Kívül tágasabb

A legjobb idei összeesküvés-elméletek

2014.12.29. 06:45, Kívül tágasabb , 6 komment

Nyakunkon az év vége, úgyhogy lassan lehet mérleget vonni 2014 eseményeiből. Mi most az általunk legjobbnak ítélt összeesküvés-elméleteiből mutatunk be egy összeállítást. Van miből válogatni…

A kamu Holdra-szállástól a Diana hercegnőt meggyilkoltató brit királyi családon át a 2001. szeptember 11-i, Egyesült Államok elleni, belülről szervezett támadáson át számtalan összeesküvés-elmélettel lehet szórakozni (vagy lehet rajtuk nevetni, esetleg elhinni őket – kinek-kinek vérmérséklete és világnézete szerint), az idei év is hozott pár olyan történetet, ami gyarapíthatja ezt a listát. Lássuk!

1. Pitbull, a rapper már 2012-ben megjósolta a maláj repülőgép tragédiáját

Az MH370-es maláj repülőgép eltűnése hónapokon keresztül tartotta lázban a világ közvéleményét, így aztán nem csoda, hogy szakmányban jöttek az összeesküvés-elméletek.

Ezek közül az egyik legjobb az volt, hogy Pitbull és Shakira 2012-es Get It Started című száma megjósolta az eseményeket, méghozzá a következő sorokkal: „Now it's off to Malaysia” és „Two passports, three cities, two countries, one day” (azaz „És most elhúzunk Malajziába”, valamint „Két útlevél, három város, két ország, egy nap”).

A két útlevél „természetesen” arra az osztrák és olasz okmányra utal, amivel két iráni jutott fel a fedélzetre, a három város Malajzia, Kína és Vietnam fővárosára, míg a két ország Malajziára és Vietnamra. Nyilván.

2. John McCain amerikai szenátor találkozott az Iszlám Állam képviselőivel

Tulajdonképpen csodálkozunk is, hogy egyetlen kormánypárti orgánum sem kapta még fel azt az elméletet, mely szerint a republikánus volt elnökjelölt (aki ugye nemrégiben keményen kritizálta Orbán Viktor miniszterelnököt is) és a szélsőséges militáns Iszlám Állam között valamilyen találkozó jött volna létre még az amerikai politikus 2013-mas szíriai útja során.

Az egész ügy középpontjában álló fénykép persze hamisítvány (John McCain természetesen nem tüntette ki az ISIS-t vezető al-Baghdadit, nem is találkoztak, miként ez a The Washington Post tényfeltáró anyagából is kiderült), mindenesetre kiváló táptalajt szolgáltatott azoknak az összeesküvés-elméleteknek, melyek szerint az amerikaiaknak szerepük lenne az Iszlám Állam megszületésében.

3. Na, de tényleg az amerikaiak állnak az ISIS mögött!

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint pár screenshot, amin a Password 360 felirat látható, és amelyek állítólag Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter könyvéről készültek, és melyek állítólag bizonyítják, hogy a CIA ( na, jó, esetleg a Moszad) áll az Iszlám Állam mögött, melyet azért hoztak létre, hogy lejárassák a muszlimokat és megtörjék a közel-keleti arab egységet.

Túl azon, hogy a screenshotnak semmihez semmi köze, Hillary Clinton könyvében sem szerepel még csak utalás sem rá.

4. Az MH17-es gépet az ukránok lőtték le, mert azt hitték, Putyin ül rajta

A hatalmas nemzetközi botrányt okozó merénylettel gyakorlatilag mindenkit megvádoltak már, értelemszerűen mindkét oldal a másikat. Az egyik legjobb (és a Russia Today orosz propagandaadó által is támogatott) változat szerint az ukránok lőtték le tévedésből, mert azt hitték, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök ül rajta – miközben az ő gépe egy órával később haladt volna el ugyanott.

Az oroszok szerint tulajdonképpen a III. világháborút akarták kirobbantani, méghozzá nem más, mint az Új Világrend urai. Vagy valami ilyesmi.

5. Az ebolát népességszabályozás céljából robbantották ki

A legkevésbé vicces talán ez az elmélet, hiszen miatta rengeteg olyan ember került veszélybe a betegséggel leginkább sújtott területeken, aki valójában segíteni ment oda.

Az Iszlám Nemzet finoman szólva is ellentmondásos vezetője, Louis Farrakhan által is előszeretettel terjesztett teória lényege, hogy az ebolát kifejezetten azért fejlesztették ki, hogy afrikaiakat gyilkoljanak vele. „Ha fekete vagy barna vagy, akkor el akarnak pusztítani” – jelentette ki. Az iráni tévé még vitát is rendezett azzal a címmel, hogy „kiderüljön, vajon az ebola egy emberi kéz által létrehozott betegség, amit az amerikaiak arra használnak, hogy még több afrikai erőforráshoz férjenek hozzá”.

6. Keanu Reeves valójában vámpír

Ehhez nem kellenek szavak, akkora hülyeség. Izé… vagy mégsem? :)

keanu_reeves.jpg

(via)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása