Kívül tágasabb

Miért csinálnak szexi szelfiket a nők?

2018.09.17. 06:30, Kívül tágasabb , 78 komment

A gazdasági egyenlőtlenség ösztönzi valószínűleg a nőket arra, hogy szexualizálják magukat a szelfikkel és nem az elnyomó, patriarchális társadalom, vélekedik egy kutatás, mely több, mint 100 országból vizsgált fotókat.

2_427.jpg

Ha szegényebbnek érzik magukat a nők, akkor növekszik a versengési hajlamuk és úgynevezett státusz-szorongás alakul ki bennük, azaz a társadalmi rétegek minden szintjén próbálják felülmúlni a kortársaikat – legalábbis ezt állítja az a kutatás, melyet a New South Wales egyetemen, Sydneyben készítették Dr. Khandis Blake vezetésével. 

Összesen 68 562, az Instagramon, vagy a Twitteren megjelent szexi szelfit vizsgáltak 113 országból. Azokat a posztokat nézték, melyeket a „szexi”, vagy „tüzes”, vagy hasonló címkékkel jelöltek és meghatározták, mely országokban fordult ez elő a leggyakrabban. 

A feltételezés az volt, hogy olyan országokban valószínűbb, ahol erős, patriarchális társadalom alakult ki, ahol a nők megjelenését jobban értékelik, mint más tulajdonságaikat. 

„Amit ehelyett találtunk, az az, hogy a nők nagyobb valószínűséggel fektetnek időt és erőfeszítést szexi szelfik posztolására ott, ahol nőnek a gazdasági egyenlőtlenségek, mint ott, ahol a férfiaknak nagyobb a társadalmi ereje és a nemek közti egyenlőtlenségek elterjedtebbek” - mondta Dr. Khandis Blake. 

A kutatásban egyéb tényezőket is figyelembe vettek, a népesség méretét, a társadalom fejlettségi szintjét és az internethez való hozzáférést.

„Az, hogy a jövedelmi egyenlőtlenségek a szexi szelfik erős előrejelzői, azt sugallja, hogy a szexi szelfik a nők körében a társadalmi emelkedés markerei, mely a helyi környezetben a gazdasági ösztönzőket követi nyomon. A mai környezetben szexinek látszani gazdaságilag, társadalmilag és a személyes kapcsolatokban is komoly előnyökkel járhat” – tette hozzá a szakember.

1_455.jpg

Hasonló minta figyelhető meg a szépségszalonokban és ruhaüzletekben elköltött pénzek esetében, az ilyen típusú kiadásokat is előrejelzik a jövedelmi egyenlőtlenségek. 

A kutatók szerint ezek a jelenségek evolúciós perspektívából teljesen érthetőek: „Evolúciós értelemben ezek a viselkedések teljesen racionálisak, sőt adaptívak is. Az alaphelyzet az, hogy az emberek versenyeznek a társaikkal és azok a dolgok, amiket azért tesznek, hogy a hierarchia csúcsára kerüljenek, nagyon fontosak. Ez az, ahová ez a kutatás illeszkedik, mindez arról szól, hogy a nők versengenek és miért versengenek egymással.”

cim_245.jpg

„Amikor egy fiatal nő bikiniben, provokatívan beállított fotót posztol magáról, ne üresnek, vagy áldozatnak gondoljuk őt. Stratégiai játékosként gondoljunk rá egy komplex társadalmi és evolúciós társasjátékban. Készen áll arra, hogy a maximumot hozza ki az életéből, ahogy egyébként mindenki” – tették hozzá a brit Independentben

A fejlett országokban a gazdasági egyenlőtlenségek és a szexualizáció is erősebb: „Eredményeinknek fontos következményei vannak: a szexualizáció kialakulása a gazdasági körülményekre válasz, de nem köthető össze a nők alárendelt voltával” - írta a tanulmány. 

„A nyilvánosság előtti szexualizált ábrázolás azért is egyre gyakoribb, mert az új kommunikációs technológiák, az internet és a mobil eszközök segítik. Paradox módon a szexualizáció legutóbbi növekedése leginkább azokban az országokban figyelhető meg, amelyekben komoly sikereket értek el a nemek közötti egyenlőség terén” – hangsúlyozta Dr. Khandis Blake.

(Fotó: instagram.com/angels_bmw)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

A bejegyzés trackback címe:

https://kivultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr6414240301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antisocialnetwork · http://aloneontheearth.com/ 2018.09.17. 19:08:23

"Miért csinálnak szexi szelfiket a nők?"

-Mert elakarják adni magukat a "húspiacon".
-Mert 10-100-1000.. hasonló, vagy jobb nő van náluk (nagy a verseny).
-Mert nulla önbizalmuk van.
-Mert önértékelési problémájuk van.
-Mert, mivel nincsenek tisztában önmagukkal, kell a külső visszacsatolás, a pozitív megerősítés.
-Mert naponta, "nő fel egy jó nő" és ők naponta lesznek öregebbek.
-Mert követni akarják a trendet.
-Mert a szex-el mindent el lehet adni, és ők magukat akarják eladni.
-Mert ha már elkeltek, akkor is kell, hogy más is lássa , és like-olja őket. Mintha ettől jobb nők lennének..
Gazdasághoz, annyi köze van a selfi képeknek, hogy egy jobb kiállású szexisebbnek jobb esélye van párt találni, mint egy kevésbé vonzónak. Piac gazdaság. A jobb, szebb portéka hamarabb, elkel.

Voznyák Pista 2018.09.17. 19:30:59

"Gazdasághoz, annyi köze van a selfi képeknek, hogy egy jobb kiállású szexisebbnek jobb esélye van párt találni, mint egy kevésbé vonzónak. Piac gazdaság. A jobb, szebb portéka hamarabb, elkel."

