam már én is tangát vendégségben, szagolgattam szennyesbe tett melltartót és bugyit. Sőt vertem már... (2019.06.22. 23:17) Furcsa szokás terjed a stewardessek körében
 • Zsolt Viczai: @moonlight777: Amúgy egyetértek,a kutya dolga az ugatás, jelezzen, ha van valami, de nem ész nélkül. csakugyan hibbant ez a világ, az ember azt hiszi, ő a minden, pedig a környezete nélkül, semmire ... (2019.06.22. 21:28) A kutyaugatást is büntetnék
 • Utolsó 20

Innen szemezgetünk

 • BBC News
 • Telegraph.co.uk
 • the Guardian
 • The Independent
 • MailOnline
 • CNN
 • The New York Times
 • POLITICO
 • The Huffington Post
 • Gawker
 • Vanity Fair
 • New York Post
 • Drudge Report
 • EL PAÍS
 • Chinadaily US Edition
 • elmundo.es