Kívül tágasabb

Melania Trump a legkelletlenebb First Lady

2018.05.17. 06:30, Kívül tágasabb , 22 komment

Lehet, hogy úgy néz ki, egyszerűen csak a férjéből van elege, de a gyermekek internetes biztonságával foglalkozó kampányának bukása azt sugallja, valójában az egész elnökfeleségesdi műfajt megveti.

melania_es_donald_trump_ferenc_papa_forras_youtube.jpg

Nehéz hova tenni az amerikai First Lady viselkedését, hiszen néha úgy tűnik, mintha a férjével lenne baja (például alig érinti meg nyilvánosan), néha pedig olyan, mintha magával a szereppel járó kötelezettségek mennének az idegére. 

Ott van például az az eset, amikor fekete csipkeruhában és meglehetősen bánatos arccal találkozott a pápával (jött is a szöveg a Twitteren: „A vágyott melóhoz öltözve, hastag: özvegy.”), de általában véve is az az ember benyomása, hogy úgy hiányzott neki az amerikai elnökfeleségek élete, mint ama bizonyos tótnak a hanyatt esés.

Közben ugyanakkor láthatóan jól érezte magát az előző elnök, Barack Obama társaságában, és a gyermekek internethasználatának biztonságáért indított kampány szövege is „erősen hasonlít” egy olyan dokumentumra, amelyet elődje, Michelle Obama neve alatt adtak ki. 

Akárhogyan is forgatjuk, azt azért bizton állíthatjuk, Melania Trump nem érzi magát túl kellemesen a bőrében. 

Amivel persze nincs egyedül a történelemben, sőt. Eleanor Roosevelt a választás éjszakáján például ezt mondta. „Figyeltem Theodore Roosevelt feleségét, láttam, mit is jelent elnökfeleségnek lenni és nem voltam elbűvölve a kilátásoktól.” 

Nem is hazudtolta meg önmagát, hírhedten kelletlen volt minden szerepében, feleségként, anyaként és tanácsadóként is. 

Paradox módon Melanie nem tud kiszakadni az elnökfeleségek kontextusából. Mind Eleanor Roosevelt, mind pedig Lou Henry Hoover finom protofeminista beállítódással kezdte el a munkát éppen a feminizmus születési szakaszában, amivel kissé nehezen összeegyeztethetők az elnökfeleségi poszt támasztotta kívánalmak. 

Vegyük például Hillary Clintont, akiről sok rosszat el lehet mondani, de azt nem lehet állítani, hogy intellektuálisan ne lett volna méltó társa Bill Clinton elnöknek. Nos, még ő is egy pillanat alatt találta magát elődjével, Barbara Bush-sal sütisütő versenyen, ami nagyjából olyan, mintha a kétszeres olimpiai és világbajnok női bokszolót, Nicola Adamst kényszerítették volna arra, hogy a ring helyett inkább hímezgessen és adja fel olimpiai aranyérmét. 

Ha már First Lady: Michelle Obama azt az utat választotta, hogy (szép képzavarral) megpróbálta kihúzni a feladat méregfogát és határtalan lelkesedéssel vetette bele magát minden ügybe: a nigériai lányok kiszabadításától a mindennapos torna fontosságának propagálásáig. 

Ha jobban belegondol az ember, még az is lehet, hogy Melania Trump nem is vonakodik olyan nagyon, csupán megtestesíti a XXI. századi fanyar, kifogástalanul ápolt nihilizmust, minden egyes pódiumon úgy viselkedve, mint a nő, akit guillotine-ra ítéltek, de nem nagyon törődik ezzel.

A szex az egyik legfontosabb fizikai szükségletünk, identitásunk alapvető eleme. Mi a helyzet akkor, ha gond akad vele?

(Kép forrása: YouTube)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

A bejegyzés trackback címe:

https://kivultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr1613965152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csepp a tengeriben · http://www.vasalobolt.hu 2018.05.17. 11:14:01

Háááát az USA elnökével én sem vagyok elégedett

Attilajukkaja 2018.05.17. 13:25:55

Nagyon sajnálom ezt a nőt, ... de magának kereste a bajt.
Vajon hogy van a veseműtétje után? Jobbulást kívánok neki!

