Kívül tágasabb

Miért válik el annyi leszbikus pár?

2017.10.29. 06:30, Kívül tágasabb , 10 komment

Érdekes statisztika jelent meg a minap, ami szerint két és félszer több a válás a leszbikus párok között, mint a férfi homoszexuális pároknál. Az okok nagyon érdekesek.

no_azonos_nemu_hazassag_foto_pexels_com.jpeg

Az azonos neműek közötti válások háromnegyede nőnemű párok között történik Angliában és Walesben a nemzeti statisztikai hivatal beszámolója szerint. 

Tavaly 112 válást regisztráltak, míg a megelőző évben csak 22-t. Összesen 87 leszbikus és 25 férfi homoszexuális házasság bomlott fel. A legfőbb válóok a hűtlenség volt. 

Az azonos neműek házassága 2014 óta legális az Egyesült Királyságban, az első három hónapban 1409 házasságot kötöttek meg, melyek 56 százaléka leszbikus kapcsolatból köttetett. Az elmúlt évben ezek 11 százalékát bontották fel. A férfi-férfi házasságok mindössze 4 százaléka végződött válással. 

A szociológusok szerint ennek a fő oka valószínűleg az, hogy a nők hamarabb és nagyobb elvárásokkal lépnek házasságra, mint a férfiak és ugyanolyan hamar döntenek a válás mellett is. 

Ezt támasztja alá Gunnar Anderson svéd, norvég és dán kutatása, amelyben kimutatta, hogy a heteroszexuálisok között dupla annyi nő kezdeményez válást, mint férfi. 

„A nők általában többet várnak a kapcsolat minőségétől, ahogy ezt több tanulmány is állítja. Korosztályokra lebontva is látszik az a tendencia, hogy több nő dönt a házassága lezárása mellett, mint férfi” – érvelt a kutató

Érdekes tény az is, hogy nem a házasság időtartama, hanem az együttélés, együttjárás vagy a kapcsolat teljes hossza determinálja a házasság fennmaradásának idejét. 

A heteroszexuálisok közötti válások száma is 6 százalékkal növekedett 2016-ra. Köztük 1000 házasságra 9 válás esik. De ez még mindig 20 százalékkal alacsonyabb, mint a 2003-2004-es válási csúcs volt. 

(Fotó: pexels.com)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!
Címkék: párkapcsolat

A bejegyzés trackback címe:

https://kivultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr4713104274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.10.29. 06:41:46

A homokos férfiak jól egymásra találnak, mint két férfiy akik mindkettenndugni akarnak, anyagi, szellemi szabadságot akar, ebben egyetértenek.

A nők viszont a házasságot, párkapcsolatot egy eszköznek tekintik, ami által valaki megoldja az életüket, vesz nekik designer táskát, cuki kisautót, fizeti a rezsit, a.lakás hitelét. Ha egy nő talál egy pasast, aki ezt megadja neki, akkor boldog. Ha két nő összejön, akkor mindkettő a másiktól várja ezt, tehát egyik se lesz boldog. El fognak válni.
A férfit sokkal egyszerűbb boldoggá tenni, elég neki a rendszeres szex és hogy viszonylag anyagi problémáktól és hisztitől mentesen élhessen. Igaz ez a hetero és homo férfiakra is.

Jakab.gipsz 2017.10.30. 07:59:29

Minden nő: "irigy és kapzsi", ez a női princípium lényege, és persze hiszékenyek, a legjobbat akarják mindenből ez pedig egy evolúciós, hajtó erő.

Aztán kapnak olyant, amilyent, meg érdemelnek.

totii 2017.10.30. 08:07:44

A nők nem homoszexuálisak?

különvélemény 2017.10.30. 08:19:49

Hát igen, a női elvárások és a női önkép...
Ez a példa tökéletesen szemlélteti a helyzetet.
Nem érti miért nincs pasija, pedig ő micsoda remek parti, még PhD-je is van történelemből (gondolom valamilyen gender szak).

www.youtube.com/watch?v=dE8UHCDVYB8

Mentol frász 2017.10.30. 08:58:21

Persze, " többet várnak a kapcsolat minőségétől...".
Egyszerűen csak egymás mellé kell tenni egynél több nőt huzamosabb időre -> sose lesz jó vége! Ez simán empíria, és már mindenki tisztában van vele, szerintem.