Tulajdonképpen a poszt is ezt mondja.
Ez azonban üt egy két dolgot, amit előtte felsoroltál.
A csücsörítős képek a húspiacnak szólnak,és nem valami önértékelési problémával függnek össze. Én ismertem olyan nőt, akinek önértékelési problémája volt, és ő éppenséggel kerülte a fényképezőgépek objektívjeit.
A szexi szelfizgetés kb. a sminkeléssel is párhuzamba állítható. A nő el akarja adni magát. Kész. Kiglancolja a járgányt. Ennyi. Az internet, a smink folytatása náluk. Szinte zsigeri kényszer.

Up! 2018.09.17. 19:31:01

Már ott téves a tanulmány, hogy a nőket alárendeltnek tekinti/tekintette bármelyik korban.
Ellenkezőleg, a nők mindig is értékesebbek voltak. Ők voltak azok, akiért érdemes volt harcolni, és harcoltak is, sok-sok férfi életet feláldozva. Ők voltak azok, akik bármilyen katasztrófa idején a menekülésnél/mentésnél elsőbbséget élveztek. Őket védte mindenki, az ő becsületéért hullattak vért párbajokban.
Épp mostanság veszítik el ezt az értéküket. Most már egyenjogúak. Csak ezt nem akarják elfogadni. Az előjogokat elveszíteni nem akarják, csak újakat megszerezni. De ezt már sokunk (férfiak) nem fogadja el...

erkölcsi hulla 2018.09.17. 19:54:34

Mert a végletekig nárcisztikus, beképzelt, egoista picsák, akik megpróbálnak gazdagabbnak tűnni mint amilyenek, ezzel is a húspiacon a gazdagabb hímeket vonzva, és a szegényebbeket elriasztva.

Egy csóró fickó nem fog jobbra húzni tinderen egy jachton pózoló picsás csöcsös nőt, még ha az a nő sokkal szegényebb is mint a fickó.

Egyszerű miért, a férfiak tudják, hogy esélyük sincsen egy gazdagabb nőnél mivel a nők CSAK a pénzügyi helyzetet nézik elsősorban, minden más mellékes. Persze mellékes de számít, nyilván ha mindegyik kan gazdag, akkor a gazdagabbak közül is az szebbekkel fogja majd felkúratni magát.

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2018.09.17. 20:43:49

Egészen gyönyörű, gondosan cizellált új fordulatokat olvastam a posztban annak választékos körülírásául, hogy ahol a férfiak gazdagok, ott a jobb nők elkurvulnak. Ezt persze eddig is tudtuk, de most az ausztrálok ki merték mondani, ha barokkos körülményességgel is.

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2018.09.17. 20:51:28

@Voznyák Pista: "A csücsörítős képek a húspiacnak szólnak,és nem valami önértékelési problémával függnek össze."

Részben igaz, de egy tényezőt még hozzávennék. A csücsörítős szelfiket jellemzően fiatal lányok készítik, akik fényképen sosem tetszenek maguknak eléggé. Nem önértékelési problémára gondolok, hanem az ember ritkán tetszik magának fényképen. A kimerevített arcvonásainkat is kritikus szemmel nézzük, a csücsörítés szerintem egy ez elleni védekezés. Eleve torzított, de nem torz arcvonásokkal készül a kép, akár még szexinek is felfogható, és nem is keressük benne az ideális arckifejezést, kevesebb az elégedetlenség, így alakult ki a divatja.

tpl 2018.09.17. 21:02:04

Ennek nem fognak örülni a feministák

tpl 2018.09.17. 21:03:11

@antisocialnetwork: helyesen: szexszel (és nem szex-el).

efi 2018.09.17. 21:46:46

Én nem szexi szelfiket látok, hanem 99%-ban bárgyú tekinteteket, kacsacsőrű szájakat, ostoba, művigyorokat és műanyagmelleket.

dr. mesterséges színezék 2018.09.17. 22:18:39

Azért, hogy már csak az áron kelljen vitatkozni.

Dread Naughty 2018.09.17. 22:33:21

:DD
Imádom a kort, amiben élek.
Persze Occam beretvája alapján inkább mondanám, hogy mert retkes, ócska, buta, felszínes ribancok, de mint a tudományt mélyen tisztelő ember elfogadom, hogy van picike esély rá, hogy kizárólag a gonosz, fasiszta, elnyomó, cisz-hetero-fehér-UFÓ-zsidó patriarchátus elnyomását ellensúlyozzák vele.

nevetőharmadik 2018.09.17. 23:33:24

@Dread Naughty: "a tudományt mélyen tisztelő ember elfogadom, hogy van picike esély rá, hogy kizárólag a gonosz, fasiszta, elnyomó, cisz-hetero-fehér-UFÓ-zsidó patriarchátus elnyomását ellensúlyozzák vele."

De hát a tudomány most épp azt mondta, hogy nem...

csakférfi 2018.09.18. 05:23:50

"Miért csinálnak szexi szelfiket a nők?"
Mert üresfejű libák.Nem nők.A valódi nő palástolja,elrejti a testét. Izléses....nem divatmajmoló meghökkentő....ruhák alá.
Csak az láthatja és érintheti akit ő arra érdemesnek tart.
Ez a valódi nő. A tőbbi csak liba aki becsapja a felületes szemlélőt.

"Paradox módon a szexualizáció legutóbbi növekedése leginkább azokban az országokban figyelhető meg, amelyekben komoly sikereket értek el a nemek közötti egyenlőség terén” –

Azaz hazugság a feminizmus.
:)

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.18. 05:42:55

A nőiesség egyik eleme a magamutogatás.

Minden nő élvezi, ha tetszik másoknak.

Azaz alapvetőben ebben semmi rossz. Persze lehet túlzó is.

