Kívül tágasabb

Felfüggesztették a suliból a keksz miatt

2014.02.02. 06:49, Kívül tágasabb , 32 komment

Határozott és tántoríthatatlan hívei vagyunk az egészséges étkezésnek, gyerekek esetében hatványozottan, mégis, ami egyes iskolákban zajlik, az már túllép a józan ész határán. Nemrégiben egy hatéves kisfiút függesztettek fel 4 napra Angliában azért, mert egészségtelen sajtos kekszet vitt magával tízóraira.

A hatéves Riley Parson (a nyitóképen két zacskó sajtos keksszel) négy napig nem mehet iskolába, miután a tanárai valami borzalmas dolgot találtak a tízórais csomagjában. Nem, nem kábítószert, nem is tiltott teljesítményfokozót, hanem egy egész zacskó Mini Cheddars sajtos kekszet.

A Colnbrook C of E általános iskola vezetői úgy gondolták, ez a megfelelő mód a kis Riley Pearson (és szülei) megrendszabályozására, mivel már tűrhetetlen, ahogyan megsértették az iskola egészséges étkezésre vonatkozó előírásait.

Se csoki, se chips, se üdítő

Az angliai Sloughtól nem messze fekvő iskola az év elején (azaz januárban) fogadta el a szigorú előírásokat, ezek keretében felhívták a szülők figyelmét az egészséges étkezés fontosságára és jelezték, hogy ne adjanak a gyerekeiknek csokoládét, különböző édességeket, chipst és cukros üdítőitalokat.

„Egyszerűen nem értjük, milyen alapon mondják meg, mit adhatunk enni a saját gyerekünknek. Ha egyáltalán valami baja van, akkor Riley inkább túl sovány, ráférne pár plusz kiló" – nyilatkozta az anya, Natalie Mardle.

A 24 éves asszony (aki egyébként jelenleg a negyedik gyermekét várja) hozzátette: a kiegyensúlyozott étrendnek a szénhidrát, a cukor és a zsír is része. „Nem egyes ételek kitiltásáról van szó, hanem a helyes arányokról" – vélte.

Riley Parson otthonról általában szendvicset, joghurtot, valamilyen snacket, egy csomag sajtos kekszet és vizet visz magával az iskolába. Az anya szerint a kisfiú otthon is egészséges, kiegyensúlyozott étrendet követ.

A gyermek szülei egyébként kedden ismét találkoznak az igazgatóval, ekkor derül ki, hogy Riley ismét mehet-e iskolába.

Az igazgató szerint minden rendben, kivéve...

„Nagyszerű reakciót kaptunk, a szülők és a gyerekek részt vesznek a programban és elégedettek azzal, ahogyan mindez a tanulóinkra hat. Nem beszélhetünk egyes esetekről, de van egy család, aki nem áll készen az új előírások betartására" – mondta az ügy kapcsán az iskola igazgatója.

„Jelenleg arról beszélgetünk velük, miként is léphetnénk előre. Négy napra hazaküldtük a diákot, mert nem tartotta be az előírásokat. Erre azért volt szükség, hogy megkíméljük a gyermeket egy bonyolult helyzetben" – hangsúlyozta Jeremy Meek.

Nagy-Britanniában az elmúlt években komoly vita témát jelentett az iskolai étkezések minősége. Többen is próbálták megreformálni (a leghíresebb kezdeményezés talán a sztárséf Jamie Oliver nevéhez fűződik), inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Más kérdés, hogy vajon ebben az esetben nem sikerült-e átesni a ló túloldalára és nem lett-e fontosabb a szabályok betartása a gyerekek érdekeinél. Ti mit gondoltok?

(via)

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

A bejegyzés trackback címe:

https://kivultagasabb.blog.hu/api/trackback/id/tr735793375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzerződésSertés 2014.02.02. 17:00:09

A szabály az szabály és nem úgy működik, hogy ami nem tetszik, azt én nem tartom be.Ha abba az iskolába akarja járatni a gyerekét, akkor igenis tartsa be, amit kérnek tőle. Svájcban ugyanezt kérik mindn iskolában, csak egészséges uzsonnát lehet beküldeni, miért kell ezzel az ésszerű kéréssel dacolni?! Amúgy meg a sovány fiúcskát nem hízlalni, hanem sportoltatni kellene, hogy legyen étvágya, de mit várjunk attól a négygyerekes 24 éves nagyeszűtől, aki szerint a chips jobb, mint a zöldség...