Kelly és a szexi dög 2017.10.30. 09:37:44

A divat változására a nők érzékenyebben reagálnak!

Drednaught 2017.10.30. 10:00:18

:D
Nem is értem, hogy min lepődtek meg?
A nők imádnak válni, mert nekik nettő anyagi nyereség.
Hát amikor egy nővel házasodnak össze - vicces képzavar, de - a fasz rosszabbik végére kerülnek :)

Szalay Miklós 2017.10.30. 10:34:27

Tessék egy tömör és (szerintem) objektív összefoglaló a homoszexualitásról:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid051

(A legfelső sor a kép tetején, "Homoszexualitás". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

Lásd továbbá a "Szexualitás összetettsége" részt is, arról hogy egy embernek többféle neme van (biológiai, mentális, társadalmi, stb...), és hogy ezek nem mindig passzolnak egymáshoz.

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2017.10.30. 11:16:19

Csak annyit tennék hozzá, hogy nagyon ürólük a hozzászólások szellemiségének. Pár éve a blog.hu még tel volt blue pilles manginákkal, de ma benéztem ide és látom, hogy nagyot fordult a világ.

Hála a férfijogi és MGTOW mozgalmanak, a FÉRFI!!!-ak marokszámra tömik magukba a piros pirulát és jönnek rá arra, hogy kik is ezek a mai mondern emancipált nők.

Csak igy tovább, Uraim!

Denise Hogyisdugják 2017.10.30. 13:44:17

egy nőnek az agyában - hogyan is fogalmazzak a legkevéssé sértően - némiképpen zűrzavar uralkodik, már ami az érzelmeket illeti. sokkal nagyobb skálán élik is élik meg, sokkal érzékenyebbek és így tovább. gondolom, ez a zűrzavar két nő esetében nem lineárisan, hanem az egymást erősítő hatása miatt inkább exponenciálisan növekszik...
mi hapsik sokkal egyszerűbbek és kiszámíthatóbbak vagyunk, jobban tudjuk, mit akarunk és mit nem, sőt jó eséllyel még az odavezető "utat" is gyorsabban és könnyebben tesszük meg.

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Utolsó kommentek

 • acycloren: @Jankove: Amerikát ne Magyarországhoz hasonlítsd, hanem mondjuk az Európai Unióhoz. Ahogy Amerikában is van New York meg San Francisco és a kontraszt velük szemben Nyugat-Virginia vagy Alabama, úgy ... (2019.06.23. 08:35) Egyre reményvesztettebb az Y generáció
 • Jankove: "Egyre kevesebben hiszik el az amerikai álmot, hogy tökmindegy honnan indulsz, Amerikában te is lehetsz milliomos." Mielőtt zokogni kezdünk szegény amcsikon, azért azt gyorsan tegyük hozzá, hogy mé... (2019.06.23. 01:53) Egyre reményvesztettebb az Y generáció
 • Jankove: @CleanYourRoom: "nem csoda, hogy a drogokhoz, opiátokhoz meg alkoholhoz menekülnek" Én csodálkozom, ugyanis a drog nemhogy nem oldja meg a problémát, hanem tovább súlyosbítja azt, ezt azért egy bi... (2019.06.23. 01:42) Egyre reményvesztettebb az Y generáció
 • acycloren: Jó kis lábszagú cipők, seggszagú harisnyák. Erről van szó. Megveszik a fetisiszták, beleverik. Loptam már én is tangát vendégségben, szagolgattam szennyesbe tett melltartót és bugyit. Sőt vertem már... (2019.06.22. 23:17) Furcsa szokás terjed a stewardessek körében
 • Zsolt Viczai: @moonlight777: Amúgy egyetértek,a kutya dolga az ugatás, jelezzen, ha van valami, de nem ész nélkül. csakugyan hibbant ez a világ, az ember azt hiszi, ő a minden, pedig a környezete nélkül, semmire ... (2019.06.22. 21:28) A kutyaugatást is büntetnék
 • Utolsó 20

Innen szemezgetünk

 • BBC News
 • Telegraph.co.uk
 • the Guardian
 • The Independent
 • MailOnline
 • CNN
 • The New York Times
 • POLITICO
 • The Huffington Post
 • Gawker
 • Vanity Fair
 • New York Post
 • Drudge Report
 • EL PAÍS
 • Chinadaily US Edition
 • elmundo.es