Fermentátor · http://fermentator.blog.hu/ 2018.09.18. 05:59:53

@Up!: Ha harcolsz valamiért, az nem feltétlen jelenti azt, hogy azt a valami ertekesebbnek tartod magadnál. Sokak számára a nő is csak egy erőforrás volt. Azert harcoltak érte.

safa 2018.09.18. 07:05:38

Mert sokan közülük így szerzik a kuncsaftokat.Kényelmesebb mint kiállni az utcasarokra.

sure_shot 2018.09.18. 07:32:36

Ez az életük. Visszajelzések, elismerések begyűjtése a külvilág felől. Kommunikálni, hogy több, szebb, jobb, finomabb lelkű mint az átlag. Esetleg irritálni, borsot törni valaki orra alá azzal, hogy nézzétek én eljutottam ide, ilyen lettem, ilyen szép környezetben élek, ilyen szép tárgyakkal veszem körül magam. Felülemelkedtem, megtehetem, elértem.
Karatekutya a faszom:D

Berelhetoreklamfelulet 2018.09.18. 08:15:08

Mert figyelemre vágynak a.k.a atentionwhore-k

Szívesen segítettem...

csakférfi 2018.09.18. 08:24:24

@maxval balcán bircaman:
"A nőiesség egyik eleme a magamutogatás.

Minden nő élvezi, ha tetszik másoknak."

Versus
exhibicionizmus egy a DSM V-ben felsorolt nyolc hivatalos mentális betegségként elismert parafília közül[1]. Az említett kifejezés figyelemfelkeltő viselkedést, valamint a nemi jellegű testrészek mutogatására való kóros kényszert jelenti.[2][3] Azt a személyt, aki ebben a mentális betegségben szenved, exhibicionistának nevezik.
"
Wiki.

Tehát mentális problémákkal küzd a szelfiző.
Igaz enyhébb formában.
Mintahogy van hardcore pornó....és erotika .

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.18. 08:27:00

@csakférfi:

A pornó kereskdelemi vállalkozás. Az erotika természetesség.

tamask 2018.09.18. 08:29:28

Ahol patriarchális társadalom van, ott a nőket befedik, védik a többi férfitól, nem engedik a neten kurválkodni.
Ahol tombol a feminizmus és a nők maguk gondoskodnak az anyagiakról, ott elkurvulnak. Munkahelyen is kihasználják a szexualitásukat karrierépítésre. Gazdag faszit akarnak fogni maguknak, ezért reklámozzák magukról, hogy könnyen kaphatóak.

sebesbal 2018.09.18. 08:53:02

Azért mert MNK. Ennél rövidebben nem lehet.

csakférfi 2018.09.18. 08:53:47

@maxval balcán bircaman:
Óóó.......mit nem mondasz.

"6Az asszony úgy látta, hogy jó volna enni arról a fáról, hogy csábítja a szemet, és kívánatos is az a fa, mert okossá tesz: szakított hát a gyümölcséből, és evett. Adott a vele levő férjének is, és ő is evett. 7Ekkor megnyílt mindkettőjük szeme, és észrevették, hogy meztelenek. Ezért fügefaleveleket fűztek össze, és ágyékkötőket készítettek maguknak.
8Amikor aztán meghallották az ÚRisten hangját, amint szellős alkonyatkor sétált a kertben, az ember és a felesége elrejtőzött az ÚRisten elől a kert fái között. 9De az ÚRisten kiáltott az embernek, és ezt kérdezte: Hol vagy? 10Az ember így felelt: Meghallottam hangodat a kertben, és megijedtem, mert meztelen vagyok, és ezért elrejtőztem"
Mózes I.

Magyaráz már meg nekem,kérlek!
Hogy a "szégyenérzet"minek a jele.
A személyiségfejlődés szempontjából.
Ha már a pornót és az erotikát definiáltad.
Ugyanis ez egy fontos "állomás" az emberré válás rögös utján.....ha már a biblia írói is kiemelt fontosságot tulajdonítottak neki.

dr. mesterséges színezék 2018.09.18. 08:56:56

@tamask: Ennyi.
Ahol a háztartás vezetésére, a takarékosságra való képesség (legalábbis amíg tart a hopp), visszasorolódik az értékek között, ott felértékelődik a bármikor előbuggyanó csöcs és táruló láb, a kereslet pedig megteremti a kínálatot, sőt a kínálat elébe vág a keresletnek.

Brix 2018.09.18. 09:16:58

Azt is elkezdhetnèk kutatni, hogy a nők hogyan váltak egyre önzőbbé, egoistábbá, nárcisztikusabbakká az elmúlt èvtizedekben...Valószínű, hogy a " dog eats dog " kapitalista rendszer, ès a mindent elárasztó szocial mèdia rontotta el őket...

dr. mesterséges színezék 2018.09.18. 09:28:54

@Brix: A dolog ott kezdődik, hogy a leánygyermek (és nem csak az) az élete első tizenpár évét olyan besugárzásban tölti, hogy ő egy királylány/(-fi), aki körül a világ forog.
Amikor ez az addiktív és feltétlen besugárzás az otthontól (többé-kevésbé) elszakadás miatt megszűnik, elkezd marhára hiányozni, és pótolni kell.

csakférfi 2018.09.18. 09:31:20

@Brix: "elmúlt évtizedek"???

"Isten elítéli a júdai nőket hiúságuk miatt

16Ezt mondta az ÚR: Mivel Sion leányai büszkélkednek, fejüket fenn hordva, szemükkel kacsingatva járnak, kényeskedve lépegetnek, és lábpereceikkel csilingelnek, 17ezért kopasszá teszi az Úr Sion leányainak a fejét, és fölnyíratja halántékukat az ÚR.
18Azon a napon eltávolítja ékszereiket az Úr: a lábpereceket, a napocskákat és holdacskákat, 19a függőket, karpereceket és fátylakat, 20a fejdíszeket, lábláncokat, díszes öveket, az illatszeres szelencéket és a talizmánokat, 21a gyűrűket és orrpereceket, 22a díszruhákat, köpenyeket, sálakat és tarsolyokat, 23a tükröket, az alsóruhákat, a turbánokat és a vállkendőket. 24Akkor majd a balzsamillat helyén bűz lesz, az öv helyén kötél, a fodorított haj helyén kopaszság, a díszköpeny helyén daróc, a szépség helyén pedig szégyenbélyeg."
Ézsiás próféta.

