Kívül tágasabb

Zuckerberg nem bír veszíteni

2018.09.19. 06:30, Kívül tágasabb , 21 komment

Mark Zuckerberg ambiciózusságát jól ismerjük, ám egy új történet megmutatja, valóban mennyire szeret nyerni. Vagy mennyire nem képes veszíteni, legyen szó akár egy gyerekről.

mark_zuckerberg_flickr_com_brian_solis_2.jpg

A New Yorker újságírója, Evan Osnos írta meg, hogy a Facebook vezére néhány éve egy privát repülőgépen scrabble-özni kezdett egy barátja lányával. Miután a középiskolás nyerte meg az első játékot, Mark Zuckerberg nem hagyta magát és furcsa, nem annyira sportszerű trükkhöz folyamodott: írt egy programot. Ez feldolgozta a betűket és megmutatta neki az összes lehetséges szót, amit kirakhat. 

„A visszavágó alatt körülöttünk mindenki két részre szakadt, volt, aki a gép, volt, aki az ember mellé állt és szurkolt” - derült ki a meg nem nevezett ellenfél visszaemlékezéséből. 

Azt nem lehet pontosan tudni, hogy ki nyert. A játékot idő előtt befejezték a gép landolása miatt, ám akkor Mark Zuckerberg kevéssel vezetett. 

Ez a történet is megmutatja, mennyire versengő a Facebook alapítója. A cikk szerint szereti a társasjátékokat, köztük a Száguldó robotok (Ricochet Robots) nevű logikai és a Rizikó nevű stratégiai játékot. 

A kompetitivitás az üzleti életben is jellemző Mark Zuckerbergre. Evan Osnos cikkéhez több szilícium-völgyi cégvezetővel beszélt, és érdekes részleteket árultak el. 

A Twitter korábbi vezérigazgatója, Dick Costolo kegyetlen kivégző gépezetként írta le Mark Zuckerberget, aki „ha úgy dönt, utánad megy, abból verés lesz”. 

Reid Hoffmannak, a LinkedIn alapítójának az volt az érzése, Zuckerberg azért nem akart vele túl jóban lenni, mert egyszer úgyis „kinyírná” őt és oldalát is – most mégis barátok.

(Fotó: flickr.com/Brian Solis)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!
Címkék: Mark Zuckerberg

A bejegyzés trackback címe:

https://kivultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr3414246625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tamask 2018.09.19. 10:34:23

Pszichopátiás autista. Ennyi.
A facebook ötletét is ellopta az ismerőseitől, cseppet se érdekelte, hogy mik a játékszabályok.
Aki scrabble-höz programot ír, az nem tudja, hogy mi a játék lényege. Abban a pillanatban megszűnik örömforrásnak lenni. Lehet, hogy a gép hatékonyabb, mint egy ember, de nem ez a lényege a játéknak, hanem ami a fejedben végbemegy.

Alick 2018.09.19. 12:06:33

@tamask: Az autistától messze van, viszont az iparágban minden vezető keményen játszik és csak a teljesítmény számít.

OkoskaTo:rp 2018.09.19. 12:10:11

@Alick: Hát épp az a cikk mondanivalója, hogy Cuki nem képes JÁTSZANI. Érted? Ez nem egy sokmilliárdos szkandermeccs a Google-lel, nem annak kisakkozása, kiket kell lefizetni a milliárdos EU-s bírság elkerüléséhez, hanem egy örömszerző társas időtöltés.
Ha valaki egy tét nélküli játékban sem képes veszíteni, az kb. definíciós szinten belefér a pszichopata kategóriájába.

Muad\\\'Dib 2018.09.19. 12:15:09

@Alick:
Valóban, a pszichopata lenne a találó kifejezés a kis történet alapján (persze nyilván egy darab szituációban történt adott viselkedésből ez nem állapítható meg). Amúgy már több tanulmány foglalkozott vele, hogy a magas pozícióban lévő emberek körében a pszichopaták arányszáma magasabb mint a teljes társadalomra vetített arányszámuk.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.09.19. 12:20:23

Facebook adathalászat, pénzéhség, átverések, manipulációk

A fecebook mára már szépen fokozatosan az internetes világ egyik legveszélyesebb helyévé vált. A legfőbb manipulációkat nem az ilyen célú egyik, vagy másik oldalakon találjuk, hanem eleve az egész facebook rendszere az. Képletesen kb olyasmi, mintha a szájntolodzsi egyháznak adnál magadról, szokásaidról és barátaidról jelentéseket.

