Kívül tágasabb

Így kell tökéletes krumplit sütni

2019.01.06. 06:30, Kívül tágasabb , 9 komment

Diákok megalkották a tökéletes sült krumpli elkészítéséhez szükséges matematikai formulát. Az essexi egyetemen működő Edge Hotel School tanulói a bedfordshire-i Samuel Whitbread Schoollal közösen fejlesztették ki az általuk Edge Hotel School módszernek nevezett eljárást.

sult_krumpli_foto_pixabay_com_aromavit.jpg

A számolás vélhetően időigényesebb volt, mint a krumplit egyszerűen csak berakni a sütőbe, de az eredmény miatt megérte.

A módszer kulcsa, hogy a burgonya felületét minél jobban meg kell növelni. Ezt úgy érték el, hogy a krumplikat nem negyedekbe vágták, ahogy sokan teszik, hanem 30 fokos szögben. Először hosszában vágták el a krumplit, aztán mindkét felet ebben a meghatározott szögben, vagyis nagyjából átlósan.

A módszernek köszönhetően 65 százalékkal nőtt meg sütési felület, így sokkal ropogósabb és finomabb lett a krumpli.

Profi séfek tetszését is elnyerte ez a recept, egyre többen próbálják ki az új módszert.

(Fotó: pixabay.com/aromavit)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

A bejegyzés trackback címe:

https://kivultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr1414538596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gödör Pöce 2019.01.06. 08:22:57

Ez biztosan nagyon todományos. De nagymamám sült kolompérját senki sem tudja megdütni! Még én sem...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2019.01.06. 10:21:13

Ezen számolni semmit se kellett, a negyedeket még háromfelé vágják. Csak halkan szólok, hogy a gyorséttermek már évtizedek óta ezt csinálják, nagyon vékonyra vágják a krumplit...

Szóra kész Szókratész 2019.01.07. 10:55:45

@Online Távmunkás: Sztem a képen látható hasábok a felek harmadolásával születtek..

munkanélküli informatikus 2019.01.07. 11:08:56

@Hata Mari..: A képen még az elavult 90 fokos hasábok vannak, a korszerű hasábolási szabvány viszont 66 fokos hasábokat ír elő.

Indriq 2019.01.07. 11:59:51

remélem erre komoly kutatási pénzeket szántak.... mert mégse mindegy ám, hogy 30-31-40-45-90 fokban vannak elvágva.

GGy 2019.01.07. 13:11:17

B+, hogy én hülye minden sz@r linkre rákattintok.... :(((

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Utolsó kommentek

  • Arcade Macho: Koreaban mar vagy 20 eve is elkepzelhetetlen lett volna hogy a blokik ugassanak, nemeteknel mar 15 eve is a nagytestu kutyat be kellett vinni ejszakara a hazba itt van szemebe ket kis idegbeteg blok... (2019.05.19. 00:11) A kutyaugatást is büntetnék
  • humorpalanta: Nem az a baj, hogy a kutya ugat, a macska szarik meg kapar, hanem az, hogy milyen rettentő sok van belőlük. Csak itt a 18 házból van 10 kutya, 10 macska. És ez csak az utca 1 részlete. Ott az álland... (2019.05.18. 23:00) A kutyaugatást is büntetnék
  • kewcheg: Ugatós kutyát tartók mind sudribunkók.Azért is ugatós a kutya.Életemben ahányszor rászóltam kutyás emberre a kutya támadó/agresszív/gyereket ijesztő magatartása miatt, az esetek 99 százalékában minő... (2019.05.18. 23:00) A kutyaugatást is büntetnék
  • moonlight777: hibbant világ..... a kutya ugat, ez van akár tetszik, akár nem... ha már szigorítanak, akkor az kellene, hogy kutyát ne lehessen lakásban tartani, azok a kertbe, udvarra valók (kivétel a segítő, vak... (2019.05.18. 20:17) A kutyaugatást is büntetnék
  • bontottcsirke: Sajnos a kedvencek tartása alig szabályozott hungariban is, valahogy itt is el kell kezdeni (2019.05.18. 19:42) A kutyaugatást is büntetnék
  • Utolsó 20

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es