Nem évezredek???
:)

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.18. 09:38:30

@csakférfi:

Az emberi szexualitás eleme, hogy a nő testével is vonzza a férfit, ennek következménye a tetszési visszajelzés.

dr. mesterséges színezék 2018.09.18. 09:48:55

@maxval balcán bircaman: Ez nem teljesen hibás gondolat, de nem is teljesen helyes.
Mivel az egyszeri nő válogatás nélkül mutatja meg ország-világ kontrollálatlan számú férfijának (és nőjének) az általa előnyösnek ítélt testtájait, ebből az következne, hogy minden férfi visszajelzésének örül.

Ennek teljesen ellentmond az, ahogyan reagálnak, amikor kaszt alatti fütty, pisszegés, beszólás éri a dekoratívra dizájnolt és lehetőleg csupaszon hagyott bögyöt vagy fél segget.

MEDVE1978 2018.09.18. 10:15:25

Bizony a feministák ezt nem nagyon fogják szeretni, mert biológiai nemre enged következtetést és nem annyira genderre.

Bár úgy is lehet csavarni. Én úgy gondolom, hogy a nők alapvetően biológiailag gyengébbek (izomzatilag) a férfiaknál. A szaporodási időszakban pedig nyilvánvalóan védelemre szorulnak, hiszen fokozottan gyengébbek és sérülékenyebbek. Ez az életciklus része. Pont ebből kifolyólag alakultak ki a női viselkedés alapjai, illetve ezt követően a közösségi viselkedésformák és a társadalmi nem (gender). Ez tömegesen azt a mintát hozta magával a világon, hogy a közösségekben a nők alapvetően a közösségben való érvényesüléséhez a jó érdekérvényesítő képességű férfiakhoz vonzódnak. Evolúciós szempontból ez tökéletesen érthető: monogám kapcsolat esetében az erősebb hímhez való orientálódás biztonságosabb. Az erő fogalmát az idők során természetesen felváltotta a hatalom és a pénz is, mivel az érdekérvényesítés ezekkel effektív. Ez ma is áthatja a társadalmakat: a beépített, régi evolúciós minta, ami az ember történetében több százezer évig, előtte meg ki tudja meddig hatotta át a férfi-nő kapcsolatot az, hogy a nő jóképű, izmos, magas férfit keres. Ez a beépült minta, ami férfi oldalról a 90-60-90 preferálása. Természetesen erre jön rá a tapasztalati minta, ami annyiból "gender", hogy a társadalmat látva a nő felméri, hogy milyen párválasztás az érvényesülés útja, annyiból viszont biológia, hogy a nőkbe kódolt, hogy az érvényesülés útját kikutassák és arra menjenek. Erre tehát nehéz mondani, hogy tisztán gender kényszer, ez lesz büdös a feministáknak.

csakférfi 2018.09.18. 10:20:43

@maxval balcán bircaman:
"Az emberi szexualitás eleme, hogy a nő testével is vonzza a férfit, ennek következménye a tetszési visszajelzés."

Amennyiben Te vagy a nők csakis szexualitással magyarázzátok emberi mivoltotokat.....szégyenérzet nélkül....akkor az állításod igaz.
Más esetben hamis.
Azaz hazugság.

csakférfi 2018.09.18. 10:22:47

@maxval balcán bircaman:

"Az emberi szexualitás eleme, hogy a nő testével is vonzza a férfit, ennek következménye a tetszési visszajelzés."

Tehát azért szetettél bele a feleségedbe....merr a teste látványa szép.
Mekkora ökörség.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.18. 10:40:06

@csakférfi:

A szex funkciója a fajfenntartás. Ha nem lenne pozitív érzéshez kötve az egész történet, az emberek nem szexelnének, s már kihaltunk volna.

csakférfi 2018.09.18. 11:00:43

@maxval balcán bircaman:
Az intellektusába azaz a személyiségébe szeretsz bele.
Nem a testébe.
Itt a logikád hibája.
Meg a szelfiző nőkében is.
Azaz mentális hiányosság.
Arról nem tehetek hogy az emberek nagy része szégyenérzet nélkül kitárja a testét.....kvázi közszemlére teszi......lelke pedig egy üres lufi.
Érthető?

Elemér Erdélyi 2018.09.18. 11:50:54

A természeti népeknél a férfiak is festik magukat. :)

Brix 2018.09.18. 11:51:15

@csakférfi: Nekem a 90-es évek elejéről elég jó emlékeim vannak... Akkor még a legtöbb nő normális értékrenddel rendelkezett... Utána valami nagyon gyorsan megváltozott negatív irányba...Elég megnézni mondjuk a Házibuli című filmet, Sophie Marceau-val...Valami egészen más kisugárzása volt akkor egy lánynak , más volt a korszellem, a divat...A báj, a belső szépség, a valós nőiesség mára elveszett...

dr. mesterséges színezék 2018.09.18. 11:58:58

@Brix: "Nekem a 90-es évek elejéről elég jó emlékeim vannak... Akkor még a legtöbb nő normális értékrenddel rendelkezett.."

Annak ellenére, hogy a sokat emlegetett egyenlősdi akkor sem létezett (sőt, Magyarországon soha), a szegénység az oktatásban kapott annyi (ideológiai alapúnak szánt, de hasznos) pozitív felhangot, hogy szerény egzisztencia nem számított bűnnek, vétkes lúzerségnek, sőt a "lúzerség", mint negatív konnotációjú fogalom sem nyert még teret a nyelvben.

Azóta a hárommillió lázárjánosok országa lettünk mi IS.

