Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kívül tágasabb

A szexszimbólum szörnyű titka

2013.09.09. 06:49, Kívül tágasabb , 2 komment

Kívülről nézve Marianne Faithfull nem panaszkodhatott az életre: sikeres énekesi karrier mellett hosszú évekig volt Mick Jagger barátnője, a hatvanas évek egyik szexszimbólumaként nők milliói irigyelték. Most azonban olyasmit árult el magáról, amit eddig talán még a hozzá legközelebb állók sem tudtak.

1964-ben egy szőke, már-már szűzies szépség robbant be a brit könnyűzenei életbe. Marianne Faithfull az As Tears Go By című dalt énekelve hódította meg egy csapásra Nagy-Britanniát és – elsősorban – a férfiszíveket.

A felvétel előzménye egy parti volt, ami a londoni művészvilág egyik központi alakja, John Dunbar adott ugyanazon év elején és melyen ott volt Andrew Loog Oldham is, aki akkoriban egy bizonyos The Rolling Stones nevű zenekart menedzselt, melynek abban az évben jelent meg az első (majd gyors egymásutánban a második és a harmadik) nagylemeze.

Oldham egyik fő feladatának ekkoriban azt tartotta, hogy rávegye a banda két tagját, Mick Jaggert és Keith Richards-t a dalszerzésre. Neki is veselkedtek, de csak olyan számokat sikerült összehozni, amelyeket nem tartottak elég jónak a Stoneshoz.

Az egyik ilyen dal volt az As Tears Go By, amit végül az akkor még csak 17 éves Marianne Faithfull adott elő. A szám hatalmas siker lett, egészen a 9. helyig jutott a brit slágerlistán (Amerikában 22. lett) és elindította az énekesnő karrierjét. (Akkora siker volt, hogy végül a The Rolling Stones is felvette egy évvel később.)

Marianne Faithfull a következő évben feleségül ment John Dunbarhoz, majd 1965 novemberében fia született. Nem sokkal később otthagyta a férjét és Mick Jaggerhez költözött.

A kapcsolat egészen 1970-ig tartott, hatalmas viharok tarkították, ráadásul közben Marianna Faithfull a kábítószer rabja is lett, végül szétváltak útjaik. Az asszony a hetvenes éveket a heroin fogságában töltötte, két évig szinte szó szerint Soho utcáin élt, míg a hetvenes évek végére sikerült összeszednie magát.

Most a BBC Who Do You Think You Are című (e hónapban adásba kerülő, ám a Sunday Times által előzetesen részletekben közölt) műsorában árul el borzalmas részleteket arról, hogy egészen 50 éves koráig semmilyen élvezetet nem talált a szexuális életében, amit csak úgy tudott elviselni, ha valamilyen kábítószer vagy alkohol hatása alatt állt.

Marianne Faithfull (a jobboldali képen mostani alakjában) szerint mindennek hátterében a II. világháború szörnyű eseményei állnak. Az asszony ugyanis anyai ágon egy osztrák-zsidó nemesi családból származott. Eva von Sacher-Masoch bárónőt (a név mindkét tagja ismerős lehet) és az édesanyját a Bécsbe érkező szovjet hadsereg katonái erőszakolták meg.

„Az anyám különösen, de a nagyanyám is igazán gyűlölték a férfiakat" – nyilatkozta most a BBC-nek Marianne Faithfull. „A történtek mindkettejüket nagyon megrázták. A nagyanyám elfordult a nagyapámtól, aki pedig imádta. Eva pedig soha nem tudta túltenni magát a történteken és szintén gyűlölte a férfiakat" – tette hozzá az énekesnő, aki szerint ezt a gyűlöletet benne is elültették.

„Évekig tartott, tulajdonképpen egészen 50 éves koromig, hogy normális kapcsolatot tudjak kialakítani és szeretni tudjak valakit és ne legyen szükségem alkoholra vagy kábítószerre a szexhez" – folytatta Marianne Faithfull.

„Azt hiszem, anyámnak és az ő tudatalatti és ki nem mondott férfigyűlöletének hatalmas hatása volt rám. Ez komoly gondot okozott nekem a hatvanas években, amikor úgy kellett tennem, mintha minden gyönyörű, vad és szexualitással teli lenne. De valójában nem volt az" – vallotta be az énekesnő.

Marianne Faithfull szerint Mick Jaggerrel őszintén szerették egymást, ám 1970-ben egyszerűen csak otthagyta a férfit. „Nem tudom, miért. Tovább kellett lépnem. Természetesen nagyon fájdalmas döntés volt, nagyon-nagyon nehéz, mert szerettem" – fogalmazott.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kívül tágasabb

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, akkor itt a helyed!

Hirdetés

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Határátkelő

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Innen szemezgetünk

  • BBC News
  • Telegraph.co.uk
  • the Guardian
  • The Independent
  • MailOnline
  • CNN
  • The New York Times
  • POLITICO
  • The Huffington Post
  • Gawker
  • Vanity Fair
  • New York Post
  • Drudge Report
  • EL PAÍS
  • Chinadaily US Edition
  • elmundo.es
süti beállítások módosítása