Bambano 2014.02.02. 18:44:45

ezek betegek.
igazán kedves az iskolától, hogy nem bombáztattál le a raf-fal a szülők házát.

megtürt személy 2014.02.02. 19:23:37

Nem értem mit csodálkoznak egyesek, Észak-Korea bizony egy ilyen ország.

ViktoriaF 2014.02.02. 19:28:32

Nem ertem az iskolat, ha annyira fontos mit visz a gyerek, miert nem talalnak az etkeztetesre kozosen megoldast. Peldaul azt, hogy az osszes gyerek ugyanazt egye es a szulok dobjak ossze minden nap. Igaza van az iskolanak, hogy fontos az egszseges etkezes, de a tiltas nem mukodik minden esetben.

Holle anyó 2014.02.02. 19:36:45

Sztálin és Hitler beájulna. KimJongUn pipafüst.
Gondoltam, hogy jön valami fasz, aki a barom svájciak szabálymizériáját fogja követendő példaként emlegetni. :)))))))

Az az igazság, hogy az emberek többsége egyszerűen igényli, hogy mások irányítsák az életét valami aktuális ideológia (vallás, egészségtudatosság, politika, művészet, divat, stb.) alapján.

Ezek a véglények alkalmatlanok az önálló gondolkodásra és az önálló életre. Egyszerűen nem tudnának mit kezdeni magukkal, ha nem mondanák meg nekik, hogy mit kell enni, mit kell felvenni, mit kell gondolni, stb. Azt a végtelen ürességet, ami bennük van, mások erőszakosságával kívánják kitölteni ebben a förtelmes, gusztustalan és szánalmas szado-mazo játszmában.
Aztán vannak a politikusok, tanárok, hivatásos megmondóemberek, stb., akik attól élveznek el, ha másokra ráerőltethetik a saját nézeteiket. Ők a szadisták ebben a körben.

Én pedig ezeket mind úgy utálom, mint a friss, bűzölgő fekáliahalmot. Broááááááááááááf!

És ezekre gyereket bízni..... kimeríti a kiskorú veszélyeztetésének fogalmát.

lyken 2014.02.02. 20:06:48

"„Egyszerűen nem értjük, milyen alapon mondják meg, mit adhatunk enni a saját gyerekünknek. Ha egyáltalán valami baja van, akkor Riley inkább túl sovány, ráférne pár plusz kiló" – nyilatkozta az anya, Natalie Mardle."
Anyuci elgondolkozhatna, hogy a gyerekre a pár plusz kiló az zsír legyen vagy izom.

"a kiegyensúlyozott étrendnek a szénhidrát, a cukor és a zsír is része. „Nem egyes ételek kitiltásáról van szó, hanem a helyes arányokról – vélte."
Szuper, de akkor miért nem úgy tartja az arányokat, hogy a chipset a gyerek otthon egye és ne az iskolában? Alkalmazkodva a szabályokhoz? Ha nem felel meg neki a szabályozás, el lehet menni másik iskolában.

"Az az igazság, hogy az emberek többsége egyszerűen igényli, hogy mások irányítsák az életét valami aktuális ideológia (vallás, egészségtudatosság, politika, művészet, divat, stb.) alapján."
Az az igazság, hogy az USA-ban és UK-ban is komoly probléma a gyerekek elhízása. A szülők tojnak rá, ezért kvázi kényszerítik őket.

Zsofir · http://sundsvallzsofi.blogspot.se/ 2014.02.02. 20:28:18

Ez csak nekünk furcsa, Svédországban is tilos üdítőt bevinni az (egyik) általános iskolába. Ezt a szülők és a gyerekek is elfogadják.
Még mindig jobb, mint nálunk a sulibüfé annak idején, ahol zsírben úszó csipszet árultak.