Exide 2018.09.18. 12:11:30

Úgy gondolom a cikk azt feltételezi, hogy minden nő egyformán viselkedik szelfizés kapcsán. Mint a legtöbb dologban az életben ez nem így van. Az okosabbak és az életrevalóak általában tényleg stratégiai erőforrásként használják a szelfiket ahogy a netes imagejüket is. A nagy részük viszont csak divatból csinálja, mert ez a trendi vagy szimplán az önbizalmát eteti vele.

Pontosan ugyanaz a dolog mint a karrier és a párkeresés során. A lehetőségek rengeteg embernek adottak mégsem lesz minden jó nő milliomos feleség.

csakférfi 2018.09.18. 12:21:15

@Brix:

"Valami egészen más kisugárzása volt akkor egy lánynak , más volt a korszellem, a divat...A báj, a belső szépség, a valós nőiesség mára elveszett..."

A társadalom "nyomokban" nőket tartalmaz.
:)
Amúgy, igen.

Brix 2018.09.18. 12:25:17

@dr. mesterséges színezék: A társadalom akkor még homogénebb volt vagyonilag , mint most. Persze, a pénz, az egzisztencia mindig is számított, de nem annyira , mint most..Manapság azt látom, hogy az emberek csak a saját szociális köreikben mozognak...Ha egy lány jó megjelenésű, akkor, szinte esélye sincs kapcsolatba kerülni vele, egy átlag fiúnak...Minden lány a high society-be vágyik... Ehhez a legrövidebb út, egy jó szelfi...Több száz like, és majd az elég nagy egóval rendelkező, rámenős sportoló, zenész, vagy jól menő vállalkozó randira hívja...Közben még a többi lány előtt is növeli az ázsióját...Azt persze, nem látják ezek a lánykák , hogy a férfitársadalom felső kb.2-3% -a "forgatja" őket...Ezek a diszparitások többek között az okai a férfi-nő kapcsolatok jelenkori válságának és a népesség csökkenésének...DE, a prostitúció és az online pornó reneszánsza is, részben a női attitűd-változásokhoz köthető...Valami elveszett , megváltozott az biztos...
Semmi jó jövőbeli trendet nem látok...

dr. mesterséges színezék 2018.09.18. 12:33:00

@Brix: A már linkelt Black Mirror epizódot osztályfőnöki vagy (ha már egyszer létezik olyan) erkölcstanos óra törzsanyagává tenném.
Gyönyörűen vezeti végig, hogyan tárgyiasítják, rágatják meg és köpetik ki magukat.

csakférfi 2018.09.18. 12:46:17

@dr. mesterséges színezék:

"tíz embert meggyilkoló Alek Minassian ugyanis kevéssel a támadás előtt arról posztolt Facebookra, hogy most kezdődik az 'incel felkelés'. Az incel az involuntarily celibate kifejezés rövidítése, azaz olyan embereket takar, akik nem saját akaratukból élnek cölibátust, hanem nem fekszik le velük senki. "

444.hu/2018/05/09/langol-az-internet-egy-kozgazdasz-bedobta-hogy-a-szex-ujraelosztasara-lenne-szukseg

A hülyeség fokozható még?

Brix 2018.09.18. 13:02:14

@csakférfi: AZ USA-ban teljesen eltorzult a társadalom szexuális kutúrája, manapság. Főleg ha a woodstocki fesztivál képeire gondolok...Akkor, volt szabad szex, hippi világ, és " egyenlőség"...Ma meg van LGBT-kultúra, pedofília, és mindenféle fajtalanság... Az "average Joe"-nak esélye sincs normális partnert találni, mert minden jó megjelenésű nő a high society-be vágyik...Beteg világ, de ez van... A szexrobotok lesznek a jövőben a kizsákmányolt, mellőzött férfi rétegek pótszerei...Persze, ez nagyon rossz hír a világnak ...Nálunk , Magyarországon is 24-ik órában vagyunk , hogy a lányok észbe kapjanak és változtassanak káros attitűdjeiken...Egyszerűen nem hiszen el , hogy nem lenne jobb nekik is értékelni a klasszikus férfi-női kapcsolatot, korunk divat mizzériái helyett..

csakférfi 2018.09.18. 13:14:48

@Brix:
Egyetértek Veled is meg @dr. mesterséges színezék: -kel is.
Sajnos azt gondolom hogy itt senki sem fog észbe kapni.
A folyamatok...amik egyre károsabbak.....csak gyorsulnak és szélesednek.
Mígnem jön egy háboru vagy kataklizma ahol........
Megjön a józan eszünk.
Állítólag háboru idején eltűnnek a neurotikus betegek.
Pszichiáter ismerősöm mondta.

szekertabor · provo.blog.hu 2018.09.18. 13:50:03

"A szexuálisan kihívó szelfiket azért készítik és osztják meg a nők, mert ez ma a divat" - ezt állítja az a kutatás, melyet a GyMS kutatóintézetben, Röjtökmuzsaj-alsón készítettek Dr. Szekértábor vezetésével. A kutatócsoport egy EU-s kutatási projekt keretében számtalan szexi szelfit vizsgált meg, és elemzett, míg erre a forradalmian újszerű megállapításra jutott. A kutatás ellenben nem talált választ arra a - szintén vizsgált - kérdésre, hogy a férfiak miért posztolnak magukról előszeretettel sportos képeket, ahelyett, hogy ők is egy drága autó motorház tetején fetrengenének.

Avatar 2018.09.18. 15:46:27

@csakférfi: Az igazi nő csak csadorban megy ki az utcára, ezt minden hithű muzulmán tudja.

csakférfi 2018.09.18. 16:57:29

@Avatar:
Nem.
Az csak egy viselet.A muzulmánoknál ez a felfogás."ne tegye ki a nő a bájait közszemlére"
Ezzel szemben a szelfi......jobb?
Mert bámulod a "pixelcsajokat"?nagyobb önértékelésed lesz tőle?Vagy ezen nőknek?
Pont az értelmesebb férfiak azt állítják,köztük én is , nem lesz tőle jobb az anő aki szelfizik és önmaga szépségét bámulja a képeken.
Lehet hogy nem is nekünk hanem magának szelfizik?
Nos?
ha vitatkozni akarsz.....ne tedd.
@Up!: -ot hadd idézzem

"Épp mostanság veszítik el ezt az értéküket. Most már egyenjogúak. Csak ezt nem akarják elfogadni. Az előjogokat elveszíteni nem akarják, csak újakat megszerezni."

