Kívül tágasabb

Miért keres egy fiatal egyetemista gazdag támogatót?

2017.11.22. 06:30, Kívül tágasabb , 233 komment

A milliót is elérheti azoknak az egyetemistáknak a száma, akiket sugar daddy tart el. Egyikük most elmesélte, miért döntött úgy, hogy ezen a sokak számára megkérdőjelezhető módon finanszírozza tanulmányait.

sugar_baby_foto_flickr_com_jason_hargrove.jpg

Egyre növekszik azoknak a száma, akik egyetemi tanulmányaik alatt társkeresőkhöz fordulnak, hogy a költségeiket támogatók segítsenek előteremteni. 

Christina 29 éves, Las Vegas-i egyetemista. Eddig 90 000 dollár támogatást kapott és azt mondja, az ezzel járó stigmát a legnehezebb elviselni. Gazdag, idősebb férfiak szívesen költik rá a pénzüket. 

A SeekingArrangement-en tavaly 2,5 millió sugar baby keresett kitartót, hogy aggodalom és hitelek nélkül tudjon diplomát szerezni. Ezért cserébe vacsorázni, eseményekre és utazásokra kell kísérniük a sugar daddy-jüket. Nem mindig, de gyakran feltétele a kapcsolatnak a testi érintkezés is. 

Az oldalt egy volt MIT-s diák, Brandon Wade alapította, jelenleg 10 millió tagot számlál világszerte, ez a legnagyobb ilyen társkereső a világon. Néhány évvel ezelőtt észlelték, hogy egyre többen egyetemi e-mail címmel regisztrálnak, ezért hirdették meg a Sugar Baby University kampányukat. 

A szövetségi kormány és a magánhitelezők felé jelenleg az amerikai egyetemisták 1,3 billió dollárral tartoznak. Ez két és félszerese a 10 évvel ezelőtti összegnek az egyre emelkedő tandíjaknak köszönhetően. 

Mit keresel? 

„Akkor történt, mikor egyszer alaposan megnéztem az árakat és azt láttam, hogy mennyi kölcsönöm lett így és már elkezdtem a következő képzést is” – emlékezik vissza az első lépést megelőző pillanatra Christina, akinek akkor már megvolt a divattervező főiskolai diplomája és éppen a politikatudományi és jogi képzést kezdte el. 

„Akkor tudtam, hogy én ezt nem engedhetem meg magamnak, mert hosszú évekig fogom majd visszafizetni” – meséli. 

Egy barátnője mutatta meg neki a társkeresőt. Azt gondolta, hogy ő majd különleges lesz ott, hiszen nem drága ajándékokért és pénzért, hanem az oktatásáért fogja csinálni. 

Egyenes és őszinte a profilján is, nem pénzért keres egyéjszakás kalandokat, hanem hosszabb távra keres támogatót az egyetemi költségeihez. „A földön kell állnod és szükséged van a gerincedre is” – mondja. 

Az elmúlt időszakban 3 különböző sugar daddy segítette. Az egyikük, egy családos ember kifizette a teljes tartozását. Eddig összesen 90 000 dollár körüli összeget kapott a támogatóitól tandíjra, könyvekre, laborköltségre és egyéb oktatással kapcsolatos terhekre. Drága utazásokra is hívják, de ha az iskola miatt nem tud menni, azt is megértik. 

A stigma a legnehezebb teher 

Még két féléve van hátra a tanulmányaiból utána pedig jogot fog tanulni. Már nem akar sokáig a társkeresőn lenni. Ha nem tanul, akkor koktélpincérként és modellként dolgozik. 

Ebből is származik jövedelme, nincsen teljesen kiszolgáltatva a sugar daddy-nek. De ezért csak óránként 50-100 dollárt kap és az sokkal kevesebb, mint amennyit a kitartóitól kaphat. 

Az oldal használatának megvan az az előnye, hogy nem lesz tartozása, ha befejezi az iskoláit, de sokan a környezetéből, még a családjából is megbélyegzik őt, mert igénybe veszi a lehetőséget. 

„Mivel fenn vagyok az oldalon, és néha el is mondom, hogy van sugar daddy-m, meg kellett küzdenem a negatív hatásokkal is. Ha az emberek ezt meghallják, automatikusan negatív dolgokat gondolnak rólad. De ezt meg kell tanulni félresöpörni” – állítja Christina.

(Fotó: flickr.com/Jason Hargrove)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

A bejegyzés trackback címe:

https://kivultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr9713344865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nazareus 2017.11.23. 14:48:40

@Szelid sunmalac: Szerintem meg pont a trollok kezdenek személyeskedni. Mindenestre a kérdésre nem válaszoltál.

haXXor 2017.11.23. 14:53:52

Megsajnáltam... ja nem.

Nazareus 2017.11.23. 14:58:34

@Klesk: Igy van, én is úgy látom, hogy egyetértünk.

Van aki boldogan éli le életét egy kis hegyi faluban, ki nem mozdulva onnan, van aki meg boldog, mert beutazza a világot. Egyik nem jobb vagy rosszabb mint a másik.

Szelid sunmalac 2017.11.23. 15:00:02

@Klesk: Muhhahahaha...fogalmad sincs mennyire nem kell pont nekem magyaraznod ezeket a dolgokat. De pont ezert tudok kulonbseget tenni egy kurva, meg a felesegem kozt. Nazareus lathatoan nem tud, vagy nem akar.

Szaktanár 2017.11.23. 15:01:16

@Szelid sunmalac: nem hiszem, h nem tudna különbséget tenni egy kurva és a feleséged közt. #legközelebbügyesebbenfogalmazz

Szelid sunmalac 2017.11.23. 15:03:07

@Nazareus: Milyen szemelyeskedes? Hiszen VELED, mint szemellyel csetelek. Raadasul a NETEN, anonim modon. Nem ertem a dolgot. De lasd kivel van dolgod, bar az elso kommentemben leirtam, amire te rakerdezel, tehat nem olvastad el figyelmesen: ha van erzelmi kotodes es biztonsagot szeretne toled, meg megosztod vele az anyagi javaid, akkor te nem egy kurvaval vagy. Nem ertem mit olyan nehez ezen felfogni.

Klesk 2017.11.23. 15:03:24

@Szelid sunmalac: Fú, valamit nagyon félreértettél akkor. Erről szó nem volt.

Szelid sunmalac 2017.11.23. 15:04:36

@Szaktanár: Laar Andras megirigyelhetne, de a fogalmazassal nem volt gond. Mert ugyebar ha az o szajaba adnam a szabakat, akkor a feleseg erteleszeruen (amenniyben nem akarod szandekosan elferditeni) a sajat felesegere vonatkozna. De gondolom ismered a szalmabab ervelest, ugye?

bron32 2017.11.23. 15:06:44

@borzlány:

"Igen, ha pénzért dugsz, akkor kurva vagy, definíció szerint."

"nem fizetni kell érte, hanem ADNI"

Ez nem túl jó definíció. Ugyanis nem egyértelmű, mit értesz pénzért dugás alatt:
- Csak azt, ha közvetlenül fizetni kell az aktusért?
- Vagy azt is, ha bármilyen módon köze van az anyagiaknak ahhoz, hogy lefekszik-e az ember valakivel?

Két szélsőséges definíció van:
1. Amit te írtál, hogy aki pénzért dug, az kurva. Ebben az esetben a szóban forgó nő nem kurva, mert valószínűleg nem úgy támogatják, hogy aktusonként kap egy összeget.
2. Ha bármilyen módon köze van az anyagiaknak ahhoz, hogy lefekszik-e az ember valakivel, akkor az illető kurva. Ez azonban minden nőre igaz lenne, ugyanis amelyik nő családalapításra vágyik, az hülye, ha teljesen figyelmen kívül hagyja, hogy a férfi mit tud beletenni a közös életbe.

Ez egy skála. Kevés az olyan nő, aki csak a pénztől teszi függővé a szexet, de az olyan is, akinek teljesen irreleváns a férfi anyagi helyzete.

Nazareus 2017.11.23. 15:07:25

@Szaktanár: Idézek neked egy nöi irótól, Esther Vilartól:

"Legkésobb tizenkét éves kortól - ez az a kor, amelyben a legtöbb nö elhatározza, hogy prostituált lesz, azaz késobb szerez magának egy férfit, aki érte és helyette dolgozik, és akinek ellenszolgáltatásképpen bizonyos idoközönként rendelkezésére bocsátja a vagináját"

Itt a könyve, érdemes elolvasni, bár provokativ, azt elismerem.

www.huffnagelpista.com/uploads/7/0/9/2/709291/esther-vilar-az-idomitott-ferfi.pdf

Szaktanár 2017.11.23. 15:07:57

@Szelid sunmalac: nos, az biztos, h én jobban ismerem a szalmabáb érvelést, mint amennyire te érted a viccet.

(amúgy meg, az isten szerelmére, próbálj már meg légy szíves odafigyelni arra, amit írsz. a fenti 3 sorodban legalább ugyanennyi typo volt, ezt kiegészítve azzal, h vmiért képtelen vagy ékezeteket használni, elég nehézkessé teszi a mondandót megértését. köszönöm.)

Berelhetoreklamfelulet 2017.11.23. 15:09:54

@borzlány:
odafigyelés -> idő = pénz
erőfeszítés -> idő = pénz

Sorolsz még fel pár olyan dolgot ami pénzhez köthető követetten vagy közvetlenül?
Érzelmeket? A férfiak minden jó nő után éreznek vonzalmat, szal ezt nem annyira nehéz megszerezni...

"fizetni, mint adni"
fizetés = pénzt ADSZ valakinek. omg... Az 1ik eleme a másiknak, ha a nagyobb halmaz helyes szerinted, akkor az abban bennelévő kisebb halmaz hogy lehet rossz? hm?

Ez nem etika kérdése. A világon minden az üzletről szól. Még a házsaság/családalapítás is. Egy cél érdekében (utódnemzés) üzletet köt a 2fél. Mind a 2fél értékel rendelkező dolgokat tesz bele a kapcsolatba, és ellenszolgáltatást vár érte cserébe.
Ha nem kölcsönösen előnyös üzlet lenne a családalapítás, akkor a faszinak elég lenne csak megkúrnia a csajt azt oldja meg a többit, mint ahogy az működik az élőlények többségénél...
És ahogy a nem működő kapcsolatok, azaz nem kölcsönösen előnyös üzletek végződnek.

Amúgy meg a luxuskurvák 99%-a a kőnyű pénzszerzés miatt választják ezt az utat.
Nincs ezzel semmi baj, de senki ne sajnálja őket. Ahhoz képes, hogy milyen kevés időt kell "munkával" tölteniük, ami még csak nem is megterhelő, de akár élvezetes is lehet, nagyon sok pénzt szereznek, és a többségük még csak nem is adózik utána.

És az sem igaz, hogy nincs választásuk. Rakat munkához bárkit felvesznek, mégse tolonganak a bányákban ezek a luxuskurvák, vajon miért? Jah, hogy azt kb. hozzá se lehet hasonlítani annyival nehezebb meló, kevesebb pénzért? én kérek elnézést...

Szelid sunmalac 2017.11.23. 15:10:12

@Klesk: Mea culpa, kerlek ird le megyegyszer, megprobalom helyesen ertelmezni.