Szputya 2014.02.02. 20:44:55

Nálunk Túró Rudit nem vihet a gyerek a suliba... tudomásul vettem, csak itthon kap... :)
Mardle anyuka is nyugodtan adhat almát a sajtos keksz helyett, aztán a kekszet megeszi uzsonnára, otthon...

andrisi 2014.02.02. 20:57:32

Fontos ismerni a környezetet is. Azthiszem a Határátkelő blogon volt egy beszámoló angol iskolába vetődött magyar gyerekekről. Ott említették, hogy ha meg is büntették a gyereket valamiért, akár szigorúan is - mint itt - aztán ugyanolyan egyenlőként bántak vele, és nem bélyegezték meg. Ilyen összefüggésben nem olyan rémes ami itt történt...

Bambano 2014.02.02. 21:25:06

@andrisi: ez a rájli perszon eléggé olyan névnek tűnik, hogy idegengyűlölet esete nem merül fel.

@Zsofir: és nálatok rögtön felakasztanak egy hatévest, ha ekkora bazinagy horderejű hibát vétett? vagy esetleg egy tanár elbeszélget vele, hogy ez helytelen, elveszik tőle a vacakot, majd mikor délután hazamegy, visszaadják neki?

@lyken: és úgy kell kényszeríteni a *szülőt*, aki valószínűleg a hibát vétette, hogy sz.rrá büntetik a *gyereket*? milyen nevelés ez? így csak iskolai lövöldözős meg osztálykiirtós gyereket lehet nevelni, akit arra szocializálnak, hogy minden apró-cseprő hibáért ekkora büntetés van, majd egyszercsak teleszalad a napozója a kölöknek és akkor meg csodálkoznak, hogy puskárol.

Holle anyó 2014.02.02. 21:27:55

@lyken: Te is elgondolkodhatnál azon, mi a különbség az önként, örömmel és hittel, életmódszerűen vállalt egészségtudatos táplálkozás és az ostoba, erőszakos kioktatás között. Pl. az, hogy ma egészségesen enni kötelező, holnap meg esetleg karlendítéssel köszönni lesz kötelező. Oszt ha nem tetszik a karlendítés, mennyé másik oskolába.

Zsofir · http://sundsvallzsofi.blogspot.se/ 2014.02.02. 21:32:52

A családok tudomásul veszik a szabályt.
Amúgy ez teljesen egybevág a svéd családok mentalitásával, hétköznap csak módjával kap a gyerek édességet és cukros üdítőt, de péntek este és szombaton szinte korlátlanul tömhetik magukba a gumicukrot és az üdítőt (hogy ez jó-e vagy sem az egy külön vitasorozat lenne). Tehát a gyerekek nem lepődnek meg, hogy az iskolába "nem való" az édesség.

HgGina 2014.02.02. 22:02:52

Hülye angolok, angol hülyék.
Majd pont egy angol beszél gasztronómiáról... pffff...
Mint a német humor és az olasz szervezőképesség.

antisystem 2014.02.02. 22:19:34

Hát, a helyzet az, hogy én nem engednék gyereket ilyen szemléletű iskolába - és akkor ez pontot is tenne a történetre.

szuperkrumpli 2014.02.02. 22:27:36

Gondolom nutelláért a gyereknek 2 év javító, muternak meg 10 év egy szigorított supermaxiban!

Holle anyó 2014.02.02. 22:56:32

@Zsofir: Tehát akkor nem egészségtudatosan táplálkoznak, hanem betartják a szabályt, amiről az a véleményük, hogy baromság, de nem akarnak ütközni.

Ehhez csak gratulálni tudok. :(((( Így lehet bérrabszolga fogyasztódroidot nevelni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.02.02. 23:50:41

mi a tokom baj van a sajtos kekszel?

Udo von Raumschiff · http://udomongya.blog.hu/ 2014.02.03. 00:01:30

Sajtos keksz, emberek! Aki itt azt a verklit tekeri (SzerzodesSertes, lyken), hogy a szabály az szabály, meg hogy a gyerek javára van az egész, gondolkodjon már! Nem diszkódrogot vitt a gyerek az iskolába, de még csak nem is zsíroskenyeret vagy töpörtyűkrémet. Nyomorult sajtos kekszet! És nem üzennek a szülőnek, nem, hanem FELFÜGGESZTIK a gyereket, mintha belevizelt volna az igazgató akváriumába, vagy rágót nyomott volna Mabel Perkins hajába.
És a legdrámaibb az igazgató nyilatkozata. Egészen hátborzongató a stílusa, a Hollywoodban kitalált leghidegrázósabb pszichopaták szövegét idézi - vagy épp a Főnénit a Száll a kakukk-ból... Már csak az kéne, hogy felfüggesztés helyett jeges fürdővel bírják rá az egészséges táplálkozásra, visszaeső kekszevőket pedig próbálhatnának elektrosokkal korrigálni... hogy „megkíméljék a gyereket” „egy bonyolult helyzetben”, ha „még nem áll készen” arra hogy megtegyék vele a jót...