Vagy a wikit

"Jellemzői (Freud nyomán)

Lényege, hogy az illető saját személyiségét mások rovására, mindenek fölé helyezve imádja, érdeklődése központi tárgyaként kezeli, továbbá a kielégülésnek olyan egoista és kíméletlen keresését jelenti, amely a dominancia és a kritikátlan igyekezet (ambíció) révén valósul meg. A pszichológiában a nárcisztikus személyiség az, aki nagyon szereti (sajnálja) magát, de fontos hangsúlyozni, hogy a kifejezésnek nincs alaphelyzetben patológiás értelme.

Kívülről nézve úgy látszik, hogy a nárcisztikus személyiségnek nagy az önbizalma, holott gyakrabban éppen az ellenkezője, az alacsony önértékelés az igaz. A nárcisztikus ember számára az embertársakkal való összehasonlítás során születik meg az én értéke, ezért neki nem elég, ha ő jó, vagy nagyon jó, neki a legjobbnak kell lennie.

A nárcisztikus személyből, sok más emberhez hasonlóan, általában hiányzik az empátia képessége, de problémáikat kezelni tudják azzal, hogy igényüknek megfelelő foglalkozást választanak, mint például színészet, tanítás, vezetés, és általában a média. Ezekben a foglalkozásokban a nárcizmussal még exhibicionizmus is párosul. "
Nárcizmus
Szóval Te nő vagy?

dr. mesterséges színezék 2018.09.18. 17:02:22

@Avatar: Nem minden hithű muzulmán tudja úgy.
Még adott országon belül sem, hacsak nincs összefonódva a hitélet az állammal.

Ahol össze van fonódva, ott elmegy az ép ész.
Kérdezd meg Semjént!

csakférfi 2018.09.18. 17:04:53

@dr. mesterséges színezék:
Köszi! Muszliméknál nem vagyok ismerős.
Éppen a koránt letöltöttem a telómra és olvasgatom....de a biblia átirata ...így meguntam.
:) :)

csakférfi 2018.09.18. 17:11:58

@Avatar:
Ja....aztán offolok!
a feleségem ugyanezen a véleményen van.
:)
Minden jót mindenkinek!

dr. mesterséges színezék 2018.09.18. 17:48:42

@csakférfi: Egyiptomban az egyik müezzin unokaöccsével csevegtem, miközben dolgozott. Mikor a valláshoz értünk, kérdem tőle, hogy mennyire léteznek szintek a hitéletben. Ő pl. már a rokonság miatt is erős vallásos nevelést kapott, de kb. 5 éve nem imádkozott. Aszondja, Allah úgyis látja, hogy mire lehet még ideje meg energiája, és látja azt is, hogy mi van a gondolataiban. (Lásd még: a lélek kész, de a hús erőtelen.)
A felesége, a húgai pont úgy voltak öltözve, mint a lányom vagy a nejem.

Tengeri túra huszonéves vezetőjének (a kiejtése, kimért gesztusai, arisztokratikusba hajló visszafogott modora miatt azt hittem, angol valamelyik szülője, de csak a kairói brit egyetemre járt) kedvence a jó sonka, miközben vallásos, de szerinte meg a hit nem azért van, hogy az ember szarul érezze tőle magát, hanem hogy kapjon tőle valamit.
Ugyanazon a hajón helyi párocska nőtagja pont olyan bikiniben várja a merülést, mint bármely más nő, akinek megvan hozzá az alakja.

Másrészt igen, a szomszédos országban kóterba vágják a - pont egyiptomi - fickót, mert a kolléganőjével eszik; de az utca normálisabbja ott is csak les, hogy mire jó már ez.

szepipiktor 2018.09.18. 18:22:04

Ez azért kicsit beteges...
"A gazdasági egyenlőtlenség ösztönzi valószínűleg a nőket arra, hogy szexualizálják magukat a szelfikkel és nem az elnyomó, patriarchális társadalom"
Aha, tehát nem a mocskos férfiak?
A feminsták soha nem fogják megérteni, hogy a nők hatalmas halmaza pontosan tudja, hogy a külsővel egyszerűbben, könnyebben juthatnak el a jó élethez!
Könnyebb pcsát villantani, mint tanulni, küzdeni, igaz a másik megoládás, ha a férfiakra fogják a sikertelenségüket.
A másik debilség, hogy a mai fiatalok már lezüllöttek a mobilvilág szintjére, a médából ömlik a szex, a pornó - ugye itt a blog.hu-n is hányszor posztolnak a pornó helyességéről, hasznosságáról -, egyszerűen azt látják, hogy a testnek, a testiségnek nincs erkölcsi értéke, így már fiatalon beneveznek a "húspiacra".
Hány kislány cipelnek modellkedni, hányszor látjuk ahogy a kicsik a felnőtt ribancokat majmolják.
Ez a jövőképük - a kurvaság.
Csak majd találnak rendes nevet hozzá: feleség...

szepipiktor 2018.09.18. 18:27:01

Inkább azon kellene picit agyalni, hogy a fiatal lányok miért éreznek késztetés komolyabb szelfik készítésére és megosztására!?
Sokezerszámra van a neten a 16-20 éves korosztályú lányokról szelfi, de nem a cicimutogatós, hanem a "bepucsítva-kólásüveg a seggbe-féle szelfi! És a többi, így meg úgy, arcon csorgó nedűvel szelfi.
És amatőrök, nem profi pornósok.
Ezt honnan generálják?
Ezek a kis betegek később szaporodni fognak, tehát a jövő férfigenerációja számára elég nagy eséllyel egy ordas ribanc fog jutni...