Képpel együtt itt látható:
erkolcstan.blog.hu/2018/09/07/facebook_adathalaszat_penzehseg_atveresek

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.09.19. 12:21:30

Ja és minden blogunkról leszedtük a facebook kapcsolódást. Másnak is javaslom.

tamask 2018.09.19. 12:43:45

@Alick: pszichopaták szoktak így gondolkodni, hogy mivel a világ kemény hely, ezért nekik is szabad, sőt kell csalni, erőszakolni, gyilkolni a győzelemhez.
Teljesen autista a Cukorhegyi úr.
A játékot, amit minden egészséges lelkű ember élvez, nem tudja a szabályok szerint játszani, azt ő nem élvezi, hanem meghekkeli, kiheréli.
Mondok egy példát: egy férfi nem képes lányokkal kommunikálni, kapcsolatot teremteni, normális szexualitást gyakorolni. Ezért elkap egy lányt a parkban, megerőszakolja, majd hazacipeli és láncra verve tartja a pincéjében. Ő nem a játékszabályok szerint játszik, nem érdekli, hogy a játék (randizás, párkapcsolat) a másik félnek is örömet okozhatna. Ő csak a saját győzelmével foglalkozik. És eléri bármiáron, szétfeszíti a kereteket, amivel kinyírja a játékot (scrabble, párkapcsolat stb.). Az általa teremtett perverz "szabályok" szerint senki se akar már játszani, mert senkinek nem nyújt élvezetet. Hatékony, de roppant káros a magatartása. Ha nem emberekkel, emberi kapcsolatokkal, politikával, a közvéleménnyel csinálná meg a kis faszbúkos manipulatív trükkjeit, akkor nem is érdekelne, hogy futtatja a bizniszét.

Tudom, hogy durva példa, Zuckerberg nem erőszakolt meg senkit, de a gondolatmenete pont olyan, mint egy pszichopata szexuális ragadozónak.

Az állami túlhatalom ellen megvannak jogi garanciák Amerikában. Sajnos a nagy techcégek olyan nagyra nőttek, hogy már több hatalommal rendelkeznek bizonyos területeken, mint az államok. De ellenük egyelőre nincs hatékony védelem.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2018.09.19. 12:54:23

kövezzetek meg, de nekem tetszik, hogy programot írt rá. szerintem PONT ezzel mutatta meg, hogy szeret játszani. én azt gondolom, hogy nagyobb intellektuális kihívást látott egy egyszerű scrabble játéknál abban, hogy meg tud-e alkotni egy programot olyan rövid idő alatt, hogy még le lehessen egy repülőút alatt játszani vele egy kört, és azt is el tudom képzelni, hogy az "ellenfele" ugyanilyen szórakoztatónak tartotta ezt az esetet, mint ő. sok múlik azon, hogyan tálalunk egy történetet.

Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember · http://1st1.ga 2018.09.19. 13:08:13

A Rizikó (Risk) gyerekeknek való, akit ennek a felnőtt változata érdekel, az a neve, hogy Axis & Allies, ahol valósidejű csata megy, lehet gyárakat is bombázni és van légvédelem is. Itt nem terem a katona a semmiből, sem a tank, sem a repülő!

nemecsekerno_007 2018.09.19. 13:47:46

Az egész világgazdasági modell ugyanilyen mint "Z" úr és a többi cégvezető mentalitása, győzelem v. halál. A gond az, hogy a globális harcban egymás legyűrése lassan oda vezet, hogy a Földet is "legyőzzük". Az viszont öngól, főleg az átlagembernek.

Az Ellenálló 2018.09.19. 14:27:17

Az nem érdekel, hogy nem tud veszíteni, végülis egy céget vezet, ahol a nyereség a tét. Az már annál inkább, hogy a facebook erős cenzúrát gyakorol, a szélsőbaloldali/radikális nézőpontot erősen propagálja. Itt felmerül a kérdés, hogy megteheti-e ezt, hiszen magáncég, viszont a hatása (sajnos) világméretű. Szerintem igenis be kell szabályozni őket, hogy mit tehetnek meg és mit nem, például tartsák tiszteletben mások velük ellentétes véleményét.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.19. 14:31:55

Nagyon távol álljon tőlem, hogy cukorhegyit védjem, de nem tudjuk, milyen körülmények közt volt ez. Lehet hogy nagy röhögések között, "na fogadjunk hogy tudok olyan programot írni" fogadkozások közt, tök barátságosan ment az egész.