Zacskóstej 2018.05.17. 13:38:52

Azt boncolgatjátok hogy vagy ez vagy az. Szerintem simán mindkettő.

A férje egy gyökér és láthatóan gyűlöli, a first ladyskedés meg egy kolonc a nyakába. Normális ember mit élvezne benne?

werinter 2018.05.17. 13:53:16

Szerintem csak a férje mellett nem érzi magát, enyhe kifejezéssel túlzottan jól. Mondjuk ezt nem is csodálom, Trump egy ritka nagy barom. Nem baj majd a Trump-Kim Jongun találkozón lelép az utóbbival. Elvégre a Kedves Vezetőt nem lehet csak úgy visszautasítani. :D

Skywatcher 2018.05.17. 14:18:22

Hát kb mostanában döbben rá, hogy eladni az életét, fiatalságát pár milláért, hogy cserébe egy vén trotty matasson benne, nembiztos, hogy jó ötlet volt. De mán nyilván késő. Ez látszik az arcán.

Mónika Bódi 2018.05.17. 15:00:13

Hát ja. Csóri nő kötött egy rosszul sikerült üzleti házasságot. Nem az aranyásókat akarom zrikálni, mert ott is létezik normális biznisz, meg azért általában a gazdag öreg trottyok leginkább a tenyerükön hordják a drága pénzen feleségül vett bombázó nőiket. Lehet, hogy Melania is ere számított, csak neki ez marhára nem jött össze. Ráadásul megkapta púpnak a hátára ezt a lédiskedést is.

dívamacska 2018.05.17. 15:14:12

Hah, alig várom a memoárjait!

wrstjnethn 2018.05.17. 15:28:06

Én is el lennék kenődve, ha a new yorki több emeletes penthouse palotából be kellene költözni valami lepukkant molyszagú washingtoni házba, ami tele van alsóbb osztálybeliekkel és csak a 3. emelete a lakrész. Ráadásul a testőrség miatt fuccs a titkos szeretőknek meg az egész napos vásárló túráknak a plázákban a barinőkkel. Mindennek tetejébe még hülye árvákat, iskolásokat meg mindenféle szegénynépet kellene látogatni, virágot ültetni, sütögetni, meg ilyenek.

fuszujka 2018.05.17. 16:57:23

Mindamellett, hogy egy klasszikus sugar daddy-s kapcsolatról van szó, azért valahol érthető, hogy utálja.
Trump 1 évvel a választások előtt egyszer csak eldöntötte, hogy ő az USA elnöke akar lenni, és szerintem még a felesége sem gondolta komolyan, hogy az lehet. Aztán mégis az lett.
Azért elég sokkoló lehet szűk egy év leforgása alatt hirtelen a politika csúcsával járó életet élni úgy, hogy ráadásul te vagy a mellékszereplő.

Attilajukkaja 2018.05.17. 17:19:41

@fuszujka:
Nem tudom, de Melania szerintem jóval előbb megutálta Donaldot. Azért elég szar érzés lehet megtudni, hogy az öreg férjed éppen egy pornósztárral gyűri össze a lepedőt, míg te az újszülött fiaddal fekszel kimerülten a kórházban.

fuszujka 2018.05.17. 18:13:01

@Attilajukkaja: ez tuti! Csak azt nem értem, hogy miért ment vissza hozzá. Ez az, ami miatt annyira nem tudom sajnálni.
Mondjuk a first ladységet ettől függetlenül csinálhatná kicsit nagyobb beleéléssel, de valószínűleg nem ez volt álmai munkája.

Attilajukkaja 2018.05.17. 18:37:12

@fuszujka:
Nem ment vissza hozzá, hanem egy pici gyerekkel mellette maradt. Gondolom, a gyerek miatt.
A First Lady szerepét pedig a nekem tetsző módon csinálja, mert nem játssza meg magát. Ha valamit tisztelek benne, akkor pont ez az. :o)

Hortenz 2018.05.17. 19:47:14

Én meg nagyon bírom, ő eddig a legtökösebb elnökfeleség. Ő az első, aki be meri vállalni, hogy ezt ő nem akarja, neki van önálló akarata. Az más kérdés, hogy nyilvánvalóan abuzálva van, életveszélyes fenyegetésben él. Inkább ezzel kellene foglalkozni, de ezt egy világ szarja le. Álszent hazug az egész világ.