Equalizer. 2018.09.18. 18:59:24

Éppen fordítva van: egyre inkább matriarchális irányba változnak a nyugati társadalmak:

- A diplomásoknak egyre nagyobb százaléka nő, ma már a diplomát szerzők 60% -a nő és csak 40% -a férfi.

- Magasabb kort élnek meg a nők, már jó ideje.

- A 40 feletti korosztályokban sokkal több a magányos férfi, mint a magányos nő.

- Egyre több a szingli (élettárs, férj nélküli) nő, aki 40-50 felett is boldogan, anyagi függetlenségben élnek.

- A vezetők közt is egyre több a nő, ráadásul keresetek terén sem maradnak máR el.

isti75 2018.09.18. 20:47:58

@Equalizer.: "- Egyre több a szingli (élettárs, férj nélküli) nő, aki 40-50 felett is boldogan, anyagi függetlenségben élnek."

Ebböl csak annyi igaz hogy egyre több a társ nélküli 40 feletti nö. Ennek oka az, hogy a korosztályuk férfijai vagy kapcsolatképtelenek (lecsúszott balfékek), vagy ha egzisztenciával rendelkezö emberek, akkor a fiatal kiscsajokat vadásszák, és a pézükért meg is kapják. A 40 feletti szingli nök ettöl viszont rohadtul nem boldogok. Legfeljebb próbálják elfogadni, és jó képet vágni a helyzethez. Minden nö társra vágyik, aki mást mond az hazudik... Visszatértve az eredeti témához, a szexy szelfi egyfajta "önreklám". Piac az egész világ, akinek van mit eladnia az elad, akinek van miböl vásárolnia az vásárol. Akik meg sem eladni sem vásárolni nem tudnak, azok meg az erkölcsi értékeiket próbálják hirdetni. Más kérdés hogy egy jó segg, vagy egy tömött pánztárca manapaság már simán übereli az erkölcsi értékeket. Ilyen lett a világ, ehhez kell alkalmazkodni. A nök is ezt teszik.

isti75 2018.09.18. 20:50:35

- A vezetők közt is egyre több a nő, ráadásul keresetek terén sem maradnak máR el.

Nem tudom melyik országról beszélsz, mert Európában ez még nagyon nem így van. Lehet hogy a felsövezetök esetében talán igaz, de hány százaléka felsövezetö a dolgozó nöknek?

isti75 2018.09.18. 20:54:23

@szepipiktor: "Ezek a kis betegek később szaporodni fognak, tehát a jövő férfigenerációja számára elég nagy eséllyel egy ordas ribanc fog jutni..."

És egészen véletlenül a jövö generáció férfijai nem egy "ordas ribancra" vágynak? Piac: Kereslet-kínálat. Minden más csak mese...

M1nd3gy 2018.09.18. 21:54:18

A selfie önportré. Amikor más csinál rólad egy fotót (nem te magadról) az NEM selfie!

átlagállampolgár 2018.09.18. 22:24:26

@Exide: :))
"Az okosabbak és az életrevalóak általában tényleg stratégiai erőforrásként használják a szelfiket ahogy a netes imagejüket is"
Hogy mi??? ;)
Az okosabb holgyek eleve nem az instan,meg a facen stb lognak es szelfizgetnek,hanem helyette- es most kapaszkodjunk meg!! - tanulnak es/vagy dolgoznak.
Ertem,hogy a szepseget es a testet is lehet plusz eszkozkent bevetni az elorejutasban, de ez csak plusz eszkoz es nem az OKOSSAG jele konyorgom! ;)
Ha valaki okos akkor -sajnos ki kell abranditsalak- az meg mindig a kepzesere es munkajara,fejlodesere koncentral. Nem pedig az instatwittetsnapchatfacebookszelfistb porgesre mint fo tevekenysegre.

Exide 2018.09.18. 22:50:32

@átlagállampolgár: Ha nem lett volna nyilvánvaló csak azokról a nőkről beszéltem akik szelfi ügyben érintettek.

Zalán Maurer 2018.09.20. 08:08:05

@Brix: koszonjuk ezt korrekt valóságábrázolást. Ha hasonlót mondok, akkor rögtön attol felek, hogy onkritika helyett rám sütik a nőgyülölő cimkét. Pedig csak az igazat irtad le. Igaz az igazsag neha (mindig) veszélyes és fájdalmas.

Zalán Maurer 2018.09.20. 08:12:43

@Brix: hát öszintén koszonom, hogy korrekt stilusban ervekkel leirod, az eletunk egyik jelenlegi legnagyobb problémáját. De ugye nem vagy 'nőgyülölő???!' :) csak, mert ha valami kevésbé cukit es vagy szépet irsz, hamar fenn allhat ennek valos veszelye...!

Zalán Maurer 2018.09.20. 08:17:16

@csakférfi: aztalaszta! Üdv a klubban tesó!

Zalán Maurer 2018.09.20. 08:18:56

@csakférfi: ok okozat. Akcio es reakcio uram, igy mennek (sajnos) a dolgok. És sosem ok nelkul.

Zalán Maurer 2018.09.20. 08:27:10

@szekertabor: hat mert a sport gondolom egy magasabb szintu (morális) cselekvés, ahol a VALÓS teljesitmeny (a kitartás) és a valódi eredmeny nagyobb jelentoseggel bir, képességeink tükrözésében, mint amire a - bárki képes - motorháztetőn szelfizés. Amihez ugye nem kell semmi csak egy teló es egy -30%-on vásárolt vagy kölcsönkért- napszemcsi.

Zalán Maurer 2018.09.20. 08:36:17

@szepipiktor: hu baszki, amit irtál azt bizony kotelező tananyaggá is lehetne tenni. Ugyan ezt latjuk mi is magunk körül, sajnos.