BéLóg 2018.09.19. 15:07:26

A Cukorhegyi abszolút autista pszihopata. Annyi derült csak ki pluszban, hogy akik őt védik, AZOK IS pszichopatákok

Vö C3PO/R2D2 vs. vuki "sakkjátszma". Az "első" (4.) SW részben.

nemecsekerno_007 2018.09.19. 15:42:00

@BéLóg: Hagyd nyerni a wookiet!! :)
Sajnos az emberiség tudása sokkal nagyobb mértékben nő mint a bölcsessége :(

tamask 2018.09.19. 16:53:27

@NickNickNick: ostobaság
A programírás az egy hasznos dolog. A folyamatok gépesítése, automatizálása is hasznos. De egy scrabble játék élvezetet kellene okozzon akkor is, ha nem nyer az ember. Ez egy társasjáték lényege. Hogy hiába játsszák négyen, a végén egy nyer, de a másik három se érzi szarul magát.
Aki ezt nem érzi át, az egy fogyatékos autista. Aki pedig mindenáron nyerni akar és nem érdekli, hogy akkor már az a játék nem is ugyanaz, nem tiszta, az egy pszichopata.

Zuckerberg egy autisztikus pszichopata.

Voznyák Pista 2018.09.19. 17:22:34

Nem tudom jól emlékszem e, de a róla szóló filmben, miután a volt barátnője kirakta a szűrét, a Cuki mindenféle mocskos dolgot összehordott a csajról valami chatelő oldalon.
tényleg nem tud veszíteni.
Mondjuk nekem soha nem volt szimpi, úgy ránézésre sem.

Alick 2018.09.19. 19:01:37

@OkoskaTo:rp: Ennek alapján a rámenős kapitalista vezetők 99 %-a pszichopata... és ez kb. a politikusokra is igaz.

Nylul 2018.09.21. 02:50:34

@maxval balcán bircaman: Buta vagy, ha így van, akkor miért erősíted a 'háttérhatalmat', azzal hogy facebook profilod, oldalad van?

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.21. 05:57:31

@Nylul:

Mert be kell férkőzni az ellenség erődjébe, belülről rombolva azt.

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Utolsó kommentek

 • kolompar lole 1116: @ételizésítő: Én azért örülök ha az ilyen ingyenélő ringyók is megszívják. Meg a többi ingyenélőnek is, de most csak ennek lehet itt örülni. (2019.08.18. 02:19) Kitálal a volt pornósztár
 • kolompar lole 1116: @ételizésítő: A palesztinok NEM filiszteusok! Azok sémi arabok, a filiszteusok Dél Európából mentek oda. A tengeri népek egyike (vagy azokból ott helyben alakult nép). Szicíliaiak, görögök, etruszko... (2019.08.18. 02:18) Kitálal a volt pornósztár
 • ételizésítő: @kolompar lole 1116: Ja, káröröm. Hát bennem nincs. Mondjuk akkor lenne, ha az O1Gecigányt és teljes bandáját látnám a választási plakátok helyén a villanyoszlopokon lógva. Akkor tényleg lenne, mer... (2019.08.17. 23:22) Kitálal a volt pornósztár
 • ételizésítő: @kolompar lole 1116: Náciügyben én azokról beszéltem, akiket mostanában fognak perbe, hogy az írnok cipőpucolója volt valami huszadrangú munkatáborban, hogy az is bűnös. Megnézném, hogy a helyében ... (2019.08.17. 23:21) Kitálal a volt pornósztár
 • Igaz János: Ezt a módszert még a nagyapám találta fel. Csupasz vezetéket fektetett a kertjébe le és csúszkán hozzá kötött elektromos kapálógéppel dolgozott , szántott vetett, mert a lovak abrakoltatása többe ke... (2019.08.17. 23:06) A svédek már megint nagyot dobnak
 • Utolsó 20

Innen szemezgetünk

 • BBC News
 • Telegraph.co.uk
 • the Guardian
 • The Independent
 • MailOnline
 • CNN
 • The New York Times
 • POLITICO
 • The Huffington Post
 • Gawker
 • Vanity Fair
 • New York Post
 • Drudge Report
 • EL PAÍS
 • Chinadaily US Edition
 • elmundo.es