Nazareus 2017.11.23. 15:10:40

@Szelid sunmalac: Személyeskedés az, amikor nem a témáról beszélsz, hanem a beszélgetö, avagy vitapartnerederöl mondsz véleményt.

"ha van erzelmi kotodes es biztonsagot szeretne toled, meg megosztod vele az anyagi javaid, akkor te nem egy kurvaval vagy" - Tehát az "érzelmi kötödés és biztonság" igénye tesz különbséget egy kurva és nem kurva között? Lehet, felfoghatjuk igy is, azaz lehet elfogadott definició.

Én csak azt mondom, hogy egy kurva semmivel sem rosszabb/kevesebb/elitélendöbb mint a (fenti definiciód szerinti) nem kurva.

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2017.11.23. 15:11:54

@eßemfaßom meg áll: "öszintén szánom azokat akik a családi életet is üzletnek élik meg"
+1

Szelid sunmalac 2017.11.23. 15:13:09

@Szaktanár: Hagyj mar legyszives a hulyeseggel! Egyreszt nem fogom ezredszerre is elmagyarazni miert nincs ekezetem ( a 21. szazadban felnott emberkent te is kitalalhatnad), masreszt munka kozben irogatok, es nem szakdolgozatot lektoralok a blogon. Ha nem tudod elolvasni mit irok, akkor sirj, ne a typok miatt

Szaktanár 2017.11.23. 15:14:48

@Szelid sunmalac: "Hagyj mar legyszives a hulyeseggel! Egyreszt nem fogom ezredszerre is elmagyarazni miert nincs ekezetem ( a 21. szazadban felnott emberkent te is kitalalhatnad), "

fogalmam sincs, kérlek fejtsd ki. komolyan érdekel.

" Ha nem tudod elolvasni mit irok, akkor sirj, ne a typok miatt"

ha nem akarod, h elolvassák, amit írsz egy nyilvános fórumra, akkor miért írod?

Nazareus 2017.11.23. 15:15:33

Na de lazitásképp itt egy matematikai képlet. Definiciók:

Mi kell egy nöhöz? Pénz és idö. Azaz: Nö = Idö * pénz
Azt is tudjuk, hogy a pénz minden gonoszság gyökere: Azaz Pénz=SQRT(Gonosz)
Valamint közismert, hogy az idö az pénz. Azaz Idö=Pénz.

A fenti három egyenletet megoldva:
Nö = Pénz * Pénz
Pénz*Pénz=Gonosz

Ezt a kettöt összevonva:
Nö = Gonosz.
------------------------

Na de nehogy valaki megsértödjön. Imádom a nöket :)

Szelid sunmalac 2017.11.23. 15:16:06

@Nazareus: Persze hogy velemynt mondok! Miert ne mondanek! Kirol mondanek, ha epp veled, neked irok, a TE velemynedre reagalva az enyemmel? Azert ne kezdj el zokogni kerlek!

Basszus...te meg a szaktanar nem vagytok testverek veletlenul?!

Ki beszelt elfogadasrol, meg iteletrol? En ELTEM egyutt kurvaval!
Nekem ne magyarazd, de en legalabb meg tudom kulonboztetni a kurvat a nem kurvato, te meg csak azert is megprobalod osszemosni es "kitalalni" mi is a kurva, mikor ha egyszer azt mondod "kurva" a fel vilagpontosan tudja mire gonodlsz. Csak te nem...mert te annyira kulonleges vagy. Meg annyira filozofus...na. En erre nem erek ra, ugyhogy tovabbi jo fejtegetest ahhoz, mit is jelent a kurva

Nazareus 2017.11.23. 15:19:36

@Szelid sunmalac: A véleményemröl, a témáról beszélj, csak ennyit kértem és ne rólam :) A zokogástól meg elég messze vagyok.

Épp elfogadtam utolsó hozzászólásomban a TE definiciódat a kurváról. Nem vitatkoztam. Azt mondtam, hogy legyen az, csak ne legyen elitélve, tökmindegy mi is a definiciója.

Klesk 2017.11.23. 15:21:41

@Szelid sunmalac: "En ELTEM egyutt kurvaval!" Most tényleg kíváncsivá tettél. Nem írnál erről esetleg? Őszintén, tényleg érdekel a téma. Nyilván csak egy adott személyről írhatsz, ha írsz, de akkor is.

borzlány 2017.11.23. 15:47:51

@Berelhetoreklamfelulet: edesanyam, borogass. En is szeretek elmelkedni, de amit itt muveltek paran, hatborzongato. Vagy csak siman nem akarsz erteni.
Utolso probalkozas. Van tesod? Szereted? Ha fizetne neked, jobban szeretned?
Birom a pasikat, de ennyi elettol elrugaszkodott hulyeseget reg olvastam egy rakason.

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2017.11.23. 15:52:24

Kicsit furcsa cikk ez. Olyan, mint amikor valakit példaként elővéve azt akarják bebizonyítani, hogy van rendes cigány (migráns, homokos stb.) is. Az öngól gyárilag benne van az ilyen írásban. Szóval nem minden sugar baby ribanc, mert van, aki az egyetemre költi a részleteiben nem tisztázott okokból kapott pénzecskét. Kösz, így már mindjárt más.

Klesk 2017.11.23. 15:56:17

@Androsz: Fogadd külön gratulációmat. Az ember mindig azt hiszi, hogy van olyan téma, amire a cigány, migráns, buzi, zsidó nem kapcsolható. De vannak, akik még ilyenkor is meglepnek.

Nazareus 2017.11.23. 16:03:30

@Klesk: Nem hiszek neked! Biztos nem lepett meg :D:D:D

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.11.23. 16:09:06

@Klesk: "akkor most szopjátok már le egymást" Biztos vagy benne, hogy a homoszexuális szex a legjellemzőbb a kurváknál vagy esetleg sikerült egy fehér hollóval megpróbálni cáfolni?

élhetetlen 2017.11.23. 16:18:12

@Zephyrous: Nem akartam ebbe az épületes vitába beszállni, de… „Amúgy férfiaknak milyen lehetőségük van fizetni a tandíjat vagy visszafizetni a felvett hitelt? Csakis a fizikai munka.”. Üsd már be egy keresőbe a sugarmammy kifejezést! Miből gondolod, hogy csak kitartott nők vannak, kitartott férfiak nincsenek.

Rákász Béla 2017.11.23. 16:19:28

A szerelmeddel eltöltött idő...megfizethetetlen! Nincs pénzben mérhető értéke! A világ összes pénze sem kárpótol, az igaz szerelmedért.
Nem véletlen, hogy minél gazdagabb valaki, annál boldogtalanabb, gőgösebb, lekezelőbb...aztán a halálos ágyán mind az igaz szerelem után sír, mint Steve Jobs!
Mert egy milliomos már soha nem tudja, nem tudhatja, hogy az új barátai, barátnői igazából...vagy csak a pénzéért "szeretik"!

Klesk 2017.11.23. 16:21:02

@eßemfaßom meg áll: Másképp fogalmazok akkor. Tegyük fel, hogy előáll neked a 90 kilós, 75 éves nyugdíjas Mari néni, a szomszédasszony, hogy csinál neked egy olyan blowjob-ot, amit még sose láttál. Mit mondanál erre? Azt csinálná a rudiddal, amit amúgy is kéne, és ő is csak nő. Én látatlanban úgy saccolom, azt mondanád, hogy nincs az az isten, kizárt, hozzá ne nyúljon, le se vetkőzzön, és most fejezze be, mert elképzeled és sugárban fogsz hányni. Ha pedig meg kéne tenni, akkor a kapott pénzt pszichiáterre kéne költened, hogy kibeszéld magadból a traumát. Na egy prostinak ezt minden nap meg kell tennie. Jönnek mindenféle férfiak, vannak jó arcok, de vannak gyökerek, gusztustalanok, vénemberek is. És neki minden alkalommal el kell játszania, hogy élvezi. Kemény ez, barátom. Ha ránézel a beszámolok-ra meg a rosszlányok-ra és elolvasod a lányok elvárásait, néha meglepődsz, hogy milyen általad alapnak vélt dolgokat kell kérni, mire kell figyelmeztetni, miket kell kizárni. Szerintem sokan választják a csirkebelezést. Én is azt választanám, ha selyemfiúként visszataszító nőket kéne hajtanom. Egyszerűen nem tudnék elvonatkoztatni és eljátszani semmit.

Klesk 2017.11.23. 16:22:40

@Rákász Béla: Halvány fogalmad sincs erről. Előítéletek alapján nyilatkozol. Steve Jobs halálos ágyon sírása pedig veretes hoax volt.

Nazareus 2017.11.23. 16:35:07

@Rákász Béla: Mi az, hogy "igazából" szeretni?

Egy embernek különbözö attribútumai vannak, szép haj, jó fogak, humor, kedvesség, pénz, ügyesség, hirnév.

Van aki hires, de humortalan és kevés a pénze.
Van aki gazdag és humoros de kopasz és dagadt.

Ezeknek az attributumoknak különbözö súlya van és mindenkinek más-más súllyal esik latba egyes attribumok értéke. Ezen attribútomok összességét alkotva mindenki kap egy pontértéket, amit attraktivitásnak neveznek. Akkor jöhet össze két ember, ha attraktivitásértékük hasonló. Ha nagyon távol esik egymástól, akkor nem fognak összejönni. Ezért lehetséges a hires, de ronda rocksztár és a buta modell lány kapcsolata (hirnév kárpótol a rondaságért a szépség meg a butaságért pl).

A pénz megléte egy attribútum az adott ember (legyen az férfi vagy nö) tulajdonságai között. Legtöbb attributum valamilyen súllyal fontos a partnernek, azaz lehet, hogy egy nö azt mondja, hogy neki nem fontos a pénz, de ha választhat két tökéletesen egyforma humorú, kedvességü és kinézetü pasi között, akkor a gazdagabbat fogja választani. Ez még Borzlányra is igaz szerintem :)

Na, tehát a pénz is csak _egy_ attribútum. Nem nyom többet vagy kevesebbet a latba, mint a külsö, humor, csak van akinek fontosabb, van akinek kevésbé. Nem kell sem túl, sem alulértékelni.

Van az a vicc, amikor:
A gazdag pasi megkérdezi a feleségét: - ha elszegényednék, akkor is szeretnél? - Mire a feleség: - igen, és nagyon hiányoznál.

De ugyanigy meg lehet kérdezni a humort is, csak le kell cserélni a gazdag fogalmát a humor-ra, jóképüségre, stb.

Nagyon ritka, hogy pusztán egy attributum számitson csak (pénz, haj, humor). A kurvák esetében általában csak a pénz számit, de gyakran nem csak az! Elvárják, hogy tiszta legyen az ügyfél, ne legyen részeg, stb. Alapdolgok, mondhatnánk, de máris többröl van szó, mint csak pénzröl.