Zalán Maurer 2018.09.20. 08:59:34

@isti75: a felső vezetést, mint 'olyat' az többnyire képességek, munkatapasztalat, rátermettség alapján szerzik és kitartás és valós eredmények árán mérik. És nem a 'nemi poll-korrektség' jegyében, mert attól a vállalat eredményei nem lesznek előremutatóak.

Magyarország egyik legnagyobb világvállalatában(!!) mondta nekem egy felsö vezető féle, hogy egy önéletrajz elobb kerul az asztalra es egy poziciora hamarabb esélyes a jelentkező, ha egy nő pályázik, mint egy férfi.
Nem hittem a fulemnek... Megkérdeztem, hogy ha nem a valós képességek, tapasztalat, referencia alapján választják ki az uj munkaerőt, hanem diszkriminativ módon, jogtalan elonybe reszesitik az egyik 'Nem'-et, -
jelen esetben nőket/hölgyelet - mások kárára, akkor nem jelent-e hosszútávon majd hátrányt a vállalatnak? És ki fogja elvégezni a munka nehezebbik részét? Hát a választ nem is merem leírni...
Azt mondta az ember, hogy:
Hát 'kik? Hát a pasik'. En csak elmeseltem egy személyes történetet, szoval nem foglalok allast es nem vitazom errol senkivel, mindossze vegyuk, hogy láttam egy elhagyott papírzsepit heverni az utcan amit ide-oda fújt a szél, és én csak 'elmeséltem' :)

Zalán Maurer 2018.09.20. 09:23:49

@isti75: de attól, hogy ez így van ahogy írod, ettől ez még nem jó! És attól, hogy sokan csinálják még nem követendő. És aki más normálisabb irányba szeretné (vissza)terelni a lényeget, az attól még nem hülye, csak egy olyan egyre szűkűlő kisebbség része, akiknek igaza van. És szerencsére kűz az igazárt és talán hisz is benne . És hallassák is csak ezután is az igazságot minél többem, mert a valódi emberi értékeknek és értékrendnek ezek az emberek az utolsó mentsvárai! Remélem te is közéjük tartozol.

Ui: A rossz dolgokat nem feltett kezekkel elfogadni kell, hanem beszélni kell róluk, mert abból még talán lehet változás. De, ha mindenki csak elfogadná és kész tényként venné a helytelen folyamatokat, akkor esély sem lenne soha semmilyen változásra. Márpedig 'változásra' elég sokan és sokfélére vágynak, nem?

isti75 2018.09.20. 10:36:33

@Zalán Maurer: Természetesen nem nekem szólnak ezek a szelfik, én 14 éve élek boldog házasságban. Sajnos viszont a világ el anyagiasodott, ennek része ez a nyilvánvaló húspiac is. Bármennyire is helytelennek tarjuk, tenni ellene nem tudunk. Ez egy olyan folyamat ami önmagát generálja,ez csak egyre durvàbb lesz. Egyrészt meg is tudom érteni ezeket a lányokat, hiszen mindenki a leg jobbat akarja magának. Nyilván nem a szerény viszont csóró pasiknak hirdetik magukat, mert lássuk be, a mai világban üres zsebbel nem sok mindent lehet kezdeni. A születendő gyerekeknek otthonra van szüksége, a felnevelésükhöz is sok pénz kell, nem árt ha évente el tudja vinni apu nyaralni a családot, stb... Viszont az ilyen fickókat meg kell fogni valahogy... Hogy másképp, mint ilyen kihívó önreklámokkal? Teljesen mindegy mi a mi értékrendünk, én, és valószinüleg Ön is, a múlt generációjához tartozunk.

dr. mesterséges színezék 2018.09.21. 12:25:10

@isti75: Íme, készül a következő generáció! Fotómodell-manökeniskola (sic!) az ország keleti végében, ahol más probléma úgy sincs, mint a cicajárás elsajátítása stilettóban.
Nem lehet elég korán elkezdeni.

imgur.com/a/YZqX8Yp

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Utolsó kommentek

 • Lilli_Csiribiri: Mindig érdekes nekem ikres cikkeket olvasni mert némileg érintett vagyok ebben, a testvéreim egypetéjű ikrek. És hát igen az ikrek közt valóban létezik egy különleges kapcsolat ami testvérek közt ni... (2019.03.18. 22:12) Egy kegyetlen kísérlet, ami rosszul végződött
 • Szalay Miklós: Egy alapos kis írás világunk iparizáltságáról, a fokozódó gépesítésről, az emberi munkaerő kiszorulásáról: egyvilag.hu/temakep/081.shtml (2019.03.18. 21:31) Akik tényleg elveszik a munkádat
 • szepipiktor: Mivel nem vagyok sem felszolgáló, sem konyhai kisegítő, sem multiknál "robot", az én munkámat nem veszik el... Az én munkámat az Y generációs HR-esek veszik el, ezért kell vállakozóként működni. De ... (2019.03.18. 21:20) Akik tényleg elveszik a munkádat
 • ]{udarauszkasz: Es ezek a 60as evek voltak. Kepzelem, a mai technologiai lehetosegeket felhasznalva (CrispR, nanotechnologia, stb..) mit muvelhetnek. Az X-aktak ehhez kepest szerintem Teletubbies. (2019.03.18. 18:11) Egy kegyetlen kísérlet, ami rosszul végződött
 • midnightcoder2: Voltak bõven ennél sokkal durvább kísérletek is az USA-ban amik nyilvánosságra kerültek. Ez speciel szerintem annyira nagyon nem durva, ugyanakkor elég fontos kérdésekre adhat választ. Illetve, pers... (2019.03.18. 09:14) Egy kegyetlen kísérlet, ami rosszul végződött
 • Utolsó 20

Innen szemezgetünk

 • BBC News
 • Telegraph.co.uk
 • the Guardian
 • The Independent
 • MailOnline
 • CNN
 • The New York Times
 • POLITICO
 • The Huffington Post
 • Gawker
 • Vanity Fair
 • New York Post
 • Drudge Report
 • EL PAÍS
 • Chinadaily US Edition
 • elmundo.es