Michel Obama undorító volt, az világ összes nőjét alázta meg, meg a feminizmust csúfolta meg, amikor óriasi vehemenciával vetette bele magát a celebkedésbe. Meg az olyan megnyilvánulásai, hogy előadást tartott lányiskolásoknak és arról papolt, hogy ne adják fel az álmaikat egy férfiért. Bruhaha. Princetoni diplomájával első dolga volt a fehérház étkészletének lecserelése. Ostoba kurva.

Hortenz 2018.05.17. 19:53:39

Még annyit hozzátennék, hogy az aranyásó életforma ezerszebb szabadabb és feministább, mint first ladynek lenni.

kommentes nikk 2018.05.17. 20:57:16

Melania 48 éves, és amilyen bomba formában van, van még húsz jó éve, aztán még húsz csak úgy. Az öreg Donaldot meg úgyis elteszik láb alól egyhamar, aztán a nőé a pálya. Mellesleg nyilván érdekházasság, de valszeg a nőt nem pisztollyal kényszerítették bele, szóval ez biznisz, csak az elnökséggel kicsit befalcolt a vidám milliomosfeleség karrier, ezért olyan savanyú a Melania pofázmánya. Ebben a sztoriban nem lehet sajnálni senkit, egy haszonleső, meg egy vén hülye a két szereplő.

Etniez 2018.05.17. 21:28:32

Minden attól függ, hogy mikor jött rá, hogy a férje kurvákhoz jár. Ha mostanság értesült róla, akkor nem meglepő a fintor.

Pont a héten meséltem kollégának, hogy Trump az amerikai álom reprezentálója.

Mindenki nézett rám csodálkozva, kifejtettem: látjátok, USA-ban még egy képességek nélküli ember is milyen sokra viheti, akár elnök is lehet belőle.

Etniez 2018.05.17. 21:34:14

@kommentes nikk: Szarrá van műtve, nincs ő már olyan bombaformában. Egy vonása sem a sajátja.

Attilajukkaja 2018.05.18. 08:30:22

@Hortenz:
"Michel Obama undorító volt, az világ összes nőjét alázta meg, meg a feminizmust csúfolta meg, amikor óriasi vehemenciával vetette bele magát a celebkedésbe."
Hát persze! Elfelejtetted hozzáfűzni, hogy ráadásul fekete a hölgy. Mert hogy nem csinált semmi mást, mint pl. Diana vagy Katalin hercegné.

Hortenz 2018.05.18. 19:51:39

@Attilajukkaja: ????
Dianaról is megvan a véleményem, egy buta liba volt, fűvel fával hetyegett, egyáltalán nem illett a művelt és értelmes Károlyhoz. Egy világ szopta be az ártatlan kislány imige-t, semmi nem érdelelte csak a luxus és fényűzés.
Katalin nem érdekel, unalmas.

retkeslaci 2018.05.27. 05:16:53

@kommentes nikk: érdekházasság? Barack Hussein Obama érdekből vette el a nála feketébb Michelle-t. Mert amúgy fehér csajjal járt, de nem akarta, hogy a fekete jogvédő és politikusi karrierjét tönkretegye, hogy nemfeketével házasodott. Obama semmit se tett érdek nélkül.

Melania nyilván Trumphoz a pénzéért ment hozzá, ahogy minden nő, aki magánál gazdagabb férfit választ, de Melania nem akart sose elnökfeleség, First Lady lenni. És ezt minden alkalommal ki is fejezte.

@Attilajukkaja: Michelle Obama egy trampli volt. És hazudott nyilvánosan nem egyszer. Például Trump "gram 'em by the pussy" szövegét nőgyűlölőnek állította be és szexuális zaklatónak hazudta Donaldot. Közben Trump arról beszélt, hogy ha híres és gazdag a férfi, akkor a nők mindent megengednek neki, tehát sokkal szélesebb az a repertoár, amivel a férfi dolgozhat. Egy ellopott csók, ha gazdag ember adja, akkor kedves, csíntalan gesztus, ha egy szegény férfi, akkor viszont zaklatás.
Trump szereti a nőket, olyannyira, hogy a hűtlenséget is bevállalja, de a pornós csajt se megerőszakolta, hanem fizetett neki. Óriási különbség!
Trumpról mindig, mindenki tudta, hogy nőcsábász, de nem erőszakoló. Ellenben Bill Clintonnal, aki erőszakoló.