élhetetlen 2017.11.23. 16:42:52

@Berelhetoreklamfelulet: Olvasom itt a pengeváltást borzlánnyal, de nagyon nincs igazad. Pontosabban akkor van igazad abban, hogy mindegy, hogy pénzzel fizet, vagy idővel, ha a férj csak cselédnek tekinti a feleségét. „Nincs. Mind 2 esetben effektíve 5e ft érték került cserére. Hogy azt időnek, pénznek, vagy egy darab papírnak nevezed, lényegtelen.”. Úgy tűnik, borzlány szövegében az „adni”, azt jelenti, amit nálam is. Pl. azért mosogat el a felesége helyett, mert látja, hogy a felesége fáradt. Nem időt, hanem törődést ad, szeretetet, ami a legtöbb normális családnál, működik, és a legtöbb családnál kölcsönös. Ezt nem lehet sem egy órával, sem egy óradíjjal kifizetni, pótolni. „A világon mindennek van pénzben kifejezhető értéke„. Nem igaz.

élhetetlen 2017.11.23. 16:48:41

@borzlány: Bocs, ezt neked is el kellett volna küldenem: élhetetlen 2017.11.23. 16:42:52 . nézd meg azért!

Nazareus 2017.11.23. 16:49:12

@élhetetlen: De lehet. Olvass utána az idödollárnak.

Szaktanár 2017.11.23. 16:50:53

@élhetetlen: de bizony, igaz, csak ezek szerint egy kicsit magasabb fokú absztrahációs képességet kíván meg, mint ami neked van. nincs ezzel baj, nem vagyunk egyformák.

Sadist 2017.11.23. 16:55:54

Sokan tévedésben élnek a definíciókat illetően.
Kurva az, aki pénzért vagy valamilyen egyéb előnyért szexel olyannal, akivel amúgy nem tenné. Lásd a sok #metoo-s színész kurvát, akik évekkel ezelőtt önként keféltek egy filmszerepért, díjért, karrier lehetőségért, most meg ártatlan áldozatként akarnak újabb hasznot húzni belőle.

Ribanc pedig az, aki szeret változatos partnerekkel kefélni. A kettő persze nem zárja ki egymást. Attól, hogy valaki ribanc, lehet kurva is.

A "minden nő kurva" mondást pedig szinte mindenki félreértelmezi. Nem azt jelenti, hogy minden nő valamilyen előnyért, pénzért, státuszért szexel, hanem azt, hogy a férfiaknak mindig fizetniük kell valamivel a szexért.
Van, akinek kápéval, van, akinek az idejével, figyelmével, van, akinek elköteleződéssel, stb.
Nagyon kevés olyan férfi van, akiknek semmit nem kell áldozniuk arra, hogy pinához jussanak.
www.tinderseduction.com/male-model-tinder-case-study/

ÉhesIó 2017.11.23. 17:00:16

Engem is egy idősebb férfi tartott el amikor a vendéglátó iparira jártam. És? A Lukácsban ismerkedtem meg vele.

Nazareus 2017.11.23. 17:06:23

@Sadist: "Kurva az, aki pénzért vagy valamilyen egyéb előnyért szexel olyannal, akivel amúgy nem tenné. "

Az lehet elöny, hogy többszörös orgazmusa van a pasival, akivel egyébként nem szexelne, ha nem lenne ilyen vele?

élhetetlen 2017.11.23. 17:07:44

@Szaktanár: Felemás igazság, mert nem biztos, hogy úgy van, hogy „biológiailag ahhoz vonzódik, akitől a biztonságot reméli. a biztonság pedig jelen korunkban a pénz. ennyi.”. Lehet, hogy úgy indul, hogy a jó kiállású, okos férfiak lesznek nagyobb valószínűséggel sikeresek, és nem kell ahhoz anyagiasnak lenni, hogy egy nő egy jó kiállású, okos férfiba szeressen bele. Arról már ne is beszéljünk, hogy összeházasodik két frissen végzett egyetemista, aztán a feleség lesz sikeresebb. Biztos, csak a leendő pénzéért vette el a férje. Szóval ennyire nem egyszerű a világ.

Sadist 2017.11.23. 17:10:52

@Pic: "Élhetsz erkölcsileg pozitív életet szentként, testiségtől, bűnöktől mentesen, de azt úgy hívják, hogy pap meg apáca."

A testiség nem bűn. A kurván, ribancon és apácán kívül ott van a normális nő is, aki választ egyetlen férfit, akit támogat, kitart mellette és EGYÜTT építenek fel egy közös életet. Sajnos ilyenből ma már annyira kevés van, hogy gyakorlatilag lehetetlen találni.
Szinte mindegyik a kész tutiba akar beleülni vagy végigliánozik egy tucat faszt, mielőtt családot alapítana valami szerencsétlen balekkal, aki még a kitaposott kozák kucsmának is örül.

"Ha anno egy ilyen lánnyal hoz össze a sors, biztos nem bélyegeztem volna meg."

De biztos el se vetted volna, hanem csak használtad volna arra, amire való.
Egy kicsi kis önbecsüléssel is rendelkező férfi nem köti össze az életét olyannal, akit már ki tudja hányan szétkúrtak előtte és/vagy pénzért, előnyökért kefélt valaha is az életben.

Szaktanár 2017.11.23. 17:15:43

@élhetetlen: sztem meg a lét határozza meg a tudatot, ez egy fejlődési folyamat. csupán saját példát említve, mikor ifjú voltam, csóró, és perspektíva nélküli, a kutya nem állt velem szóba, de mióta elkezdtem felépíteni magamat, lett pénzem, jövőképem, egzisztenciám, terveim, azóta másképp tekintek magamra, a világra, és láss csodát, a lányokért sem kell küzdeni.

Etniez 2017.11.23. 17:19:08

@Pic: Amit nem akartál észrevenni az kisbarátom, hogy kurva attól lesz valaki, hogy pénzért kefél.
Aki élvezetből teszi, az nem kurva és ne is hasonlítsd hozzájuk.
Kurválkodni egy biznisz.

Sadist 2017.11.23. 17:21:44

@Yoss: "azért meg kifejezettem becsülöm őket, hogy akármi is van, a saját lábukon állnak és megoldják az életüket."

Az nem saját lábon állás, hogy önmaga semmire se viszi az életben, hanem csak szétteszi a lábát papa macinak.

"Nem mondom, hogy ez egy szerencsés dolog, de ha másképp nem tudják megoldani az életüket és bevállalják ezt is, hogy később jobb legyen, én nem tudom elítélni őket. Inkább sajnálom, hogy 'ezt dobta nekik a gép' :("

Nem ezt dobta nekik a gép, hanem így DÖNTÖTTEK. A cikkben szereplő picsa döntött úgy, hogy valami értéktelen büfé szakos diplomát akar, nem pedig mondjuk egy mérnök vagy IT diplomát, amivel ha ennyit nem is lehet ilyen hamar keresni, mint a kurvulással, de még az USA-ban is el lehet karcolgatni vele egy elég jó életszínvonalon.

Sadist 2017.11.23. 17:27:39

@Nazareus: A szabad női szexualitás (ribanckodás, kurvulás) rendkívül társadalomromboló, de elég hosszú sztori, hogy pontosan miért és hogyan.

élhetetlen 2017.11.23. 17:31:24

@Nazareus: Egy, utánanéztem, ezt találtam: „Az elszámolás egysége az idődollár, ami egy órányi elvégzett munka ellenértéke és ami az adott közösségben hozzáférhető árucikkekre és szolgáltatásokra lehet elkölteni.”. Ha a te házasságod ezen az elven működik, az egy eset, a te eseted, mert neked mindegy, hogy „Pénzzel, idövel, szeretettel” fizetnek-e, mert elszámolsz, kasszát csinálsz. Én meg ismerek családokat, harminc, ötven éve működnek, több gyerekkel, hol ez, hol az ad többet, kinek mije van, pénze, ideje, szeretete, és soha nem csináltak kasszát. Persze a te igazad a tiéd. Én azt hiszem, hogy egy házasság több, mint egy üzlet, ez meg lehet az én tévedésem.

Szaktanár 2017.11.23. 17:37:22

@élhetetlen: mindenki elszámol, mindenki csinál "kasszát". egy átlagos nőnél ez a megkapott figyelem/anyagi gondoskodás főként, míg egy átlagos férfinál a megkapott szex mennyisége, a nő által az utódokról való gondoskodás minősége.
a házasság, de már egy kapcsolat sem más, mint egyfajta üzlet, amely a benne lévő felek kölcsönös megelégedése alapján működik, vagy bomlik fel.

Sadist 2017.11.23. 17:42:56

@Klesk: Jaja, az ideális állapot az volna, ha rendesen volna szabályozva a prostitúció (bérelt lakásban is dolgozhassanak, kötelező rendszeres egészségügyi szűrés, stb.) és olyan árban lenne egy óra, hogy nem haladná meg az átlag melós fél napi bérét. Meg mondjuk le lehessen írni a TB-ből, elvégre a férfiaknak elengedhetetlen az egészséges élethez a rendszeres, kielégítő szex.

Szaktanár 2017.11.23. 17:50:46

@Sadist: "A szabad női szexualitás (ribanckodás, kurvulás) rendkívül társadalomromboló, de elég hosszú sztori, hogy pontosan miért és hogyan."

"Jaja, az ideális állapot az volna, ha rendesen volna szabályozva a prostitúció"

sztem ez a 2 gondolat ellentétes egymással.

Sadist 2017.11.23. 17:57:07

@Klesk: "A nők úgy általában nagyon negatívan állnak hozzájuk. Persze érthető, mert ha a férfiak könnyek és szabadon szexhez jutnak bármikor, akkor sok nő vesztené el az udvarlókat, szeretőket, próbálkozókat, kiszolgálókat."

Erről van szó. A szex női erőforrás, amit csak ők tudnak adni a férfiaknak, a monopolhelyzet miatt pedig olyan árat kérhetnek érte, amit nem szégyellnek. Viszont amint megjelenik valamilyen helyettesítő termék (pornó, prostitúció, teljesen élethű szexbabák), ugrott az előnyös pozíció. Ezért fújnak a nők minden olyan dologra, ami a férfiak szexuális kielégülését segíti.
Itt is megfigyelhető, hogy próbálják megszégyeníteni azt, aki kurvákhoz jár és fizet a szexért vagy inkább pornót néz. Mindig az szokott lenni az ultimate fegyverük, hogy "csak pénzért kapsz nőt", meg "rendes nő szóba se állna veled".

Sadist 2017.11.23. 18:11:05

@borzlány: "Én spec hányok ettől a jogosultsági kultúrától, vagy hogy mondják ezt. Minden gyökér azt hiszi, hogy neki minden alanyi jogon jár, vagy a szép szeméért, vagy a pénzéért."

Jogosultsági kultúra? Szociopatákat leszámítva még egyetlen férfitől se hallottam, hogy neki bármi is alanyi jogon járna.
Ez a mentalitás sokkal inkább a nőkre jellemző, lásd care based morality vs. justice based morality.
A férfiak elég hamar megtanulják, hogy csak teljesítményért cserébe várhatnak el bármit. Nem véletlen, hogy a feltétel nélküli alapjövedelmet is leginkább nők támogatják, a férfiak meg inkább maradnának az "aki nem dolgozik, ne is egyék" elvnél.

"Például a tökéletes szex. Nem bazmeg, nem jár. Se neked, se nekem."

Viszont a nőknek mégis jut szex.

"ha így folytatod, egyszer csak azt veszed észre, hogy az életed a virtuális valóságban való recskázás, és mindenki rühelli még a látásodat is."