lyken 2014.02.03. 09:31:00

@Bambano: @Holle anyó: Utánanéztetek a történetnekM Vagy csak kialakítottatok egy véleményt és most ragaszkodtok hozzá?
A család egy szoctámogatásokon élő támogatott família. Már többször figyelmeztették őket, mikor nem volt foganatja, akkor döntöttek a 4 napos felfüggesztés mellett.
Gondolom láttál már magyarországi szociális segélyekből élő családot ahol anyuka 18 éves kor alatt kezdve fiatalon sorozatban gyártja a gyerekeket. Olyan szinten, hogy 24 évesen már 4 gyerekes anya(24-7=17 évesen szült először?) Aztán remekül elmagyarázza, hogy a szabályok ellene lettek hozva. Mert neki csak jogai vannak, kötelességei nem. A kötelességei olyan szabályok miatt vannak, amik rasszisták és kirekesztők. Magyarországon ilyenkor rohan is egy TASZ ügyvéd megvédeni.

"így csak iskolai lövöldözős meg osztálykiirtós gyereket lehet nevelni"
Remek. Akkor áruld el, hogy miért kényszerítette bele a szülő a gyereket ebbe a szituációba? Miután többször figyelmeztették őket. Vagy szerinted az a normális, hogy a gyerek azt tanulja meg otthon, hogy rá nem vonatkoznak a szabályok? Mert ilyet is láthatsz Magyarországon. Tele vannak a börtönök ilyenekkel.

lyken 2014.02.03. 09:41:11

@Udo von Raumschiff: "És nem üzennek a szülőnek, nem..."
Te 4-5 megelőző üzenetet hogy szoktál hívni? Partiértesítő?

Volt fél éve egy felkapott UK eset, mikor hazazavartak egy kislányt kirándulásról, mert csokipartit tartott. Ott a magánlevelét bontották fel amit anyjának írt haza. Na az tényleg vitatható volt. Ez nem az.

antisystem 2014.02.03. 10:05:11

@lyken: "agy szerinted az a normális, hogy a gyerek azt tanulja meg otthon, hogy rá nem vonatkoznak a szabályok? " - nem tudom, szembejött-e már neked az, hogy a történelemben milyen formációk voltak azok, amelyek a REND-et fetisizálták... nekem olyan nevek jutnak eszembe, mint Sztálin, meg Hitler...
Aztán vannak ugye másféle gondolkodások is, pl. amelyik azt mondja, hogy a szombat (törvény) van az emberért, és nem az ember a szombatért (törvényért) - talán ismerős számodra is...

SzerződésSertés 2014.02.03. 12:35:51

@Holle anyó: "Gondoltam, hogy jön valami fasz, aki a barom svájciak szabálymizériáját fogja követendő példaként emlegetni. :)))))))"

Mivelhogy itt élek, te női nemiszerv... És az én gyerekem tuti nem fog infarktus, magas vérnyomás, vagy cukorbetegség miatt felfordulni 45 évesen, te a tiédet nyugodtan tömd szemét kajákkal, amiben csak kalória van, de tápanyag nincs, de legalább ne hirdesd az ostobaságodat, főleg nem ilyen alpári modorban, édesanyák gyöngye.

Péntek Úr 2014.02.03. 14:25:01

Igen ez a gyerek pont úgy néz ki, aki CSAK sajtos kekszen él, egész életében ezt fog enni, semmi mást, és 45 évesen infarktus, magas vérnyomás, vagy cukorbetegség miatt fel fog fordulni.

lyken 2014.02.03. 19:32:13

@antisystem: "nem tudom, szembejött-e már neked az, hogy a történelemben milyen formációk voltak azok, amelyek a REND-et fetisizálták... nekem olyan nevek jutnak eszembe, mint Sztálin, meg Hitler...
Aztán vannak ugye másféle gondolkodások is, pl. amelyik azt mondja, hogy a szombat (törvény) van az emberért, és nem az ember a szombatért (törvényért) - talán ismerős számodra is..."