Attilajukkaja 2018.05.28. 15:32:54

@Hortenz:
"Dianaról is megvan a véleményem, egy buta liba volt, fűvel fával hetyegett, egyáltalán nem illett a művelt és értelmes Károlyhoz."
Milyen művelt és értelmes Károlyról is beszélünk? Arról a csalárdról, akit aztán tényleg semmi más nem érdekel a mai napig, csak a vadászat és Kamilla punija?

Attilajukkaja 2018.05.28. 15:42:00

@retkeslaci:
"Michelle Obama egy trampli volt."
Elfogadom, hogy magas és nagy darab nő. Ha ez nálad a trampli fogalma, akkor gondolom, mindenkiről így vélekedsz, aki magasabb nálad. :o)
Mert a trampliságnak semmilyen más jelét nem mutatta.

"hazudott nyilvánosan nem egyszer."
Trumpnál biztosan nem hazudott többször. :o))))

"Például Trump "gram 'em by the pussy" szövegét nőgyűlölőnek állította be és szexuális zaklatónak hazudta Donaldot."
És? Ez miért lenne hazugság????

"Egy ellopott csók, ha gazdag ember adja, akkor kedves, csíntalan gesztus, ha egy szegény férfi, akkor viszont zaklatás."
Ez a te interpretációd. De ha Trump tényleg ezt akarta mondani, akkor egy nagyobb hímsoviniszta disznó, mint eddig hittem!

"Trump szereti a nőket, olyannyira, hogy a hűtlenséget is bevállalja"
Egy gátlástalan nőcsábász, aki tudja, hogy a pénzéért még ilyen öreg, gusztustalan kinézettel is bármikor puncit vásárolhat magának. Őrülök, hogy te ezt pártolod. :o(
Gondolom, amúgy a tízparancsolat szerint élsz, ... mert Orbán szerint az az egyedüli Magyar népnemzeti életvitel, amely akár a halálos betegségek 80%-ától is megvéd.

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Utolsó kommentek

 • tamask: @sZulamith: pont erről írtam, hogy nem a vitázásra való hajlandóság jelzi az intelligenciát. Te pedig az első kommentedbeb erre utaltál. A vitára való hajlandósághoz szerinted kell intelligencia. Ép... (2018.09.21. 15:55) A vita okosabbá tesz
 • dr. mesterséges színezék: @isti75: Íme, készül a következő generáció! Fotómodell-manökeniskola (sic!) az ország keleti végében, ahol más probléma úgy sincs, mint a cicajárás elsajátítása stilettóban. Nem lehet elég korán elk... (2018.09.21. 12:25) Miért csinálnak szexi szelfiket a nők?
 • sZulamith: @tamask: ".....tudni kell lezárni a vitákat, ez pedig nem feltétlenül jelenti a nyitottság hiányát, hanem egyszerűen ízlésbeli, pénzügyi, magánéleti, családi kérdésekben igenis lehet nemet mondani i... (2018.09.21. 08:27) A vita okosabbá tesz
 • maxval balcán bircaman: @Nylul: Mert be kell férkőzni az ellenség erődjébe, belülről rombolva azt. (2018.09.21. 05:57) Zuckerberg nem bír veszíteni
 • Nylul: @maxval balcán bircaman: Buta vagy, ha így van, akkor miért erősíted a 'háttérhatalmat', azzal hogy facebook profilod, oldalad van? (2018.09.21. 02:50) Zuckerberg nem bír veszíteni
 • Utolsó 20

Innen szemezgetünk

 • BBC News
 • Telegraph.co.uk
 • the Guardian
 • The Independent
 • MailOnline
 • CNN
 • The New York Times
 • POLITICO
 • The Huffington Post
 • Gawker
 • Vanity Fair
 • New York Post
 • Drudge Report
 • EL PAÍS
 • Chinadaily US Edition
 • elmundo.es