Ha nő lennék és bármelyik férfi inkább a recskázást választaná hús vér nő helyett, én nagyon elszégyellném magam.

Sadist 2017.11.23. 18:12:45

@Berelhetoreklamfelulet: Kevered az érték és a pénzben kifejezhető ár fogalmát.

élhetetlen 2017.11.23. 18:12:56

@Szaktanár: Nem tudom, mi a „de bizony, igaz”. Ha arra gondolsz, hogy te arról írtál, hogy „biológiailag ahhoz vonzódik, akitől a biztonságot reméli. a biztonság pedig jelen korunkban a pénz.„, én meg azt írtam, hogy „Lehet, hogy úgy indul, hogy a jó kiállású, okos férfiak lesznek nagyobb valószínűséggel sikeresek….”, és ezt nem érted, akkor nem biztos, hogy nekem vannak absztrahációs gondjaim. De nem vagyunk egyformák, szerencsére, mint mondottad volt. Ezt is átgondolhatnád. Mikor ifjú voltál, akkor ezek szerint nem voltál sem szép, sem okos, nem kellettél senkinek, mondod. Most van pénzed, vannak lányok. Lehet, hogy jobban jártál volna, ha akkor választasz valakit, aki úgy is szeretett volna, mint most azokkal, akik a pénzedért szeretnek, de ez a saját értékrended szerinti döntés. Légy boldog velük, csak ne általánosíts.
Az alapigazságnak tekintett, „a lét határozza meg a tudatot” szöveg csak alapesetekben igaz, és csak annyit jelent, hogy alkalmazkodunk a lehetőségekhez. De az már tudat kérdése, hogy pl. az unokahúgom kiment egy EU-s pályázattal Angliába 18 évesen, egy fillér nélkül, és az előkészítő év alatt egy családnál lakott, takarított, és foglalkozott a gyerekekkel, utána a főiskola alatt, esténként dolgozott a Subway-nél, és nem kurva lett. Tehát a tudat is játszik, és ez is igaz , ha hiszed, ha nem.

Sadist 2017.11.23. 18:17:38

@Nazareus: "Ne hidd, férfiak is tudnak (és vannak is) prostiuálódni."

Kb. tizedannyian, mint a nők, ráadásul a jó részük meleg. Nők nagyon ritkán fizetnek konkrétan a szexért.

Sadist 2017.11.23. 18:29:22

@Anakin Solo (a.k.a. Ape): "Ha már az állatokat hozod fel példának.
Az állatoknál sincs olyan tudtommal, hogy haszonszerzés céljából párosodjanak.
2 okból párzanak az állatok:
- utódnemzés céljából
- élvezetből (ez elég ritka, csak néhány fajnál figyelték meg eddig)"

Csuklyás majmoknál egy kísérletben, amiben a pénz fogalmának kialakulását vizsgálták, megfigyelték, hogy a hím szexért fizetett a nősténynek olyan zsetonnal, amit a kísérlet vezetőinél kajára válthattak.

A pingvineknél a tojók azzal a hímmel párosodnak, amelyik a legjobb követ hozza a közös fészekhez.

A lugasépítő madár hímje minél nagyobb, díszes fészket épít, hogy ezzel bírja rá a nőstényt a párzásra.

Az integető rák meg a fizikai védelemért cserébe párzik a kiszemelt hímmel.

Egyáltalán nem idegen jelenség az állatok között a haszonszerzés miatti párválasztás vagy akár a konkrét prostitúció.

élhetetlen 2017.11.23. 18:41:20

@Szaktanár: Ettől kezdve értelmetlen a beszélgetés. „egy átlagos nőnél ez a megkapott figyelem/anyagi gondoskodás főként, míg egy átlagos férfinál a megkapott szex mennyisége, a nő által az utódokról való gondoskodás minősége.”. Ha csak itt tartasz, azzal én már nem tudok mit kezdeni vita szintjén sem. A nőt el kell tartani, a férjet ki kell szolgálni szexuálisan, a nőt nem, mert az nem számít, hogy neki is jó-e, a gyerekeket a nőnek kell megfelelő minőségben nevelni, a férjnek csak meg kellett csinálni, de semmi köze a neveléshez… Mi itt a kölcsönös, csak fogalom szintjén is? Szerinted egy házasságban egy nőnek el kell adnia magát, ez a normális? Na, maradj magadnak!

Sadist 2017.11.23. 18:42:18

@Nazareus: "A férfiakat, a sugar daddy-ket miért nem hozzuk itt fel, mint az üzlet ugyanolyan arányú résztvevöjét? És miért nem kapják ugyanazt az itéletet, mint a nöi résztvevö?"

Na, szerinted miért? Abban semmi teljesítmény nincs, hogy nőként megdugatod magad. A férfi viszont legalább az arra fordított pénzt összegürizte.

"Vagy hozzuk fel a másik oldalt: elég népszerü mostanában idösebb nöknek -föleg Németországból- Kenyába utazni, hogy ott fiatal fekete pasikkal szexeljenek. Vajon ezeket a férfiakat ugyanúgy elitéli a társadalom, mint a lányokat forditott esetben ?"

Ezekben a kapcsolatokban nem a szex a lényeg, hanem az érzés, hogy az öreg, ronda nőnek valaki udvarol.

Én a részemről világ lúzerének tartom azt a fiatal, életerős pasast, aki anyagiakért eljátssza a szerelmes trubadúrt ahelyett, hogy valami normális munkát vállalna. De az a nő is szánalmas, aki csak így tudja megkapni egy férfi figyelmét.

Sadist 2017.11.23. 18:53:23

@Ravasz Figyelmeztetés: Régebben mikor láttam ezt a videót, nagyon felbasztam magam rajta.
Mégis mi a faszért várja el, hogy úgy tiszteljék, mint egy nővérként dolgozó, gyereket nevelő anyát? Ő választotta azt az utat, hogy pornóval fog pénzt keresni, a következményeket is ugyanolyan felnőtt módon kellene vállalni.
Annyira igaz Jack Nicholsonnak az egyik filmbéli szövege, hogy a nőkből hiányzik a következetesség és a számonkérhetőség.

Sadist 2017.11.23. 19:04:17

@borzlány: "Ezeket persze, mind lehet színlelni, és nyilván minél jobb a színlelés, annál több pénzt hajlandó érte kifizetni az, aki pénz nélkül nem kapja meg. A kérdés, hogy érdemes?"

Ez költői kérdés akart lenni? Az ingyen kapott semmi mióta jobb a drágán vett valaminél?

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2017.11.23. 19:07:15

@Klesk: Kár, hogy nem értetted meg, amit írtam. Az ilyen demagógia felé hajló cikkek mindig mosdatni akarnak valakiket, valamiket, elkövetve azt a hibát, hogy a jót a csoportba tartozó többi ellenpéldájaként mutatják be jónak. Bizonyításnak hiszik azt, hogy "lám, ilyen IS van". Ha végiggondolod, hogy kiket szoktak mostanában efféle téves példabeszédekkel védelmezni, megkapod nagyjából az említett listát. Most a kurva is felkerül a listára.

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2017.11.23. 19:09:59

@Nazareus: "... idösebb nöknek -föleg Németországból- Kenyába utazni, hogy ott fiatal fekete pasikkal szexeljenek. Vajon ezeket a férfiakat ugyanúgy elitéli a társadalom, mint a lányokat forditott esetben?"

Igen.

Sadist 2017.11.23. 19:12:10

@borzlány: "Hogy a jó szexért, jó kapcsolatért adni kell. És nem pénzt meg időt, mármint nemcsak az időt. Hanem odafigyelést, erőfeszítést, érzéseket, satöbbit. Ezt pedig nem lehet beárazni, csak a látszatát, és elég szomorú, hogy az sokaknak elég.
És azt is szomorúnak tartom, hogy sokan annyira igénytelenek, hogy hamarabb jut eszükbe szexért fizetni, mint adni."

Mert nőként képtelen vagy belegondolni, hogy a férfiaknak a szex nem ingyen, erőfeszítés nélkül jár, mint nektek. Ez nem igénytelenség, hanem a férfiaknak egyszerűen sokkal többet kell "adniuk" egy átlag numeráért is, ezért döntenek sokan úgy, hogy megveszik pénzért, mert még úgy is sokkal olcsóbb.

Nazareus 2017.11.23. 19:16:42

@Androsz: Nekem nem úgy tünik. Nézd meg Sadist kommentárjait: az ilyen nök kurvák, de az ilyen pasik csak "lúzerek". A kettö nem ugyanolyan.

Sadist 2017.11.23. 19:23:23

@bron32: "Ha bármilyen módon köze van az anyagiaknak ahhoz, hogy lefekszik-e az ember valakivel, akkor az illető kurva. Ez azonban minden nőre igaz lenne, ugyanis amelyik nő családalapításra vágyik, az hülye, ha teljesen figyelmen kívül hagyja, hogy a férfi mit tud beletenni a közös életbe."

Amelyik nő családalapításra vágyik, annak nem a férfi pillanatnyi anyagi helyzetét kell figyelembe vennie, hanem azt, hogy együtt mit tudnak összehozni. Magyarul, hogy milyen potenciál van a férfiben a jövőt tekintve.
Kivéve persze, ha a nő aranyásó, akkor nézze csak az anyagi helyzetét és vállalja nyíltan a kurvaságot, ne hivatkozzon a közös élet miatti megfontolásokra.

steery 2017.11.23. 19:24:56

Ebben az a legszomorúbb, hogy miközben a társadalom elítéli és nem támogatja a prostitúciót, azonközben mindent megtesz azért, hogy prostitúcióra kényszerítse a fiatalokat, olyan környezeti feltételeket teremtve számukra, amiben ez a legjobb megoldás a számukra a boldoguláshoz. Ez lényegében kollektív bűn, amiért az egész társadalmat kollektívan büntetni kéne.

Sadist 2017.11.23. 19:30:35

@Klesk: "Na egy prostinak ezt minden nap meg kell tennie. Jönnek mindenféle férfiak, vannak jó arcok, de vannak gyökerek, gusztustalanok, vénemberek is. És neki minden alkalommal el kell játszania, hogy élvezi. Kemény ez, barátom."

Nem kötelező mindenkinek szolgáltatniuk. Ha nem szimpatikus a kliens, simán elküldhetik. Nem olyanok, mint pl. egy nyílt szórakozóhely, ahova mindenkit be kell engedni korra, nemre, etnikumra, vallásra való tekintet nélkül, aki leszurkolja a belépőt.

Viszlát és kösz a halakat 2017.11.23. 19:43:23

@Klesk: A visszataszító pasit simán visszautasitja a kurva.

Sadist 2017.11.23. 19:54:48

@Szaktanár: "sztem ez a 2 gondolat ellentétes egymással."

Egyáltalán nem.
A prostitúció intézményrendszere élesen elválna, szigorúan szabályozva lenne, minden férfi számára hozzáférhető, korrekt módon. A prostik ugyanúgy kapnának egészségügyi ellátást, nyugdíjat, mint bármely más dolgozó ember, viszont nyíltan vállalniuk kell a választott hivatásukat. Lényeg, hogy a férfiak pontosan tudhassák, hogy milyen múltja van a nőnek.

A többi "rendes" nő meg maradhatna az évszázadokig bizonyítottan működő monogámiánál.

Az a baj, hogy jelenleg összemosódik a prostitúció a hobbikurvulással és a ribanckodással és ez senkinek sem jó.

Sadist 2017.11.23. 20:03:51

@élhetetlen: "Mikor ifjú voltál, akkor ezek szerint nem voltál sem szép, sem okos, nem kellettél senkinek, mondod. Most van pénzed, vannak lányok. Lehet, hogy jobban jártál volna, ha akkor választasz valakit, aki úgy is szeretett volna, mint most azokkal, akik a pénzedért szeretnek, de ez a saját értékrended szerinti döntés."

Ugye jól tippelem, hogy nő vagy? Már csak abból sejtem, hogy azt gondolod, fiatalon a férfiaknak csak azon múlik, hogy milyen nővel jönnek össze, hogy milyet választanak.

Sadist 2017.11.23. 20:11:01

@Nazareus: Igazán hízelgő, hogy szerinted én vagyok az egész társadalom. Egyébként milyen degradálóbb jelző van egy férfi számára a lúzernél? Hímringyó? Vagy mégis mi?

élhetetlen 2017.11.23. 21:42:34

@Sadist: Nem egészen erről beszéltem. Adott típusú, életvitelű nő tetszik neked. Ha huszonévesen nem felelsz meg neki, de egy ugyanolyannak a pénzeddel már megfelelsz, az talán nem az igazi, csak ezt mondtam. Fiatalon sem, idősebben sem azzal jössz össze, akit te választottál, ez vonatkozik a férfiakra, nőkre is, ehhez két ember kell. És a pénzért, ellátásért, eltartásért kaphatók között ugyanúgy vannak férfiak, nők, akinek ez kell, az vegye meg magának, engem nem zavar. Egyébként miért gondolod, hogy fiatalon nincs ugyanannyi visszautasított nő, mint férfi? Hosszú távon nem a férfiak vannak hátrányos helyzetben, hanem a nők. Nagyon kevés olyan nő van, aki ötven évesen jobban néz ki, mint húsz éves korában, ez viszont a férfiakkal gyakran előfordul.

Szaktanár 2017.11.23. 21:46:10

@élhetetlen: a nőknek 16-26 közt van az aranyéletük, a férfiaknak meg 30 fölött, az egzisztencia megteremtése után. igazságosnak tartod, vagy sem, ez a természet rendje.

élhetetlen 2017.11.23. 22:08:56

@Szaktanár: Nem igazságosságról, meg aranyéletről beszéltem, csak arról, hogy teljesen normális az is, hogy viszonylag egykorú emberek egyetem alatt, után összeházasodnak, és boldogan élnek, gyerekeket nevelnek, függetlenül attól, hogy kihagyták az általad „aranyéletnek” minősített időszakot. Nem érdekel, hogy mit gondolsz „aranyéletnek” egy nő életében 16 és 26 között, a legtöbb tanul, és elkezd dolgozni. Ha csak kurvákat ismersz, az a te ügyed. Ha a harminc fölötti férfiak „aranyélete” alatt azt érted, hogy már megfizethetnek nőket, az is a te ügyed, engem nem érdekel. És nem sajnálom, hogy van egy csomó fiatal pár ismerősöm, akik összeköltöztek 18-20 éves korukban, aztán, mikor megteremtették a közös egzisztenciát, akkor összeházasodtak, és jöttek a gyerekek. És nem szégyenlem, hogy én ezt normális életvitelnek látom.

Szaktanár 2017.11.23. 22:21:14

@élhetetlen: nincs is ezzel semmi baj. csak nekem más a tapasztalatom, ennyi.

Ugyan Nemár 2017.11.23. 22:46:53

@steery:
Nagyon igazad van.
Én csak arra gondolok, hogy azok a lányok, akik anyagiak miatt belekényszerítik magukat ilyesmibe, mennyire lesznek később érzelmi toprongyok?

Sadist 2017.11.24. 00:05:08

@élhetetlen: "Ha huszonévesen nem felelsz meg neki, de egy ugyanolyannak a pénzeddel már megfelelsz, az talán nem az igazi, csak ezt mondtam."

És mihez kezdjen a férfi ember, ha 10-ből 9 nő ilyen? Azt bármelyik férfi megmondja, hogy az a nő nem az igazi, akinek csak az egzisztenciájával együtt felel meg, de van más választása?

"Fiatalon sem, idősebben sem azzal jössz össze, akit te választottál, ez vonatkozik a férfiakra, nőkre is, ehhez két ember kell."

Ha egy nő fiatalon nem egy bálna, akkor válogatási szempontból nagyságrendekkel jobb helyzetben van, mint egy ugyanolyan korú, szintén nem bálna férfi.

"És a pénzért, ellátásért, eltartásért kaphatók között ugyanúgy vannak férfiak, nők, akinek ez kell, az vegye meg magának, engem nem zavar."

Annyira szeretitek összemosni ilyen kérdésekben a két nemet figyelmen kívül hagyva az arányokat. Hány olyan fiatal fiút ismersz, aki nála 10-15 évvel idősebb, biztos egzisztenciájú nővel jött össze?

"Egyébként miért gondolod, hogy fiatalon nincs ugyanannyi visszautasított nő, mint férfi?"

Nem gondolom, hanem tudom. Mivel a férfiak az aktív, kezdeményező, a nők pedig a passzív felek, visszautasítani pedig csak az aktív cselekvést lehet, ezért nem is lehetséges, hogy ugyanannyi visszautasított nő legyen.

"Hosszú távon nem a férfiak vannak hátrányos helyzetben, hanem a nők. Nagyon kevés olyan nő van, aki ötven évesen jobban néz ki, mint húsz éves korában, ez viszont a férfiakkal gyakran előfordul."

Nem mondanám hátrányos helyzetnek, inkább más az életpályájuk. Egy nő 18-25 éves kora között van élete csúcsán, még ha csak tök átlagos is, a fél világ a lába előtt hever, annyi lehetősége van, hogy fel se fogja. Mindez gyakorlatilag alanyi jogon, egy nőnek nem kell semmit tennie azért, hogy rengeteg férfi számára vonzó legyen, elég csak léteznie.
Ezzel szemben egy férfinek 30 éves korától KEZDŐDHET az élet, ha eleget tett le az asztalra. Olyan soha nem lesz, hogy egy férfi pusztán a létezése okán vonzó lesz a nők számára. Nekünk mindenért nagyon keményen meg kell küzdenünk, a nők pedig készen kapnak mindent.
Csak a legtöbbjük elherdálja ezt az élettől kapott ajándékot pl. a cikkben is említett kurvulással vagy egy csomó céltalan "párkapcsolattal" ahelyett, hogy megállapodjanak és családot alapítsanak, amikor életük csúcsán vannak.

Sadist 2017.11.24. 00:14:52

@élhetetlen: "Nem igazságosságról, meg aranyéletről beszéltem, csak arról, hogy teljesen normális az is, hogy viszonylag egykorú emberek egyetem alatt, után összeházasodnak, és boldogan élnek, gyerekeket nevelnek, függetlenül attól, hogy kihagyták az általad „aranyéletnek” minősített időszakot."

Ez volna a normális, de sajnos közel sem általános. Bővebb rokonságon kívül mindössze egyetlen párt ismerek, akik kora huszonévesen jöttek össze, összeházasodtak és azóta gyereket nevelnek. Egyetlen egyet. Pedig elég népes és sokféle az ismerősi köröm.
Az általános az, hogy a férfi egy jó tízessel idősebb, mint a nő, ennek megfelelő egzisztenciális különbséggel.

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2017.11.24. 00:21:17

@Sadist: A majmos példa jó lehet. A többi nem.
A pingvin, lugasépítő madár, és integető rák nem saját személyes (anyagi, kaja, stb..) okokból válassza az adott hímet, hanem a fajfenntartás miatt.
Genetikailag beléjük van kódolva (csakúgy mint minden élőlénybe), hogy az utódok biztonsága, egészsége, stb.. csak a legmegfelelőbb hímmel biztosítható. Ez a párválasztás nem önös érdekből történik, hanem csak és kizárólag az utódok jövője/érdeke miatt. Ezt a genetikából eredő ösztönt csakis fejlettebb gondolkodással lehet felülbírálni, ezt teszik egyes majom fajták és mi emberek is bizonyos esetekben. Viszont ha gyerekvállalásról van szó, akkor mi emberek is a számunkra legmegfelelőbb partnert keressük és nem egy prostituálttal állunk neki családot alapítani. Még tudat alatt is működnek bizonyos párválasztási sémák, ha komolyabb kapcsolatról van szó.

Berelhetoreklamfelulet 2017.11.24. 08:35:39

@Sadist:
Amit te csinálsz, az tipikusan a "Hülye okoskodik" kategória. Olyan dolgokat próbálsz "definíció" ként eladni, amit te magad sem értesz, elég csak arra ránézni, hogy az 1ik mondatod ellentmond a másiknak...

Berelhetoreklamfelulet 2017.11.24. 08:38:29

@élhetetlen:
Nem. A világon kivétel nélkül minden megvehető pénzért, így ki is fejezhető abban. Ez a (mai) világ alapelve. Hitegetheted magad az ellenkezőjével, de semmit nem fog változtatni. Még a te szaros kis életed is megvehető készpénzért, ha eleget fizetnek érte, kár játszani az álszentet...

DocBulywood 2017.11.24. 09:27:43

@eßemfaßom meg áll:

Igen, de a Zorbánék fröcsögő véres szájjal ellenezték, mint pl a Bokros alatti 5000Ft-os "hozzájárulást".

2001 óta van a diákhitel, ami tekinthető tandíjnak, hiszen nélküle nincs lehetőség tovább tanulni.

Jé, mintha 2001-ben csak nem a Zorbánék voltak hatalmon? Vagy rosszul emlékezem?

steery 2017.11.24. 11:27:29

@Ugyan Nemár: Mert az iskolában és sehol máshol sem tanítják meg senkinek, hogyan kezelje az élete tapasztalatait egészséges módon. Elvileg ezt hívják mentál higiénének (szellemi tisztaságnak), de a gyakorlatban ennek ismerete hiányzik a lakosságból. Így végül szinte mindenkiből érzelmi és szellemi toprongy lesz egy idő után, noha ez nem szükségszerű. Elméletileg simán lehetne egészséges szellemi hozzáállással is csinálni ezt a fajta munkát, függetlenül attól, hogy mennyire rosszul és hibásan ítéli meg a társadalom a szexmunkásokat, de ez csak keveseknek sikerül.