Tényleg, valóban, az Egyesült Királyságban lehetetlen állapotoknak teszik ki a gyerekeket, miközben fasisztává nevelik őket, ez egyértelmű: hataratkelo.blog.hu/2012/08/04/a_legkisebb_lanyunk_mar_angolul_almodik

Lehetetlen körülmények, elnyomás a köbön, gondatlanság, pfujjj...

Bezzeg Magyarországon, a demokrácia őshazájában, ahol a másképp gondolkodók elnyomása ismeretlen és mélyen erkölcstelen fogalom, Magyarországon, ahova vízum kell, különben elárasztank a bevándorlók, habzsi-dőzsi van az iskolában:
index.hu/belfold/2013/12/29/a_poklot_mutatjak_a_gyerekeknek/

Nincs itt kényszer utopisztánban, itt nincsenek betartandó szabályok, bezzeg a fasisztoid-néci angoloknál. Magyarország olyan marha flexibilis, hogy ha kifogsz egy szociopata hittantanárt akkor... őőő... ja, hát akkor megszívtad, mert a rendszer nem téged véd hanem azt aki pokollá tesz a gyerek életét.

Az iskolák eszményiek, nyugaton Magyarországot emlegetik, mint példaképet ahová tovább kell fejlődniük:
index.hu/gazdasag/2013/06/25/szulok_allhatjak_az_iskolai_felujitasokat/
index.hu/belfold/2014/01/27/brutalisra_sikerult_a_klik_eltitkolt_atvilagitasa/

Világsiker, már készítik elő a licenszdíjas exportját, amiből várhatóan a komplett államadósságot kifizetik egy év alatt.

Udo von Raumschiff · http://udomongya.blog.hu/ 2014.02.03. 23:41:31

Na, megjött a többi táplálkozásfasiszta és egészségnáci.
Az elhízás nevű táplálkozászavar és szövődményei (infarktus, cukorbetegség stb.) azokat érinti, akik többet esznek a kelleténél. Többet, mint amennyit el tudnak/akarnak égetni. Lehet cifrázni, mindenféle idióta elméleteket gyártani 17 napos, 50 kilométeres, 10 000 éves, vörös-zöld-sárga diétákról, hablatyolni alkati sajátságokról („alig eszem valamit, mégis hízok”) de a termodinamika alaptörvényei nem hazudnak: Az a kalória, amit nem viszel be, az nem épül be. Az a kalória, amit elégetsz, nem épül be. Ha kevesebb kalóriát viszel be, mint amit elhasználsz, le fogsz fogyni. Ennyi. Ezt még senki sem tudta megcáfolni. A fényevők megpróbálták, de meghaltak.

Ha fogyni akarsz, a diéta abban segít, hogy a kevesebb bevitel mellett is meglegyen minden fontos tápanyag a megfelelő arányban, de egyébként a devitel/égetés arény mindent eldönt. A termodinamika.

Egyél normálisan, mozogj normálisan, ne stresszelj (legalább a kaja miatt ne), és ne legyél táplálkozásfasiszta és egészségnáci. A kulcsszó a NORMÁLIS. Ne ess egyik végletből a másikba, ne görcsölj rá semmilyen táplálkozásperverzióra (paleoilt somlói galuska, édes Istenem!) Ha táplálkozászavarod van, ne akard a saját nyomorodat másokra kivetíteni, s osztani az észt, hogy kinek mit szabad ennie.

Én megfigyeltem: a küldetéstudatos táplálkozásnácik mindig a táplálkozászavarosokból lesznek. Megnézném az angol iskola tanári karát, hogy hol lötyög egy kis háj, hol feszül egy kis anorexia, mi mehetett ennyire az agyukra...

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.02.05. 10:42:49

@SzerződésSertés: En is Svajcban elek, itt jar iskolaba a gyerekem, de meg soha meg sem emlitettek hogy milyen etelt vihet vagy nem vihet. Gondolom azert sem, mert delben 1,5 oras ebedszunet van, akkor szepen a legkisebbtol a legnagyobbig haza ballagnak ebedelni.
Csodajara jarnak irigykedve a gyerekemnek, mert o az egyetlen, aki visz otthonrol szendvicset. Azt is emlitsuk meg, hogy salatalevelen, fott tesztan bolti paradicsomszosszal, meg joghurton elnek. 10 perc alatt foznek ebedet vacsorat. Na vajon mibol, es hogy?
Sok mindenben peldat vehetnenk roluk, de pont a gasztronomiat ki kellene hagyni.