élhetetlen 2017.11.24. 15:21:58

@Szaktanár: „csak nekem más a tapasztalatom, ennyi.”. Hülyeség, de néha bekapcsolom a tv-t a híradóra, aztán úgy marad, így bele-bele nézek az Éjjel-nappal Budapestbe. Én meg azt nem hiszem, és nem tapasztalom, hogy így élnének a „mai fiatalok”. Egyik pár, tizennyolc évesek, gimis osztálytársak voltak, mikor összeköltöztek. Tíz év múlva összeházasodtak, már tizenéves a két gyerek. Persze szórakoztak ők is, a baráti kör adott, „házibuli”, egyik szobában alszik 8 gyerek, egy felnőtt felügyel. Akik nem a suliban, csak annyi volt, hogy a fiú, és a lány anyja voltak osztálytársak anno. Aztán a lány anyja gyerekorvos vidéken, és a fiú anyja hozzá vitte el a vendég gyereket, a fiú volt a sofőr, a lány meg otthon volt, mert nyári szünet. 8 év együttélés, részben a szülőknél, egy kicsit bérelt lakásban, aztán kis lakás. Majdnem egy éves az első gyerek. A kedvenc kollégám, 34 éves, diploma, jó állás, ház (nem Pesten, bejár), feleség, három gyerek, kutya, macska. Hobbi, hetente egyszer dobol a (nem híres) zenekarában, de eszébe sem jutna, hogy az éjszakában verje el, amit keres, mert itt az aranyélet ideje, és telik rá. Igaz, most többet keres, mint a felesége, aki otthon van a három gyerekkel, de nem ez volt a szempont a házasságuknál. Nem sorolom a többit. (A múltkor valaki annak kapcsán, hogy mennyi fizetés kéne a kezdőknek, azzal érvelt, hogy mennyibe kerül egy éjszaka a bulinegyedben. Neki is azt írtam, hogy menjen a gyerek az Operába, a harmadikon olcsó a jegy, egy pohár narancslé nem dönti anyagi romlásba, járnak oda is párban lányok, és lehet ismerkedni szünetben, és lehet, hogy célravezetőbb, mint részegen egy bulihelyen). Na, elkalandoztam, csak azt akartam mondani, hogy ezek a fiatalok egyidősek, együtt teremtettek egzisztenciát, és működnek.

2017.11.24. 15:23:01

@Kard: Aki pénzért teszi szét a lábát a prostituált. Ennyikeh!
Nem azt mondom, hogy tiltani kellene, mert szerintem mindenki azt csinál, amit akar, de azért szépíteni se kellene a dolgot.

élhetetlen 2017.11.24. 16:08:11

@Sadist: „És mihez kezdjen a férfi ember, ha 10-ből 9 nő ilyen?”. Sajnálom, nagyon rossz lehet az ismeretségi köröd. Szaktanárnak írtam hosszabban erről, hogy nem mindegy, hogy hol ismerkedsz. Gimi, egyetem, kezdő munkahely viszonylag egyidős emberek. Ha a bulinegyedben szoktál ismerkedni, akkor lehet, hogy az ott előforduló nőkkel kapcsolatban igazad van.
„Ha egy nő fiatalon nem egy bálna, akkor válogatási szempontból nagyságrendekkel jobb helyzetben van, mint egy ugyanolyan korú, szintén nem bálna férfi.„. Ha most azt mondod, hogy bárkit feleségül vesz egy férfi, mert nem bálna, és ez elég, hát….Szerintem egyik félnek sem elég egy életre szóló kapcsolathoz az, hogy a másik nem bálna fiatalon. Kicsivel több kell. Tudod, ilyen dolgok is vannak. Jóképű, okos kolléga, nagyon csinos, okos kolléganő hajtott rá. A srác maradt a (csúnya dolog ilyet írni), malacképű (kerek arc, pici szem, szépnek nem nevezhető) barátnőjénél, őt vette feleségül, és mikor munkahely váltás miatt megszakadt a kapcsolatunk, már három gyerekük volt. Tehát, amiről te beszélsz, az hülyeség.
„Hány olyan fiatal fiút ismersz, aki nála 10-15 évvel idősebb, biztos egzisztenciájú nővel jött össze?„. Vannak, csak, mivel ezt a társadalom másként ítéli meg, nem dicsekednek vele, mint Vajna a Timivel, hogy lám, nekem telik rá.
„ visszautasítani pedig csak az aktív cselekvést lehet”. Hülyeség, egy közeledésnek szánt mosolyt is vissza lehet utasítani, (bár ezt is nevezheted aktív cselekvésnek, és ezt azért egy nő is megengedheti magának).
„Mindez gyakorlatilag alanyi jogon, egy nőnek nem kell semmit tennie azért, hogy rengeteg férfi számára vonzó legyen, elég csak léteznie.„ Ezt már túltárgyaltam, de ha egy „férfinak” elég az, hogy a másik nő, akkor nincs mit mondanom, akkor bármilyet megérdemel, rusnyát is, butát is, élősködőt is, stb. Ennyi.
„Olyan soha nem lesz, hogy egy férfi pusztán a létezése okán vonzó lesz a nők számára.”. Lehet, hogy nagyon szar adottságokkal születtél, de ezért ne hibáztasd a nőket. Nagyon sok férfit szeretnek a nők, csak a létezésükért. "Nekünk mindenért nagyon keményen meg kell küzdenünk, a nők pedig készen kapnak mindent.„ És azzal se gyere, hogy egy műszaki egyetemen, vagy egy ELTE matek szakon, csak a férfiaknak kell megdolgozni egy diplomáért, és azzal se gyere, hogy egy szakmai karrierhez elég, ha a kétgyermekes családanya főnöködnek nő létedre szétteszed a lábad. Azt hiszem, te egyszerűen hülye vagy. Kár volt beléd ennyi szöveg, de ráértem.

Sadist 2017.11.24. 16:28:17

@Berelhetoreklamfelulet: Legalább néztél volna utána az érték és az ár közti különbségnek, mielőtt teljesen hülyét csinálsz magadból.

Sadist 2017.11.24. 16:29:20

@Berelhetoreklamfelulet: "A világon kivétel nélkül minden megvehető pénzért"

Akkor miért nem vettél magadnak némi agyat, hogy ne legyél ilyen ostoba?

élhetetlen 2017.11.24. 16:32:04

@Berelhetoreklamfelulet: „Még a te szaros kis életed is megvehető készpénzért, ha eleget fizetnek érte, kár játszani az álszentet...”. Tévedsz. Legfeljebb a szaros kis halálom lenne megvehető, ha valaki fizetne egy bérgyilkosnak. Az, hogy fizetésért dolgoztam, az nem jelenti azt, hogy megvették az életemet, ha csak azt csináltam, amit vállaltam, önszántamból. Én soha nem csináltam olyat pénzért, ami ütközött az elveimmel, és soha nem viseltem el méltatlan szituációt. Az életem mitől megvehető?

Sadist 2017.11.24. 17:37:44

@élhetetlen: "Sajnálom, nagyon rossz lehet az ismeretségi köröd."

Írtam már, hogy nagyon népes és sokféle az ismeretségi köröm, messze reprezentatívabbnak tekinthető, mint a te kimazsolázott néhány példád.

"Ha a bulinegyedben szoktál ismerkedni, akkor lehet, hogy az ott előforduló nőkkel kapcsolatban igazad van."

Egyáltalán nem, de ne is zavartasd magad. Hihetetlen az a makacsság, ami a nőkben munkálkodik. Ha a férfiak egy jelentős részének az a tapasztalata, hogy a nőknek bizony nagyon is számítanak az anyagiak, akkor folyton ezzel a dumával jöttök, hogy rossz körökben keresgélnek és még csak véletlen sem gondolkodnátok el rajta, hogy basszus, ha 100-ból 90 férfinek egymástól függetlenül nagyon hasonlók a tapasztalatai, akkor lehet, hogy igazuk van.

"Jóképű, okos kolléga, nagyon csinos, okos kolléganő hajtott rá. A srác maradt a (csúnya dolog ilyet írni), malacképű (kerek arc, pici szem, szépnek nem nevezhető) barátnőjénél, őt vette feleségül, és mikor munkahely váltás miatt megszakadt a kapcsolatunk, már három gyerekük volt."

És ezzel mit is akartál cáfolni? Az állítás az volt, hogy egy hasonló korú, fiatal férfi és nő közül a nő van sokkal jobb válogatási helyzetben.
A nagyon csinos, okos kolléganőnek nem jött össze az az egy konkrét kiszemelt és mellesleg kapcsolatban lévő pasas? Nem arról volt szó, hogy egy nő bárkit megkaphat. Arról volt szó, hogy sokkal jobb válogatási helyzetben van, mint a hasonló korú férfi.
Ha a "malacképű" nő szempontjából nézed, egy külsőre ronda nőnek lett egy jóképű, okos férje. Még alá is támasztottad vele az állításomat.

"Vannak, csak, mivel ezt a társadalom másként ítéli meg, nem dicsekednek vele, mint Vajna a Timivel, hogy lám, nekem telik rá."

Aha, csak megint nagyvonalúan átsiklasz az arányok felett. Nyilván ciki lenne azt mondani, hogy ugyanúgy vannak mindkét oldalon kitartottak, ha kiderülne, hogy 100 hobbikurvára jut 1 selyemfiú.

"Hülyeség, egy közeledésnek szánt mosolyt is vissza lehet utasítani, (bár ezt is nevezheted aktív cselekvésnek, és ezt azért egy nő is megengedheti magának)."

A nő részéről egy mosoly az semmi, nem aktív cselekvés. Semmi invesztáció, semmi kockázat, a közeledési szándék végig tagadható, nincs benne az ego sérülésének a veszélye. Épp ezért nem is lehetséges a visszautasítás.
Az aktív közeledés onnantól kezdődik, hogy egyértelművé teszi a szándékait (kellesz nekem) és ezzel vállalja a visszautasítás lehetőségét és a vele járó ego sérülés kockázatát. Ez az, amitől a nők rettegnek, ezért nem kezdeményeznek aktívan, hanem maradnak a mosolygásnál és pilla rebegtetésnél. Ha a burkolt jelekre a férfi nem reagál pozitívan, akkor lehet azzal védeni az egot, hogy valójában nem is kellett a pasas. Míg nyílt kommunikációnál nem lehet letagadni, hogy a nőnek nagyon is kellett a pasas, de a nő megmérettetett és könnyűnek találtatott.
De erről érdemes inkább meghallgatni egy nőt, aki kipróbálta, hogy milyen a másik oldalon lenni egy ilyen interakcióban.
www.youtube.com/watch?v=Ip7kP_dd6LU&feature=youtu.be&t=9m25s

"Nagyon sok férfit szeretnek a nők, csak a létezésükért."

AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Nem érzed kicsit furcsának, hogy azokat a férfiakat szeretik legjobban a nők, akik a leghasznosabbak számukra? A munkanélküli csöveseket hogy a viharban nem szeretik a nők pusztán a létezésük miatt?
De nyugodtan el is játszhatsz a gondolattal, hogy ha a férjed nem segítene a háztartásban, nem osztaná meg veled a vagyonát, bevételét, nem tenne neked semmilyen szívességet, csak és kizárólag a saját élvezete miatt dugna veled, magyarul nem tenne semmi olyat, ami számodra hasznos, akkor szeretnéd és vele maradnál-e? Költői kérdés, mindannyian tudjuk az álszent választ és az igazságot is.

"És azzal se gyere, hogy egy műszaki egyetemen, vagy egy ELTE matek szakon, csak a férfiaknak kell megdolgozni egy diplomáért"

Igen, a természettudományok nagyon korrektek, mert nem diszkriminálnak, ott férfinek, nőnek ugyanazt kell teljesítenie. Biztos csak véletlen, hogy kevés nő megy ilyen pályákra :D

"Azt hiszem, te egyszerűen hülye vagy."

Én meg tudom, hogy te egy egocentrikus, ostoba picsa vagy, akinek a szellemi képességei nem teszik lehetővé, hogy más nézőpontjából szemlélje a világot.

élhetetlen 2017.11.24. 18:45:41

@Sadist: Én nem mazsoláztam, az ismerőseimről írtam. „még csak véletlen sem gondolkodnátok el rajta, hogy basszus, ha 100-ból 90 férfinek egymástól függetlenül nagyon hasonlók a tapasztalatai, akkor lehet, hogy igazuk van.„ Te ezt mondod, hogy 100-ból 90 ezt tapasztalja, és meg nem ezt látom. „És ezzel mit is akartál cáfolni?”. Azt, hogy egy nő nem csak annyi, hogy hogyan néz ki. Ennyi. És azt sem tudod, hogy a nő válogathatott-e, vagy a férfi választotta őt, valamiért. Hülyeséget beszélsz, mondom én, tehát nem támasztottam alá az állításodat.
„csak megint nagyvonalúan átsiklasz az arányok felett”. Te sem tudod az arányokat. Ennyi.
Ez már csak a szellemi szórakozás. „Semmi invesztáció, semmi kockázat, a közeledési szándék végig tagadható, nincs benne az ego sérülésének a veszélye. Épp ezért nem is lehetséges a visszautasítás.”. Ha egy pasi meghív egy nőt egy kávéra, akkor, ha visszautasítják, már sérül az egója, ha egy nő mosolyát utasítják vissza, akkor neki nem sérül az egója. Ja. Pedig egy meghívásban sincs több invesztáció, mint egy irányított mosolyban. „Az aktív közeledés onnantól kezdődik, hogy egyértelművé teszi a szándékait (kellesz nekem)”. Hát, ha egy férfi így kezd, és nem egy kávéra meghívással, akkor tényleg nagyobb a pofára esés esélye, de a nő mosolya sem ugyanaz, mintha odamenne a pasihoz, hogy le szeretnék feküdni veled. Csak akkor nagyobb a férfi egója sérülésének esélye, ha előtte nem próbálja meg egy kávéra elhívni a nőt.
„A munkanélküli csöveseket hogy a viharban nem szeretik a nők pusztán a létezésük miatt?„ Képzeld el, a csövesek is élnek szeretteljes párkapcsolatban, függetlenül attól, hogy nyomorognak,.de ez mellékes.
„De nyugodtan el is játszhatsz a gondolattal, hogy ha a férjed nem segítene a háztartásban, nem osztaná meg veled a vagyonát, bevételét, nem tenne neked semmilyen szívességet, csak és kizárólag a saját élvezete miatt dugna veled, magyarul nem tenne semmi olyat, ami számodra hasznos, akkor szeretnéd és vele maradnál-e?” Erről beszéltem, hogy vannak kölcsönös szereteten alapuló kapcsolatok is, amiket közös cél tart egyben. És játssz el a gondolattal, hogy a férjed szót behelyettesíted a feleséged szóval, mert olyan is van, hogy a feleség hoz többet. Úgy néz ki, hogy nem érted, hogy két ember kapcsolata több is lehet az anyagi függőségnél. Az csak a te fixa ideád, hogy egy házasságba a férj visz be többet. Miért ne lehetne egy feleségnek ugyanolyan diplomája, ugyanolyan jól jövedelmező állása, akármi.
„Biztos csak véletlen, hogy kevés nő megy ilyen pályákra :D” Nézz már körül a világban, vagy az országban, és kiderül, hogy megint hülyeséget beszélsz.
„Én meg tudom, hogy te egy egocentrikus, ostoba picsa vagy, akinek a szellemi képességei nem teszik lehetővé, hogy más nézőpontjából szemlélje a világot.” Hát igen, az én bűnöm, mondhatnám, mea culpa, hogy hiszek az egyenrangúak jól működő házasságában. De nyugodtan maradj így, elférsz a világban.

Sadist 2017.11.24. 22:38:09

@élhetetlen: "Te ezt mondod, hogy 100-ból 90 ezt tapasztalja, és meg nem ezt látom."

Persze, hogy nem látod, mert bármi, ami nem illeszkedik a világképedbe, azt teljesen figyelmen kívül hagyod.
Olvasgass egy kicsit a neten, fórumokon, blogokon férfiak hozzászólásait!

"Azt, hogy egy nő nem csak annyi, hogy hogyan néz ki. Ennyi."

Ez hogy a francba jön ide? Chewbacca védelem?

"És azt sem tudod, hogy a nő válogathatott-e, vagy a férfi választotta őt, valamiért."

jonmillward.com/blog/attraction-dating/cupid-on-trial-a-4-month-online-dating-experiment/
Szólj, ha kell segítség az értelmezéséhez!

"Te sem tudod az arányokat. Ennyi."

De. Tessék: www.seekingarrangement.com/sugar-dating-heat-map/
A magyar oldalról nem találtam statisztikát, de nyugodtan készpénznek veheted, hogy az arányok itt is hasonlóak.

"Pedig egy meghívásban sincs több invesztáció, mint egy irányított mosolyban."

Te direkt játszod az értetlent? Vagy szociopata vagy?
Egy meghívással a férfi nyíltan azt kommunikálja, hogy kell neki az a nő, erre lehet a válasz visszautasítás, amivel a nő pedig azt kommunikálja, hogy "számomra értéktelen vagy, nem kellesz".
Egy irányított mosollyal a nő nem fedi fel nyíltan a szándékát, vagyis hogy kell neki az a férfi, ezért nem is beszélhetünk kezdeményezésről, ezáltal visszautasításról sem. Ha a pasas nem reagál pozitívan, akkor a nő simán mondhatja azt, hogy a faszi nem vette észre, nem tudta dekódolni a jeleket, túl félénk volt leszólítani, stb., ezzel áttolva a felelősséget a férfire.

"Hát, ha egy férfi így kezd, és nem egy kávéra meghívással, akkor tényleg nagyobb a pofára esés esélye, de a nő mosolya sem ugyanaz, mintha odamenne a pasihoz, hogy le szeretnék feküdni veled. Csak akkor nagyobb a férfi egója sérülésének esélye, ha előtte nem próbálja meg egy kávéra elhívni a nőt."

Autista vagy? A "kellesz nekem" nem szó szerint értendő, hanem a társas dinamikának a lényege röviden megfogalmazva.

"Képzeld el, a csövesek is élnek szeretteljes párkapcsolatban, függetlenül attól, hogy nyomorognak,.de ez mellékes."

És a legtöbb hajléktalan férfit a felesége juttatta az utcára, de ez is mellékes.
Mindegyik férfinek valamit bele kell tennie a közösbe, valamivel hasznosnak kell lennie mások és/vagy a társadalom számára, pusztán a létezéséért nem fogja senki szeretni vagy tisztelni.
Illetve bocs, a saját szüleitől kaphat önzetlen szeretetet.

"Erről beszéltem, hogy vannak kölcsönös szereteten alapuló kapcsolatok is, amiket közös cél tart egyben."

Én meg arról beszélek, hogy a férfiak a nőktől csak feltételes szeretet kaphatnak. Ami közös célról te beszélsz, az is egy feltétel, aminek ha a férfi nem felel meg, akkor nem is fog szeretetet kapni pusztán a létezése miatt.

"És játssz el a gondolattal, hogy a férjed szót behelyettesíted a feleséged szóval, mert olyan is van, hogy a feleség hoz többet."

Ahogy olyan is van, hogy valaki élesített repeszgránátra fekszik és túléli a robbanást, de ettől még a gránát eléggé káros az egészségre.

"Az csak a te fixa ideád, hogy egy házasságba a férj visz be többet. Miért ne lehetne egy feleségnek ugyanolyan diplomája, ugyanolyan jól jövedelmező állása, akármi."

Ez nem fixa idea, hanem tény, a házasságok döntő többségében a férfi az, aki többet keres. És nem, nem azért, mert a férfiak félnek a sikeres, határozott, munka világában helytálló nőktől vagy kevésbé érzik férfinek magukat attól, hogy a nőjüknek több a fizetése, hanem a nők nem állnak össze olyannal, aki náluk kevésbé sikeres.

"Nézz már körül a világban, vagy az országban, és kiderül, hogy megint hülyeséget beszélsz."

Hülyeséget csak te beszélsz. Gondolom a tények megint nem zavarnak:
www.felvi.hu/felveteli/ponthatarok_rangsorok/jelentkezok_es_felvettek/tobbsegben_a_nok_de_nem_mindenutt

Jé, melyik pályára mennek legkisebb arányban nők? Informatika, műszaki tudományok. Mik náluk a sláger szakok? Bölcsészettudományok, társadalomtudományok.

#szájbergyerek# 2017.11.25. 12:11:51

@steery:
Van igazság abban, amit írsz, sajnos.
Ugyanakkor ha a felsőoktatás ri****képzővé alakul, az társadalmilag is egy büntetés.
Szerinted mennyi tekintélye lesz ezek után egy diplomás nőnek?
Csak jelzem, hogy egyre több nő szerez diplomát...

Sadist 2017.11.25. 14:08:41

@#szájbergyerek#: "Szerinted mennyi tekintélye lesz ezek után egy diplomás nőnek?"

Pontosan annyi, mint egy diplomás férfinek. Inkább úgy tedd fel a kérdést, hogy mennyi tekintélye lesz egy diplomás embernek?
Annyi, amennyi erőfeszítés kell az adott diploma megszerzéséhez. Egy orvosi vagy valamilyen STEM diplomához sok, egy gender studies vagy szabadbölcsészhez kevés.

"Csak jelzem, hogy egyre több nő szerez diplomát..."

Főleg a már fentebb említett bölcsész és társadalomtudományi szakokon, amikkel mehetnek a Mekibe vagy a Tescoba pénztárosnak. Azért aztán rohadtul megéri.
Az a kevesebb, de értékesebb és piacképesebb diplomát szerző férfi meg arra használja a tudását, hogy valami hasznosat csináljon.
Én nem érzem annyira pozitív dolognak, hogy egyre több a haszontalan diplomával rendelkező és egyre több erőforrást ölnek feleslegesen a felsőoktatásba.

steery 2017.11.25. 18:44:58

@#szájbergyerek#: Igen, valójában erre akartam kilyukadni, hogy a társadalom erősen mazochista, mert ilyen húzásokkal is bünteti magát.

élhetetlen 2017.11.25. 21:08:08

@Sadist: „Olvasgass egy kicsit a neten, fórumokon, blogokon férfiak hozzászólásait!”. Az nem merült fel benned, hogy talál azok a férfiak, akik boldogan élnek a velük egyenrangú feleségükkel, és nevelik a gyerekeiket, azok nem panaszkodnak fórumokon és blogokon a nőkre? Ez még nem jelenti azt, hogy ők vannak kevesebben.
„Chewbacca védelem?”. Úgy jön ide, hogy amit a jóképű pasiról és a nem túl szép nőről írtam, abból te levontad a „következtetést”, hogy igazad van, még a csúnya nők is jobb eséllyel válogathatnak, mint a férfiak, miközben nem erről volt szó.
A jonmil… pedig megint az internetről szól, és egy lehetséges magyarázat lehet az is, hogy a nők zöme nem ír csak azért, mert hátha leesik egy potya numera, míg ez a férfiaknál azért előfordulhat. Nem?
„seekinagg…” pedig lehet, hogy csak arról van szó, hogy nem dicsekednek a kitartott fiúval, míg a férfiak igen, mert a közösség megítélése nem ugyanaz a két esetben.
„Egy meghívással a férfi nyíltan azt kommunikálja, hogy kell neki az a nő”. Nem egyértelmű, lehet, hogy csak kíváncsi rá, hogy kell-e neki az a nő, és ez csak a tizedik kávé után derül ki. Ha egy vállalati éttermet képzelek el, és a férfi „véletlenül” annál az asztalnál talál helyet, ahol a kiszemelt nő ül, és az ebéd végén megkérdezi, hogy hozhat-e egy kávét, akkor, ha nemleges választ kap, ő is magyarázhatja, hogy a nő nem szereti a kávét, vagy nem akarta, hogy a munkatársak lássák, ugyanúgy, ahogy szerinted egy nő magyarázhatja, hogy csak nem vette észre a pasi az irányított mosolyát. Szóval ez hülyeség. És egyáltalán, ha egy strapás nap után a kollégád megkérdezi, hogy meghívhat-e egy sörre, mert neki jólesne, ez lehet, hogy csak ennyi, nincs kedve egyedül beülni valahová. Szóval nem vagyok autista, csak egy meghívás a „társas dinamikában” sem jelenti azt, amit te belemagyarázol.
Mi van, te autista vagy? A „pusztán a létezéséért szeretni” nem szó szerint értendő, csak annyi hogy nem a karrierjéért, nem a pénzéért szeretjük a másikat, mert 18 évesem általában sem karrier, sem pénz nincs még. A pusztán a létezése annyi, hogy tetszik, okosnak tartom, megbízható, és működik a kémia. Ebben a formában létezik a világban, esetleg az életemben.
Itt már bejöhet „a legtöbb hajléktalan férfit a felesége juttatta az utcára”, és a „létezés” kérdése. Az azért nem egészen úgy van, hogy, ha egy egyébként dolgozó családapa kikerül a közös lakásból, akkor a levont gyermektartás után már nem marad annyi sem, hogy akár ketten valakivel kivegyenek egy szobát. Hány esetben jöhet szóba, hogy nem keresek inkább, de az a riherongy ne kapjon egy fillért se (és a gyerekek se), és innét már csak lefele. Erre gondoltál?
„a férfiak a nőktől csak feltételes szeretet kaphatnak” Ez megint hülyeség, mert nem így specifikus. Ne mond már, hogy a férfiak feltétel nélkül szeretnek egy nőt, ha az koszos, buta, nem is dolgozik, mert ahhoz lusta, de elég az, hogy nő, mert akkor feltétel nélküli szeretet kap a férjtől. Azért ez már a többi kijelentésednél is meredekebb.
„nem azért, mert a férfiak félnek a sikeres, határozott, munka világában helytálló nőktől vagy kevésbé érzik férfinek magukat attól, hogy a nőjüknek több a fizetése, hanem a nők nem állnak össze olyannal, aki náluk kevésbé sikeres.”. Már megint az alá-fölé rendelt viszonyú házasságokról beszélsz. Ha két frissen végzett egyetemista összeházasodik, csak azért, mert az előbb már leírtak szerint csak a létezésükért szeretik egymást, honnan tudod, vagy tudják ők, hogy sikeresek lesznek-e, vagy melyikük lesz a sikeresebb? És ne mond, hogy olyan házasságok márpedig nincsenek!
„Jé, melyik pályára mennek legkisebb arányban nők? Informatika, műszaki tudományok.”. Egy műszaki multinál dolgoztam. Az utolsó tizenöt évben az osztályon kétszer annyi nő volt, mint férfi, szervezők, programozók, villamosmérnökök, Az osztályvezető, és a központvezető is nő volt, sőt, volt egy három éves nagy számlázási project, annak a vezetője is nő volt. A férfiak azon a területen voltak túlsúlyban, ahol négykézláb mászva be kell kábelezni. De te biztosan jobban tudod, én csak a saját tapasztalataimról írok. Na, neked ezt is utoljára, mert ez reménytelen, te is csak saját magadat tudod meggyőzni, és úgy látszik, én is, de jól elbeszélgettünk.

Sadist 2017.11.26. 20:03:29

@élhetetlen: Jó, tudod mit? Igazad van.
A fiatal srácok is pont olyan válogatási helyzetben vannak, mint a fiatal lányok, legalább annyi férfi prostituálja magát és vállalja a selyemfiúk életét, mint nő, a nők soha nem nézik azt, hogy milyen hasznuk származhat egy férfivel való kapcsolatból, hanem pusztán a létezésük miatt szeretik őket és állnak össze velük, ugyanannyi vagy több párkapcsolatban a nő a fő kenyérkereső, mint amennyiben a férfi, valamint több női programozó, mérnök és műszaki ember van, mint férfi.

Megint elkövettem azt a hibát, hogy egy nőt logikus észérvekkel és tényekkel akartam meggyőzni egy vitában.

élhetetlen 2017.11.26. 21:59:15

@Sadist: Ez már a vicc kategória. „egy nőt logikus észérvekkel és tényekkel akartam meggyőzni”. Már nem megyek végig a dolgokon, csak pár példa.
„Olvasgass egy kicsit a neten, fórumokon, blogokon férfiak hozzászólásait!”. Tipikus észérv. A válaszom logikusabb: „Az nem merült fel benned, hogy talál azok a férfiak, akik boldogan élnek a velük egyenrangú feleségükkel, és nevelik a gyerekeiket, azok nem panaszkodnak fórumokon és blogokon a nőkre?”.
A statisztikád sugar daddy sugar mammy ügyben, és ebben a sorrendben, pl., New York: 8.12, 6.51, Wyoming: 1.59, 1.04. És nem írtam, hogy legalább annyi kitartott férfi van, mint nő, csak azt, hogy esetleg nem minden nő vallja be, mert nem dicsekednek a kitartott fiúval, míg a férfiak általában igen. Ez is teljesen logikátlan, gondolom. Amit te a szuper logikáddal levontál abból, amit írtam, sarkításnak is durva. A te stílusodban mondhatnám, hogy persze, igazad van, egész Amerikában egy szem kitartott fiú van, az jár az összes magát sugar mammynak valló nőhöz. Ahogy mondhatnám, hogy igazad van, a 18, 20 éves korukban összeköltözőknél is az van (bár még nincs se pénz, se karrier), hogy a nők elmennek egy jósnőhöz, hogy megtudják, mennyire lesz majd sikeres a férjük, és ha nem eléggé, akkor nem mennek bele a kapcsolatba. Persze.
Tovább nem érdemes erről beszélni, légy büszke az észérveidre, a logikádra, stb. Hogy nézne ki, ha férfi létedre nem lenne igazad. Ugye?

Sadist 2017.11.26. 22:24:51

@élhetetlen: Mondom, igazad van.
A fiatal srácok is pont olyan válogatási helyzetben vannak, mint a fiatal lányok, legalább annyi férfi prostituálja magát és vállalja a selyemfiúk életét, mint nő, a nők soha nem nézik azt, hogy milyen hasznuk származhat egy férfivel való kapcsolatból, hanem pusztán a létezésük miatt szeretik őket és állnak össze velük, ugyanannyi vagy több párkapcsolatban a nő a fő kenyérkereső, mint amennyiben a férfi, valamint több női programozó, mérnök és műszaki ember van, mint férfi.

Berelhetoreklamfelulet 2017.11.27. 15:34:50

@Sadist:
Ebbe már annyira sok a szarkazmus, hogy még a végén elhiszik hogy igaz...

#szájbergyerek# 2017.11.27. 20:09:02

@Sadist:
Ha elfogadhatóvá teszik ezt az életformát, akkor a "diplomás nő" a rokon értelmű lesz azzal, hogy "a nő aki végig r*****kodta a felsőoktatásban töltött éveket".
Innentől kezdve tök mindegy milyen diplomája van.

Pedig milyen büszkék rá, hogy több nő tanul és szerez végzettséget felsőoktatásban, mint ahány férfi.

Csak hát így elég kétes ez a dicsőség...

Arról nem is beszélve, hogy ugyanazt az attitűdöt fogja képviselni a diploma megszerzése után, csak ezúttal előléptetésért, fizetésemelésért stb. lesz konvertibilis valuta az, ami eddig a tandíjért volt.

Persze abban is lehet reménykedni, hogy varázsütésre tisztességes dolgozó nővé és/vagy tisztes családanyává válnak de nem túl életszerű.

DocBulywood 2017.11.28. 07:06:09

@Sadist:

"Megint elkövettem azt a hibát, hogy egy nőt logikus észérvekkel és tényekkel akartam meggyőzni egy vitában. "

:-(
:-|
:-)
:-D
X-D
:-D
:-)
:-|
:-(

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Utolsó kommentek

 • acycloren: @Jankove: Amerikát ne Magyarországhoz hasonlítsd, hanem mondjuk az Európai Unióhoz. Ahogy Amerikában is van New York meg San Francisco és a kontraszt velük szemben Nyugat-Virginia vagy Alabama, úgy ... (2019.06.23. 08:35) Egyre reményvesztettebb az Y generáció
 • Jankove: "Egyre kevesebben hiszik el az amerikai álmot, hogy tökmindegy honnan indulsz, Amerikában te is lehetsz milliomos." Mielőtt zokogni kezdünk szegény amcsikon, azért azt gyorsan tegyük hozzá, hogy mé... (2019.06.23. 01:53) Egyre reményvesztettebb az Y generáció
 • Jankove: @CleanYourRoom: "nem csoda, hogy a drogokhoz, opiátokhoz meg alkoholhoz menekülnek" Én csodálkozom, ugyanis a drog nemhogy nem oldja meg a problémát, hanem tovább súlyosbítja azt, ezt azért egy bi... (2019.06.23. 01:42) Egyre reményvesztettebb az Y generáció
 • acycloren: Jó kis lábszagú cipők, seggszagú harisnyák. Erről van szó. Megveszik a fetisiszták, beleverik. Loptam már én is tangát vendégségben, szagolgattam szennyesbe tett melltartót és bugyit. Sőt vertem már... (2019.06.22. 23:17) Furcsa szokás terjed a stewardessek körében
 • Zsolt Viczai: @moonlight777: Amúgy egyetértek,a kutya dolga az ugatás, jelezzen, ha van valami, de nem ész nélkül. csakugyan hibbant ez a világ, az ember azt hiszi, ő a minden, pedig a környezete nélkül, semmire ... (2019.06.22. 21:28) A kutyaugatást is büntetnék
 • Utolsó 20

Innen szemezgetünk

 • BBC News
 • Telegraph.co.uk
 • the Guardian
 • The Independent
 • MailOnline
 • CNN
 • The New York Times
 • POLITICO
 • The Huffington Post
 • Gawker
 • Vanity Fair
 • New York Post
 • Drudge Report
 • EL PAÍS
 • Chinadaily US Edition
 • elmundo.es