MTA rendes tagja 2015.08.20. 18:08:38

1. Az iskolának joga van ehhez.
2. A szülő beirathatja másik iskolába.
3. Ha nincs a környéken másik iskola, elköltözhet.
4. Ha nincs lehetősége elköltöznie, akkor a többség zsarnoksága miatt igazodnia kell ezekhez az ostoba szabályokhoz. Vagy megszegi a szabályokat, és akkor kiközösítik. Nem jó helyzet, nem jó a túlszabályozás.

LondoniTódi · http://greenwichlakas.blog.hu 2016.10.30. 18:40:51

@SzerződésSertés: Még jó, hogy nem tartóztatták le a szülőket, mérgezés gyanújával. Most már legyen mindenki gasztroenterológus, mert az az iskolai szabályzat? Teljesen egyetértek a szülőkkel, a helyes arányokat kell betartani, nem pedig teljesen betiltani dolgokat. Ha eleget mozog a gyerek és változatosan étkezik, akkor abba bele kell, hogy férjen egy zacskó chips is.

LondoniTódi · http://greenwichlakas.blog.hu 2016.10.30. 18:44:46

@MTA rendes tagja: Ha a kurumplis chips nem illegális vagy korhatárhoz kötött Angliában, akkor az iskola sem tilthatja be, hiszen nincs hatósági jogköre. Ezt azt hiszem az ügyvédem útján közölném a T. igazgatóval. Azt, hogy hova dugja a krumplis chipsét, saját magam mondanám meg neki.

LondoniTódi · http://greenwichlakas.blog.hu 2016.10.30. 18:45:51

Csak én nem értem, hogy az anglikán iskolákban miért számít büntetésnek, ha egy gyerek nem mehet iskolába??? Én annak idején nem éreztem volna megbánást ha otthon kell ülnöm négy napig...

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Utolsó kommentek

 • sutyerák: ajánlottam a Fűmesternek. egy volt kolléga cége. jó gyerek (2019.04.21. 15:21) Be lehet költözni a Buckingham-palotába
 • kiskutyauto: Szerintem a fizu sem lehet gyenge. Legalább 2000 font kell legyen és ugyebár hozzá a szállás és kaja ami még egyszer annyit ér kb per hó. Azonban itt csak a legelitebb kertész csapat rúg labdába, ka... (2019.04.21. 15:10) Be lehet költözni a Buckingham-palotába
 • élhetetlen: @Nagy fasz vagy te Válasszunk: Jó a humorod, gondolod. Gondom, azt is el tudod képzelni, ahogy a teljes királyi család sorban áll a palota egy db. wc-jénél a 800 alkalmazottal együtt reggelente. (2019.04.21. 15:07) Be lehet költözni a Buckingham-palotába
 • élhetetlen: @darlacko: Kicsit másképp látom, bár nem ismerem a viszonyokat. Csak így az internetről: Single szoba – £90-120, azaz 4700-6200 font /év, és ez nagyon a központban van. Nem kell napi több órát bumli... (2019.04.21. 14:54) Be lehet költözni a Buckingham-palotába
 • Nagy fasz vagy te Válasszunk: " lehet élvezni a királyi udvar rekreációs létesítményeit, béren kívüli juttatásként." Azért az fasza lehet, hogy lerúgod a pacskert, aztán ráüvöltesz Böskére, hogy na húzzál ki a jacuzziból vénass... (2019.04.21. 12:18) Be lehet költözni a Buckingham-palotába
 • Utolsó 20

Innen szemezgetünk

 • BBC News
 • Telegraph.co.uk
 • the Guardian
 • The Independent
 • MailOnline
 • CNN
 • The New York Times
 • POLITICO
 • The Huffington Post
 • Gawker
 • Vanity Fair
 • New York Post
 • Drudge Report
 • EL PAÍS
 • Chinadaily US Edition
 • elmundo.es